Curs BNR

1 EUR = 4.9763 RON

1 USD = 4.6625 RON

1 GBP = 5.8158 RON

1 XAU = 356.8680 RON

1 AED = 1.2695 RON

1 AUD = 3.0043 RON

1 BGN = 2.5443 RON

1 BRL = 0.8909 RON

1 CAD = 3.3895 RON

1 CHF = 5.1291 RON

1 CNY = 0.6441 RON

1 CZK = 0.1968 RON

1 DKK = 0.6670 RON

1 EGP = 0.0960 RON

1 HUF = 1.2637 RON

1 INR = 0.0558 RON

1 JPY = 3.0201 RON

1 KRW = 0.3392 RON

1 MDL = 0.2616 RON

1 MXN = 0.2750 RON

1 NOK = 0.4235 RON

1 NZD = 2.7635 RON

1 PLN = 1.1489 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0495 RON

1 SEK = 0.4281 RON

1 TRY = 0.1436 RON

1 UAH = 0.1177 RON

1 XDR = 6.1402 RON

1 ZAR = 0.2449 RON

Editia 8166 - 19 apr 22:57

„N-am vrut să-i dau un Porsche”

Autor: Sorin ŢÎRCĂ

Publicat la 27 ianuarie 2017

Patronul de la Hanul „Cotul Donului”, prins şi la al treilea control cu nereguli extrem de grave, îi aruncă, live, o calomnie şefului de la OPC în faţă

„N-am vrut să-i dau un Porsche”

Mucegaiul pare să fie ingredientul nelipsit din orice aliment sau mâncare de la popasul Cotul Donului din Timişu de Sus. Deşi inspectorii de la Protecţia Consumatorului mai fuseseră de două ori în vizită la unitate şi aplicaseră de fiecare dată amenzi, iar la ultimul control a fost dispusă şi suspendarea temporară a activităţii, lupul nu şi-a schimbat nici măcar părul, ce să mai vorbim despre nărav.
Ieri, la a treia descindere a inspectorilor OPC, aceştia au găsit aceleaşi nereguli pentru care aplicaseră amenzi şi se dispusese suspendarea temporară a activităţii. Produse din carne expirate şi mucegăite, legume alterate sunt doar câteva din „delicatesele” folosite la popasul dintre Predeal şi Braşov pentru prepararea mâncărurilor pentru trecătorii care opresc pentru câteva minute să ia o masă între două etape ale drumului pe care îl au de parcurs.

Scandal public
Supărat că jurnaliştii au filmat în timpul controlului, patronul localului şi-a vărsat nervii chiar pe echipa de jurnalişti de la Antena 1 Braşov. Administratorul l-a împins pe cameramanul de la „Observator”, sub pretext că îl deranjează lumina de la lampa montată pe cameră. Pentru că toţi jurnaliştii i-au luat apărarea colegului lor, furia patronului s-a îndreptat către comisarul şef Sorin Susanu. „Dânsul m-a închis şi anul trecut pentru că n-am vrut să-i dau un Porsche, o maşină pentru care am toate documentele”, l-a acuzat deţinătorul restaurantului pe comisarul şef de la Protecţia Consumatorului.

Regie de patron
În ciuda evidenţei – carnea era de culoare verde – patronul spunea că nu este stricată şi că este decis chiar să şi mănânce din ea, numai să îi convingă şi pe ceilalţi de părerea lui. Unul dintre clienţi însă, când a văzut ingredientele folosite la prepararea mâncării, s-a ridicat instantaneu de la masă, a cerut nota, a plătit şi a plecat. O alt clinet, o femeie,
s-a felicitat că nu a mâncat carne, care i s-a părut „scârboasă”, însă nici pentru celelalte preparate ingredientele se pare că nu au fost mai proaspete.

Boală curată
„Am găsit o găleată care conţinea un fel de carne în untură, însă este verde, este inacceptabilă, este clar periculoasă pentru oricine s-ar apropia de ea. Probabil că este folosită, pentru că este începută, şi am găsit şi în blocul alimentar utilizându-se un astfel de produs, ca urmare  credem că sănătatea şi viaţa consumatorilor care trec pragul acestei unităţi sunt puse în pericol”, a declarat comisarul şef al CRPC Braşov, Sorin Susanu.

Altă pălărie
„Problema este că, dacă agentul economic doreşte să deschidă o nouă firmă şi să se autorizeze şi primeşte toate autorizaţiile din partea instituţiilor abilitate, va putea funcţiona din nou. El rămâne în atenţia noastră şi, de fiecare dată când vom găsi nereguli, indiferent de câte firme se vor deschide, măsura va fi aceeaşi” , a mai spus Susanu.

Hanul riscă închiderea pentru a doua oară
Neregulile găsite şi atitudinea patronului i-ar putea aduce acestuia sancţiuni severe. „Pe lângă suspendarea activităţii şi sancţiunile care pot ajunge până la 50.000 de lei şi distrugerea tuturor produselor neconforme, vom anunţa şi celelalte organe abilitate ale statului pentru a se extinde acest control pentru că, din punctul nostru de vedere, putem discuta, efectiv, de punerea în pericol a sănătăţii şi chiar vieţii consumatorilor care trec pragul acestei unităţi”, a încheiat Susanu.

„Loveşte şi fugi”
După ce a provocat scandalul în restaurant, patronul localului s-a făcut nevăzut. Astfel, inspectorii OPC au lăsat o invitaţie oficială la sediul comisariatului din Braşov, acolo unde administratorul unităţii alimentare va trebui să se prezinte cu toate documentele cerute de comisari. Abia apoi se vor putea aplica şi sancţiunile.


 

Comentarii

Florin

2017-01-29 18:18:49


si in alte localuri sunt probleme asemanatoare

Diana

2017-01-28 08:50:52


In aceasta vara am ajuns la acest local. Mancarea era efectiv mizerabila. Carnea mirosea a ranced. Am cerut explicatii bucatarului, dar nu a dorit sa ne raspunda. Am cerut nota si am achitat doar apa plata. Restul nu se putea manca. E trist ca astfel de oamenii imbolnavesc cu buna stiinta alti oameni. Nesimtitul de patron ar trebui inchis, nu doar localul. Iar angajatii sunt la fel de vinovati, deoarece participa la aceasta infractiune.

CityZen

2017-01-27 12:51:17


Sunt localuri in oras unde tiganii cersesc direct inauntru. Sunt localuri in oras unde tentativele alea de ospatarite dau cu mopul pe jos sau fac curat la toalete si dupa aia merg direct si servesc clientii. In toate localurile din oras vin muții si umplu mesele cu obiecte de vanzare care sunt puse direct pe fata de masa printre farfurii si pahare deranjand clientii (asta ce este daca nu transportul de colo-colo al infectiilor?). Si vorbesc de centru vechi.

Aurel Amalinei

2017-01-27 09:18:21


Urgent inchis localul si la puscarie cu acest criminal care ne omoara lent,acest indivit nu merite sa traeasca alaturi de semenii lui

Antonov

2017-01-27 07:58:34


Acest patron nu are nume? In tot articolul dv nu este pomenit numele acestui individ. Dupa figura acesta e cunoscut in zona ca un tip recalcitrant si pus pe harta. Acest local trebuie renovat din temelie, cum arata nu face cinste Brasovului la intrarea in oras.

Lazar

2017-01-27 06:25:58


Acest patron ar trebuii sa fie condamnat penal si trimis la puscarie. Cum este posibil ca in obiectivele turistice din judetul Brasov sa existe asemenea situatii ? Ce fac celelalte organe ale statului, politie,parchetul ?

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie