leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6559 RON

1 USD = 3.9517 RON

1 GBP = 5.2123 RON

1 XAU = 153.4508 RON

1 AED = 1.0759 RON

1 AUD = 2.8801 RON

1 BGN = 2.3806 RON

1 BRL = 0.9692 RON

1 CAD = 3.0614 RON

1 CHF = 4.1351 RON

1 CNY = 0.5774 RON

1 CZK = 0.1822 RON

1 DKK = 0.6242 RON

1 EGP = 0.2206 RON

1 HUF = 1.4386 RON

1 INR = 0.0547 RON

1 JPY = 3.5050 RON

1 KRW = 0.3541 RON

1 MDL = 0.2364 RON

1 MXN = 0.2093 RON

1 NOK = 0.4852 RON

1 NZD = 2.6455 RON

1 PLN = 1.0851 RON

1 RSD = 0.0394 RON

1 RUB = 0.0595 RON

1 SEK = 0.4496 RON

1 TRY = 0.6306 RON

1 UAH = 0.1409 RON

1 XDR = 5.5550 RON

1 ZAR = 0.2773 RON

Editia 6810 - 24 sep 03:21

Noul spital al Braşovului, unul privat?

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 19 aprilie 2017

Medicul personal al premierului Israelului, Benjamin Netanyahu, a anunţat că are deja o listă de investitori interesaţi de proiect

Noul spital al Braşovului, unul privat?

Dr. Herman Tzvika Berkovich, consul onorific al României în Israel şi medicul personal al prim-ministrului Israelului, Benjamin Netanyahu, a promis vineri sprijinul său în atragerea de investitori pentru construcţia noului spital judeţean sau regional la Braşov, în cadrul unei întâlniri cu primarul Braşovului, George Scripcaru. Potrivit unui comunicat transmis de primărie, la întâlnire au participat reprezentanţi ai Agenţiei Metropolitane Braşov, dar şi medicii Horaţiu Ioan Cenuşă şi Dan Grigorescu, ambii membri fondatori şi reprezentanţi ai Asociaţiei Noul Spital al Braşovului.
Discuţiile s-au axat în principal pe proiectul noului spital, „reprezentanţii Braşovului argumentând nu numai că este nevoie de acesta, ci şi că este necesară o nouă abordare în acordarea de servicii medicale”. Având în vedere că Ministerul Sănătăţii nu pare interesat de realizarea proiectului, în cadrul întâlnirii s-a discutat despre un parteneriat public-privat, în condiţiile în care autorităţile locale şi judeţene au identificat deja un teren care poate fi pus la dispoziţie pentru acest proiect, aflat în apropierea Institutului de Cercetare Dezvoltare al Universităţii Transilvania.
„Noul spital va trebui să ofere servicii medicale de calitate, dar şi alte facilităţi noi pentru sistemul medical românesc, cum ar fi de exemplu cazare pentru însoţitorii bolnavilor internaţi şi un restaurant. Spitalul ar trebui să aibă şi dotări ultramoderne, care să îi asigure avantajul pe piaţa serviciilor medicale şi în primii ani de funcţionare, şi ulterior”, se arată în comunicat.

„Am încredere că discuţia pe care am avut-o nu va rămâne fără rezultate”
Consulul onorific al României în Israel a explicat că are deja o listă de investitori interesaţi de proiect, care ar putea ajuta la construcţia spitalului şi că va face tot ce îi va sta în putinţă pentru a-i convinge să investească la Braşov.
De altfel, în comunicat se precizează că „oaspetele israelian a apreciat alegerea locaţiei pentru viitorul obiectiv ca fiind potrivită din cel puţin două motive, primul fiind este situat în apropierea Institutului Genius şi se poate face foarte uşor transferul rezultatelor activităţilor de cercetare din cadrul campusului către zona de aplicabilitate din medicină”.  De asemenea, el a menţionat că spitalul va fi în zona ocolitoarei municipiului şi va facilita accesul pacienţilor dintr-o zonă mai largă decât localitatea Braşov, fără complicaţiile legate de traficul aglomerat.
„Pe de altă parte, Braşovul este pe un trend ascendent în dezvoltarea serviciilor medicale şi este primul oraş din România cu un centru privat de transplant renal acesta fiind un alt argument în plus pentru realizarea proiectului spitalului regional”, se mai arată în comunicat. De altfel, astfel de operaţii pot fi efectuate şi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Braşov.
„Domnul Berkovich este o persoană foarte influentă şi am încredere că discuţia pe care am avut-o nu va rămâne fără rezultate. Sper că acestea se vor vedea cât mai curând şi că vom putea finaliza împreună proiectul unui nou spital la Braşov, dar şi alte proiecte de investiţii”, a declarat primarul George Scripcaru.

Israelienii, invitaţi să se implice şi în industria hotelieră
În timpul discuţiilor, primarul George Scripcaru a avansat însă şi alte posibile oportunităţi de afaceri pentru partenerii israelieni, vizând în special domeniul hotelier. „Expunerea reprezentanţilor Braşovului a continuat şi cu evidenţierea unor oportunităţi de colaborare şi în afara municipiului Braşov, cu referire la Zona Metropolitană”, se menţionează în comunicatul amintit.
Totodată, consulul onorific al României în Israel a promis că se va implica şi în revigorarea relaţiilor dintre Braşov şi oraşul israelian înfrăţit Rishon LeZion.
Herman Tzvika Berkovich a venit în România pentru a primi titlul de cetăţean de onoare al municipiului Bucureşti şi pentru a primi Cheia Municipiului Oneşti şi a decis să viziteze şi Braşovul. Oraşul de la poalele Tâmpei nu-i este necunoscut oficialului israelian, care a mai venit aici alături de Benjamin Netanyahu, fiind impresionat de oraş şi de comunitatea braşoveană.

+2 -1

Comentarii

rammsten

2017-04-19 07:12:01


pentru puscariasi!!...unul e in poza asta de doi lei....doar cu ovreii mai are curaj sa apara...ca si analfabetul din teleorman...evrei peste tot....

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotional