leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6559 RON

1 USD = 3.9517 RON

1 GBP = 5.2123 RON

1 XAU = 153.4508 RON

1 AED = 1.0759 RON

1 AUD = 2.8801 RON

1 BGN = 2.3806 RON

1 BRL = 0.9692 RON

1 CAD = 3.0614 RON

1 CHF = 4.1351 RON

1 CNY = 0.5774 RON

1 CZK = 0.1822 RON

1 DKK = 0.6242 RON

1 EGP = 0.2206 RON

1 HUF = 1.4386 RON

1 INR = 0.0547 RON

1 JPY = 3.5050 RON

1 KRW = 0.3541 RON

1 MDL = 0.2364 RON

1 MXN = 0.2093 RON

1 NOK = 0.4852 RON

1 NZD = 2.6455 RON

1 PLN = 1.0851 RON

1 RSD = 0.0394 RON

1 RUB = 0.0595 RON

1 SEK = 0.4496 RON

1 TRY = 0.6306 RON

1 UAH = 0.1409 RON

1 XDR = 5.5550 RON

1 ZAR = 0.2773 RON

Editia 6809 - 21 sep 06:53

Magazinul cu produse „corecte”

Autor:

Publicat la 22 februarie 2018

Doi tineri antreprenori din Braşov au dezvoltat o afacere cu preparate de la producătorii locali din ţară

Magazinul cu produse „corecte”

Marius Maftei (foto) este un tânăr antreprenor din Braşov care a renunţat la job-ul său pentru a pune pe picioare o afacere cu mâncare rară, adică cu produse din ingrediente naturale procurate de la producătorii din toată ţara. Pasionaţi de natură şi de produsele corecte, cu valoare adăugată şi materii prime alese cu grijă, Marius şi soţia sa Roxana au deschis Natura în Bucate, un magazin unic pe piaţa din Braşov, arată BizBrasov.ro.

Au încercat fiecare produs
Ca să pună bazele afacerii, cei doi tineri au pornit într-o călătorie de documentare şi au cutreierat întreaga ţară în căutarea producătorilor care creează preparate rare, dar de calitate, cu materii prime „sincere”, şi care, dincolo de dorinţa de a-şi câştiga traiul zilnic, pun pasiune în produsele care le ies din mâini. Abia după ce s-au convins cu ochii lor, dar mai ales cu papilele gustative, pentru că au încercat fiecare produs care urma să ajungă în vitrinele magazinului lor, cei doi tineri au pornit la drum. Apoi au pus la punct conceptul produsului corect care se va regăsi în magazinul lor: să fie făcut din ingrediente naturale, din materii prime alese cu grijă şi să aibă termen de valabilitate scurt. „I-am căutat în toată ţara, pe internet, ne-am dus la ei acasă să vedem pasiunea, interesul, o transpiraţie în produs, nu doar să facă ceva ca să fie făcut. Aşa am ales producătorii care folosesc ingrediente 100% naturale. Încercăm prin aceste demersuri să educăm consumatorii şi să-i convingem că se poate şi altfel”, spune Marius pentru sursa citată.

20.000 de euro, banii de început
Cu o investiţie de 20.000 de euro, tinerii antreprenori au deschis magazinul, unic în Braşov, pe o străduţă din apropiere de centrul oraşului şi au creat în jurul său o adevărată comunitate de braşoveni atenţi la ce mănâncă, pentru care nu cantitatea, ci calitatea produselor primează. „Dincolo de un simplu magazin, am creat o atmosferă. Avem o relaţie strânsă cu clienţii. Cei mai mulţi ne spun că se simt ca şi cum ar intra în altă lume la noi în băcănie, pentru că este o atmosferă liniştită şi caldă”, mai spune Marius.

Produse rare, puţin cunoscute
În vitrina magazinului „Natura în Bucate” se regăsesc brânzeturi maturate, preparate din lapte de bivoliţă, telemea din lapte de bivoliţă cu condimente, trufe, zacuşti din hribi şi ghebe, uleiuri presate la rece, pâine cu maia sălbatică, miere certificată ecologic, cafea cu lapte de bivoliţă, un produs unic în Braşov, uleiuri presate la rece, caeiuri, paste de casă, dulceaţă de afine de pădure, vinuri şi bere artizanală. Cei doi tineri nu selectează doar produsele, ci şi oamenii cu care lucrează.
„Nu punem neapărat accentul pe produse bio sau tradiţionale, ci pe produse realizate corect. Sunt produse care nu se vând la scară industrială, produse rare, puţin cunoscute, dar de calitate. Suntem foarte atenţi la ceea ce alegem, au fost perioade când am stat cu vitrina goală pentru că nu erau produsele gata. Unii au renunţat la producţie, am aşteptat până am găsit ceva de calitate. Nu lucrăm cu furnizori, ci doar cu producători, asta e politica noastră  şi există o relaţie foarte strânsă între noi. Sunt oameni foarte atenţi la cum fac produsele, dar şi la cum le prezintă”, a completat Marius.

De peste tot din ţară
Toate produsele sunt aduse de peste tot din ţară, din oraşe cum ar fi Tulcea, Alba, Bucovina, Timişoara, Arad, Dâmboviţa, Bacău, Bihor, Sibiu şi Braşov.

Următorul pas: propriul laborator
În anul 2016, magazinul a avut o cifră de afaceri de 240.000 de lei. Dar cei doi antreprenori nu se opresc aici. Vor să creeze propriul laborator alimentar în care să facă produse marca Natura în Bucate. „Vrem să ne facem un laborator unde să producem anumite produse corecte. De exemplu, sosuri, paste de casă cu diverse condimente. Cred că aşa vom deveni compleţi, cu o parte din producţie în spate. Obligatoriu, vom deschide o a doua locaţie, dacă nu la Braşov, cel mai probabil la Bucureşti”, a dezvăluit Marius.

Sursă de inspiraţie
Dincolo de business, Marius şi Roxana vor să educe piaţa. Împărtăşesc în fiecare zi reţete create din ingredientele care se regăsesc în magazinul lor, atât online, pe Facebook, cât şi scrise de mână, pe tăbliţele din magazinul lor. „Încercăm să ne aducem aportul cum putem la educaţia alimentară. Magazinul nostru nu este despre ceea ce băgăm în gură ca să ne treacă foamea, ci despre cum simţim ceea ce mâncăm. Încercăm, pe cât putem, să ne diferenţiem, pentru că a mânca este o plăcere, să nu uităm. Atâta timp cât vor exista produse incorecte în piaţă, noi o să le aducem pe cele corecte. Când faci ceea ce-ţi place nu e greu deloc. Pleacă, oricâţi bani ai câştiga, pleacă de unde eşti dacă te simţi incomod. Îţi place să faci biscuiţi? Fă biscuiţi toată viaţa ta, să nu faci caramele niciodată!”, a încheiat Marius Maftei.

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotional