Curs BNR

1 EUR = 4.9754 RON

1 USD = 4.6739 RON

1 GBP = 5.8294 RON

1 XAU = 359.4100 RON

1 AED = 1.2727 RON

1 AUD = 3.0029 RON

1 BGN = 2.5439 RON

1 BRL = 0.8841 RON

1 CAD = 3.3857 RON

1 CHF = 5.1301 RON

1 CNY = 0.6459 RON

1 CZK = 0.1973 RON

1 DKK = 0.6669 RON

1 EGP = 0.0958 RON

1 HUF = 1.2669 RON

1 INR = 0.0559 RON

1 JPY = 3.0239 RON

1 KRW = 0.3381 RON

1 MDL = 0.2628 RON

1 MXN = 0.2760 RON

1 NOK = 0.4260 RON

1 NZD = 2.7610 RON

1 PLN = 1.1462 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0495 RON

1 SEK = 0.4274 RON

1 TRY = 0.1437 RON

1 UAH = 0.1182 RON

1 XDR = 6.1501 RON

1 ZAR = 0.2467 RON

Editia 8166 - 19 apr 07:29

La Braşov, PSD nu va mai „trânti meciul”

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 13 aprilie 2016

E anunţul pe care l-au făcut ieri Mihai Mohaci – primul preşedinte al PSD Braşov care candidează după 19 ani pentru o funcţie în administraţia locală, cea de preşedinte al CJ Braşov, şi Cătălin Leonte – candidatul, „nu doar de faţadă”, al partidului la Primăria Braşov

La Braşov, PSD nu va mai „trânti meciul”

Preşedintele interimar al PSD Braşov, Mihai Mohaci, care este şi candidat pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, precum şi Cătălin Leonte (foto stânga), candidatul social-democraţilor pentru funcţia de primar al Braşovului, şi-au prezentat ieri obiectivele privind reformarea partidului şi câteva elemente ale strategiei pentru alegerile locale.
Astfel, Mihai Mohaci (foto dreapta) a reamintit că, potrivit reglementărilor şi procedurilor PSD, sunt în vigoare cele două hotărâri ale Biroului Permanent Naţional (BPN), prin care el a fost numit preşedinte interimar şi candidat pentru preşedinţia CJ, iar Leonte a fost desemnat candidat pentru Primăria Braşov. „Cele două hotărâri sunt semnate de preşedintele PSD Liviu Dragnea şi de secretarul general al partidului, Marian Neacşu. De asemenea, în hotărârea prin care am fost numit preşedinte interimar se menţionează că din această funcţie coordonez activitatea politică şi organizatorică a filialei până la desfăşurarea Conferinţei Judeţene privind alegerea conducerii organizaţiei”, a declarat Mohaci.
El a menţionat că aceste decizii „au fost luate de BPN în baza unor sondaje din care rezulta că echipa formată din Constantin Niţă şi Răzvan Popa favoriza echipa şi gruparea condusă de către Scripcaru – Gabor la ceea ce înseamnă administraţie locală şi a intereselor care apăreau la nivelul municipiului Braşov”.

Reformă în partid
În ceea ce priveşte scrutinul din 5 iunie, Mohaci a anunţat că „obiectivul nostru este acela de a câştiga alegerile”. Potrivit acestuia, noua echipă de la conducerea Organizaţiei Judeţene are acum rolul de a reconfigura partidul, de a realiza o reformă, astfel încât şansele cele mai mari să le aibă PSD, ţintele principale fiind Primăria Braşov şi Consiliul Judeţean.
„Faptul că la ora actuală au fost tot felul de divergenţe între colegii noştri, sigur că lucrurile acestea vor trebui ca la un anumit moment dat să se finalizeze şi să intrăm în linie dreaptă şi să terminăm. Nu vreau să renunţ la niciun coleg, iar dacă sunt anumite divergenţe de opinie nu înseamnă că nu vom putea să colaborăm pe viitor şi nu vom putea să ne atingem împreună obiectivele pe care ni le-am propus, cu amendamentul că  vrem să mergem cu cei care doresc într-adevăr un câştig real. Vreau o altfel de politică. Trebuie să deschidem partidul către membrii săi”, a explicat preşedintele interimar al PSD.
Mohaci a fost completat de Cătălin Leonte, care a precizat că misiunea lui este să reformeze partidul pe principii clare. De asemenea, el a remarcat faptul că „până acum, timp de 19 ani, fostul preşedinte al Organizaţiei Judeţene nu a candidat niciodată pentru o funcţie în administraţia locală. A stat pe margine şi a făcut înţelegeri transpartinice. Acum, sunt alături de Mihai Mohaci şi este pentru prima dată în ultimii aproape 20 de ani când preşedintele Organizaţiei Judeţene candidează pentru o funcţie în administraţia publică locală”.

Cu cine se luptă PSD?
Pe de altă parte, Mihai Mohaci a spus că ştie foarte bine cu cine se vor bate social-democraţii pentru Primăria Braşov: „Chiar dacă nu s-au stabilizat candidaţii pe toate palierele şi aici mă refer la nivelul PDL, îmi cer scuze spun PDL, pentru că în spatele PNL-ului e un PDL. Ne vom lupta cu PDL şi sper că vom reuşi să oferim o altă abordare a administraţiei”, a declarat Mohaci.  
Pe de altă parte, Leonte a afirmat că „înţelegerile astea două, între George Scripcaru şi Constantin Niţă, cu scoaterea în prim plan a doi candidaţi, îi convenea de minune unuia care ar fi putut să vină independent. Doar copiii cred că lansarea de duminică a candidaţilor PNL - în care nu s-a vorbit deloc de domnul Gabor şi, de fapt, toată lumea spunea că fără George Scripcaru nu câştigăm alegerile - a fost una reală”.

„Braşovul a fost un oraş captiv grupurilor de interese transpartinice”
Cătălin Leonte a anunţat că şi-a depus cererea de adeziune la PSD, astfel că nu mai există nici un motiv de contestare a candidaturii lui. Timp de mulţi ani, a spus Leonte, Braşovul a fost un oraş captiv grupurilor de interese transpartinice: „O spun cu toată responsabilitatea. A fost vorba de tot ceea ce s-a întâmplat în acest oraş nu pe principii economice fireşti, corecte, ci prin favorizarea «prietenilor», apropiaţilor ce făceau parte din această grupare economică transpartinică. De asemenea, am asistat la blocarea deliberată a tuturor celorlalţi care nu făceau parte din această caracatiţă”. El a amintit că sunt instituţii care lucrează în acest sens şi a spus că „nu este normal ca, de atâţia ani, aceleaşi firme să facă sensuri giratorii care, în loc să coste 30.000 de euro, au costat 100.000 de euro. Nu întâmplător, în municipiul Braşov, asfaltarea costă 450 de lei metru cub de asfalt, nu 110 lei, cât e în alte părţi. Sunt lucruri care nu plac”.

„Ne vom bate deschis”
Pentru alegerile locale din acest an, el a avertizat că „ne vom bate deschis, pe faţă, fără înţelegeri transpartinice. Viziunea mea pentru Primăria Braşov este să o transform într-o instituţie transparentă, în slujba cetăţeanului, în care funcţionarii să nu mai fie timoraţi că cine ştie ce semnează şi  ajung apoi să dea declaraţii sau chiar să fie cercetaţi”, a declarat Leonte. De asemenea, el a afirmat că abordarea va fi „toleranţă zero pentru corupţie. Vin dintr-o lume în nu aveai voie să primeşti nici măcar un buchet de flori şi trebuia să îţi declari orice cadou, iar la sfârşitul lunii aveai de plătit toţi kilometrii făcuţi în interes personal”. Totodată, el a spus că Braşovul a devenit un oraş provincial, iar scopul lui este să îl facă „să ajungă la statutul pe care îl merită, iar acest lucru trebuie să se întâmple pe principii economice”.

Cetăţeanul nu trebuie ţinut la uşă
Mihai Mohaci a vorbit şi în calitate de candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean şi a anunţat că vrea ca Braşovul să fie printre primele din ţară. Totodată, el a amintit că vrea un altfel de administraţie „în care cetăţeanul să nu fie ţinut la uşă”.

Lista pentru Consiliul Local - refresh total
Odată cu apariţia celor doi candidaţi vor apărea şi modificări în listele pentru Consiliul Local Braşov şi Consiliul Judeţean, principala modificare a acesteia din urmă fiind includerea lui Mihai Mohaci. „Probabil că prezenţa mea pe listă va bulversa puţin lucrurile. Vom reanaliza lista de candidaţi. În mare, este o echipă construită solid, iar schimbarea listei nu va fi în proporţie de 100%, dar vor fi oameni de aici, din partid”, a anunţat Mohaci.
„Vom da refresh total listei pentru Consiliul Local Braşov. Vor fi oameni care pot aduce voturi, cu imagine şi care, mai presus de orice, nu sunt predispuşi şi nu au nici un interes să «trântească meciul»”, a declarat şi Cătălin Leonte.

+1 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie