Curs BNR

1 EUR = 4.9761 RON

1 USD = 4.6567 RON

1 GBP = 5.7878 RON

1 XAU = 346.6114 RON

1 AED = 1.2678 RON

1 AUD = 3.0265 RON

1 BGN = 2.5442 RON

1 BRL = 0.9073 RON

1 CAD = 3.4036 RON

1 CHF = 5.0938 RON

1 CNY = 0.6426 RON

1 CZK = 0.1971 RON

1 DKK = 0.6673 RON

1 EGP = 0.0972 RON

1 HUF = 1.2649 RON

1 INR = 0.0559 RON

1 JPY = 3.0059 RON

1 KRW = 0.3389 RON

1 MDL = 0.2605 RON

1 MXN = 0.2744 RON

1 NOK = 0.4252 RON

1 NZD = 2.7633 RON

1 PLN = 1.1511 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0503 RON

1 SEK = 0.4287 RON

1 TRY = 0.1432 RON

1 UAH = 0.1179 RON

1 XDR = 6.1310 RON

1 ZAR = 0.2433 RON

Editia 8171 - 26 apr 08:25

La 22 de ani, are restaurant de 500.000 euro în Bran. Încasări estimate în 2019, 1,5 milioane de lei

Autor:

Publicat la 23 ianuarie 2019

La 22 de ani, are restaurant de 500.000 euro în Bran. Încasări estimate în 2019, 1,5 milioane de lei

Dorin Lucian Olteanu (22 ani, foto dreapta), un tânăr din comuna Moeciu, judeţul Braşov, care a copilărit în restaurantul deţinut de părinţii săi, a urmat tradiţia familiei, iar în luna mai a anului trecut a deschis restaurantul D.O.R. din Bran, printr-o investiţie de 500.000 de euro. Planul de business arată că restaurantul va începe să producă profit după primii cinci ani de activitate, a spus pentru Ziarul Financiar Dorin Lucian Olteanu, proprietar.

În 1996 când m-am născut, părinţii mei deţineau deja o afacere în industria ospitalităţii, înfiinţată în anul 1991- era primul restaurant din comuna Moieciu. Crescut într-un astfel de mediu, după terminarea liceului am făcut o investiţie finanţată de firma - mamă, iar dorinţa este ca în  10 ani să se restituie suma investită. Am ales să deschid ceva nou pentru Bran, pentru că simţeam că persoanele între 20 şi 35 de ani nu au unde să iasă. Investiţia a fost de 500.000 de euro, iar calculele arată că în 5 ani va începe să fie pe profit”, a spus tânărul antreprenor. Cea mai mare parte din bani a fost investită în amenajarea interioară a restaurantului, în detalii şi decoranţiuni, dar şi în pregătirea personalului. În prezent, personalul resturantului este format din 17 angajaţi, antreprenorul adăugând că nu se confruntă cu probleme în ceea ce priveşte forţa de muncă. Restaurantul şi-a bugetat în 2019 afaceri de 1,5 milioane de lei. 70% din materia primă este achiziţionată de la producătorii locali.

Foto: Facebook

 

Comentarii

'Ana'

2022-08-25 07:15:49


'Citesc razlet comentariile si imi e sila printre ce oameni traiesc. Frustrarea, prejudecata si barfa sunt in Romania in capat de lista. Habar n-am cine sunt proprietarii acestui restaurant, dar din cauza invidiei si frustrarii din tara asta, sper ca fica-mea sa plece dupa liceu din cloaca asta de oameni rai. '

Bogdan

2019-02-03 01:31:53


Știu destui brăneni care deversează dejecțiile în Turcu! Ce le trebuie lor canalizare în secolul XXI, e mai comod să își facă nevoile în apă! Evul Mediu e încă prezent în Bran, și nu doar prin construcția de pe stâncă!

Gaby

2019-01-26 20:45:06


Domnule Bogdan,referitor la “DEjECTiiLE” deversate in strada el nu erau altceva decât infiltrațiile de apa din subsolul clădiri .Un Brănean zdravăn la cap nu evacuează dejecțiile la intrarea in casa.

OBANCEA EUGENIA

2019-01-24 16:42:01


Eu am fost cu familia acolo,adica eu,sotul, fiul ,nora si 4 copii (nepotii) si am fost foarte incantati si multumiti, fiecare a ales ce a dorit, mancarea a fost excelenta,si credeti-ma nu e primul restaurant unde am mancat,felicitari investitorilor , nu conteaza cine sunt copiii sau parintii !

Marci Dragomir

2019-01-24 15:56:17


Nu cunosc noua locație,încă, dar l-am văzut pe băiat de multe ori în restaurantul părinților și sunt convinsă că a invatat multe lucruri ptr conducerea unei afaceri ! Chiar dacă este sprijinit de părinți! E bine sa il îndrume! Bravo întregii familii! Ne-am cazat de multe ori la Craiasa si a fost perfect ! Cand vom venii în zona o sa mergem si la băiat! Succes si nu luati in seama invidiosii!

Bogdan

2019-01-23 15:52:06


Delicios. Organic. Românesc. Ce drăguț! Ce minunat! Ce îmbietor! Am totuși o întrebare: mai deversați dejecțiile în drum?

John

2019-01-23 13:59:18


In afara vopsit gardul, înăuntru leopardul. Mult kitch in interior, mult prea multă vegetație "luxuriantă din plastic". Meniul supraevaluat. Produsele tradiționale un fake. Personal nepregătit in domeniul. Dar supe crema de la dr. Otker gătește si femeia de la wc.

Costea Ion

2019-01-23 12:07:38


Fă, DanaBv, nu prea pricepi ce se scrie, așa-i? Câți ani ai, ai terminat școala de curând și te-ncadrezi între cei 43% de funcționali? În tilul articolului, progenitura este prezentată ca un mare „afacerist”, ca, mai apoi, după ce citești articolul, să vezi că-i o locantă făcută de tati și mami și atât.

DanaBv

2019-01-23 07:36:40


@Bogdan: asa e, restaurantul e in Tohanul Nou... pe strada Branului :))) @Costea Ion si Stupid People: da, l-au ajutat parintii, care au facut investitia. Asa, si? Ce-i rau in asta?! Uite ce lucru frumos a iesit! Dati voi locuri de munca la 17 oameni si apoi vorbiti. Sunt sprijiniti si producatorii locali, e sprijinit si turismul, ce-i rau daca vin acolo oamenii sa manance si pe urma trag o fuga si prin imprejurimi si-si mai cheltuie niste bani pe-aici?! Sunt acrii strugurii, nu-i asa? Ma bucur mult sa citesc si stiri pozitive, nu doar vesnicul pomelnic al nenorocirilor si ticalosiilor romanesti. Bravo echipei restaurantului, sper sa va mearga bine si sa mai derulati si alte afaceri de succes, pentru ca asta inseamna bunastare si pentru altii, nu numai pentru proprietari!

Violeta

2019-01-23 06:01:30


Sunt curioasa care sunt comentariile celor care au fost acolo. Eu am fost. Foarte mult bun gust, o atmosfera de excepție și mancare pe măsura. Felicitări bucătarului! Felicitări echipei!

Stupid People

2019-01-23 05:34:39


Dacă nu știți, nu comentați, habar nu aveți ce înseamnă să îți strângi cureaua (nu, nu în jurul gâtului...), să își strângi alocația timp de 18 ani și să o investești. Asta înseamnă să fii brănean, ha, ha, ha...

Lupusoru Claudiu

2019-01-22 20:23:55


Brănenii care cumpără zacuscă de la Metro si lipesc etichete că-i traditională :):):):) Poftă bună!!!!

Zeus

2019-01-22 20:15:20


Dacă nu aveai trandafir roșu te credeam!

Bogdan

2019-01-22 13:51:19


Restaurantul e în Tohanu Nou, nu în Bran! Mai informați-vă!

Costea Ion

2019-01-22 10:45:00


Uauuu...alt brănean „geniu” în afaceri. Suntem siguri c-ar fi „reușit” tot așa dacă părinții lui lucrau la Apaca și Semănătoarea.

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie