leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.7315 RON

1 USD = 4.2103 RON

1 GBP = 5.2727 RON

1 XAU = 194.9091 RON

1 AED = 1.1462 RON

1 AUD = 2.9707 RON

1 BGN = 2.4192 RON

1 BRL = 1.1322 RON

1 CAD = 3.2289 RON

1 CHF = 4.2800 RON

1 CNY = 0.6121 RON

1 CZK = 0.1852 RON

1 DKK = 0.6337 RON

1 EGP = 0.2533 RON

1 HUF = 1.4541 RON

1 INR = 0.0611 RON

1 JPY = 3.9100 RON

1 KRW = 0.3582 RON

1 MDL = 0.2395 RON

1 MXN = 0.2217 RON

1 NOK = 0.4921 RON

1 NZD = 2.8503 RON

1 PLN = 1.1115 RON

1 RSD = 0.0402 RON

1 RUB = 0.0668 RON

1 SEK = 0.4499 RON

1 TRY = 0.7453 RON

1 UAH = 0.1635 RON

1 XDR = 5.8236 RON

1 ZAR = 0.3023 RON

Editia 7009 - 19 iul 18:27

O săptămână de evenimente aniversare pentru Ziua Universităţii Transilvania

Autor: Adina CHIRVASĂ

Publicat la 28 februarie 2017

Seria manifestărilor a început din week-end şi se va încheia vineri, cele mai multe evenimente fiind concentrate în 1 martie – ziua instituţiei de învăţământ superior

Concerte aniversare, expoziţii, simpozioane, competiţii sportive sau gastronomice, lecturi literare. Sunt câteva din manifestările pregătite de Universitatea Transilvania la ceas aniversar. Instituţia organizează de 1 martie, pentru al cincilea an consecutiv, Ziua Universităţii, un eveniment celebrat pe parcursul unei săptămâni întregi. Anul acesta are loc, în premieră, şi o întâlnire cu foşti profesori care s-au pensionat.
Ziua Universităţii a început din week-end, cu un curs de măsuri de prim ajutor. Cele mai multe evenimente sunt concentrate în 1 Martie, la nivel de Universitate, dar şi în fiecare facultate. Noutatea acestui an este Clubul Seniorilor, în care căruia, miercuri, de la ora 11.00, la Aula Universităţii, conducerea instituţiei se va întâlni cu cadrele didactice pensionate. „Sunt manifestări variate - nu numai concertul tradiţional din 1 martie, cu care eram obişnuiţi, sau expoziţii. Sunt şi întâlniri cu foste cadre didactice din Universitatea Transilvania, se va inaugura Clubul Seniorilor, care este o noutate pentru acest an”, a explicat  prof.univ.dr.med. Liliana Rogozea, prorector cu Relaţii Publice, Universitatea Transilvania Braşov.
Programul detaliat pe zile şi pe facultăţi se găseşte pe site-ul Universităţii – unitbv.ro. Braşovenii vor putea vizita miniexpoziţiile Facultăţii de Silvicultură, expoziţie de grafică a regretatului scriitor Gheorghe Crăciun, Jazzography - fotografie artisitică semnată Mircea Albuţiu, vor putea asista la diverse simpozioane sau lecturi literare în librăriile din oraş. În 2 martie, studenţii şi nu doar ei pot afla cum să-şi construiască o carieră în antreprenoriat, de la specialişti de top.

Bilanţ la ceas festiv
Conducerea Universităţii susţine că este una dintre puţinele din ţară al căror număr de studenţi a crescut, în ciuda rezultatelor dezastruoase de la Bacalaureat. „În ultimii ani, rolul şi locul universităţii în comunitatea braşoveană, dar şi în spaţiul naţional şi internaţional al educaţiei şi cercetării a crescut, calitatea activităţilor derulate fiind apreciată cu Grad de Încredere Ridicat de către ARACIS, iar din 2014 a fost realizată Certificarea conformităţii Sistemului de Management al Calităţii cu cerinţele standardului SR EN ISO 9001:2008. Modernizarea dotărilor pentru educaţie şi cercetare, dezvoltarea de noi investiţii, asigurarea de condiţii bune de învăţare şi viaţă pentru studenţi au fost doar câteva direcţii de acţiune, care alături de preocuparea permanentă pentru dezvoltarea resurselor umane, au făcut ca Universitatea să devină un pol educaţional important în Regiunea Centru şi la nivel naţional”, a precizat prof.univ.dr.ing. Ioan Vasile Abrudan, rector al Universităţii Transilvania.
În tot acest timp, studenţii şi nu numai ei au putut participa la prelegeri susţinute de personalităţi precum: academicienii Solomon Marcus, Ioan Aurel Pop, Nicolae Breban, Nicolae Victor Zamfir,  Norman Manea scriitor, Franz Schausberger politician şi istoric, Mircea Martin profesor şi critic literar etc.
Ziua Universităţii, Academica BNR, Gala şefilor de promoţie, AFCO, Festivalul Studenţesc al Muzicii de Cameră Brassovia, Conferinţele Universităţii sau Stagiunea de concerte au deja o tradiţie. A fost inaugurat Centrul Multicultural al Universităţii, iar universitatea a ieşit constant în comunitate prin manifestările organizate de Facultatea de litere sau prin cea de Psihologie şi Știinţele Educaţiei. De asemenea a fost inaugurat spaţiul de artă contemporană în cadrul Centrului Multicultural - un spaţiu de artă independent. În cadrul Centrului Multicultural a început seria de concerte de jazz sau seri muzicale.
Steagul universităţii a fost dus de două ori pe Kilimajaro, iniţial de un student masterand şi apoi de două cadre didactice, Echipa Blue Stream Line, automobilul electric, şcoala de restaurare IL sunt alte realizări ale studenţilor universităţii.
Etnovember, şcolile de vară pentru studenţi, conferinţe şi workshopuri la care au participat cadre didactice şi studenţi, acţiuni de voluntariat, competiţii sportive şi spectacole cultural artistice sunt alte activităţi la care studenţii au participat pe parcursul anilor.
Pentru viitorii studenţi, actuali elevi, universitatea a organizat pregătire la disciplinele de matematică şi română, dar a organizat şi activităţi în cadrul „Săptămânii altfel” sau a proiectului „Liderii de mâine”. A fost organizată International students cultural night – seară culturală organizată împreună cu studenţii internaţionali care studiază la UniTBv.
„În aceşti cinci ani comunitatea a devenit şi ea parte din Universitate prin Podiumul companiilor sau AFCO, Universitatea aflându-se într-un dialog permanent cu reprezentanţii mediului economic şi socio-cultural. Ne propunem ca şi în continuare comunitatea academică a universităţii noastre să fie o prezenţă activă în regiunea noastră nu numai în promovarea valorilor educaţionale europene şi universale, dar şi în implicarea în dezvoltarea de activităţi economice, socio-culturale, reprezentând una din instituţiile emblematice ale Braşovului”, a încheiat rectorul Universităţii, prof.univ.dr.ing. Ioan Vasile Abrudan.

+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie