Curs BNR

1 EUR = 4.9763 RON

1 USD = 4.6386 RON

1 GBP = 5.8067 RON

1 XAU = 346.8933 RON

1 AED = 1.2629 RON

1 AUD = 3.0283 RON

1 BGN = 2.5444 RON

1 BRL = 0.9012 RON

1 CAD = 3.3920 RON

1 CHF = 5.0843 RON

1 CNY = 0.6401 RON

1 CZK = 0.1974 RON

1 DKK = 0.6672 RON

1 EGP = 0.0968 RON

1 HUF = 1.2671 RON

1 INR = 0.0557 RON

1 JPY = 2.9797 RON

1 KRW = 0.3376 RON

1 MDL = 0.2601 RON

1 MXN = 0.2723 RON

1 NOK = 0.4234 RON

1 NZD = 2.7650 RON

1 PLN = 1.1532 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0503 RON

1 SEK = 0.4274 RON

1 TRY = 0.1430 RON

1 UAH = 0.1170 RON

1 XDR = 6.1159 RON

1 ZAR = 0.2442 RON

Editia 8171 - 26 apr 00:12

Motorul viitorului, trecut pe linia moartă

Autor: Ionuţ DINCĂ

Publicat la 12 iulie 2014

Un braşovean a inventat un motor care funcţionează cu o sursă de energie inepuizabilă şi nepoluantă, însă statul nu a prea fost interesat de invenţia sa şi nici investitorii privaţi nu prea s-au înghesuit

Motorul viitorului, trecut pe linia moartă

Ce-l face diferit de restul motoarelor hibrid, care promit să salveze lumea, este că motorul braşoveanului Gabriel Diaconu funcţionează pe baza unei resurse inepuizabile de energie, electromagnetismul. Cercetătorul originar din Luna Câlnicului a realizat prototipul unui asemenea motor, invenţie care a fost de altfel brevetată de Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, iar inovaţia sa a fost prezentată la un târg de profil în speranţa de a găsi un investitor care să-l ajute să pună în aplicare descoperirea sa, dar fără prea mult succes.
Diaconu a lucrat în fabrică toată viaţa lui, dar a început să se dedice cercetării intensive, după ce a ieşit la pensie. La prima vedere, nu pare mare lucru şi nimic deosebit faţă de un electromotor obişnuit. Însă, în spatele carcasei, se ascunde un mecanism unic, un motor de curent continuu cu magneţi permanenţi, o inovaţie care ar putea revoluţiona industria energetică. Invenţia sa este în stadiul de machetă, de demonstraţie. „Este vorba despre un motor care funcţioneză cu energia magneţilor permanenţi. Aceasta este o sursă de energie inepuizabilă şi ecologică. Pe viitor, acest motor putând să se autoacţioneze, va înlocui aceste greoaie şi greu de întreţinut sisteme fotovoltaice şi eoliene. Noutatea invenţiei constă în punerea în valoare a energiei magneţilor permanenţi”, a explicat Diaconu, care de circa 20 de ani este fascinat de puterile ascunse ale magneţilor.

Un motor care a fost deja testat pe un Trabant
Inventatorul povesteşte că această invenţie ar putea revoluţiona şi industria auto: „Este posibilă injectarea energiei magnetice în motoare la fel ca orice combustibil. Nu mai ai nevoie nici de benzină, nici de motorină, nici de altceva. Am folosit un motor asemănător cu magnet cu succes la un Trabant. Avantajul este că este o sursă inepuizabilă şi nepoluantă de energie”. Diaconu a explicat că a folosit la invenţia sa magneţi permanenţi industriali, însă singurul impediment în continuarea proiectului este lipsa banilor.  
A şi testa oficial motorul pentru a se convinge de capacitatea sa. „Am făcut cu el teste oficiale de laborator la Electroprecizia. Deci a fost alimentat cu sursă de energie, iar în timp ce energia electrica absorbită era în scădere, energia mecanică debitată la ax era în creştere. E ceva inadmisibil din punct de vedere al legilor fizicii”, a explicat inventatorul din Lunca Câlnicului.

Comentarii

Eduard Ion

2016-12-22 07:38:10


Dl Diaconu Gabriel are brevet de inventie nr Ro 116513. Inventiile sunt verificate de o comisie iar autorul trebuie sa aduca ceva nou si functional. Deci, toate comentariile profanilor nu au valoare . ...Sunt convins ca autorul a sacrificat o groaza de timp din viata ptr aceasta inventie pe care unii o batjocoresc .. Prostilor le recomand sa reciteasca manualul de fixica , sa printeze brevetul de inentie si sa studieze atent inventia... Si in alte tari au aparut multe inventii similare iar oamenii acorda respect inventatorilor indiferent de inventie pentru ca inventatorii sunt precum artistii.....ei creaza si imping cunoasterea umana inainte .

nicolas

2016-10-02 07:49:57


Magneti pot face echivalentul unui motor

Doru Dascalu

2016-05-06 00:03:46


Pentru cei care vor să citească ceva util, pe înţelesul tuturor, vă recomand să vă faceţi timp să citiţi aceste cărţi oferite gratuit din bunăvoinţa unui român adevărat. Spor la citit. https://drive.google.com/folderview?id=0B7wSjiONKOoqTnJQN3RpeW5RbWc&usp=sharing

alisultan

2016-04-03 23:00:25


Sunt turc.., nu înțeleg !... Am dat din întâmplare peste acest articol și am citit toate comentariile aferente.., rezultatul „m-am turcit” de tot.., pe cine să cred, ce să cred.., totul pare un ghiveci condimentat pro și contra. Trebuie să recunosc că nu-s citit.., iar meseria mea (bucătar), se asezonează cu fizica „de minune”. Vă scriu pentru că nu mai dovedesc să-mi achit facturile la curent.., în urmă cu 3 luni am plăti regularizarea 3800 lei, ca acum pentru aceiași regularizare mi s-a emis o factură de 5200 lei. Ca orice om, caut o alternativă să diminuez costurile și vă întreb: există o invenție sau este posibil ca un motor electric cu un consum de 1 kW/oră să angreneze un generator care să producă 5kW/oră ???... Rog să nu mă luați în derâdere, chiar nu mă pricep și aștept explicațiile specialiștilor. Vă mulțumesc anticipat.

Tuser Gheorghe

2016-02-12 11:16:11


Din cind in cind se mai gaseste cite unul care crede ca a inventat motorul care se autoalimenteaza. Cei care au facut cit de cit scoala stiu ca perpetuum mobile nu exista si nici nu cred sa existe vreodata. Astea-s niste vise ale unora care au cam fentat orele de fizica sau si daca nu le-au fentat,nu si-au batut capul se fie atent sau curios la ce scrie in manulalele de fizica. Asa ca recomand celor care cred ca vor inventa perpetuum mobile sa se lase pagubasi. Vedeti pe You tube o gramada de smecheri care vin cu tot felul de instalatii, care mai de care mai nqastrusnice. Cine pune botu' la asa ceva,ii recomand calduros sa reciteasca manualele de fizica,dar nu din 3 in 4 pagini, ci fiecare pagina de 2,3 ori acolo unde nu prea intelege ce scrie acolo si il asigur ca o sa se lecuiasca de mirajul perpetuumului mobile.

Un prost

2016-01-27 17:29:07


De unde iau electroni energia de a orbita nucleul???? Nu e un perpetum mobile????? Nimic nu se pierde, nimic nu se castiga. A obtinut cineva un atom in plus???? Doar am întrbat.

geco56

2015-07-28 22:16:44


Interesant cu scepticii astia,despre pila Karpen inventie romaneasca ce functioneaza de zeci de ani alimentand un motoras si a stat ascunsa intr-un seif ce aveti de spus? Se incarca singura si inca nu stie nimeni cum,doar presupuneri.Daca-ti naviga mai mult pe net a-ti gasi mii de dovezi in sprijinul overunity.Dupa voi nici generatorul lui Kapanadze nu functioneaza sau intentionat vreti sa-i discreditati pe cei care vor sa mearga inainte.

AUREL

2014-12-15 16:41:11


Pentru SEBASTIAN: GABRIEL DIACONU SAT PREJMER NR. 373 COMUNA LUNCA CALNICULUI JUDETUL BRASOV

Stefan

2014-09-24 22:45:25


Bun gasit, sunt fizician de formatie si ma ocup de multa vreme de problema perfectionarii grupurilor de forta cu alimentare electrica. Cea mai mare parte a comentariilor sunt de fapt pe langa subiect. Disputa s-a mutat pe un taram foarte general si abstract, care deja nu mai are nicio legatura cu inventia lui G. Diaconescu. Aceasta situatie sau mai bine zis, acest derapaj se datoreaza modului complet neadecvat in care atat inventatorul cat si jurnalistii au inteles sa faca prezentarea inventiei: prin fraze mari, in stil senzationalist si fara a spune despre ce este vorba de fapt. Pentru a lamuri situatia, este de ajuns sa consultati brevetul RO122470 aflat in baze publice de date (espacenet) caci brevetul acesta nu este secretizat. Din descrierea si desenele de acolo veti vedea ca este de fapt vorba despre un asa-numit MOTOR CU RELUCTANTA VARIABILA, care utilizeaza deopotriva magneti permanenti si piese polare quasi-clasice alimentate in curent continuu. Inventia lui G. Diaconescu se refera la un model perfectionat de motor de curent continuu cu magneti permanenti si reluctanta variabila; evident, nu este un asa-zis "over-unity" ci doar un motor electric de curent continuu care ofera un randament ceva mai bun decat in cazul schemelor clasice, consacrate. Comentatorii s-au impartit din pacate in doua tabere: pe de o parte entuziastii creduli care sustin utopia "over-unity" si sunt gata sa creada ca acest motor de cc al lui Diaconu va face minuni; pe de alta parte, tabara acelora care fara sa cunosca realmente despre ce este vorba si fara sa fi citit brevetul, se reped la beregata inventatorului acuzandu-l ca a incercat sa realizeze un perpetuum-mobile. In realitate, ceea ce a inventat el este o varianta ameliorata a motorului de curent continuu- se realizeaza tehnologic mai usor, fiind totodata si mai ieftin si nu in ultimul rand, consuma mai putin pentru acelasi cuplu dezvoltat. Nici vorba de over-unity sau perpetuum nu-stiu-ce...! By the way, vin cu un sfat: inainte de a lauda sau arunca cu noroi intr-un inventator, macar aruncati-va nitel privirea peste brevetul lui ca sa intelegeti de ce comisia de la OSIM a acceptat sa i-l acorde.

Dinu

2014-07-17 07:51:08


Ura!! Romanii suntem iar geniali.Propun fabrica din Mioveni sa treaca rapid la productia de mare serie a acestor motoare,sa vina sa se roage de noi firmele Mercedes,Renault,Ford,Honda si multe altele sa dea spaga sa le vindem si lor aceste minunatii.Cum e posibil ca profesori universitari,doctori ingineri si alti specialisti sa pierdeti timpul comentand astfel de ineptii sustinute de necunoscatori ai fizicii de clasa V-a.Articole de acest gen nu fac decat sa deruteze si sa incante pe cei slabi de .....

scantei tudorel

2014-07-15 13:24:43


Si astazi am auzit la Radio Romania Actualitlitati despre inventia brasoveanului care reprezinta un simplu electromotor cu magneti permanenti montati pe inductor . Este identic cu electromatoarele existente....Ce atatea discutii pe seama unui lucru simplu inflorit de diletanti ? Motorul magnetic trebuie sa transforme energia interna a magnetilor permanenti in lucru mecanic si dupa aceia in energie elctrica prin intermediul unui generator electric , sau direct in energie electrica ca in cazul generatorului fara miscare Naudin . Si aceasta inventie este sub semnul intrebari deoarece nu functioneaza perpetuum. Deci : ce se produce in secundar nu se intoarce in primarul generatorului pentru a fi din nou transformat in energie electrica . Motorul Perendev sau alte modele postate pe Yutube transforma o miscare in alta miscare. Aceste dispozitive cu magneti permanenti nu transforma energia interna a magnetilor in energie mecanica , ia transforma asa cum am scris mai sus un tip de miscare in alt tp de miscare . Punct.

ilovici

2014-07-14 23:25:48


Bravo Marks! Am vrut si eu sa abordez "teoria conspiratiei mondiale" dar nu as fi reusit s-o fac atat de bine si clar ca tine. Cat despre site-ul "http://hopegirl2012.wordpress.com/2014/03/25/qeg-open-sourced/" in care se explica "inventia" lui Tesla si ni se cer bani ca ea sa fie pusa in practica, e pura sarlatanie. Ea exista pe net de multa vreme sub diferite forme.

Voceslav Vagorski

2014-07-14 19:51:26


,,vlad",daca, tot ai amintit de Nikola Tesla, te intreb:-sti ce a vrut sa inventeze, de a ,,reusit"sa arda generatorul de pe Niagara ? Si daca reusea, acum puteam sa ,,importam", energie din spatiu...daca !

Marks

2014-07-14 18:55:11


Ca in orice grup pe internet vad un grup de sustinatori si un grup de oameni care incearca, fara succes, sa le explice celorlalti ca nu se poate. Din sustinatori unii sunt fara nici o treaba, doar inghit ce li se da si admit repede ca in romanica la tot pasul gasesti oameni destepti dar aia raii nu ii lasa pe astia destepti sa-i vada lumea. De obicei acesti oameni sunt urmasii propagandei comuniste care ne ne spunea ca suntem geniali de pe vremea lui Burebista da fiind la rascruce de imperii a trebuit sa luptam si d-aia n-avem. A doua varianta de creduli sunt mai up gradati la nou. Adicatelea ei citesc pe net vad filmulete cu teoria conspiratiei si inteleg ca aia bogatii conspira la greu sa nu iasa fericirea la omenire ca sa ramana ei puternici. Acestia se si cred destepti rau si provesc de sus un pic pe aia care arunca cateva argumente firav stiintifice. Adica academicienii nu arata adecaratele inventii. Baieti va sfatuiesc si pe unii si pe altii care credeti ca lumea e rea din cauza unora sa va clarificati un lucru. Voi insiva n-ati facut nimic in viata voastra. Daca faceati observati ca se poate si nu va opreste nici un bubul. Nici n-ati fost niste genii scolare ca atunci ati fi inteles logica stiintei si cum functioneaza ea. Ca sa va explic. Newton traia intr-o epoca in care religia era de la sine inteles. Faptul ca fizica lui a aratat un univers care are logica fara doamne doamne nu la oprit niminea. Internetul care-l comentati voi este rezultatul unor tehnologii aplicate pas cu pas de oameni destepti. Nu i-a oprit nimeni sa arunce pe lumea virtuala milioane de lucruri inteligente. Cat priveste inventia lu mosu din articol hai sa va spun ceva. Daca individul se ducea prin Germania sa si-o breveteze primea un sut in dos. Exigentele brevetului de inventie permit sa poti afirma ca unele lucruri nu le dezvalui. De aceea se breveteaza din pacate si baliverne. Apropo zilele trecute doi baieti din Cluj si-au vandut o firma facuta de cativa ani cu vreo 500 milioane de dolari la Facebook. N-a venit nici un Rockefeller sa-i tina saraci ca-s din Romania. Asa ca daca aveti un produs sau inventie veritabila se vinde. Cunosc un tip care de unul singur si-a brevetat inventii si le-a vandut inclusiv in Japonia. N-are timp individul sa se duca la ziaristi sa le deseneze ca el e destept da nu-l intelege nimeni.

ilovici

2014-07-14 13:49:11


Oameni buni! In ziua in care cineva va realiza un dispozitiv din care se va putea scoate mai multa energie decat s-a bagat in el, atunci se va putea fabrica si un portmoneu din care se va putea scoate mai multi bani decat s-au bagat ! :) E acelasi lucru !

Vlad

2014-07-14 12:28:35


In 1894 Nikola Tesla a patentat un generator electric pe acelasi principiu. Din acest generator sunt grupuri care au derivat mai multe proiecte pentru a creea "Free Energy". Pentru toti cei care spun ca fizica de acum 100 de ani nu se mai aplica si ca ar trebui uitata...inventia a fost brevetata prima oara acum 120 de ani. Pentru pasionati incercati http://hopegirl2012.wordpress.com/2014/03/25/qeg-open-sourced/

ilovici

2014-07-14 11:11:55


Citez din argumentatia d-lui Voceslav Vagorski: "In cazul in care am avea magneti permanenti, ideali(la care campul magnetic este permanent constant), ar putea fi folosita proprietatea de respingere, dand un efect de rotire a axului pe care sunt dispusi o parte dintre magneti , dar si magnetii, care , vor contribuii la excitatia bobinei care produce tensiune." Este pur si simplu descrierea principiului de functionare a oricarui motor electric, combinata cu descrierea celui mai cunoscut "perpetum mobile" electric: Un motor electric invarte un generator care la randul lui alimenteaza motorul ...s.a.m.d. Necazul e ca nu se poate produce energie din neant, ea nu poate decat sa fie transformata dintr-o forma in alta. Chiar daca s-ar putea extrage ceva energie dintr-un magnent permanent(prin demagnetizarea lui, de exemplu) ea ar fi limitata, in functie de marimea lui, de gradul de magnetizare ..etc..) In nici un caz nu poate fi vorba de de o "energie inepuizabila" Prin analogie cu energia potentiala mecanica, e ca si cum am incerca sa utilizam energia une pietre care cade de la inaltime. E posibil, dar pana la urma piatra va ajunge pe pamant si va trebui sa o urcam la loc consumand energie, deci "ce am luat pe mere dam pe pere" Asta este ratiunea pentru care nimeni n-a reusit si nu va reusi niciodata sa fabrice un perpetum mobile! Notiunea de "energie nelimitata" exista doar in raport cu sursa de energie folosita (vant, soare, valuri, hidrogen din apa de mare ...etc...), nu in raport cu dispozitivul de stocare a ei (rezervor, baterie, magneti ..etc...) care e, in mod evident, limitat.

geo peter

2014-07-14 08:21:30


EU-le,nu ai dreptate..DECE SA UITE CE A-NVATAT LA SCOALA, daca se-ntimpla ceva si dispare 'netul,ramii cu ce ai invatat la cursuri; ,,daca ai fost instare''. Mi se pare mie ca fizica se bazeaza pe principii mult mai vechi de 100 de ani ...Nu mai fi rautacios cu omul si mai studiaza istoria fizicii. DACA o stapinesti ,poti da sfaturi!Ozi buna tuturor!

Oltean

2014-07-13 23:20:44


Pacat ca nu se vrea...daca nu iasa la cine trebuie profit nici un interes.....

generatoareelectrice

2014-07-13 21:01:39


VAND acest tip de motoare de la puteri de 300watti la 40 Kwatti telefon : 0751 386 485

pd66

2014-07-13 18:39:55


Dacă cineva reușește să "commbate" valabilitatea principiului PERPETUM MOBILE după aia putem discuta despre astfel de "invenții."

eu

2014-07-13 18:14:15


@ramstein - nene, daca nu gasesti si nu gasesti iti sugerez sa cauti pe ebay ... si nu, nu sunt magneti pe baza de ferita care sunt slabi si friabili, sunt magneti pe baza de Neodimium care sunt magneti de mare putere (sunt si in HDD in computere :) ) ... si nu e singura inventie de genul care "nu ar trebui sa functioneze", e plin netul de ele, unele testate si atestate ca si cea din articol... fa-ti temele, sau macar invata sa folosesti goagle si youtube nene ;) ... UITA ce aiinvatat la scoala, daca nu stiai inveti fizica acceptata acum 100 de ani ... de atunci s-au mai descoperit "cateva" chestii dar au uitat "academicienii" sa le bage in materia de studiat :) Uite aici niste baieti seriosi ca sa incepi studiul: http://www.siriusdisclosure.com/100000-star-challenge-and-award/

Voceslav Vagorski

2014-07-13 14:50:26


,,rammstein"nu ma laud c-as avea studii in domeniu, ci numai carti citite, in care se faceau dezbateri pe tema, dar cu toate astea, pot spune ca ar fi destule de spus pro si contra.Un asemenea motor- bazat pe,,energia magnetilor permanenti"-nu ar trebuii sa consume energie, ci dimpotriva sa produca.Numai asa poate devenii,,o sursa de energie inepuizabila si ecologica.Consider ca a denumit ,,magneti permanenti", magnetii pe baza de ferite, pentru ca cei din alte materiale sufera procesul de demagnetizare, intr-un ritm mai accelerat, in interactiunea cu celelalte campuri magnetice, perturbatoare.In cazul in care am avea magneti permanenti, ideali(la care campul magnetic este permanent constant), ar putea fi folosita proprietatea de respingere, dand un efect de rotire a axului pe care sunt dispusi o parte dintre magneti , dar si magnetii, care , vor contribuii la excitatia bobinei care produce tensiune.Frecarea axului trebuie sa fie cat mai mica, cu putinta sa nu reduca rotatia.

vasile

2014-07-13 12:09:56


Pai cine sa fie interesat?Plagiatorul ponta,informatorul repetent"cacarau",curvele masculine si feminine din parlament si guvern???Pai daca nu iese nici o spaga,care-i treaba???

rusu vasile

2014-07-13 12:04:19


parerea mea este ca ar trebui o strangere de fonduri ca in cazul campaniei indiegogo la americani. romania are o sansa imensa sa fii primul intr-un domeniu nou. ar trebui sa creem o masina care sa aiba la baza acest motor eu zic sa donam si sa apara prototipul eu unul as dona

sebastian

2014-07-13 11:50:48


cum as putea lua legatura cu dl Gabriel Diaconu

GiGi

2014-07-13 10:51:47


Nepotu` asta dr.ing.peter profesor la facultatea de electrotehnica,constructor sef in motoare electrice a inventat ceva pana acum? Sau doar a pus in aplicare ce au inventat altii. Vezi tu pe lumea asta sunt trei tipuri de oamenii, unii care inventeaza,altii care folosesc ceea ce inventeaza altii si restul care incearca sa inteleaga la ce folosesc acele inventii. Tesla nu era mai titrat decat profesorii pe care i-a avut dar a revolutionat lumea cu inventiile lui dincolo de gandirea multor profesori doctori docenti sefi in stiinte samd.

ilovici

2014-07-12 23:31:41


Ce ma ingrijoreaza nu este faptul ca la miile de "inventatori" de "perpetum mobile" s-a mai adaugat unul, ci ca un ziar care se vrea serios poate sa publice asemenea ineptii. Eu am facut facultatea de electrotehnica la Brasov si pot sa afirm ca cel care a scris articolul nu are nici un pic de cultura in domeniu. Ce vrea sa insemne "energia magnetului permenent" si cum ar putea ea sa fie "inepuizabila"? Magnetul poate produce energie electrica daca e pus in miscare, deci consumand energie mecanica (generator electric) sau invers, poate produce energie mecanica consumand curent electric (motor electric).

rammstein

2014-07-12 18:09:31


"Invenţia sa este în stadiul de machetă, de demonstraţie. „Este vorba despre un motor care funcţioneză cu energia magneţilor permanenţi. Aceasta este o sursă de energie inepuizabilă şi ecologică. Pe viitor, acest motor putând să se autoacţioneze, va înlocui aceste greoaie şi greu de întreţinut sisteme fotovoltaice şi eoliene. Noutatea invenţiei constă în punerea în valoare a energiei magneţilor permanenţi”, a explicat Diaconu, care de circa 20 de ani este fascinat de puterile ascunse ale magneţilor." Acum il intreb eu pe inventator ,unde a gasit magneti permanenti ?.....si de unde ideea ca energia lor este inepuizabila ?... nu mai veniti cu prostii ,cu tampenii d-astea !..daca vreti sa purtati o discutie tehnica despre asa zisa inventie discutati cu dl dr.ing.peter profesor la facultatea de electrotehnica,constructor sef in motoare electrice la electroprecizia ..cat despre mine sa auzim de bine...

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie