leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6590 RON

1 USD = 4.1340 RON

1 GBP = 5.3404 RON

1 XAU = 159.4922 RON

1 AED = 1.1255 RON

1 AUD = 2.9748 RON

1 BGN = 2.3821 RON

1 BRL = 1.0870 RON

1 CAD = 3.1236 RON

1 CHF = 4.0924 RON

1 CNY = 0.5945 RON

1 CZK = 0.1794 RON

1 DKK = 0.6243 RON

1 EGP = 0.2308 RON

1 HUF = 1.4427 RON

1 INR = 0.0572 RON

1 JPY = 3.6288 RON

1 KRW = 0.3639 RON

1 MDL = 0.2432 RON

1 MXN = 0.2016 RON

1 NOK = 0.4849 RON

1 NZD = 2.8011 RON

1 PLN = 1.0841 RON

1 RSD = 0.0394 RON

1 RUB = 0.0610 RON

1 SEK = 0.4533 RON

1 TRY = 0.7549 RON

1 UAH = 0.1485 RON

1 XDR = 5.7055 RON

1 ZAR = 0.2868 RON

Editia 6847 - 14 noi 13:56

Înșelătorie? Un brașovean strânge bani pentru un bistrițean decedat în Malta

Autor:

Publicat la 05 mai 2017

Înșelătorie? Un brașovean strânge bani pentru un bistrițean decedat în Malta

Un brașovean stabilit în Malta a organizat în ultimele zile o adevărată campanie de strângere de fonduri pentru un bistrițean care a decedat în urmă cu două zile - în timp ce se afla în vacanța petrecută în Malta. Jurnaliştii de la Bistriţa spun că s-au lovit însă de o lipsă de transparență greu de înțeles...

În data de 3 mai, Mihai Leonti (foto), un brașovean stabilit în Malta, făcea apel la românii aflați pe insulă să ajute un conațional din Bistrița, care ar fi murit în timp ce vizita arhipelagul alături de iubită.

Dragi români din Malta și de pretutindeni, așa cum știți avem în Malta un caz nefericit al unui român ce, în concediu fiind aici, a avut un atac cerebral, iar acum este în moarte clinică la spital. Fac apel la toți cei care doresc să ajute familia la cheltuielile de repatriere a băiatului să se ofere orice sumă au posibilitatea pentru a strânge circa 3.000 de euro și să ajute familia care este la mare necaz aici în Malta, veniți de urgență din România, împreună cu prietena lui cu care călătorise în Malta. Mama fetei a dorit să ne transmită că erau o pereche perfectă și să ne mulțumească pentru că le suntem alături”, și-a început postarea brașoveanul.

La nici o zi de la postare, ziarul național Libertatea preia povestea, fără să dea detalii despre identitatea celui decedat. Potrivit aceleiași postări, incidentul ar fi avut loc în data de 25 aprilie, tânărul din Bistrița petrecând mai bine de o săptămână într-un spital din Mater Dei.

`L-am contactat pe cel care a făcut postarea pentru a ne ajuta să luăm legătura cu familia victimei, tocmai pentru a verifica cele susținute. Acesta a refuzat să ne dea numele victimei. Motivul invocat? «Rațiuni de confidențialitate»`, arată jurnaliştii de la Bistriteanul.ro.

Braşoveanul precizat că deține scrisori medicale care susțin povestea, însă a refuzat să le pună la dispoziția publicației. Asta, în ciuda faptului că reporterul Bistrițeanul.ro i-a spus de mai multe ori că va proteja datele de identificare ale persoanei respective.

Mai mult, toți banii se adună în conturile celui care a făcut postarea și la sediul unor agenții de turism din Malta. 

Nu voi publica datele personale sau numere de identificare/de telefon ale nimănui, nici extrasele de cont, acestea se vor găsi la mine tot timpul pe hârtie și le voi arăta oricui va solicita acest lucru, nu va fi permisă copierea sau fotografierea listelor pentru protecția datelor și a persoanelor, ci doar vizualizarea acestora. Voi înmâna personal familiei toate sumele primite, precum și listele de donații”, mai spune bărbatul în postarea despre acest caz. 

„Această lipsă de transparență și atitudine pare cel puțin ciudată, în contextul în care în cei 9 ani de existență Bistrițeanul.ro a făcut publice nenumărate cazuri sociale și a ajutat oameni să adune bani necesari pentru tratamente, operații și repatrieri și niciodată nu s-a lovit de refuzul de a oferi informații simple despre cazurile respective. Rudele celor care au nevoie de ajutor pun întotdeauna la dispoziția reporterilor scrisori medicale, evaluări de costuri și chiar fotografii care susțin poveștile lor”, spun jurnaliştii de la Bistrițeanul.ro.

Publicaţia a luat legătura cu Ministerul Afacerilor de Externe, care a confirmat decesul românului, însă fără a da mai multe detalii despre această situație.

Până în acest moment, Consulatul României la Catania care este acreditat și în relația cu statul Malta, nu a fost contactat de către familia/membrii familiei cetățeanului român. Reprezentanții oficiului consular au efectuat demersuri pe lângă autoritățile din Malta în vederea obținerii unor informații suplimentare. Conform informațiilor primite, cetățeanul român a fost internat la data de 25 aprilie 2017, iar începând cu data de 30 aprilie 2017 se afla în moarte clinică. Conducerea spitalului a confirmat decesul cetățeanului român în noaptea de 2 spre 3 mai 2017. Oficiul consular menține cazul în atenție, fiind pregătit să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări”, se arată în răspunsul MAE..

MAE infirmă din start o informație oferită de brașovean în postarea sa pe Facebook. Acesta susține că este în permanentă legătură cu consulul României în Malta, însă MAE precizează clar: Consulatul României NU a fost contactat de către apropiații familiei pentru a acorda sprijin de vreun fel.

Întrebat de ce refuză să ofere mai multe date despre acest caz, Mihai Leonti a devenit defensiv și zeflemitor:

Vi se pare că am vreo obligație către dumneavoastră? Mă gândesc că urmăriți și politica, cum se glumește mai nou între jurnaliști, <altă întrebare>”.

 

Foto: Facebook/Mihai Leonti

 

+4 -1

Comentarii

Maria Borg

2017-05-07 08:40:49


1.De la o ziarista nu m-as fi asteptat sa scrie un articol denigrator la adresa unei persoane,pentru ca o alta ziarista ...a spus... 2 Dumneavoastra oamnenii de presa aveti posibilitatea sa cercetati inainte sa publicati un articol. 3.In Malta nu exista nici macar Consulat Onorific. 4.Nici un spital din lume, din motive de confidentialitata nu iti da informatii despre persoane bolnave sau decedate,decit daca faci parte din familie,Ma mir tare ca nu stiti asta domnilor Ziaristi. .5Daca ziarista a dorit sa faca un articol bomba stind acasa in Romania si sa primeasca mura-in gura toata povestea pe gratis,e treabaei,dar dumveavoastra cea din Brasov,sunte-ti si mai vinovata va ati luat o nota din alt ziar, si nu v-ati facut treaba sa verificati credibilitatea acesteia.Sa va fie rusineca improscati cu noroi un Om Mare,va zic eu ca il stiu Pe Mihai Leonte. 6.Acum ca ati facur asta aveti bunul simt sa scrieti un articol pe prima pafgina si sa va cereti scuze de la Mihai Leonte,precum si de la Comunitatea de Romani din Malta. 7.Asa ca de la Ziarul Buna Ziua BRASOV astept scuze ,eu le astept ca erau si banii mei si eu stiu ca i-am dat acolo unde era nevoie.

Daniela Haralampie

2017-05-06 23:52:00


Asta e dovada ca in Romania se traieste in continuare aruncand cu noroi in alte persoane. Dintr-un gest simplu facut de o comunitate in MALTA (nu Romania) s-a ajuns la un scandal incredibil. Oameni buni, nu o sa vedeti nici-o persoana care a donat bani sa se planga ca nu stie pe ce a donat banii. Cine a donat stie foarte bine cine este Mihai Leonti si nefericitul caz. Nu are rost sa va puneti o comunitate in cap degeaba. Nu vad unde este problema voastra. nimeni nu v-a cerut nimic asa ca va puteti vedea linistiti de problemele voastre in loc sa va bateti joc. Condoleante familiei, ar trebui sa fie singurele cuvinte spuse!!! Rusine voua!

Bogdan Giba

2017-05-06 23:22:20


Cretinilor de jurnaliști ....daca v-ar fi pasat ca o mică comunitate înființata de un om cu caracter si suflet mare vrea doar sa ajute o familie la ananghie,nu mai postați tot felul de Reportaje inutile fara bazele unei investigații amănunțite . Conștiința si profesionalismul de care ar trebui sa dați dovada va lipsește .Noi comunitatea care exista in Malta am susținut si vom susține cauza de loialitate si ajutor pe care Domnul Mihai Leonti a binevoit sa întindem o mana de ajutor unor oameni pe care guvernul si tara i- a lăsat la greu. Mulțumim Mihai Leonti si mulțumim toată comunitatea romanilor care au participat la strângerea de fonduri pentru un ajutor bine venit .

Anonim

2017-05-06 22:16:23


Spital din Mater Dei ? Mater Dei este numele spitalului .....

Jana Pura Micallef`

2017-05-06 21:04:24


1- Jurnalistii de doua parale puteau sa verifica ca nu e nici un consulat roman in Malta 2- Aceiasi jurnalisti de doua parale puteau verifica cu spitalul Mater Dei si vedeau ca nume nu se dau, pentru aceleasi motive invocare de \Mihai 3- Nici unul dintre cei ce au dat bani nu au cerut justificari. Cine nu a dat: ciocul mic, ca nu sunt banii vostrii!!!!! 4- Ca si contribuabil la aceasta suma si ca om care a coalizat cu siferinta familiei in cauza, astept scuze facute public, pe prima pagina. O mai fi ramas o urma de bun simt in jurnalismul de cateva parale din Romania? Sau e doar frica de a fi furat(naiba stie de ce ca nu e din buzunarul lor). Scuze! Public, catre Mihai si catre fiecare dintre cei ce au contribuit sa usureze, macar material, durerea unei familii.

Crina

2017-05-06 21:03:41


Lumea e chiar invidioasa zau daca nu. Nici macar nu il cunoasteti pe Mihai e cel care a ajutat multa lume la nevoie si aici in Malta suntem o cuminitate mica de romanj dat unita .sa va fie rusine

chelu 32

2017-05-06 20:30:42


Voi va numiti press . a ti verificat stirea?vindeti doar minciuni la pachet

Cristian Ramona Georgescu

2017-05-06 20:29:11


Josnic.. Jignitor.. Rușine.. Rușine.. Rușine de 3ori rușine.. am locuit în Malta și întâmplărilor sunt membra grupului.. îmi pare asa rău că nu am reușit sa ajut cazul.. O nenorocire reala.., un adevărat necaz..am urmărit mobilizarea majora și am vz dovezile.. și cred.. Scz, sunt sigura ca sunteți niște nemernici care faceți din necazul altora o știre . Omul a murit idioților.. Iar cei care muncesc acolo au ajutat cu cât au putut .. credeti ca este ușor..ei acolo muncesc pentru fiecare bănuț, ar trebui sa răspundeți pentru nesimțirea voastră și lipsa bunului simt.. Bravo romani din Malta.. Va felicit..

Mihai

2017-05-06 20:15:28


Dacă vi se pare farsă și vreți sa vedeți daca este adevărat face-ti o vizită oficiala in Malta sa studiați documentele doveditoare și pe urmă publicați materialul. Daca domnul Leonti este zeflemitor voi sunteți pomanagii. Si înainte de a face afirmații calomnioase si cu tenta denigratoare studiați si paginile oficiale din Malta. Daca MAE nu va pune la dispoziție toate informațiile de care aveți nevoie prin telefon, domnul Leonti de ce ar face-o. Jalnica atitudine a unei redacții fara sa faci investigații amănunțite!

Niște jurnaliști de cacat

2017-05-06 20:01:27


Cred ca va băgați nasul unde nu trebuie și nu dați nici un ajutor. Cine sunteți voi sa va dea datele personale fără ca voi sa aveți vreo treaba? Voi vreți articole senzaționale sa luați ochii la oameni sa va acceseze cacatul asta de îl numiți ziar. Vedeți-vă de treaba ca Mihai Leonti a ajutat cum a putut, iar voi ați venit cu cerseala de senzațional. Când nu ci s-au dat informații ați început sa scrieți orice căcat atrage atenția. Prima și ultima accesare a acestui gunoi a fost asta.

Zegrea Gabriela

2017-05-06 19:25:16


Sunt socata si toti cei care te cunoastem si nu numai . Ce usor sa stici imaginea unui om , ce usor se acuza si insulta , prea usor va numiti voi Jurnalisti. Intentia de a comenta era in a descrie ce om minunat este Mihai , DAR NU MERITATI SA IL CUNOSTETI ! Ceea ce a facut el nu stiu cati dinte noi ar fi facut . Eu personal ii multumesc din suflet in numele tuturor . Bravo Mihai , suntem mandrii de tine !!!

minodora

2017-05-06 19:18:22


o sa fiti surprinsi dar romanii din Malta chiar sunt saritori si ajuta alti conationali aflati in nevoie.Stiu vi se pare ciudat dar chiar asa este.Daca vreti sa dati cu piatra in cei de pe roka- asa cum ne place noua sa zicem e treaba voastra, parintii tanarului au fost ajutati cu cazare, bani si oameni de omenie. In rest sunt vorbe in vant si clasica poveste cu capra vecinului.

Mihai Leonti

2017-05-06 15:04:42


Invit pe toata lumea pe grupul meu de pe Facebook "Comunitatea de Romani in Malta " . Intrati si cititi ca sa va lamuriti cu ochii voștri ca am ajutat niste Romani la greu intr-o tara unde nu stiau pe nimeni i

Mihai Leonti

2017-05-06 14:49:12


Buna ziua Brasov si Brașoveni, va invit sa cautati pe Facebook grupul Comunitatea de Romani in Malta si sa vedeti tpata povestea pana la finalul fericit unde damolia din Bistrița primeste 8700 de euro stransi in 72 de ore, chitanta cum au platot firma de pompe funebre si romanii fericiti ca babii lor au ajuns la ei. E corecta aici relatarea si pt ca sunt Brasovean si eu va stau la dispoziție pentru clarificari dar pana in ziua inmormantarii nu voi dezvalui numele victimei sau al familiei pt ca ei nu doresc asta. Cititi si vedeti voi daca a fost i înșelătorie, stau in Steagu si de 7 ani ajut romani ai cu ce pot, dr data asta a fost cea mai mare mobilizare facuta vreodata de Comunitatea noastră. Ganditi cu capul vostru ce cititi , nu bagati in seama o ziarosta ofticata din Bistrita careia nu am vrut sa ii dau numele decedatului. Am increderea ca la Brasov ca si la Adevarul se va scrie exact asa cum au stat lucrurilor. Un weekend frumos sub Tampa!

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotional