leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.7340 RON

1 USD = 4.2129 RON

1 GBP = 5.2448 RON

1 XAU = 191.7344 RON

1 AED = 1.1469 RON

1 AUD = 2.9618 RON

1 BGN = 2.4204 RON

1 BRL = 1.1219 RON

1 CAD = 3.2269 RON

1 CHF = 4.2801 RON

1 CNY = 0.6127 RON

1 CZK = 0.1851 RON

1 DKK = 0.6339 RON

1 EGP = 0.2539 RON

1 HUF = 1.4542 RON

1 INR = 0.0614 RON

1 JPY = 3.9037 RON

1 KRW = 0.3575 RON

1 MDL = 0.2368 RON

1 MXN = 0.2222 RON

1 NOK = 0.4924 RON

1 NZD = 2.8326 RON

1 PLN = 1.1115 RON

1 RSD = 0.0402 RON

1 RUB = 0.0671 RON

1 SEK = 0.4494 RON

1 TRY = 0.7371 RON

1 UAH = 0.1626 RON

1 XDR = 5.8235 RON

1 ZAR = 0.3038 RON

Editia 7007 - 17 iul 06:17

O casă de pe strada Stâncii din Braşov, premiată în cadrul Bienalei de Arhitectură Transilvania

Autor:

Publicat la 17 octombrie 2017

O casă de pe strada Stâncii din Braşov, premiată în cadrul Bienalei de Arhitectură Transilvania

O casă din Braşov a fost premiată în cadrul Bienalei de Arhitectură Transilvania-BATRA 2017, care a avut loc la Cluj-Napoca în perioada 7 – 15 octombrie 2017, anunţă BizBrasov.ro.
Proiectul „Casa cu Panoramă – Recuperarea memoriei unei case vechi, Braşov realizat de către arh. Attila Kim din Cluj împreună cu Chiş Gabriel şi Alexandru Szuz-Pop” a fost desemnat câştigător în cadrul secţiunii „Arhitectura Locuinţei Individuale” unde au fost înscrise 9 proiecte. Casa este situată pe strada Stâncii din Braşov şi a fost construită în perioada interbelică.
Juriul a apreciat că proiectul este unul excepţional atât prin povestea sa, cât şi prin complexitate şi raportare la context. Juriul apreciază simplitatea materialelor ca şi contrapondere la complexitatea volumetrică a casei în relaţie cu situl.
Proiectul a vizat reconstrucţia după o renovare defectuoasă care a dus la pierderea casei. Obiectivele principale au fost reproiectarea clădirii, păstrarea pieselor nou construite şi aducerea unui omagiu contemporan casei pierdute.
„Forma clădirii originale, o casă tipică cu un volum principal simetric şi o extindere secundară, a fost punctul nostru de plecare. Reconstrucţia imitativă anterioară a utilizat aceeaşi amprentă ca clădirea originală, definind poziţia pe teren. Prezentul proiect a propus o rearanjare funcţională şi o nouă abordare a volumului şi a expresiei sale. Casa fiind vizibilă din centrul oraşului, obiectivul era să definească o siluetă discretă, care să se suprapună cu fundalul natural şi să utilizeze finisaje schematice, cum ar fi ardezie, transformând casa într-un model care reprezintă chintesenţa amintirii casei vechi. Principalele constrângeri de proiectare au fost definite de piesele deja construite şi de noul acces la clădire. Dezvoltările sitului, anterioare renovării, au schimbat poziţia accesului, plasându-l pe panta din spatele clădirii, la primul etaj. Casa iniţială şi proiectul ultimei reconstrucţii aveau zona principală de zi la parter şi dormitoarele de la primul etaj, ceea ce nu era potrivit pentru noua intrare”, spun proiectanţii.

+2 -3

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie