leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6590 RON

1 USD = 4.1340 RON

1 GBP = 5.3404 RON

1 XAU = 159.4922 RON

1 AED = 1.1255 RON

1 AUD = 2.9748 RON

1 BGN = 2.3821 RON

1 BRL = 1.0870 RON

1 CAD = 3.1236 RON

1 CHF = 4.0924 RON

1 CNY = 0.5945 RON

1 CZK = 0.1794 RON

1 DKK = 0.6243 RON

1 EGP = 0.2308 RON

1 HUF = 1.4427 RON

1 INR = 0.0572 RON

1 JPY = 3.6288 RON

1 KRW = 0.3639 RON

1 MDL = 0.2432 RON

1 MXN = 0.2016 RON

1 NOK = 0.4849 RON

1 NZD = 2.8011 RON

1 PLN = 1.0841 RON

1 RSD = 0.0394 RON

1 RUB = 0.0610 RON

1 SEK = 0.4533 RON

1 TRY = 0.7549 RON

1 UAH = 0.1485 RON

1 XDR = 5.7055 RON

1 ZAR = 0.2868 RON

Editia 6848 - 15 noi 09:18

Liberalii, decişi să declare „război total PSD-ului”

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 09 octombrie 2017

Reprezentanţii PNL din toată ţara s-au reunit sâmbătă la Braşov, pentru a-şi alege un vicepreşedinte, dar şi pentru a analiza situaţia politică din România

Liberalii, decişi să declare „război total PSD-ului”

Aproape 800 de liberali s-au reunit sâmbătă în Poiana Braşov la şedinţa Consiliului Naţional al PNL, după ce şedinţa din 15 septembrie a fost amânată, după trecerea în nefiinţă a lui Mircea Ionescu Quintus. La şedinţa de sâmbătă, liberalii au votat unele modificări ale  reglementărilor interne ale PNL,  au ales vicepreşedintele pe domeniul muncă, sănătate, muncă, familie şi protecţie socială, respectiv Cristian Buşoi, dar au făcut şi o radiografie a vieţii politice din România. De altfel, în timpul discuţiilor, liberalii au decis că a venit momentul să declare „război total PSD-ului”.
Gazdă a evenimentului, preşedintele PNL Braşov, Adrian Veştea, a declarat că „de fiecare dată când Partidul Naţional Liberal a considerat că Braşovul trebuie să fie gazda diverselor evenimente, fie că vorbim de Liga Aleşilor Locali, fie că vorbim de şedinţa Consiliului Naţional, noi am fost o gazdă primitoare. Braşovul este în centrul ţării şi se ajunge extrem de uşor din toate regiunile României. Consiliului de astăzi (sâmbătă – n.r.) este un moment extrem de important pentru PNL, având în vedere că este primul organizat după fuziune şi congresul în care a fost aleasă conducerea legitimă a partidului. Erau multe lucruri care trebuiau reglementate, atât din punct de vedere al regulamentului şi statutului, cât şi al obiectivelor parlamentare şi administrative pe care le are PNL în perioada următoare. De asemenea, a fost stabilit modul în care PNL trebuie să îşi exercite rolul de cel mai puternic şi important partid de opoziţie”. Totodată, liderul liberalilor braşoveni a adăugat că „am toată convingerea că în momentul în care PNL va intra la guvernare, Braşovul va avea o reprezentativitate în viitorul Guvern, dar va avea şi mijloace pentru realizarea obiectivele strategice ale Braşovului, respectiv aeroportul, autostrăzile Comarnic - Braşov şi Braşov-Sibiu”.


 
„Fractura dintre sectorul public şi cel privat este pe cale să se acutizeze”
În timpul şedinţei, preşedintele PNL Braşov a afirmat că România se îndreaptă cu paşi repezi spre un dezastru: „În mai puţin de un an de guvernare, PSD a dus societatea românească spre un punct critic, marcat de dezbinare, neîncredere şi lipsă de perspectivă în toate domeniile. Actuala putere se laudă cu o creştere economică pe care o vedem doar în cifre, nu în realitatea de zi cu zi. Este o creştere artificială, bazată pe consum, nu pe producţie şi competitivitate. Românii nu trăiesc mai bine ca urmare a pensiilor şi salariilor, pentru că şi preţurile cresc în aceeaşi măsură. În schimb, românii sunt tot mai dezbinaţi, în condiţiile în care fractura dintre sectorul public şi cel privat este pe cale să se acutizeze odată cu trecerea contribuţiilor sociale exclusiv în sarcina angajaţilor”. În continuare, a spus Veştea că „avem români foarte săraci, şi oameni cu pensii speciale de ordinul zecilor de mii de lei, în continuare mediul de afaceri este sugrumat de măsuri populiste şi nefundamentate. În continuare, haosul generalizat şi lipsa de viziune sunt cuvinte de ordine în planul de guvernare al PSD. Guvernul PSD face rectificare bugetară pentru a plăti salariile şi pensiile. La Braşov, Consiliul Judeţean a cerut 25 de milioane de lei, pentru asistenţă socială şi protecţia copilului şi am primit doar un sfert din aceşti bani, restul sumei va trebui să o asigurăm din bugetul propriu”.
Nu în ultimul rând, Adrian Veştea a amintit că există pericolul suprimării puterii judecătoreşti şi a luptei anticorupţie de către actualul Guvern.
„Noi, liberalii, nu mai putem accepta această stare de lucruri. Cei de la PSD şi-au atins maximul de incompetenţă prin ruşinoasa pleiadă de miniştri, cum sunt cei de la Educaţie şi de la Agricultură sau Finanţe, ale căror decizii ne revoltă. Noi, liberalii, credem că România merită un Guvern eficient, responsabil, calificat să răspundă nevoilor interne şi provocărilor de la nivel internaţional. Vrem să construim un parteneriat real şi loial între Guvern şi societate, pe baza căruia să construim o economie competitivă şi o societate sănătoasă. Un mediu de afaceri sănătos şi prosper reprezintă cheia dezvoltării României. De aceea, pentru noi, dezvoltarea capitalului autohton reprezintă o prioritate. Pentru a ne atinge aceste obiective, trebuie să fim pregătiţi să preluăm puterea în momentul în care mecanismele democratice vor determina schimbarea”, a mai spus preşedintele PNL Braşov.


 
„Nu ne rămâne de făcut decât să ducem un război total pe toate fronturile împotriva PSD”
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a prezentat în timpul şedinţei un un scurt bilanţ al activităţii partidului în perioada scursă după alegerile parlamentare din luna decembrie. „Imediat după alegeri, am avut moţiunea împotriva PSD. Primii care au sesizat că la venirea Guvernului Tudose s-a schimbat programul de guvernare au fost parlamentarii PNL. Ulterior, în fiecare săptămână, Guvernul a mai născocit câte o măsură împotriva mediului de afaceri şi a celor care câştigă cinstit”, a declarat Orban.  
Preşedintele PNL a amintit că liberalii pregătesc mai multe proiecte de lege, printre care unul în care se prevede că persoanele apte de muncă şi beneficiază de ajutoare sociale pierd acest drept dacă refuză un job. „De asemenea, pregătim un proiect de lege prin care cetăţenii nu mai trebuie să meargă din instituţie în instituţie pentru a obţine unele informaţii, ci le vor primi prin intermediul primului ghişeu căruia se adresează. În ceea ce priveşte administraţia locală, pregătim un act normativ prin care 80% din redevenţe urmează a rămâne la consiliile judeţene şi locale. Totodată, avem în vedere creşterea cotei din impozitul pe venit care ar urma să rămână în bugetul autorităţilor locale”, a mai spus Orban.
În ceea ce priveşte strategia de comunicare a partidului, Ludovic Orban a insistat pe prezenţa liberalilor în teritoriu, pe discuţiile cu oamenii, care, din punctul lui de vedere, ar trebui să caracterizeze activitatea PNL.
În faţa celor peste 800 de liberali, Ludovic Orban a mai spus că „PSD a declarat război libertăţii individului, presei, companiilor private, iar în aceste condiţii, PNL nu are de făcut decât să declare război social-democraţilor. Nu ne rămâne de făcut decât să ducem un război total pe toate fronturile împotriva PSD”.
La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că PNL ar trebui să dea tonul construcţiei şi pragmatismului. De asemenea, el a criticat Guvernul că „a mărit salariile pe hârtie, dar nu a alocat şi fondurile necesare, astfel că i-a pus pe primari în situaţia de a tăia banii pentru investiţii”.Vicepreşedintele Buşoi, propus de Ludovic Orban
Ultimul punct de pe ordinea de zi a fost alegerea vicepreşedintelui pe domeniul muncă, sănătate, muncă, familie şi protecţie social, în cursă înscriindu-se un singur candidat, respectiv Cristian Buşoi. „Eu am insistat ca el să îşi depună candidatura. Prin această măsură vrem să transmitem un mesaj de unitate”, a anunţat preşedintele PNL, Ludovic Orban.
La rândul său, Cristian Buşoi a declarat că domeniul pe care îl coordonează este unul extrem de important: „sănătatea, munca, protecţia socială acoperă o mare parte a societăţii româneşti şi au fost exploatate din plin de PSD. În ceea ce priveşte sănătatea, demersul PSD este criminal. Nu au pregătit un program de vaccinare şi s-a ajuns la situaţia ca 32 de copii să moară din cauza rujeolei. PNL trebuie să înceapă un război total cu PSD şi cu Liviu Dragnea”, a declarat Buşoi.UDMR, luat în colimator de deputatul Florin Roman
În timpul şedinţei Consiliului Naţional al PNL, deputatul PNL Florin Roman a avut o intervenţie referitoare la relaţiile româno-maghiare după ce, a spus el, „l-am auzit pe premierul Ungariei, Viktor Orban, afirmând că viitorul Transilvaniei va fi în limba maghiară. I-am auzit pe liderii UDMR care spuneau că centenarul României va fi pentru ei «un doliu». Liderul UDMR, Kelemen Hunor, spunea că i s-a pus pumnul în gură. Nu l-am auzit pe Hunor să se declare nemulţumit că PSD nu a eliminat impozitele pentru salariile mai mici de 2.000 de lei, aşa cum a promis. Eu îi transmit lui Hunor: «Terminaţi cu instigările şi cu ura». Dacă ţin la România, ar trebui să susţină PNL şi să dăm jos Guvernul PSD”, a declarat Roman. De asemenea, l-a ironizat şi pe Varujan Vosganian: „Eu propun să înfiinţăm o comisie parlamentară, condusă de Vosganian, care să se ocupe de numărat ouă”. Remarca vine după ce deputatul ALDE s-a lansat zilele trecute într-o teorei a coteţului impozabil, pornind de la premisa că „Fiecare ou mâncat de la găina din curte «văduveşte» bugetul de cincizeci de bani”.

+0 -2

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotional