Curs BNR

1 EUR = 4.9764 RON

1 USD = 4.6500 RON

1 GBP = 5.8180 RON

1 XAU = 344.1075 RON

1 AED = 1.2660 RON

1 AUD = 3.0368 RON

1 BGN = 2.5444 RON

1 BRL = 0.8953 RON

1 CAD = 3.3893 RON

1 CHF = 5.0964 RON

1 CNY = 0.6422 RON

1 CZK = 0.1980 RON

1 DKK = 0.6671 RON

1 EGP = 0.0968 RON

1 HUF = 1.2774 RON

1 INR = 0.0557 RON

1 JPY = 2.9944 RON

1 KRW = 0.3380 RON

1 MDL = 0.2617 RON

1 MXN = 0.2743 RON

1 NOK = 0.4198 RON

1 NZD = 2.7572 RON

1 PLN = 1.1482 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0504 RON

1 SEK = 0.4254 RON

1 TRY = 0.1436 RON

1 UAH = 0.1175 RON

1 XDR = 6.1277 RON

1 ZAR = 0.2497 RON

Editia 8174 - 02 mai 09:16

O cofetărie din Bucureşti caută francizat în Braşov: 50.000 de euro, reţetar fără gluten

Autor:

Publicat la 29 iulie 2021

O cofetărie din Bucureşti caută francizat în Braşov:  50.000 de euro, reţetar fără gluten

Producţia de dulciuri şi produse fără gluten este pe un trend crescător, având în vedere că boala celiacă sau intoleranţa la gluten a început să fie din ce în ce mai mult diagnosticată în ultimii ani şi în România. O astfel de cofetărie este L’Amande, fondată de Daniela Alecse în 2016 şi care a început extinderea în ţară, cu o primă franciză deschisă în Bacău, după o investiţie de 50.000 de euro. În ceea ce priveşte vânzările, estimările pentru noul magazin se ridică la suma de 150.000 – 200.000 lei.
Compania doreşte să se extindă şi în alte oraşe mari din România, precum Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi, Braşov, Constanţa şi Oradea. În prezent, L’Amande operează cu un laborator în Bucureşti.  
„Anul trecut am lansat în vară proiectul de fran­cizare şi luna aceasta am semnat primul contract de franciză la Bacău. Există cerere şi din partea altor oraşe. Noi am dezvoltat mult gama de produse şi pen­tru alte intoleranţe pre­cum cea la lactoză sau alergii la ouă sau nuci“, a declarat pentru Ziarul Financiar Daniela Alecse, fondatorul L’Amande.
Cât despre condiţiile francizei, ea a declarat că „produsele vor fi realizate de ei, dar după reţetele noastre, cu materia primă pe care o folosim noi. La un produs fără gluten nu doar făina nu are gluten, ci controlăm şi restul ingredientelor să nu conţină urme de gluten iar acestea sunt importate în cele mai multe cazuri. Dar acum spre exemplu avem şi în supermarketuri multe produse fără gluten, pe când acum 5-6 ani erau foarte puţine”. Daniela Alecse a adăugat că „taxa de franciză este de 15.000 de euro la început plus redevenţe din cifra de afaceri. Investiţia pentru o producţie de 6 luni este estimată la 50.000 de euro cu tot ce înseamnă stocuri de materie primă, salarii, chirii, utilaje“.
În reţetar, compania are 25 de produse, dulciuri, fursecuri, pâine, pizza, croisante şi patiserie.

+0 -1

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie