leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6590 RON

1 USD = 4.1340 RON

1 GBP = 5.3404 RON

1 XAU = 159.4922 RON

1 AED = 1.1255 RON

1 AUD = 2.9748 RON

1 BGN = 2.3821 RON

1 BRL = 1.0870 RON

1 CAD = 3.1236 RON

1 CHF = 4.0924 RON

1 CNY = 0.5945 RON

1 CZK = 0.1794 RON

1 DKK = 0.6243 RON

1 EGP = 0.2308 RON

1 HUF = 1.4427 RON

1 INR = 0.0572 RON

1 JPY = 3.6288 RON

1 KRW = 0.3639 RON

1 MDL = 0.2432 RON

1 MXN = 0.2016 RON

1 NOK = 0.4849 RON

1 NZD = 2.8011 RON

1 PLN = 1.0841 RON

1 RSD = 0.0394 RON

1 RUB = 0.0610 RON

1 SEK = 0.4533 RON

1 TRY = 0.7549 RON

1 UAH = 0.1485 RON

1 XDR = 5.7055 RON

1 ZAR = 0.2868 RON

Editia 6848 - 15 noi 11:01

REORGANIZAREA JUDEŢEANULUI:

Neurologia şi Diabetul se mută la Astra, Internele şi Oftalmologia la Mârzescu

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 24 martie 2017

Mutarea secţiilor va dura 45 de zile de la primirea avizului de la Ministerul Sănătăţii

Neurologia şi Diabetul se mută la Astra, Internele şi Oftalmologia la Mârzescu

Foto: Fosta policlinică, noua locaţie pentru UPU

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, că a fost finalizat planul de reorganizare al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov, astfel încât să poată începe lucrările la Corpul B. „Iniţial s-a discutat despre eliberarea alternativă a trei etaje din Corpul B, în aşa fel încât să se încadreze în cele 22 de luni prevăzute în contract.  Această alternativă ar fi creat un disconfort major pacienţilor atât din punct de vedere sonor, cât şi ambiental. Clădirea este construită din semifabricate din beton, iar zgomotul produs în timpul percutării planşelor de beton pentru consolidarea clădirii cu fibră de carbon în vederea asigurării rezistenţei cerute de proiect se va propaga la toate etajele. Având în vedere complexitatea lucrărilor, dar şi disconfortul creat pacienţilor şi medicilor, s-a decis eliberarea întregului corp. În acest mod, pacienţii vor fi protejaţi, iar timpul de execuţie a lucrărilor se va reduce  cu şase luni. Pentru eliberarea întregului corp B al clădirii, managerul SCJU ne-a prezentat planul de mutare temporară a secţiilor care funcţionează în prezent în imobil”, a declarat Adrian Veştea.
Astfel, paturile din Copul B, vor fi relocate în Pavilioanele Tractorul, Astra, Mârzescu şi în Corpul A.  „Dintre cele  910 paturi, 59 vor fi restrânse, dar avem promisiunea că în primele şase ultimele două etaje din Corpul B vor fi date în funcţiune, astfel că vom recupera numărul de locuri”, a declarat Veştea. Noua structură a spitalului a fost transmisă spre avizare la Direcţia de Sănătate Publică Braşov şi urmează a fi aprobată şi de Ministerul Sănătăţii. Conform estimărilor, mutarea secţiilor va dura 45 de zile de la primirea avizului de la Ministerul Sănătăţii.
 
Unde vor merge pacienţii
Potrivit directorului general din Consiliul Judeţean Braşov, Mihai Pascu, din Corpul B, în Corpul A au fost mutate acele secţii care au nevoie de blocul operator. „Ortopedia va fi mutată de la etajul 1 al Corpului B, în Corpul A. Secţiile care nu depind de blocul operator vor fi mutate în celelalte pavilioane. Astfel, Neurologia şi Diabetul vor fi mutate la Astra, Internele  şi Oftalmologia la Pavilionul Mârzescu şi având în vedere că Pavilionul Tractorul beneficiază de un bloc operator, reabilitat pe banii Consiliului Judeţean Braşov, acolo se va muta secţia Chirurgie III (trei), urmând ca secţiile Chirurgie 1 şi 2 să rămână în Corpul A. Mutarea se va face cu tot cu oameni. În elaborarea acestui plan s-a luat în considerare şi nevoia liniilor de gardă, astfel încât să se poată asigura permanenţa”, a explicat Pascu.
 
Sediul provizoriu al UPU, gata în 45 de zile
În cadrul acestui proiect sunt prevăzute şi lucrări de modernizare a Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU), secţie care va fi mutată în corpul Spitalului Judeţean în care a funcţionat fosta policlinică de vis a vis de Poştă, iar lucrările vor începe luni, 27 martie.  „Am demarat lucrările de amenajare a acestui spaţiu, atât în interior, cât şi în afara clădirii, astfel încât pacienţii care vor sosi cu ambulanţele la UPU să poată fi transportaţi indiferent de condiţiile meteo. Conform estimărilor făcute de managerul SCJU, relocarea UPU vor dura maxim 45 de zile”, a declarat Adrian Veştea.
Având în vedere că ambulanţele ce deservesc UPU vor parca pe strada Octavian Augustus, începând cu data de 27 martie 2017, circulaţia publică auto, cu excepţia ambulanţelor şi a taxiurilor, va fi închisă pe această arteră, pe tronsonul cuprins între Calea Bucureşti şi intersecţia cu strada Popa Şapcă.
 
Lucrările se vor desfăşura în două etape
Prima etapă de lucrări vizează consolidarea, reorganizarea funcţională a secţiilor, renovarea interioară şi refacerea  instalaţiilor pentru Corpul B, aripa A fiind deja reabilitată în anul 2008. Valoarea totală a lucrărilor este de 23,1 milioane lei.
A doua etapă a investiţiei presupune lucrări la Corpul A, în valoare de 1,6 milioane lei.
La corpul A se vor face lucrări pentru îmbunătăţirea performanţei la incendiu, necesare conform raportului de expertiză tehnică PSI întocmit de expertul tehnic siguranţă la foc. Astfel  va fi realizată  o scară de evacuare exterioară, care să preia două fluxuri de evacuare cu targa. De asemenea, va fi modificat sistemul de hidranţi exteriori, prin mărirea capacităţii de funcţionare şi asigurarea ariilor de acoperire corespunzătoare. Proiectul mai presupune  instalarea de uşi interioare rezistente la incendiu în spaţii subsol (tronson A şi către bucătărie), închiderea unor goluri de faţadă la învecinarea cu blocul operator, realizarea unui perete antifoc între recepţie şi blocul operator. Totodată, în corpul A vor fi realizate sisteme de presurizare acolo unde culoarele nu beneficiază de iluminat natural, respectiv posibilitatea evacuării naturale a fumului către exterior şi, corelat cu acestea, la uşile existente se vor monta dispozitive de autoînchidere la uşile existente.
Perioada maximă pentru finalizarea lucrărilor prevăzute în cele două etape este de 22 de luni.

+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotional