leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.7218 RON

1 USD = 4.2434 RON

1 GBP = 5.2941 RON

1 XAU = 194.6143 RON

1 AED = 1.1552 RON

1 AUD = 2.9577 RON

1 BGN = 2.4142 RON

1 BRL = 1.1247 RON

1 CAD = 3.2319 RON

1 CHF = 4.2986 RON

1 CNY = 0.6172 RON

1 CZK = 0.1852 RON

1 DKK = 0.6325 RON

1 EGP = 0.2556 RON

1 HUF = 1.4518 RON

1 INR = 0.0615 RON

1 JPY = 3.9255 RON

1 KRW = 0.3591 RON

1 MDL = 0.2415 RON

1 MXN = 0.2225 RON

1 NOK = 0.4901 RON

1 NZD = 2.8374 RON

1 PLN = 1.1104 RON

1 RSD = 0.0401 RON

1 RUB = 0.0673 RON

1 SEK = 0.4492 RON

1 TRY = 0.7418 RON

1 UAH = 0.1664 RON

1 XDR = 5.8479 RON

1 ZAR = 0.3042 RON

Editia 7075 - 23 oct 03:08

Medici: Fetiţa care a eliminat fire de compresă prin uretră se simte bine

Autor: Adina CHIRVASĂ

Publicat la 30 ianuarie 2019

„Sechelele sunt şi vor rămâne toată viaţa”, spun părinţii, care au anunţat, ieri, la Braşov, că se vor îndrepta împotriva medicului din Sinaia care ar fi uitat compresa în corpul copilului

Medici: Fetiţa care a eliminat fire de compresă prin uretră se simte bine

Fetiţa de 11 ani, din Sinaia, care a ajuns la Spitalul de Copii din Braşov cu dureri mari la urinare şi care a eliminat fire de compresă prin uretră se simte bine, după cistoscopia prin care a trecut, luni. Potrivit dr. Marcel Albean, purtător de cuvânt al unităţii medicale braşovene, fata va putea fi externată în curând, iar în două săptămâni ar putea chiar merge la şcoală. „Fetiţa se simte foarte bine, este încă în Terapie Intensivă, dar starea generală este foarte bună, se uită la televizor acum. În urma intervenţiei chirurgicale, totul a decurs foarte bine, a fost o compresă, o bucată de tifon care probabil a rămas în timpul intervenţiei acolo (...) a fost găsită în abdomen şi era în peretele vezicii, deci se pliază pe vezică, vezica se pare că este un organ destul de activ şi a încercat probabil să găsească o soluţie, o cale de ieşire. (...) se face o gaură, s-a făcut o breşă şi prin aia, bucăţi din tifon au ieşit prin vezică, prin uretră şi au încercat să iasă afară, Era o bucată de compresă”, ne-a explicat, marţi, medicul.
Acesta a mai spus că, cel mai probabil, timp de o lună, copilul nu va avea voie să facă efort. De asemenea, a mai precizat medicul, organele genitale ale copilului nu au fost afectate. „Organele genitale interne şi externe n-au fost afectate, doar pe calea urinară au încercat să iasă (acele fire – n.r.), deci n-a afectat cu nimic organele genitale”, a explicat dr. Albean (foto).„Medicul ar trebui să se gândească bine când intră în sala de operaţie, dacă este apt, din toate punctele de vedere, să facă chiar şi o extracţie de măsea”
Pe de altă parte, ieri, atât mama, cât şi tatăl fetiţei au anunţat, la Braşov, că se vor îndrepta împotriva medicul care a operat copilul de apendicită. „Azi (marţi – n.r.) am şi început demersurile, am fost la domnul avocat, domnul avocat al familiei se ocupă de întreg cazul, a înaintat plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia, pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă săvârşită de domnul doctor de la Spitalul din Sinaia”, a spus tatăl fetei, Ionuţ Andrei Bustuc.
Acesta consideră că medicul „n-ar mai trebui să profeseze”. „Domnul doctor, la neglijenţa de care a dat dovadă în cazul nostru, n-ar mai trebui să profeseze. Şi o operaţie de apendicită şi o operaţie pe cord trebuie tratate la fel (...) Eu cred că cel mai bine ar fi să se gândească dumnealui bine ce are de făcut, să-şi facă un pic de curăţenie în gânduri, să tragă o linie şi să vadă în ce situaţie se află şi ce greşeală fatală a făcut. Nu dumnealui, echipa dumnealui, dar mă leg de domnul doctor, pentru că e singurul de la care avem o parafă, de externare a operaţiei de apendicită (...) Instanţa sunt sigur că-şi va face treaba şi vom ieşi cu fruntea sus, dar, din punctul meu de vedere, n-ar mai trebui să profeseze, ar trebui să se gândească bine când intră în sala de operaţie, dacă este apt, din toate punctele de vedere să facă chiar şi o extracţie de măsea”, a afirmat tatăl.

„Nu pot să-mi scot ideea din cap, când închid ochii, nu-mi dispare ideea”
Pe de altă parte, mama a spus că de acum este nevoie să se lucreze cu copilul pe partea psihică. „Sechelele sunt şi vor rămâne toată viaţa, nu ştiu deocamdată dacă copilul înăuntru este în parametri normali, dacă intern au fost afectate organele, vor trebui făcute foarte multe investigaţii, ceea ce în România nu cred că o să pot să fac, deci banii vor fi necesari pentru tratamente îndelungate pentru fetiţă, cu siguranţă lumea trebuie să ştie acest lucru. (...) Fetiţa are 11 ani, nu are ciclu menstrual, îmi este groază în momentul în care va avea ciclu menstrual ce dureri va avea copilul şi ce complicaţii vor apărea, pentru că ea este în plină dezvoltare  a organismului. (...) Psihic, complicaţii vor fi, şi acum trebuie să lucrez la ele, mi-a zis «mami, nu pot să-mi scot ideea din cap, când închid ochii, nu-mi dispare ideea»; avem de muncă cu ea, avem de trecut printr-o perioadă foarte grea de acum încolo, important este că este stabilă”, a spus mama copilului, Maria Marcu, care este revoltată că o „banală operaţie de apendicită mi-a distrus copilul pe viaţă”.
Părinţii au afirmat că nu au fost contactaţi de cei de la spitalul din Sinaia. „Sincer nici nu-mi doresc, să răspundă în faţa Parchetului, în faţa instanţei, cu mine n-au ce discuta”, a mai spus mama copilului.

Un medic legist, din partea familiei, va face o expertiză paralelă cu cea oficială
Reprezentantul legal al familiei fetiţei, Daniel Gaşpar, a declarat, corespondetului Mediafax, că a depus, marţi, o plângere penală pentru vătămare corporală din culpă, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia. Avocatul a sesizat şi Colegiul Medicilor din Bucureşti. „Plângerea penală este pentru vătămare corporală din culpă, îndreptată împortiva echipei care a participat la operaţie”, a declarat Gaşpar. Avocatul a adăugat că un medic legist, din partea familiei, va face o expertiză paralelă cu cea oficială.

+2 -2

Comentarii

Nelu Plumb

2019-03-20 20:24:00


Sunt voci din ce in ce mai multe cum ca micuța și-a băgat singură pe păsărică tifonul jucăndu-se de-a mami la ciclu. La căt de mult kkt s-a mâncat in presă, cred ca doctoru ăla din Sinaia iși va face palat la câți o să-i plătească daune morale

Willy

2019-01-30 17:17:06


@ "Bai" Costeo in pseudo mintea aia a ta sumele platite cu titlu de CASS se duc la bugetele locale? Adica tu esti contribuabil brasovean care cotizeaza doar pentru unitatile sanitare locale? Probabil esti vreun caz mai special, nu m-as mira la ce idei ai in haul ala marginit de cutia craniana. Deci daca ma tratez la Ploiesti nu am voie? (Doamne fere').

Costea Ion

2019-01-30 11:37:41


Băi, Vili, du-o pe fie-ta la Ploiești dacă ești încet la minte și nu pricepi ce vreau eu să scot în evidență.

Willy

2019-01-30 10:56:00


"Bai" Costea, intrebi atata... Tu te-ai trata in Ploiesti?

Costea Ion

2019-01-30 06:30:58


Bine că s-a însănătoșit fetița dar rămâne întrebarea: de ce a fost adusă aici și nu la Ploiești. Sau Sinaia aparține de județul Brașov și noi, contribuabilii brașoveni, nu am aflat încă?

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotionalbanner promotional