leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6639 RON

1 USD = 4.1179 RON

1 GBP = 5.2762 RON

1 XAU = 160.9705 RON

1 AED = 1.1211 RON

1 AUD = 2.9872 RON

1 BGN = 2.3847 RON

1 BRL = 1.0882 RON

1 CAD = 3.1283 RON

1 CHF = 4.0856 RON

1 CNY = 0.5923 RON

1 CZK = 0.1794 RON

1 DKK = 0.6250 RON

1 EGP = 0.2299 RON

1 HUF = 1.4490 RON

1 INR = 0.0573 RON

1 JPY = 3.6344 RON

1 KRW = 0.3638 RON

1 MDL = 0.2415 RON

1 MXN = 0.2028 RON

1 NOK = 0.4854 RON

1 NZD = 2.8012 RON

1 PLN = 1.0838 RON

1 RSD = 0.0395 RON

1 RUB = 0.0623 RON

1 SEK = 0.4544 RON

1 TRY = 0.7682 RON

1 UAH = 0.1479 RON

1 XDR = 5.6911 RON

1 ZAR = 0.2896 RON

Editia 6849 - 16 noi 14:26

Noul spital al Braşovului, unul privat?

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 19 aprilie 2017

Medicul personal al premierului Israelului, Benjamin Netanyahu, a anunţat că are deja o listă de investitori interesaţi de proiect

Noul spital al Braşovului, unul privat?

Dr. Herman Tzvika Berkovich, consul onorific al României în Israel şi medicul personal al prim-ministrului Israelului, Benjamin Netanyahu, a promis vineri sprijinul său în atragerea de investitori pentru construcţia noului spital judeţean sau regional la Braşov, în cadrul unei întâlniri cu primarul Braşovului, George Scripcaru. Potrivit unui comunicat transmis de primărie, la întâlnire au participat reprezentanţi ai Agenţiei Metropolitane Braşov, dar şi medicii Horaţiu Ioan Cenuşă şi Dan Grigorescu, ambii membri fondatori şi reprezentanţi ai Asociaţiei Noul Spital al Braşovului.
Discuţiile s-au axat în principal pe proiectul noului spital, „reprezentanţii Braşovului argumentând nu numai că este nevoie de acesta, ci şi că este necesară o nouă abordare în acordarea de servicii medicale”. Având în vedere că Ministerul Sănătăţii nu pare interesat de realizarea proiectului, în cadrul întâlnirii s-a discutat despre un parteneriat public-privat, în condiţiile în care autorităţile locale şi judeţene au identificat deja un teren care poate fi pus la dispoziţie pentru acest proiect, aflat în apropierea Institutului de Cercetare Dezvoltare al Universităţii Transilvania.
„Noul spital va trebui să ofere servicii medicale de calitate, dar şi alte facilităţi noi pentru sistemul medical românesc, cum ar fi de exemplu cazare pentru însoţitorii bolnavilor internaţi şi un restaurant. Spitalul ar trebui să aibă şi dotări ultramoderne, care să îi asigure avantajul pe piaţa serviciilor medicale şi în primii ani de funcţionare, şi ulterior”, se arată în comunicat.

„Am încredere că discuţia pe care am avut-o nu va rămâne fără rezultate”
Consulul onorific al României în Israel a explicat că are deja o listă de investitori interesaţi de proiect, care ar putea ajuta la construcţia spitalului şi că va face tot ce îi va sta în putinţă pentru a-i convinge să investească la Braşov.
De altfel, în comunicat se precizează că „oaspetele israelian a apreciat alegerea locaţiei pentru viitorul obiectiv ca fiind potrivită din cel puţin două motive, primul fiind este situat în apropierea Institutului Genius şi se poate face foarte uşor transferul rezultatelor activităţilor de cercetare din cadrul campusului către zona de aplicabilitate din medicină”.  De asemenea, el a menţionat că spitalul va fi în zona ocolitoarei municipiului şi va facilita accesul pacienţilor dintr-o zonă mai largă decât localitatea Braşov, fără complicaţiile legate de traficul aglomerat.
„Pe de altă parte, Braşovul este pe un trend ascendent în dezvoltarea serviciilor medicale şi este primul oraş din România cu un centru privat de transplant renal acesta fiind un alt argument în plus pentru realizarea proiectului spitalului regional”, se mai arată în comunicat. De altfel, astfel de operaţii pot fi efectuate şi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Braşov.
„Domnul Berkovich este o persoană foarte influentă şi am încredere că discuţia pe care am avut-o nu va rămâne fără rezultate. Sper că acestea se vor vedea cât mai curând şi că vom putea finaliza împreună proiectul unui nou spital la Braşov, dar şi alte proiecte de investiţii”, a declarat primarul George Scripcaru.

Israelienii, invitaţi să se implice şi în industria hotelieră
În timpul discuţiilor, primarul George Scripcaru a avansat însă şi alte posibile oportunităţi de afaceri pentru partenerii israelieni, vizând în special domeniul hotelier. „Expunerea reprezentanţilor Braşovului a continuat şi cu evidenţierea unor oportunităţi de colaborare şi în afara municipiului Braşov, cu referire la Zona Metropolitană”, se menţionează în comunicatul amintit.
Totodată, consulul onorific al României în Israel a promis că se va implica şi în revigorarea relaţiilor dintre Braşov şi oraşul israelian înfrăţit Rishon LeZion.
Herman Tzvika Berkovich a venit în România pentru a primi titlul de cetăţean de onoare al municipiului Bucureşti şi pentru a primi Cheia Municipiului Oneşti şi a decis să viziteze şi Braşovul. Oraşul de la poalele Tâmpei nu-i este necunoscut oficialului israelian, care a mai venit aici alături de Benjamin Netanyahu, fiind impresionat de oraş şi de comunitatea braşoveană.

+2 -1

Comentarii

rammsten

2017-04-19 07:12:01


pentru puscariasi!!...unul e in poza asta de doi lei....doar cu ovreii mai are curaj sa apara...ca si analfabetul din teleorman...evrei peste tot....

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotional