leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6975 RON

1 USD = 4.1192 RON

1 GBP = 5.3305 RON

1 XAU = 170.2283 RON

1 AED = 1.1214 RON

1 AUD = 2.9602 RON

1 BGN = 2.4018 RON

1 BRL = 1.0983 RON

1 CAD = 3.1066 RON

1 CHF = 4.1441 RON

1 CNY = 0.6079 RON

1 CZK = 0.1837 RON

1 DKK = 0.6293 RON

1 EGP = 0.2302 RON

1 HUF = 1.4745 RON

1 INR = 0.0579 RON

1 JPY = 3.7645 RON

1 KRW = 0.3669 RON

1 MDL = 0.2402 RON

1 MXN = 0.2160 RON

1 NOK = 0.4829 RON

1 NZD = 2.7866 RON

1 PLN = 1.0943 RON

1 RSD = 0.0397 RON

1 RUB = 0.0620 RON

1 SEK = 0.4579 RON

1 TRY = 0.7696 RON

1 UAH = 0.1472 RON

1 XDR = 5.7408 RON

1 ZAR = 0.2981 RON

Editia 6910 - 22 feb 01:30

„Olimpia”, prea scumpă pentru Ion Ţiriac

Autor: Radu COLȚEA

Publicat la 29 iunie 2017

Baza ar putea fi „împărţită” între Muzeul Judeţean de Istorie şi un posibil Centru de Exelenţă în tenis

„Olimpia”, prea scumpă pentru Ion Ţiriac

La împlinirea unui an de mandat, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov a anunţat şi câteva dintre obiectivele stabilite pentru următoarele 12 luni, pe listă regăsindu-se rezolvarea situaţiei Complexului Agrement, a Bazei Olimpia sau a Casei Sfatului.
În ceea ce priveşte Baza Sportivă Olimpia, închisă de la începutul anului trecut după ce au fost evacuate asociaţiile care ocupau imobilul fără drept şi desfăşurau activităţi comerciale în mod nelegal, Adrian Veştea (foto centru) a anunţat că ar putea   fi „împărţită” între Muzeul Judeţean de Istorie şi un centru de excelenţă în tenis. „În clădirea Olimpia am putea amenaja un muzeu al sportului braşovean în subordinea Muzeului Judeţean de Istorie. De asemenea, terenurile de tenis ar putea administrare, în parteneriat, de cluburile sportive care au secţii de tenis, respectiv Braşovia şi Dinamo, şi de Palatul Copiilor. Altă variantă ar fi ca la Olimpia, Primăria Braşov în parteneriat cu federaţia de profil, să înfiinţeze un Centru de Excelenţă în tenis, după modelul centrului de excelenţă pentru sporturi de iarnă de la Râşnov”, a mai spus Veştea.

Fundaţia Ion Ţiriac nu a prezentat o oferă de cumpărare
Aceste planuri vin după ce negocierile cu Ion Ţiriac (foto dreapta), care s-a arătat interesat de preluarea acestei baze par a fi eşuat. „Am avut discuţii cu Ion Ţiriac pe această temă. I-am prezentat documentele care atestă faptul că baza a fost cumpărată de Consiliul Judeţean cu aproximativ 4 milioane de euro. Opinia lui a fost că preţul este mult prea mare. A şi făcut nişte evaluări paralele ale proprietăţii, dar nu s-a mai făcut nici un pas în sensul preluării bazei de către Ion Ţiriac”, a declarat Veştea.
Întâlnirea preşedintelui CJ Braşov cu Ion Ţiriac s-a desfăşurat în luna februarie a acestui an, discuţiile vizând intenţia Fundaţiei Ion Ţiriac de a cumpăra Baza Sportivă Olimpia. De altfel, fundaţia a transmis administraţiei judeţene şi o scrisoarea de intenţie, prin care a anunţat că vrea să reintroducă Baza Olimpia în circuitul sportiv local şi naţional prin înfiinţarea unei şcoli sportive pentru copii şi tineri, concentrată pe tenis, dar fără a exclude posibilitatea de a dezvolta în viitor şi alte discipline sportive. Atunci, conducerea Fundaţiei şi-a manifestat ferm dorinţa de a cumpăra acest obiectiv şi a dat asigurări că nu-i va schimba destinaţia, angajându-se să efectueze investiţii semnificative pentru a-i conserva tradiţia şi imaginea, şi a o reda circuitului sportiv.
Pe de altă parte, fundaţia nu a precizat ce sumă este dispusă să plătească pentru a intra în proprietatea bazei, dar a anunţat că are în vedere refacerea bazei sportive cu o investiţie de 500.000 de euro.
Reamintim că în această primăvară s-a luat în calcul ca Baza Olimpia să facă obiectul schimbului de proprietăţi dintre Consiliul Judeţean şi Primăria Braşov, în sensul ca municipalitatea să renunţe la Casa Sfatului şi să preia Baza Olimpia şi Complexul Agrement. La Baza Olimpia, Consiliul Judeţean deţine clădirile şi amenajările, iar Primăria Braşov pământul de sub terenurile de tenis.

Agrementul la Primărie, Casa Sfatului la Consiliul Judeţean
În ceea ce priveşte Complexul Agrement de sub Tâmpa, închis în toamna anului 2015, după ce SC Consilprest SRL (aflată în subordinea Consiliului Judeţean) a renunţat la administrarea ei, Veştea a afirmat că şi-a propus să continue demersurile privind schimbul cu Primăria Braşov, de la care şi-a propus să preia Casa Sfatului. „Complexul Agrement poate fi preluat de Primăria Braşov, care să ne dea la schimb Casa Sfatului, în care funcţionează Muzeul Judeţean de Istorie. Intenţia noastră este să reabilităm Casa Sfatului, poate chiar cu bani europeni”, a afirmat Veştea.
După închiderea Complexului Agrement, Consiliul Judeţean a organizat mai multe licitaţii, sperând că va fi identificat un operator privat care să preia unitatea. Având în vedere preţul de pornire considerat mult prea mare de posibilii chiriaşi (319.684 lei /an la ultima licitaţie) complexul nu a prezentat interes. De altfel, pentru închiriere a fost oferită doar o parte a complexului, respectiv bazinul, sala de gimnastică şi unitatea de alimentaţie publică,  pentru că sala de bowling şi patinoarul (construite pe un teren aflat în proprietatea Primăriei Braşov) făceau obiectul unui litigiu cu Primăria Braşov, procesul fiind deschis încă din anul 2007.
În ceea ce priveşte Casa Sfatului, şi aici un fel de devălmăşie. Aici funcţionează Muzeul Judeţean de Istorie al Consiliului Judeţean Braşov, care e administrator al clădirii, proprietarul fiind Primăria Braşov.

 

+0 -1

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

 • La revedere

  Sorin Grindeanu a declarat, ieri, că şi succesorului său „îi va veni rândul”. „Premierul desemnat, Mihai Tudose, ar trebui să fie conştient - şi eu cred că este conştient[...]

  2017-06-29 citeste mai mult
 • Pe locul altuia

  Premierul desemnat, Mihai Tudose, a declarat, miercuri, că se va retrage din funcţia de premier dacă, legal, Liviu Dragnea va putea deveni prim-ministru, argumentând că aşa este „normal”,[...]

  2017-06-29 citeste mai mult
 • Bine au făcut

  Premierul interimar Sorin Grindeanu a ţinut, miercuri, în ultima conferinţă de presă pe care a susţinut-o în calitate de şef al Executivului, să le transmită celor care au protestat[...]

  2017-06-29 citeste mai mult
 • A acceptat

  Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretele de numire a lui Daniel Suciu în funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării, şi a lui Răzvan Cuc la conducerea Ministerului Transporturilor,[...]

  2019-02-22 citeste mai mult
 • Lazărul lor

  Tudorel Toader a făcut o vizită inopinată, joi, la Parchetul General. Acesta a spus că vine la Parchet pentru că procurorii îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Justiţiei.[...]

  2019-02-22 citeste mai mult
banner promotionalbanner promotional