leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6635 RON

1 USD = 4.1283 RON

1 GBP = 5.2853 RON

1 XAU = 160.7168 RON

1 AED = 1.1239 RON

1 AUD = 2.9984 RON

1 BGN = 2.3844 RON

1 BRL = 1.0910 RON

1 CAD = 3.1201 RON

1 CHF = 4.1007 RON

1 CNY = 0.5947 RON

1 CZK = 0.1795 RON

1 DKK = 0.6250 RON

1 EGP = 0.2299 RON

1 HUF = 1.4462 RON

1 INR = 0.0573 RON

1 JPY = 3.6394 RON

1 KRW = 0.3649 RON

1 MDL = 0.2426 RON

1 MXN = 0.2029 RON

1 NOK = 0.4852 RON

1 NZD = 2.8101 RON

1 PLN = 1.0856 RON

1 RSD = 0.0395 RON

1 RUB = 0.0619 RON

1 SEK = 0.4541 RON

1 TRY = 0.7598 RON

1 UAH = 0.1487 RON

1 XDR = 5.7006 RON

1 ZAR = 0.2889 RON

Editia 6849 - 16 noi 02:16

La 6 ani, ameninţat cu jandarmii

Autor: Sorin ŢÎRCĂ

Publicat la 03 iulie 2017

Bunicul spune că are mandat din SUA să-l ia pe micuţ de lângă bunica de la Braşov

La 6 ani, ameninţat cu jandarmii

Luca, un băieţel de numai 6 ani, este ameninţat de bunicul din partea tatălui şi de avocatul acestuia că va fi luat cu jandarmii de lângă bunicii din Braşov care l-au crescut de când era mic şi dus la tatăl său, în Statele Unite.
Chiar dacă tatăl nu are nici măcar documente în America, autorităţile au decis ca micuţul Luca să îi părăsească pe cei care l-au crescut şi să plece la peste zece mii de kilometri depărtare.
Bunicii din Braşov nu s-au opus, numai că tatăl l-a ţinut departe pe micuţ de rude atunci când Luca a plecat în America. Acum, bunicii sunt ameninţaţi că vor veni jandarmii să le ia nepoţelul.

Născut în America, crescut de la două luni la Braşov
Tatăl şi mama lui Luca s-au cunoscut cu mai bine de 10 ani în urmă în Statele Unite. Ea, braşoveancă, bărbatul din Republica Moldova. Când s-a născut micuţul, mama a fost nevoită să-l lase la bunici, în Braşov şi să facă mai multe drumuri la Consulatul Statelor Unite, deoarece părinţii nu deţineau niciun fel de act pentru şederea în America. „Luca a venit cu mama lui, când avea două luni. A locuit la noi. Au venit din America pentru că fetei mele îi expirase viza şi a venit cu gândul că va primi altă viză şi se va întoarce, logodnicul ei fiind în America, dar tot fără acte legale. Au venit şi timpul a trecut şi a avut trei drumuri la Bucureşti pentru a obţine o viză”, povesteşte bunica din Braşov, cea care l-a crescut pe Luca.

Mama şi-a pierdut  viaţa făcând naveta Braşov - Bucureşti, pentru o viză de SUA
În timpul unui asemenea drum, de la Braşov la Bucureşti, femeia şi-a pierdut viaţa într-un accident de circulaţie, la Cornu. Luca a rămas mai departe la bunici, iar tatăl nu a dat niciun semn că ar vrea să-l vadă. Micuţul îi consideră pe bunici drept părinţii săi şi a mers cu aceştia în Statele Unite, unde mama lui Luca mai are un frate, în acelaşi oraş cu tatăl lui Luca. Bunicii l-au dus pe micuţ la tatăl său, iar acesta nu a vrut să îl ducă la unchi şi la bunici. „Când eram la tati, l-am rugat să mă ducă la Doru (unchiul din partea mamei, n.r.), dar tati a zis că mergem când vrea el, nu când vreau eu şi nu m-a dus să-i văd pe bunici”, spune copilul.

Tatăl stă ilegal în America, dar îşi vrea băiatul acolo
După ce şi-a văzut fiul mare, tatăl s-a gândit că ar trebui să-l ia lângă el. Nu a contat nici părerea micuţului, nici faptul că tatăl nu are nici măcar carte verde pe numele său, ci se foloseşte de acte false, justiţia din România a hotărât că Luca trebuie să ia drumul Americii. Numai că, deoarece nu are documente, tatăl nu poate pleca din Statele Unite, deoarece nu s-ar mai putea întoarce. În această situaţie, părintele a decis să-l trimită pe tatăl său, din Republica Moldova, să-l ia pe micuţ de la ceilalţi bunici. Numai că bunicii spun că tatăl poate trimite pe cineva să îl ducă pe micuţ la el, dar nu îşi poate delega calitatea de tată. „Domnul executor a spus că au o împuternicire. Împuternicirea nu se face să dai drepturile părinteşti, să le transferi. Drepturile părinteşti sunt ale tale, nu poţi să împuterniceşti pe cineva cu ele. Împuterniceşti doar să însoţească copilul”, spune bunica băieţelului.

Trăiesc sub ameninţare
Pentru că nu a vrut să-l dea pe micuţ bunicului venit cu executorul, bunica din Braşov a fost ameninţată că aceştia se vor întoarce cu jandarmii. „Copilul a intrat în casă plângând, speriat şi ai au plecat şi au spus că merg să vină cu jandarmii. Sunt nevoită să-l ţin pe la vecini, ca să nu îl mai sperie”, se plânge cea care l-a crescut pe puşti. Cel puţin până acum, ameninţarea nu a fost pusă în practică, însă sunt multe lucruri care ar trebui să primească o explicaţie în tot acest caz. Până atunci, cel care suferă cel mai mult este chiar micuţul Luca. „Nu mai vreau să stau la vecina. Şi nici la tati Dog. Da, nici la tati Dog”, spune Luca.

 

+1 -0

Comentarii

Sorin Tirca

2017-07-03 13:47:36


Cu siguranta aveti dreptate! Locul copilului este langa parinti. Copilul stie ca are tata pentru ca bunicii l-au dus in America la tatal care nu il poate vizita in Romania deoarece nu are acte legale pentru sederea in Statele Unite si nu s-ar putea intoarce acolo la familia pe care si-a intemeiat-o. Acuma, pentru ca tatal nu are acte, nu are un domiciliu in Statele Unite, nu are un loc de munca, nu are asigurare medicala, astfel ca daca Luca s-ar imbolnavi nu ar putea fi tratat decat in sistem privat, daca tatal isi permite. O perioada si-ar putea permite, deoarece pe numele micutului s-a deschis un cont in care acesta a primit 90.000 de euro in urma accidentului rutier in care i-a decedat mama. Bunicii Nu numai ca i-au explicat baiatului ca are un tata, dar au facut un efort si l-au dus in Statele Unite, mai ales ca in acelasi oras mai au un fiu. Nu l-au vazut pe micut timp de 4 luni, cat au stat acolo, asa ca au apelat la ajutorul ambasadei sa-l aduca acasa. Copilul era speriat dupa timpul petrecut cu tatal sau si dezorientat. Cu toate acestea, bunicii sunt de acord ca micutul sa ajunga la tatal sau, dar nu sa fie luat cu forta, amenintat cu jandarmii si terorizat. Poate vi se pare straniu, dar exista legi care descriu cu lux de amanunte cum poate fi luat un copil si dus la parintele natural. Aceste legi interzic un asemenea comportament al autoritatilor.

Donald Trump

2017-07-03 08:41:09


Locul copilului este langa parinti sau parinte, chiar daca bunicii s-au atasat de copil si cred ca pot fi parinti si pentru nepoti. Tot respectul pentru munca depusa de catre bunici. Copilul si cu siguranta si tatal vor fi recunoscatori vesnic pentru munca depusa de bunici. Copilul nascut in America isi are locul in America. Bunicii ar face un bine sa ii explice copilului ca are tata si ca locul lui este langa tatal sau. Orice altceva este gresit.

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

 • În vacanţă

  Parlamentul României a intrat, de vineri, în vacanţa de vară, până la sfârşitul lunii august. Comisia parlamentară de anchetă pentru alegerile prezidenţiale din 2009 va[...]

  2017-07-03 citeste mai mult
 • Donatori de rang înalt

  Guvernul a adoptat vineri o ordonanţă de urgenţă, care prevede constituirea a câte unui fond separat pentru patru oameni din stat. „Începând cu data intrării în vigoare[...]

  2017-07-03 citeste mai mult
 • Din 3 în 3 luni

  Ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu a declarat că guvernul va reduce termenul de intrare în vigoare a modificărilor aduse Codului fiscal de la şase luni la trei luni. „Este o solicitare[...]

  2017-07-03 citeste mai mult
 • Aripa Cioloş

  Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, duminică, că ar fi o decizie „neinspirată” din partea fostului premier Dacian Cioloş să formeze un nou partid de dreapta, „pentru că[...]

  2017-07-03 citeste mai mult
 • G 4 - Statele Unite Economic ale Balcanilor

  G 4 - Statele Unite Economic ale Balcanilor

  Facilităţi reciproce pentru seniorii români şi bulgari. Renovarea bisericii româneşti din Sofia de către guvernul bulgar, precum şi construcţia bisericii bulgare în România. Relaţii de dezvoltare durabilă pentru Braşov şi Bucureşti

  2018-11-16 citeste mai mult
banner promotionalbanner promotional