leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6599 RON

1 USD = 4.1469 RON

1 GBP = 5.3479 RON

1 XAU = 159.6578 RON

1 AED = 1.1291 RON

1 AUD = 2.9851 RON

1 BGN = 2.3826 RON

1 BRL = 1.1008 RON

1 CAD = 3.1326 RON

1 CHF = 4.1011 RON

1 CNY = 0.5960 RON

1 CZK = 0.1795 RON

1 DKK = 0.6246 RON

1 EGP = 0.2310 RON

1 HUF = 1.4438 RON

1 INR = 0.0571 RON

1 JPY = 3.6343 RON

1 KRW = 0.3655 RON

1 MDL = 0.2434 RON

1 MXN = 0.2030 RON

1 NOK = 0.4873 RON

1 NZD = 2.7968 RON

1 PLN = 1.0833 RON

1 RSD = 0.0394 RON

1 RUB = 0.0612 RON

1 SEK = 0.4554 RON

1 TRY = 0.7525 RON

1 UAH = 0.1487 RON

1 XDR = 5.7162 RON

1 ZAR = 0.2864 RON

Editia 6847 - 14 noi 06:26

La a doua judecată: Tămîrjan şi Selymes, chemaţi din nou la Tribunal

Autor: Sorin ŢÎRCĂ

Publicat la 03 octombrie 2017

Fostul şef al Serviciului Rutier din IPJ Braşov e acuzat de DNA că a încercat să îl scape de un dosar penal pe fostul fotbalist, în urma accidentului din 2012, de la Timişu de Jos

La a doua judecată: Tămîrjan şi Selymes, chemaţi din nou la Tribunal

Tibor Selymes (foto stânga) ar putea deveni al doilea mare fotbalist din „Generaţia de Aur” care ajunge după gratii. Ex-internaţionalul român a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie, împreună cu alţi 7 inculpaţi, printre care şi fostul şef al Serviciului Rutier din cadrul IPJ Braşov, Claudiu Tămîrjan (foto dreapta), precum şi soţia fostului fotbalist.
Acuzaţiile sunt legate de încercarea de a muşamaliza un accident care a avut loc în 15 ianuarie 2012, la Timişu de Jos, după ce maşina în care se aflau Tibor Selymes şi soţia sa, Daniela Călin, a lovit un autoturism în care se aflau patru militari. În urma accidentului, unul dintre militari a fost rănit grav şi a avut nevoie de trei operaţii. Tibor Selymes a părăsit locul accidentului şi a declarat ulterior că nu a vrut să discute cu jurnaliştii. La rândul ei, Daniela Călin a susţinut că ea se afla la volan, deşi mai mulţi martori au declarat atunci că fotbalistul conducea. În 2016, procurorii DNA au cerut instanţei şi au obţinut redeschiderea acestui dosar.
Acum, Tămîrjan este acuzat de instigare la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (4 fapte), instigare la complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi favorizarea făptuitorului.
La rândul său, Selymes va trebui să răspundă acuzaţiilor de vătămare corporală din culpă (2 fapte) şi complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (4 fapte), în timp ce soţia acestuia, Daniela, este acuzată de complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (4 fapte) şi favorizarea făptuitorului.
Onosă Ionel, la data faptelor şef al Biroului Drumuri Europene şi Naţionale din cadrul Serviciului Rutier Braşov, Constantinescu Mircea Valentin, la data faptelor ofiţer de poliţie în cadrul Biroului Drumuri Europene şi Naţionale din cadrul Serviciului Rutier Braşov, Afrenţoaiei Gabriel Eugen, la data faptelor ofiţer de poliţie în cadrul Compartimentului de cercetări penale din cadrul Serviciului Rutier Braşov, Spătaru Cristi Leonard, la data faptelor agent de poliţie în cadrul Biroului Drumuri Europene şi Naţionale din cadrul Serviciului Rutier Braşov şi Gomoescu Ionuţ Gigel, la data faptelor agent de poliţie în cadrul Biroului Drumuri Europene şi Naţionale din cadrul Serviciului Rutier Braşov vor fi şi ei judecaţi în acelaşi dosar.
„La data de 15 ianuarie 2012, în jurul orelor 06:05, în localitatea Timişu de Jos, judeţul Braşov, inculpatul Selymes Tibor a pierdut controlul autoturismului şi a intrat în coliziune frontală cu un alt autoturism care se deplasa pe contrasens, în mod regulamentar, cu consecinţa vătămării grave a celor 4 persoane aflate în respectivul autovehicul (ce au necesitat între 30-90 zile de îngrijiri medicale, două dintre ele rămânând cu infirmitate fizică în urma splenectomiei de necesitate).
Deşi organele de poliţie rutieră au ajuns în scurt timp la faţa locului şi au constatat că inculpatul Selymes Tibor era conducătorul autoturismului implicat în accident şi că se afla sub influenţa alcoolului, la intervenţia şefului Serviciului Rutier, inculpatul Tămîrjan Claudiu, anumiţi poliţişti au acţionat pentru a împiedica tragerea la răspundere penală a celui dintâi pentru vătămare corporală şi conducere sub influenţa alcoolului.
Concret, inculpatul Tămîrjan Claudiu, în calitate de şef al Serviciului Rutier din cadrul I.P.J. Braşov, profitând de influenţa şi autoritatea pe care o avea asupra agenţilor şi ofiţerilor de poliţie din subordine, i-a determinat pe inculpaţii Spătaru Cristi Leonard, Gomoescu Ionuţ Gigel, Constantinescu Mircea Valentin şi Afrenţoaei Gabriel Eugen, care au făcut parte din echipa de cercetare deplasată la locul accidentului, să îşi încalce atribuţiile de serviciu prevăzute de dispoziţiile legale şi să îl favorizele pe inculpatul Selymes Tibor.
În acest sens, lucrătorii de poliţie: nu l-au testat cu aparatul etilotest deîndată, după identificarea la faţa locului, pe inculpatul Selymes Tibor; nu au luat măsuri de împiedicare a inculpatului Selymes Tibor să părăsească locul accidentului, acesta fiind condus de inculpaţii Tămîrjan Claudiu şi Onosă Ionel la sediul poliţiei pentru a-şi reveni din starea de beţie. Ulterior, la mai mult de 4 ore de la producerea accidentului, inculpatul Selymes Tibor a fost dus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei; nu au legitimat şi notat datele de identificare ale persoanelor găsite la locul faptei, nu au identificat martorii oculari, nu le-a reţinut datele de identificare şi nu au procedat la interogarea sumară a acestora cu privire la producerea evenimentului.
De asemenea, a fost menţionat în mod nereal în cuprinsul procesului-verbal de cercetare la faţa locului, faptul că autoturismul implicat în accident a fost condus de către Selymes (fostă Călin) Daniela. Ca urmare, pe numele acesteia s-a înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov un dosar penal, cauză care a fost tergiversată până în luna februarie 2016 (nefiind începută urmărirea penală împotriva unei persoane).
Prin aceste demersuri ale inculpaţilor s-a adus atingere dreptului tuturor persoanelor vătămate în urma accidentului de circulaţie de a formula plângere prealabilă împotriva adevăratului vinovat, de a beneficia de soluţionarea într-un termen rezonabil a acestei plângeri şi de a-şi dovedi lipsa culpei în producerea accidentului.
În acelaşi context a fost obţinut un folos necuvenit de către inculpatul Selymes Tibor, căruia nu i s-a întocmit dosar penal şi nu i s-a suspendat dreptul de a conduce autoturisme pe drumurile publice.
În cauză, s-au constituit parte civilă toate cele patru victime ale accidentului de circulaţie precum şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov”
, se precizează în rechizitoriul procurorilor. Potrivit DNA, dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Braşov.

+2 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotional