leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6519 RON

1 USD = 3.9743 RON

1 GBP = 5.2505 RON

1 XAU = 153.7281 RON

1 AED = 1.0821 RON

1 AUD = 2.8891 RON

1 BGN = 2.3785 RON

1 BRL = 0.9619 RON

1 CAD = 3.0794 RON

1 CHF = 4.1133 RON

1 CNY = 0.5797 RON

1 CZK = 0.1820 RON

1 DKK = 0.6237 RON

1 EGP = 0.2218 RON

1 HUF = 1.4382 RON

1 INR = 0.0550 RON

1 JPY = 3.5403 RON

1 KRW = 0.3541 RON

1 MDL = 0.2370 RON

1 MXN = 0.2121 RON

1 NOK = 0.4849 RON

1 NZD = 2.6477 RON

1 PLN = 1.0836 RON

1 RSD = 0.0393 RON

1 RUB = 0.0599 RON

1 SEK = 0.4496 RON

1 TRY = 0.6375 RON

1 UAH = 0.1417 RON

1 XDR = 5.5764 RON

1 ZAR = 0.2747 RON

Editia 6809 - 21 sep 02:38

Miting şi antimiting pentru învăţătoarea Dobrescu

Autor: Sorin ŢÎRCĂ

Publicat la 28 februarie 2017

Părinţii copiilor de la Şcoala 4 s-au împărţit oficial în două tabere. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean i-a asculat ieri pe reprezentanţii amândurora

Miting şi antimiting pentru învăţătoarea Dobrescu

Cazul învăţătoarei Eugenia Dobrescu de la Şcoala 4 care îi tratează pe copii cu apelative cum ar fi „Gunoiule!”, „Câine!”, „Papagalule” şi multe altele ia o amploare tot mai mare. Părinţii s-au scindat în două tabere şi, deşi pare desprins dintr-o lume a absurdului, sunt foarte mulţi cei care o susţin pe învăţătoare în comportamentul ei. Mai mult, aceştia şi-au făcut un alt grup pe facebook şi şi sunt acuzaţi că colaborează cu directoarea şcolii pentru salvarea învăţătoarei. Vineri seara, pe grupul acestor părinţi a apărut o postare în care li se spune acestora că Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) doreşte luni dimineaţa să ia o decizie în privinţa învăţătoarei, numai că este nevoie de prezenţa lor la sediul instituţiei pentru ca aceşti părinţi să susţină comisia care va lua decizia.
„Dumnezeu nu doarme, ci lucrează. Din greşeală, au introdus-o în acest grup şi pe soţia mea şi aşa am aflat şi noi ce au de gând să facă. Imediat am luat legătura cu alţi părinţi nemulţumiţi şi ne-am decis ca luni dimineaţa să fim şi noi prezenţi la sediul IŞJ”, spune unul din părinţi, care ne arată pe telefon mesajul în care unul din părinţii care o susţin pe învăţătoare le spune celorlalţi să vină măcar 2-3 la sediul IŞJ să susţină decizia instituţiei. „Mai mult, am aflat că se încearcă acreditarea ideii că fiul lui Florin (părintele unui copil care a depus prima plângere din cele patru înregistrate la Poliţie în acest caz - n.r.) este un copil violent, pentru ca să se justifice orice prin aceasta. Noi îl cunoaştem şi niciun copil nu s-a plâns de aşa ceva şi de aceea am hotărât să depunem şi noi plângeri penale, pentru că nu ar fi corect ca toată presiunea să cadă pe umărul unuia dintre noi”, mai spune tatăl.

Două tabere la inspectorat
Luni dimineaţa, ambele tabere au fost prezente în faţa IŞJ. Părinţii care sunt de partea învăţătoarei şi care nici măcar nu s-au obosit să asculte cele două zile complete aflate pe înregistrări şi-au motivat poziţia. „Am ascultat ce s-a dat la ştiri şi ni se par falsuri, neadevăr, o parte probabil este doamna. Ni se pare că materialul este prelucrat în dezavantajul doamnei învăţătoare”, spune unul dintre părinţi. Întrebată dacă a stat de vorbă cu copilul şi dacă acesta recunoaşte ce se află pe înregistrări, o mamă a răspuns: „Domnişoară, eu nu mi-am permis să-i arăt copilului meu filmuleţul, înregistrarea, dar noi suntem aici tocmai pentru că am venit să exprimăm părerea copiilor noştri despre doamna”. Nu cred că această mamă a auzit măcar de sindromul Stockholm, dar s-ar putea informa mai mult atunci când e vorba de copilul ei.
„Copilul meu a venit plângând acasă, şi al domnului şi al doamnei au venit plângând acasă, că asta nu este doamna noastră, doamna noastră nu se poartă aşa, noi nu vrem să plece şi noi suntem majoritari, suntem 20”, susţine o altă doamnă.

„L-am investigat şi noi pe copil”
Părinţii care o susţin pe învăţătoare nu au ascultat înregistrările de la şcoală pentru că se pare că au fost ocupaţi cu altceva. „Aşa cum dumneavoastră, presa, aţi cercetat-o pe doamna învăţătoare, noi l-am cercetat pe copil (n.r., fiul celui care a depus primul plângere penală) şi am aflat că este violent”, spune aceeaşi mamă care a venit să exprime părerea copilului ei despre doamna. Se pare însă că cercetările nu au fost prea amănunţite, din moment ce nici măcar nu au fost la şcoala de la care s-a mutat micuţul, ci au crezut pe cuvânt pe cineva care le-a spus că elevul ar fi violent (situaţie care, oricum, nu ar justifica atitudinea şi comportamentul faţă de micuţ şi faţă de colegii acestuia. Oare toţi copiii pe care i-a jignit doamna Dobrescu sunt violenţi, pentru că e vorba de aproape toată clasa). „L-am mutat pe fiul meu pentru că învăţa la Şcoala 25 şi era nevoie să-l duc şi să-l iau zilnic cu maşina sau să meargă cu autobuzul. Locuim mai aproape de Şcoala 4 şi aici poate merge pe jos. Mutarea lui nu a avut nicio cauză de comportament sau probleme disciplinare”, spune Florin Bedners, tatăl copilului judecat.
Părinţii care o susţin pe învăţătoare neagă şi faptul că ar fi înfiinţat o altă pagină de facebook, însă tot ce au aflat ceilalţi părinţi de acolo s-a adeverit. Mai mult, faptul că directorul şcolii, Carmen Andrei, nu este nici pe departe echidistantă în anchetă reiese şi dintr-o întâmplare de luni dimineaţa. „Am ajuns la sediul IŞJ, am stat de vorbă cu presa şi ne-am întâlnit cu doamna Carmen Andrei. Am întrebat-o unde sunt părinţii care o susţin pe doamna Dobrescu şi ne-a asigurat că nu este nici măcar unul acolo. Am plecat, însă unul dintre noi a recunoscut maşina unui părinte dintre susţinătorii doamnei învăţătoare şi atunci ne-am dat seama că am fost minţiţi şi ne-am întors. Părinţii erau în sediul IŞJ iar doamna Andrei vorbise cu ei înainte de întâlnirea cu noi”, spune unul dintre părinţi.

Nu au recunoscut nici în faţa evidenţei
Deşi au la dispoziţie două zile de şcoală complete în care învăţătoarea are un comportament incalificabil atunci când vorbim de un dascăl, părinţii susţinători nu au ascultat înregistrările, dar spun că fragmentele sunt contrafăcute. Şi au susţinut la fel chiar şi în faţa Avocatului Poporului, potrivit unei surse. „Recunoaşteţi vocea doamnei Dobrescu pe înregistrări?”, a întrebat Avocatul Poporului. „Nu!”, au răspuns aceştia. „Vă mai întreb o dată şi vă spun că ne aflăm în timpul unei anchete oficiale şi trebuie să spuneţi adevărul. Recunoaşteţi vocea doamnei învăţătoare?”, a mai venit o dată întrebarea. „Nu!”, au răspuns din nou părinţii. „Ţin să vă informez că am stat de vorbă cu doamna învăţătoare şi a recunoscut în totalitate înregistrările şi că este vocea ei. Acum recunoaşteţi vocea doamnei Dobrescu?”, a venit a treia oară întrebarea. „Parţial”, au răspuns părinţii.
După întâlnirea de ieri de la IŞJ, fiecare grup a înregistart câte un memoriu cu opiniile semnatarilor în legătură cu cele întâmplate la Şcoala nr. 4.

Înregistrările, neadmise ca probe
Comisia de cercetare disciplinară, formată din 5 colegi ai învăţătoarei, nu va ţine, cel mai probabil, cont de înregistrările făcute de părinţi. „Eu consider că aceste înregistrări au constituit punctul de plecare pentru această cercetare disciplinară, mai departe s-au aplicat chestionare, au fost solicitate declaraţii ale părinţilor, nu ştiu în ce măsură acele înregistrări care sunt trunchiate,  sunt confecţionate, pot constitui o probă într-o astfeld e situaţie”, a precizat prof. Ariana Bucur, inspector general, IŞJ Braşov. Decizia comisiei de cercetare disciplinară va fi înaintată Consiliului de Administraţie al şcolii şi abia apoi, dacă persoana sacţionată va depune contestaţie, se va putea pronunţa Inspectoratul Şcolar.
Eugenia Dobrescu s-a întors ieri la catedră după două  zile concediul medical. Ca sancţiuni, în eventualitatea că va fi găsită vinovată, ea poate primi o simplă mustrare, i se poate reduce temporar salariul, dar se poate ajunge şi la desfacerea contractului de muncă.
Dacă, într-adevăr, doamna Dobrescu, doamna Andrei şi conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean vor să inducă ideea că elevul al cărui tată a depus prima plângere penală este violent, avem şi noi o întrebare pentru doamna învăţătoare. Dacă a constatat că elevul este violent, de ce nu a stat nici măcar o dată de vorbă cu părinţii lui pe această temă? Dacă nu putea purta un dialog cu părinţii, atunci când a cerut consiliere psihologică pentru copil? Am vrea să vedem hârtiile prin care a făcut acest lucru înainte să îl atace atât de murdar pe cel căruia ar fi trebuit să-i fie model. Pentru că se pare că un lucru nu înţeleg nici doamna învăţătoare, nici doamna director şi nici doamna inspector şef: dascălii sunt modele pentru elevi. Dacă micuţii văd o persoană competentă în învăţătorul lor, care îşi face treaba cu talent, corectitudine şi abnegaţie, există şanse foarte mari ca şi ei să facă la fel. În schimb, dacă văd o persoană incompetentă, agresivă, care înjură şi îi umileşte pe cei mai slabi ca ea, aproape sigur vor face la fel în viaţă. Or, nu astfel de cetăţeni ne dorim în viitorul nu foarte îndepărtat.


 

+1 -0

Comentarii

rammstein

2017-02-28 07:12:47


ba nu mai faceti gat ca tot analfabeti or sa iasa din scoala !!!!!!!!!!!!....cat republica rosie e la butoane ce-ati vrea s ascoata de pa bancile scolilor???>....omul de tip nou !!...omul teleormanean.....din epoca dinozaurilor rosii....

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

 • 10 persoane au protestat luni seară

  10 persoane au protestat luni seară

  „#rezist” nu este doar un slogan, ci un lucru care este susţinut şi de fapte, cel puţin în cazul persoanelor care menţin vii protestele împotriva Guvernului Grindeanu. 10[...]

  2017-02-28 citeste mai mult
 • Campanie de conştientizare a populaţiei privind combaterea şi lupta împotriva infecţiilor

  Campanie de conştientizare a populaţiei privind combaterea şi lupta împotriva infecţiilor

  Primăvara este un anotimp propice pentru apariţia infecţiilor de diferite tipuri. Dr. Silvian Ioniţă, director medical ajunct al Institutului de Terapii Complementare şi Prim Ajutor „Sfântul Pantelimon”, ne oferă câteva sfaturi pentru a ne feri de apariţia unor astfel de infecţii

  2017-02-28 citeste mai mult
 • La poligraf

  Mihai Gâdea a anunţat, ieri seară, la Antena 3, că procuroarea Adina Florea, propunerea ministrului Tudorel Toader pentru şefia DNA, a fost citată la Parchetul General, pentru săptămâna[...]

  2018-09-21 citeste mai mult
 • Nu-l împuşcăm

  Mihai Tudose şi Paul Stănescu au susţinut ieri seară o conferinţă de presă în cadrul căreia au declarat că susţin în continuare cele expuse în scrisoare şi, implicit, consideră[...]

  2018-09-21 citeste mai mult
 • „Ochi în ochi”

  „Ochi în ochi”

   Braşovenii sunt chemaţi, cu o pătură şi două perne, sâmbătă, la ora 18.30, în Piaţa Sfatului, pentru... a se privi ochi în ochi. Acest eveniment face parte din The World's[...]

  2018-09-21 citeste mai mult
banner promotionalbanner promotionalbanner promotional