Curs BNR

1 EUR = 4.9763 RON

1 USD = 4.6625 RON

1 GBP = 5.8158 RON

1 XAU = 356.8680 RON

1 AED = 1.2695 RON

1 AUD = 3.0043 RON

1 BGN = 2.5443 RON

1 BRL = 0.8909 RON

1 CAD = 3.3895 RON

1 CHF = 5.1291 RON

1 CNY = 0.6441 RON

1 CZK = 0.1968 RON

1 DKK = 0.6670 RON

1 EGP = 0.0960 RON

1 HUF = 1.2637 RON

1 INR = 0.0558 RON

1 JPY = 3.0201 RON

1 KRW = 0.3392 RON

1 MDL = 0.2616 RON

1 MXN = 0.2750 RON

1 NOK = 0.4235 RON

1 NZD = 2.7635 RON

1 PLN = 1.1489 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0495 RON

1 SEK = 0.4281 RON

1 TRY = 0.1436 RON

1 UAH = 0.1177 RON

1 XDR = 6.1402 RON

1 ZAR = 0.2449 RON

Editia 8166 - 19 apr 00:25

Lobby pentru produsele tradiţionale braşovene

Autor: Iulian CUIBAR

Publicat la 10 februarie 2014

Producătorii s-au asociat pentru a îşi promova mai bine marfa

Lobby pentru produsele tradiţionale braşovene
Braşovul este unul din judeţele în care s-a născut conceptul de produse tradiţionale româneşti, având o mulţime de exemple precum brânzeturile, carnea sau preparate din legume şi fructe conservate tradiţional. Pentru a se face mai bine auziţi, cinci producători au decis să formeze o asociaţie în care urmează să cuprindă mulţi alţi colegi de breaslă. „Un produs tradiţional înseamnă şi istorie, cultură sau turism. Mulţi se axează doar pe producţie şi aproape deloc pe marketing. Această carenţă încercăm să o îndreptăm noi, prin Asociaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale”, a explicat preşedintele organizaţiei, George Căţean. 
Tânăra asociaţie îşi va îndrepta activitatea în două direcţii. Prima dintre acestea este o piaţă volantă, care va fi amplasată măcar o dată pe lună, în zone de interes turistic ale Braşovului, un exemplu fiind Piaţa Sfatului. Al doilea proiect al producătorilor braşoveni se referă la încercarea de certificare a câtorva produse la nivelul Uniunii Europene. „Polonia are 12 astfel de produse, iar România, doar unul, gemul de Topoloveni. Ca să nu mai spun că noi, o ţară de ciobani, nu avem niciun produs certificat pe partea de oi. Am început să facem documentaţia pentru brânza de burduf, însă este un proces ce durează aproximativ doi ani”, a mai adăugat George Căţean. 
 
+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie