leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.7218 RON

1 USD = 4.2434 RON

1 GBP = 5.2941 RON

1 XAU = 194.6143 RON

1 AED = 1.1552 RON

1 AUD = 2.9577 RON

1 BGN = 2.4142 RON

1 BRL = 1.1247 RON

1 CAD = 3.2319 RON

1 CHF = 4.2986 RON

1 CNY = 0.6172 RON

1 CZK = 0.1852 RON

1 DKK = 0.6325 RON

1 EGP = 0.2556 RON

1 HUF = 1.4518 RON

1 INR = 0.0615 RON

1 JPY = 3.9255 RON

1 KRW = 0.3591 RON

1 MDL = 0.2415 RON

1 MXN = 0.2225 RON

1 NOK = 0.4901 RON

1 NZD = 2.8374 RON

1 PLN = 1.1104 RON

1 RSD = 0.0401 RON

1 RUB = 0.0673 RON

1 SEK = 0.4492 RON

1 TRY = 0.7418 RON

1 UAH = 0.1664 RON

1 XDR = 5.8479 RON

1 ZAR = 0.3042 RON

Editia 7027 - 14 aug 15:07

mayFest 2018

Autor: Ionuţ DINCĂ

Publicat la 27 aprilie 2018

Cel mai mare festival de primăvară la Cristian (Braşov), în perioada 4 - 6 mai

mayFest 2018

Cea mai mare iahnie de fasole din lume şi din toate timpurile, în cinstea Centenarului. Comuna Cristian, centrul evenimentelor dedicate Centenarului

Dacă săptămânile trecute scriam despre marile Sărbători Naţionale de la Cristian, precum şi despre sărbătorile militare dedicate Centenarului de Stat al României, precum şi manifestările religioase care vor pune Mănăstirea Sfântul Efrem din Cristian, dar şi întreaga comună, în prim plan, iată că şi edilii acestei comune, în parteneriat cu Gremiul Levantin – Casa de Comerţ Balcanică, precum şi coordonatorul evenimentului, Miradi – Sales SRL, susţinuţi pe plan cultural de asociaţia „3 puncte”, organizează cel mai mare festival dedicat sosirii primăverii.
Maifest (sau Mayfest în engleză) este sărbătoarea germană a sosirii primăverii. Manifestarea începută iniţial în Germania cu scopul declarat iniţial de a promova micile industrii şi produse manufacturiere ale comunităţilor a devenit ulterior o sărbătoare de largă acceptare internaţională fiind varianta de primăvară a Oktoberfest-ului. În România şi Bulgaria, Mayfest-ul este marcă înregistrată şi francizată a Gremiului Levantin – Casa de Comerţ Balcanică, cu sediul central în Braşov.
Prima ediţie a acestui festival va avea loc în comuna braşoveană Cristian, în perioada 4 – 6 mai, pe platoul de lângă societatea Schaeffler România (intrarea din DN 73 spre fabrică, coordonate GPS 45.638,25.521).
mayFest îşi propune să dezvolte micile industrii manufacturiere şi nu numai locale, din diverse regiuni, prin promovarea producătorilor mici de bere inclusiv cea artizanală nefiltrată, industrie mică care a luat o mare amploare în România şi Bulgaria, dar şi în Balcani în general;  târgurile de produse tradiţionale din toată gama şi categoriile alimentare; produsele naturiste şi noile tendinţe în domeniul produselor şi medicinei alternative, dar şi dezvoltarea apifitoaromaterapiei, unde atât în România, cât şi în Bulgaria sunt lideri la nivel european prin produsele deosebite concepute în cele mai elevate şi apropiate de natură, ferme eco şi bio şi unde prin intermediul Institutului de Terapii Complementare şi Alternative pot primi diferite recunoaşteri şi certificări de încredere pentru produsele comercializate în concordanţă cu standardele.
În cadrul festivalului vor fi organizate şi târguri de gastronomie tradiţională, accentul punându-se pe bucătăriile naţionale şi produsele crescute şi concepute în regiunile respective având la bază în general tradiţiile şi moştenirile lăsate de înaintaşi.
Participanţii la târgurile gastronomice vor putea să îşi măsoare puterile culinare la Academia Recordurilor Balkanice (Balkanik Awards) – pentru această prima ediţie înscriindu-se în concurs o echipă formată din 14 bucătari care îşi propune să facă ,,cea mai mare iahnie cu fasole din lume şi din toate timpurile”, în cinstea Centenarului României.
Şi pentru că la orice festival de bon ton este bine ca mâncarea şi băutură să fie asezonată cu muzică şi voie bună, organizatorii vă propun:
- Miss Mayfest – concurs de originalitate şi frumuseţe deschis  tuturor vârstelor în care concurentele vor expune pe podiumul de concurs costumele populare şi ia tradiţională cu două secţiuni: variantă clasică şi adaptarea modernă, în joc fiind importante premii ce constă în deplasări externe, bani sau produse de la diferiţi sponsori.
- Pe toată perioadă festivalului vor fi audiţii, unele în premieră, de muzică pop – folk, naţională, precum şi populară reprezentând datinile şi tradiţiile milenare ale locuitorilor acestor teritorii.
- Pe perioadă festivalului se vor fi organizate diferite concursuri – tombole prevăzute cu importante cadouri sau excursii.
- Festivalul este organizat şi în parteneriat cu diferite organizaţii ale persoanelor vârstnice (Consiliile judeţene, regionale sau naţionale ale pensionarilor) constituind un motor unic de funcţionalitate în ceea ce priveşte incluziunea socială a persoanelor în vârstă sau singure.

Internaţionalizarea festivalului
Important este de ştiut că festivalul va fi internaţionalizat, iar în data de 15 iunie 2018, la Veliko Târnovo în Bulgaria, în prezenţa ambasadorilor ţărilor din Balcani, respectiv al României la Sofia, dar şi ai Serbiei, Muntenegru, Macedonia şi Grecia, se vor semna acordurile cu case de comerţ şi asociaţii de comerţ private, festivalul dorindu-se un mijloc de promovare culturală, dar şi economică, a micilor capitaluri autohtone, dar şi a industriilor tradiţionale din aceste ţări din flancul de Sud-Est al Balcanilor. Festivalul se înscrie de asemenea şi în programul economic de bun parteneriat pe care atât Guvernul României, cât şi Preşedinţia, alături de guvernele şi preşedinţiile Serbiei, Bulgariei şi Greciei îl doresc în vederea amplificării schimburilor culturale şi economice între aceste ţări.
Nu în ultimul rând, cu ocazia „mayFest”, organizatorii pregătesc 3.000 de porţii de mâncare, în parteneriat cu Mănăstirea Sfântul Efrem cel Nou, care vor fi date pe bază de voucher gratuit celor prezenţi, avându-se în vedere această triplă semnificaţie a evenimentului: aducerea sfintelor moaşte ale Sfântului Andrei la Mănăstire, hramul lăcaşului de închinăciune, Sfântul Efrem cel Nou, dar şi evenimentele dedicate Centenarului din cadrul festivalului primăverii „mayFest”.

+2 -3

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotional