leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6541 RON

1 USD = 4.0032 RON

1 GBP = 5.2164 RON

1 XAU = 157.4017 RON

1 AED = 1.0899 RON

1 AUD = 2.9463 RON

1 BGN = 2.3796 RON

1 BRL = 1.0431 RON

1 CAD = 3.0232 RON

1 CHF = 4.0013 RON

1 CNY = 0.5958 RON

1 CZK = 0.1801 RON

1 DKK = 0.6244 RON

1 EGP = 0.2239 RON

1 HUF = 1.4367 RON

1 INR = 0.0584 RON

1 JPY = 3.5431 RON

1 KRW = 0.3534 RON

1 MDL = 0.2381 RON

1 MXN = 0.2113 RON

1 NOK = 0.4898 RON

1 NZD = 2.7069 RON

1 PLN = 1.0805 RON

1 RSD = 0.0394 RON

1 RUB = 0.0635 RON

1 SEK = 0.4519 RON

1 TRY = 0.8375 RON

1 UAH = 0.1521 RON

1 XDR = 5.6079 RON

1 ZAR = 0.3006 RON

Editia 6764 - 18 iul 14:15

-

O tragedie a îngrozit ieri Braşovul: „Am avut o revelaţie religioasă şi mi-am ucis soţia şi copiii”

Autor: Sorin ŢÎRCĂ

Publicat la 28 martie 2018

I-a aşteptat să adoarmă şi i-a înjunghiat pe rând!

O tragedie a îngrozit ieri Braşovul: „Am avut o revelaţie religioasă şi mi-am ucis soţia şi copiii”

Florin Mircea Buliga, un bărbat de 43 de ani din cartierul braşovean Noua, a recurs la un gest inexplicabil pentru cei care îl cunoşteau. Marţi dimineaţa, în timp ce soţia sa de 42 de ani, fiica de 18 ani şi fiul de 13 ani dormeau, bărbatul i-a ucis în somn.
După ce şi-a înjunghiat familia, individul s-a predat Poliţiei, unde a povestit cum şi-a căsăpit nevasta şi copiii cu cuţitul.  „Un bărbat de 43 ani din judeţul Braşov, s-a prezentat la sediul I.P.J. Braşov şi a declarat că şi-a ucis soţia, în vârstă de 42 ani, şi pe cei doi copii, o fată de 18 ani şi un băiat de 13 ani. În acest moment, o echipă constituită din poliţişti de investigaţii criminale şi criminalişti, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie din Braşov fac verificări pentru stabilirea circumstanţelor comiterii faptei. Bărbatul este în custodia poliţiştilor şi va fi audiat. În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, agentul şef Gabriela Dinu.Plin de sânge s-a dus la Poliţie
Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, bărbatul ar fi vizitat de două ori Mănăstirea Şinca în ultimele zile, ultima dată luni, cu o zi înainte de oribila crimă. Aici ar fi avut o revelaţie, iar la întoarcere şi-a ucis familia, după care ar fi intenţionat să se sinucidă. În cele din urmă, ultima parte a planului nu a mai fost dusă la îndeplinire, iar bărbatul s-a predat autorităţilor. Bărbatul a făcut cutremurătoarea mărturisire marţi, în jurul orei 13.30, la sediul IPJ Braşov. S-a prezentat la Poliţie cu hainele pline de sânge şi s-a predat spunând sec: „Am avut o revelaţie religioasă şi mi-am ucis soţia şi copiii”.

Foto: Locul crimeiA încercat să se sinucidă cu un cuţit în inimă
Bărbatul a fost reţinut pentru comiterea infracţiunii de omor calificat, iar în prezent se află în custodia Poliţiei. A fost dus la spital, pentru că braşoveanul are o rană în piept, după ce a încercat să se sinucidă. Potrivit medicilor, starea lui este stabilă.

Vecinii sunt şocaţi
Tripla crimă s-a produs într-un apartament situat la etajul 5 al unui bloc dat de curând în folosinţă, pe strada Stejarului, la numărul 4. O echipă constituită din poliţişti de investigaţii criminale şi criminalişti, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov, s-a deplasat la faţa locului pentru crunta constatare.
Tot anchetatorii spun că Florin Mircea Buliga este născut în Suceava, pe 6 aprilie 1974. El a aşteptat ca soţia şi copiii să adoarmă, fiecare în altă cameră, înainte de a-i înjunghia, pe rând.
Vecinii s-au declarat surprinşi de tripla crimă, spunând despre familie că era una liniştită. Oamenii care-l cunoşteau şi care au vorbit marţi cu jurnaliştii spun că Florin Mircea Buliga era politicos şi că nu au auzit certuri violente în locuinţă până luni spre marţi noapte. O vecină le-a povestit anchetatorilor că luni noapte ar fi auzit nişte strigăte, dar nu s-a gândit la nimic rău, crezând că este vorba despre nişte copii care se joacă şi ţipă.

Educat, liniştit, ortodox
Florin Mircea Buliga avea studii superioare şi, din primele informaţii, nu era o persoană violentă. Surse apropiate anchetei subliniază că nu au fost niciodată plângeri de violenţă domestică legate de ucigaş. Nici probleme financiare nu erau în familie. Se pare că cei doi soţi aveau o firmă destul de prosperă, de produse naturiste, iar femeia se ocupa de contabilitatea acesteia.
Bărbatul, inginer de meserie, era preocupat de tot ceea ce înseamnă o viaţă sănătoasă. Angajaţii săi  spun că era ortodox.

Psihologi: A avut o criză psihotică
Psihologii spun că este posibil ca bărbatul să fi avut o criză psihotică. „Un astfel de comportament manifestat din senin şi atât de violent ne poate face să credem că omul a suferit o criză psihotică. S-a ajuns aici probabil din cauza acumulării unor frustrări de-a lungul timpului, a unor probleme nerezolvate şi poate neştiute de nimeni. Sunt persoane care par perfect normale, dar pot ascunde multe probleme, poate chiar şi o depresie profundă. Sunt multe persoane care au familie, au o stabilitate financiară şi tot nu sunt fericiţi. În timp, aceste nemulţumiri se acumulează şi devin ca o bombă cu ceas. Iniţial pacientul încearcă să îşi facă singur rău, iar dacă nu reuşeşte, toată acea furie se poate îndrepta împotriva celor apropiaţi. Sunt multe cazuri studiate în psihologie când persoanele aparent normale şi-au ucis apropiaţii. În acest caz, cel mai probabil se va face o expertiză psihiatrică care va putea arăta anumite probleme”, a spus, referitor la caz, psihologul Ana Maria Ruşizan.

Comportament extremist, de tip „totul sau nimic”
Pe de altă parte, Tudorel Butoi, psiholog criminalist, a declarat pentru Mediafax că tripla crimă de la Braşov are la bază un comportament extremist, de tip „totul sau nimic”. De asemenea, specialistul spune că bărbatul care şi-a ucis familia poate suferi de psihoză. „Ca un psiholog criminalist nu mă surprinde acest caz, care este unul ce are la bază un comportament extremist. «Mina Minovici» are semnalate cazuri de ucidere de 5 copii, urmate de sinucidere. În ceea ce priveşte acest caz regretabil, trebuie să existe o cauzalitate externă, tradusă în neajunsuri economice, în disperarea aceasta a elementului uman, rodit de frustrare, de anxietate sau de depresie. Poate să existe şi răzbunare, dar şi gelozie”, a spus Tudorel Butoi.
Psihologul criminalist mai crede că bărbatul care şi-a ucis cei doi copii şi soţia ar putea suferi de un început de psihoză. „Ceea ce însă este regretabil este că discutăm despre o conduită extremă, de totul sau nimic. Individul nostru îşi sacrifică întreaga familie, se face făptuitor de triplă crimă apoi se predă. Predarea este un gest de descărcare afectivă a frustrărilor care l-au hrănit şi l-au condus către gestul criminal. Poate fi debutul către o psihoză, dar este încă prea devreme pentru o stabili ceva cu exactitate”, a mai declarat Butoi.

Aici a avut revelaţia criminală
Florin Mircea Buliga spune că a devenit... asasin după ce s-a întors de la mănăstirea Şinca Veche.
El ar fi petrecut o perioadă de unul singur în grota de aici, un loc în care în credinţa populară s-ar petrece lucruri mai puţin explicabile. Acolo, Florin Mircea Buliga ar fi avut o revelaţie mistică, în urma căreia a luat decizia de a-şi omorî familia şi de a se sinucide.
Originile acestei grote sunt incerte şi se pierd în negura timpurilor. Sigur este faptul ca la anul 1750 în grota de la Şinca Veche vieţuia o comunitate de călugări. Este foarte posibil însă ca originile să fie mult mai vechi, de pe vremea dacilor. Poate ca aceasta grotă a servit drept loc de închinare, templu pentru strămoşii noştri.
Înainte de a fi devenit mănăstirea săpată în piatră de la Şinca Veche, dealul Pleşu cuprindea un locaş de cult şi jertfă ritualică pentru daci, dar istoria templului nu s-a încheiat după cucerirea romană.

Alcoolic, cu amantă, în ultima vreme s-a pocăit
Florin şi Monica Buliga pozau într-o familie frumoasă, dar în spate se pare că ascundea o grea suferinţă. Mutaţi de 10 din Piatra Neamţ la Braşov, soţii Buliga aveau o afacere de succes, un apartament de lux, maşini personale. Practic, o viaţă fără griji.
Se pare însă că Florin Buliga se luptase mulţi ani cu alcoolul. Era înscris într-un club al alcoolicilor anonimi, dar nu s-ar fi ţinut de program. Mai mult, el îşi înşela soţia fără a se mai ascunde. Apropiaţi ai cuplului au povestit pentru Libertatea că acesta venea cu amanta chiar şi acasă. De la o vreme bărbatul de 43 de ani părea că-şi revenise. Chiar el le declarase prietenilor că se simte „echilibrat”. Lăsase băutura şi mergea la biserică.
Totul până marţi dimineaţă. Din nu se ştie ce cauză, acesta a mers în camere în care dormeau soţia şi copiii şi i-a omorât pe rând.

Cum îl văd poliţiştii
Anchetatorii care au stat de vorbă cu asasinul l-au descris ca pe o persoană „ciudată”, dar nu „nebună”, au declarat surse judicare. Urmează ca expertiza medico-legală la care va fi supus Florin Buliga, la cererea anchetatorilor, să stabilească dacă, în momentul comiterii triplului asasinat a avut sau nu discernământ.

Mărturiile angajaţilor
O angajată a firmei care se ocupă de vânzarea unor aparate medicale şi care este administrată de bărbatul suspectat de triplă crimă a declarat, corespondentului Mediafax, că acesta nu era violent. „Noi suntem aici cu oamenii, nu ştim nimic, nimic. Ne-a spus ce avem de făcut şi atât. Nu era abătut. Nu era un violent, în niciun caz, mie nu-mi vine să cred. Eu tot sper că nu e adevărat. Am încercat să sunăm şi nu ne răspunde pe niciun telefon. Era ortodox, nu avea altă credinţă. Copiii veneau pe aici, nu se certa cu soţia. La noi era o atmosferă frumoasă, armonie tot timpul”, a spus angajata.
La rândul său, Traian Tomescu, preşedintele Asociaţiei Generale a Inginerilor din România, sucursala Braşov, din care făcea parte şi Florin Mircea Buliga, a declarat şi el că bărbatul nu a dat vreodată semne de violenţă. „Eu de aproximativ doi ani nu prea m-am mai văzut cu el. Nu a participat nici la activităţi şi chiar voiam să-l caut să-l întreb ce s-a întâmplat. Nu era un om violent, periculos. Mă surprinde ceea ce s-a întâmplat”, a spus Tomescu.

Prietenii: I-a luat cineva minţile
Prietenii celor doi soţi care administrau un centru de aparatură medicală spun că nu înţeleg cum s-a putut întâmpla tragedia. „Nu pot să cred. Era o familie extraordinară şi făcea totul pentru cei din jur, chiar vorbisem cu el pentru viitorul băiatului. Era o familie frumoasă. El îşi iubea copiii. Ultima noastră discuţie a fost despre Ştefan (fiul - n.r.) şi despre cum să se pregătească pentru admiterea la UNATC. Avea doar 13 ani şi el se interesa despre ceea ce dorea să se întâmple peste câţiva ani. Vorbea despre familia lui cu atâta drag, încât nu te-ai fi gândit nicio clipă că ar fi în stare să-i ucidă. Foarte multă lume a fost ajutată de familia Buliga, iar dacă întrebaţi oamenii care frecventau firma lor ar răspunde doar cu «Ce oameni buni, Dumnezeu să-i ajute aşa cum ne ajută ei pe noi». Eu îi cunosc pe toţi patru, de aceea îmi e foarte greu să înţeleg ce s-a putut întâmpla cu sufletul şi mintea lui în această noapte. I-a luat cineva minţile", a declarat Florentina, o apropiată a familiei.  Aceasta a afirmat că bărbatul a devenit la un moment dat vegetarian şi nu consuma deloc alcool. „Anul trecut umbla numai pe cărări de munte cu familia, deci numai Dumnezeu ştie cum s-a ajuns la acest eveniment tragic din toate punctele de vedere", a adăugat femeia.

+3 -7

Comentarii

ina

2018-03-28 15:54:44


"persoana ciudata dar nu nebuna". Mda...ca si stiti voi cand o persoana e nebuna... daca e descrisa ca "ciudata", aflati ca are sanse sa aiba o boala psihica, schizofrenie cel mai des.

sasu

2018-03-28 12:38:47


de la droguri se trage. sa iti fie rusine. sper sa putrezesti in puscarie si altii sa nu mai faca ce ai facut tu.

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotional