leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6975 RON

1 USD = 4.1192 RON

1 GBP = 5.3305 RON

1 XAU = 170.2283 RON

1 AED = 1.1214 RON

1 AUD = 2.9602 RON

1 BGN = 2.4018 RON

1 BRL = 1.0983 RON

1 CAD = 3.1066 RON

1 CHF = 4.1441 RON

1 CNY = 0.6079 RON

1 CZK = 0.1837 RON

1 DKK = 0.6293 RON

1 EGP = 0.2302 RON

1 HUF = 1.4745 RON

1 INR = 0.0579 RON

1 JPY = 3.7645 RON

1 KRW = 0.3669 RON

1 MDL = 0.2402 RON

1 MXN = 0.2160 RON

1 NOK = 0.4829 RON

1 NZD = 2.7866 RON

1 PLN = 1.0943 RON

1 RSD = 0.0397 RON

1 RUB = 0.0620 RON

1 SEK = 0.4579 RON

1 TRY = 0.7696 RON

1 UAH = 0.1472 RON

1 XDR = 5.7408 RON

1 ZAR = 0.2981 RON

Editia 6949 - 18 apr 22:47

Marius Dunca şi-a pus demisia pe masă şi rămâne în tabăra Dragnea

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 16 iunie 2017

Şi PSD-ul, şi Grindeanu lucrează la noi guverne, timp în care România traversează o criză politică fără precedent

Marius Dunca şi-a pus demisia pe masă şi rămâne în tabăra Dragnea

Preşedintele PSD Braşov, Marius Dunca, a urmat linia partidului şi a demisionat din Guvern, la fel cum au făcut, cu o singură excepţie, toţi miniştrii din cabinetul Grindeanu. Fostul ministru al Tineretului şi Sportului a afirmat că, la alegerile parlamentare de anul trecut, românii au votat programul de guvernare al PSD, nu oamenii, şi că speră ca premierul să nu se agaţe de funcţie. „Programul de guvernare care prevede o serie de măsuri ce trebuie implementate, aşa cum prevăd termenele stabilite. Unele unele sunt pe termen lung, altele au termen mai scurt, iar din ultima categorie sunt cazuri în care nu au fost respectate termenele de implementare. Sper să înţeleagă şi Sorin Grindeanu că interesul României, al românilor, este mai presus de orice. Este un moment de unitate, de solidaritate în interiorul PSD şi este bine să nu ne abatem de la programul de guvernare”, a afirmat Marius Dunca.
Pe de altă parte, el a dat asigurări în Organizaţia Judeţeană a PSD Braşov, „este linişte” şi că nu are informaţii că din filială ar putea demisiona vreun membru. „Nu văd motivul”, a argumentat liderul social-democraţilor braşoveni.

Miniştrii rămân în funcţie „până când vrea legea”
După ce, miercuri, preşedintele Liviu Dragnea a anunţat că toţi miniştrii, fără excepţie, şi-au dat demisia din Cabinetul Grindeanu, joi, ministrul Comunicaţiilor, Augustin Jianu, a ieşit public cu declaraţii conform cărora îşi va da demisia când şi-o va da şi premierul. „Eu sunt ministrul Agriculturii. Până când? Până când vrea legea, domnilor!”, a declarat ieri şi Petre Daea, ministrul Agriculturii, evitând un răspuns clar privind demisia.
Totodată, Sorin Grindeanu a declarat, joi seara, că „lipsesc câteva demisiile miniştrilor, deşi au fost anunţate”, afirmând că a discutat cu mulţi dintre membrii cabinetului pe care îl conduce, dar că nu vrea să dea detalii, pentru a nu-i „vulnerabiliza”, pentru că mulţi au „teamă faţă de conducătorul iubit”.
Demisiile întregului cabinet nu pot însă provoca, oricât şi-ar dori liderul PSD, Liviu Dragnea, căderea guvernului pentru că este nevoie, conform Constituţiei, ca premierul să plece. Palatul Cotroceni a reacţionat imediat. „Un prim ministru nou poate fi propus numai dacă există vacantarea postului actual. Iar acest lucru se poate întâmpla fie prin demisia prim-ministrului, fie prin revocarea sa, în urma unei moţiuni de cenzură”, a declarat joi Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei.
Pe de altă parte, toţi cei 27 de miniştri ai cabinetului Grindeanu 1 rămân la dispoziţia şefului lor, care are termen 15 zile să răspundă demisiilor.

Moţiune de cenzură împotriva premierului
Premierul Sorin Grindeanu a refuzat să demisioneze, motiv pentru care PSD a luat ieri decizia de a introduce luni moţiune de cenzură împotriva „guvernului fără miniştri”. Moţiunea ar urma să intre în plen marţi sau miercuri, iar pentru căderea Guvernului trebuie să voteze 50%+1 din parlamentari (din total, nu din cei prezenţi în sală). Noul cabinet pregătit de PSD şi ALDE e deja pe hârtie, doar că păstrat la secret, iar planurile social-democraţilor e ca cel mult peste o săptămână să avem un nou guvern.
Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, joi, că i-a rugat pe colegi să mai aştepte câteva zile înainte de a lua decizia în privinţa noii propuneri de premier, pentru a alege varianta cea mai bună, el menţionând că în viitorul Guvern se vor regăsi o mare parte din actualii miniştri demisionari.
În noul cabinet, „eligibil” este şi Marius Dunca. Acesta a fost întrebat dacă este pe lista de miniştri din noul Guvern, însă nu ne-a dat un răspuns.  

Guvernul de „uniune naţională” propus de Grindeanu: portofolii pentru UDMR şi PMP
Sorin Grindeanu lucrează însă şi el la propriul lui cabinet, iar surse politice susţineau ieri că se mizează pe o „rupere” a voturilor din PSD şi ale demisionarilor din ALDE, dar şi pe o susţinere a UDMR, astfel încât moţiunea să nu treacă iar el să rămână premier.
Potrivit unor surse din presa centrală, din Guvernul Grindeanu 2 vor face parte: Victor Ponta - Secretar General al Guvernului sau ministrul Justiţiei; Mircea Geoană - Externe; Ioan Rus - Afaceri Interne şi vicepremier; Sorin Moisa - Fonduri Europene; Daniel Constantin - Agricultură; Sorin Câmpeanu - Educaţie; Vasile Dâncu - Dezvoltare Regională; Nicolae Bănicioiu - Sănătăţii; Orlando Teodorovici - Transporturi; Rovana Plumb - Mediu (rămâne); Viorel Ştefan -  Finanţe (rămâne). Pentru UDMR ar fi rezervate două portofolii, unul la Cultură, iar Valeriu Steriu (PMP, care are la rândul său 7 parlamentari) va intra şi el în Guvernul Grindeanu 2.


AVEM, N-AVEM GUVERN

Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a explicat că, în acest moment, din punct de vedere constituţional, noi nu mai avem guvern, potrivit Ştiripesurse.ro. „Premierul nu-şi mai poate exercita atribuţiile pentru că nu mai are cu cine. Noi la acest moment nu avem Guvern, pentru că trebuie să ne uităm la Articolul 102, alineat 3 din Constituţie, care ne arată din cine este compus Guvernul. 'Guvernul este alcătuit din prim-ministru, miniştri şi alţi membri stabiliţi prin lege organică'. Noi, în acest moment, avem doar premier, pentru că miniştrii au demisionat cu toţii”, a explicat Augustin Zegrean. Totuşi, Sorin Grindeanu are o soluţie prin care ar putea să continue cu Guvernul, a precizat fostul preşedinte al CCR. „Având în vedere că avem premier, acesta poate considera că a remaniat toţi miniştrii acestui Cabinet şi poate trimite preşedintelui propuneri pentru noi miniştri. În Constituţie nu scrie câţi miniştri poţi remania, nu există o limită”, a mai precizat Zegrean.

SUB OCUPAŢIE

Liviu Dragnea a declarat joi că Palatul Victoria este ocupat de un grup ilegitim care încearcă o forţare a rezultatului alegerilor, iar Sorin Grindeanu este o unealtă. El a spus că transformarea prin care a trecut în ultima vreme premierul îl face să nu mai semene cu cel pe care l-a susţinut şi propus să preia Guvernul, şi că e vina lui că nu a fost mai atent când l-a numit, dar că nu va mai repeta greşeala. „La cum se întâmplă aceste acţiuni nu cred că e un plan făcut pe genunchi. Nu credeam că această evaluare va stârni un asemenea scandal şi vom descoperi, fără să vrem, un plan de care nu ştiam. (...) E o coordonare profesionistă. Ce e la Guvern e în afara spaţiului democratic. E o forţare a rezultatului alegerilor şi a bunului simţ. Un grup ilegitim ocupă Palatul Victoria”, a declarat Liviu Dragnea

ULTIMATUMUL DE LUNI

Sorin Grindeanu a lansat joi un atac extrem de dur la adresa preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, acuzându-l că poartă responsabilitatea pentru criza politică în care se află România în acest moment. Astfel, premierul i-a dat termen până luni liderului PSD să demisioneze de la conducerea partidului, promiţând că va demisiona şi el dacă Dragnea îşi va asuma acest gest: „Hai să vedem, până luni, cât de bărbat politic este”.

BARCA PMP, DEPARTE DE PSD

Traian Băsescu, preşedintele PMP, a anunţat pe pagina sa de Facebook că Partidul Mişcarea Populară nu va face nicio alianţă parlamentară şi nici de guvernare cu PSD, după ce a apărut informaţia potrivit căreia lui Eugen Tomac i s-a oferit de către Liviu Dragnea funcţia de vicepremier în schimbul susţinerii în Parlament.

FAZA PE SERVICII

Conflictul dintre premierul Sorin Grindeanu şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, se adânceşte de la o zi la alta. Cu fiecare declaraţie de presă, cei doi lideri politici lansează o întreagă serie de acuze, ameninţări şi reproşuri unul la adresa celuilalt. Astfel, după ce Dragnea l-a exclus din partid şi a dat de înţeles că Grindeanu ar avea legături cu serviciile secrete, premierul a ripostat în forţă, acuzându-l pe liderul PSD că minte şi ameninţând că va face mai multe dezvăluiri dacă acesta continuă cu asemenea declaraţii: „Nu eu am fost la partide de tenis, nu eu am fost la şpriţuri cu reprezentanţi ai serviciilor secrete, aşa că să se gândească domnul Liviu Dragnea mai bine când spune aceste lucruri”.

CU GURA CĂSCATĂ

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, că Uniunea atrage atenţia coaliţiei PSD – ALDE că are responsabilitatea de a nu continua „circul politic”, care „i-a lăsat cu gura căscată” pe toţi din Europa, care urmăresc ce se întâmplă în România. Întrebat dacă în condiţiile unui viitor nou Guvern, UDMR ar fi dispusă să intre la guvernare, Kelemen Hunor a spus că nu este nimic de discutat pe această temă în momentul de faţă. Pe de altă parte, fostul şef PNL, senatoarea Alina Gorghiu, a declarat că, în opinia sa, Liviu Dragnea „nu va prinde finalul de an la şefia partidului său” şi că nu vede în „scandalul” din PSD niciun erou.

+4 -1

Comentarii

Lazar

2017-06-16 15:14:15


D-ul Dunca sa raspunda la o singura intrebare.Este moral si normal ca presedintele marelui partid PSD sa fie un infractor ? Daca raspunsul este da,inseamna ca si dansul face parte din grupul infractional aflat vremelnic in fruntea acestui partid.

fritz walter

2017-06-16 11:29:42


Dragnea pune aceeasi "placa": agenturi straine, "binom", Johannis, blah, blah, blah ... Oameni buni, asta pune tara pe foc, doar sa scape de puscarie. El si ceilalti penali care au apucat puterea. Unul singur sacrifica 20 de milioane de oameni sau cati mai suntem pe aici !...

TM

2017-06-16 10:01:12


Mulți se miră că PSD și-a executat propriul guvern. Dacă ar cunoaște istoria răfuielilor în banda comunistă (cazurile Foriș, Luca, Pauker, Pătrășcanu, Drăghici, Ceaușescu etc.), nu s-ar mai mira. Când nu mai au dușmani în afara partidului (pentru că i-au lichidat pe toți și au instaurat dictatura), comuniștii se decimează între ei. Iar banda lui Dragnea are metode perfect bolșevice.

Marian T

2017-06-16 09:37:19


Nu este greu sa iti dai seama ca este de fapt o rafuiala intre un jupan si un sef de judet. Nu este vorba despre programul de guvernare sau despre romani... Marius Dunca s-a alaturat taberei jupanului si spera sa mai prinda niste firmituri dupa rafuiala.... Ce om, ce caracter... Ar trebui sa ne fie rusine cu el .. @ Oare unde sunt cei 1.400.000 care sustinea guvernul si au semnat pentru el, in timp ce lumea era in strada pentru OUG 13...

rammstein

2017-06-16 07:01:12


aleluia!!...aleluia>>>...wind of change!!!...ba nenorocitilor v-ati dat cu tesla in coaie ....acum iese la iveala toata mocirala voastra de partid...cand lumea va zicea ciuma rosie n-a gresit deloc...praful sa se aleaga de voi..

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotional