leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.7320 RON

1 USD = 4.1950 RON

1 GBP = 5.2698 RON

1 XAU = 191.0198 RON

1 AED = 1.1421 RON

1 AUD = 2.9511 RON

1 BGN = 2.4194 RON

1 BRL = 1.1213 RON

1 CAD = 3.2205 RON

1 CHF = 4.2702 RON

1 CNY = 0.6102 RON

1 CZK = 0.1848 RON

1 DKK = 0.6338 RON

1 EGP = 0.2523 RON

1 HUF = 1.4525 RON

1 INR = 0.0612 RON

1 JPY = 3.8902 RON

1 KRW = 0.3558 RON

1 MDL = 0.2368 RON

1 MXN = 0.2215 RON

1 NOK = 0.4918 RON

1 NZD = 2.8223 RON

1 PLN = 1.1093 RON

1 RSD = 0.0402 RON

1 RUB = 0.0669 RON

1 SEK = 0.4480 RON

1 TRY = 0.7344 RON

1 UAH = 0.1629 RON

1 XDR = 5.8103 RON

1 ZAR = 0.3017 RON

Editia 7005 - 15 iul 20:08

Liderii de mâine, faţă în faţă cu liderii de astăzi

Autor: Adina CHIRVASĂ

Publicat la 07 aprilie 2017

Elevi de la şase licee au fost în vizită la Consiliul Judeţean, Prefectură şi Primărie, unde şefii le-au explicat care este rolul lor în administrarea judeţului şi a municipiului. Le-a plăcut ce au aflat, dar mărturisesc că nu ar fi foarte dornici să urmeze o astfel de carieră, care li se pare foarte grea. Mai uşor este să administreze o firmă

Liderii de mâine, faţă în faţă cu liderii de astăzi

Cel de-al şaselea modul – cel de administraţie, al proiectului „Liderii de mâine”, i-a adus ieri pe tinerii din şase colegii braşovene, faţă în faţă cu şefii judeţului şi ai municipiului. Vizita lor a început la Consiliul Judeţean şi Prefectură, de dimineaţă, unde le-au spus mai multe despre activitatea lor inclusiv şefi din instituţii aflate în subordinea acestora. „Dorim ca elevii să cunoască cum se conduce un oraş, un municipiu, un judeţ, ce rol are Prefectura, Primăria, Consiliul Judeţean”, a explicat  Lămîiţa Stamate, manager proiect „Liderii de mâine”.
Atât preşedintele Executivului Judeţean, cât şi prefectul judeţului le-au transmis tinerilor că dincolo de toate, cele mai importante în astfel de posturi sunt consecvenţa şi perseverenţa. „Este foarte important în momentul în care îţi doreşti ceva să crezi în acel proiect şi să ai perseverenţă şi să mergi înainte. Am crezut că voi fi primar, am câştigat de fiecare dată mandatele, mi-am dorit să fiu preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov şi am realizat acest lucru, cred că voi realiza proiectele importante pentru Braşov: aeroportul şi celelalte investiţii strategice de care are nevoie judeţul şi sper să le duc la bun sfârşit fiindcă eu cred în ele şi cred că acesta este primul pas pe care trebuie să-l aibă orice lider, să creadă în el, să creadă în lucrurile care se pot întâmpla. Să fiţi încrezători în voi, să credeţi în proiectele voastre, să ştiţi că de fiecare dată când există un moment greu, trebuie să vă regăsiţi! Să fiţi optimişti şi să consideraţi că sunteţi cei mai buni! Asta înseamnă de fapt un lider: un om care nu pică la prima emoţie, un om care se ambiţionează şi parcurge toate etapele pe care i le dă viaţa. Mult succes!”, a spus Adrian Veştea, preşedintele Consiliul Judeţean Braşov.
„Ei trebuie să creadă într-o idee şi trebuie să o ducă până la capăt, indiferent de cât de greu ar fi, trebuie să aibă încredere în ei, să nu cedeze la prima greutate şi consecvenţa este foarte importantă, la fel şi răbdarea”, ne-a concluzionat Marian Rasaliu, prefectul judeţului Braşov. De asemenea, reprezentantul Guvernului în teritoriu le-a transmis un mesaj şi tinerilor care vor să se implice în politică: „Această activitate se face acum în mod profesionist şi trebuie privită ca o profesie în care competenţa şi performanţa sunt cele care îţi asigură succesul”.
Elevii au fost foarte încântaţi de ce au aflat, dar nu se gândesc să le ia locul. „Ceea ce am văzut mi se pare demn de urmărit şi cred că fiecare elev ar trebui să aibă ocazia să participe la o astfel de întâlnire. Nu mi-aş dori să lucrez în administraţia publică, mi se pare mai uşoară administraţia privată”, mărturiseşte un elev.
„Aş vrea să îmbrăţişez această carieră, numai că este o  muncă titanică pentru că deşi vrei să faci mult bine, oamenii aruncă multe pietre din multe părţi. Trebuie să ai multă ambiţie şi multă consecvenţă şi să nu te laşi doborât uşor. M-a impresionat vârsta lor, mă aşteptam să fie mai în vârstă”, ne-a spus un alt elev.
Apoi, elevii au mers la Primărie, unde au fost primiţi de primarul George Scripcaru, care le-a detaliat ce înseamnă gestionarea unui municipiu, proiectele municipalităţii şi au vorbit despre Braşovul în viitor.
Desigur, tinerii au avut multe întrebări, mai ales în domeniile educaţiei şi sportului. Însă i-a interesat şi dacă funcţia de primar îi afectează viaţa personală edilului. Dacă la Prefectură şi la Consiliul Judeţean este mai greu, la Primărie, adolescenţii se gândesc că le-ar plăcea să lucreze aici. „Mi-ar plăcea să lucrez într-o funcţie asemănătoare pentru că eu consider că pot schimba anumite lucruri dacă te impui şi dacă chiar vrei şi asta a reuşit şi domnul primar, prin voinţă, şi cu toţii apreciem asta”, ne spune o elevă.  
„Mi-a plăcut că foarte multe întrebări au fost legate de ce înseamnă domeniul educaţiei şi asta înseamnă că îi preocupă foarte mult, au întrebat despre susţinerea educaţiei,  cheltuieli, despre infrastructură, dotări, laboratoare, salariile profesorilor. Sunt conectaţi la realităţile din domeniul educaţiei astăzi”, a precizat George Scripcaru, primarul municipiului Braşov.  
„Liderii de mâine” este un proiect al Asociaţiei Femeilor de Afaceri şi a Femeilor Conducătoare de Întreprinderi Braşov şi se află la a III-a ediţie. 

+1 -1

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie