leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6975 RON

1 USD = 4.1192 RON

1 GBP = 5.3305 RON

1 XAU = 170.2283 RON

1 AED = 1.1214 RON

1 AUD = 2.9602 RON

1 BGN = 2.4018 RON

1 BRL = 1.0983 RON

1 CAD = 3.1066 RON

1 CHF = 4.1441 RON

1 CNY = 0.6079 RON

1 CZK = 0.1837 RON

1 DKK = 0.6293 RON

1 EGP = 0.2302 RON

1 HUF = 1.4745 RON

1 INR = 0.0579 RON

1 JPY = 3.7645 RON

1 KRW = 0.3669 RON

1 MDL = 0.2402 RON

1 MXN = 0.2160 RON

1 NOK = 0.4829 RON

1 NZD = 2.7866 RON

1 PLN = 1.0943 RON

1 RSD = 0.0397 RON

1 RUB = 0.0620 RON

1 SEK = 0.4579 RON

1 TRY = 0.7696 RON

1 UAH = 0.1472 RON

1 XDR = 5.7408 RON

1 ZAR = 0.2981 RON

Editia 6950 - 19 apr 12:15

Panoul „diabolic” de pe 13 Decembrie, în anchetă: „Ştim exact cine l-a pus acolo, ştim exact cât s-a plătit pentru conţinutul acelui panou”

Autor: Adina CHIRVASĂ

Publicat la 04 ianuarie 2018

Panoul „diabolic” de pe 13 Decembrie, în anchetă: „Ştim exact cine l-a pus acolo, ştim exact cât s-a plătit pentru conţinutul acelui panou”

Un panou publicitar considerat atentat la sănătatea cetăţenilor face obiectul unei anchete la Braşov.
„Vaccinurile nu sunt sigure!” „Citeşte prospectele!”, „Informează-te!”, „Cunoaşte riscurile!” sunt mesajele inscripţionate pe panoul amplasat pe strada 13 Decembrie, una dintre cele mai circulate artere din oraş, a cărui prezenţă a fost semnalată din 29 decembrie. Ieri, prefectul Braşovului ne-a declarat că ştie deja cine a montat panoul şi cât a costat, dar nu a putut preciza deocamdată ce sancţiuni riscă cei care au iniţiat campania. Nici braşovenii nu agreează mesajele controversate: „Eu zic că nu e în ordine, copilul trebuie să se vaccineze şi noi, părinţii, şi noi suntem vaccinaţi. Copila mea este medic, deci eu sunt de acord cu vaccinarea”, ne-a spus ieri o braşoveancă.
Vaccinarea este singura care salvează vieţi, spun medicii, şi singura care protejează împotriva unor boli precum poliomielita. „Numai vaccinarea este cea care duce la eradicarea bolilor, după cum ştiţi, la nivel naţional, a fost eradicată poliomielita, dar dacă continuăm să nu ne vaccinăm copiii, această boală va reveni şi atunci am să întreb părinţii doar atât: să se uite în ochii copiilor lor şi să spună că datorită faptului că au văzut un panou publicitar au luat decizia de a nu-şi vaccina copilul şi acum acesta este condamnat la scaunul cu rotile”, ne-a declarat ieri dr. Claudia Bularca (foto), purtător de cuvânt DSP Braşov.


În anul 2017, 37 de persoane au murit din cauza rujeolei, dintre care una la Braşov. Din cele peste 10.000 de cazuri de îmbolnăviri de rujeolă confirmate în România, peste 800 au fost în Braşov. „În săptămâna 25-29 decembrie am avut 0 cazuri de rujeolă, am deschis şi un centru de vaccinare în cartierul Gârcini, la şcoala din Gârcini şi copii şi părinţii vin cu copii la vaccinare şi-i rugăm pe părinţi să vină cu copiii la vaccinare, pentru că numai vaccinarea salvează vieţi”, a mai spus Claudia Bularca.
În privinţa panoului publicitar, prefectul spune că acum este o anchetă în derulare. „Ştim exact cine l-a pus acolo, ştim exact cât s-a plătit pentru conţinutul acelui panou. Din punctul meu de vedere, conţinutul acelui panou este un atentat la siguranţa cetăţenilor,  la siguranţa copiilor, la siguranţa sănătăţii celor care, în mod normal, ar trebui să se vaccineze ca să evite tot felul de boli”, a explicat Marian Rasaliu (foto), prefect judeţul Braşov.
În prezent, potrivit reprezentanţilor DSP, braşovenii au la dispoziţie vaccinuri din toate tipurile, inclusiv cel pneumococic, cel mai nou introdus în schema de vaccinare obligatorie.Reacţie şi de la Arafat: Campania este una diabolică
Panouri similare celui din Braşov au fost montate şi la Cluj, şi la Iaşi. „Sunt un atentat la sănătatea publică”, le cataloghează secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, care a postat pe 31 decembrie un mesaj în acest sens pe Facebook. „Acest panou publicitar a apărut la Braşov acum două zile. Panouri similare au apărut la Iaşi şi Cluj. Înţeleg că este o campanie de «informare» sau mai bine zis DEZINFORMARE asupra faptului că vaccinurile «nu sunt sigure». Oare lipsa vaccinării este mai sigură? La cei care încearcă prin orice metodă să transmită omului de rând că vaccinurile nu sunt sigure îi spun că lipsa vaccinării poate ucide chiar, sau cel puţin să lase copilul cu invaliditate pe viaţă. Uitaţi-vă la ce s-a întâmplat cu copiii afectaţi de rujeolă. Lipsa vaccinării a fost unul din cauzele principale a formei grave a bolii la copiii nevaccinaţi şi a decesului unora dintre ei”, a scris secretarul de stat în MAI.
În opinia acestuia, campania cu panourile „este una diabolică”, ar vrea să transmită faptul că oamenii au dreptul la informare şi la liberă alegere, însă primul mesaj care rămâne în mentalul celui care citeşte panoul este că „Vaccinurile NU sunt sigure”. „Un mesaj direct, fals şi periculos ce vine să submineze toate eforturile din ultimele luni prin care se încearcă creşterea numărului copiilor vaccinaţi în România şi să prevină tragediile precum cele cauzate de rujeola din ultima perioadă şi care a avut efectele cele mai grave asupra copiilor nevaccinaţi! Aici nu mai vorbim de dreptul la libera exprimare ce trebuie sa fie garantat tuturor ci de o campanie de dezinformare care contrazice toate probele ştiinţifice şi toate doveziile cumulate pe parcursul a zecilor de ani arătând că vaccinarea a dus la scăderea mortalităţii şi invalidităţii la nivelul întregului mapamond”, mai scrie Arafat. El adaugă că aceste afişe trebuie îndepărtate, întrucât conţinutul este „un atentat la sănătatea publică a populaţiei şi nu poate fi considerat un banal mesaj sau o exprimare de părere”.

+7 -2

Comentarii

Alexandra

2018-01-05 10:22:54


Mesajul panoului este foarte clar si corect!!! De ce nu se spun la televizor cazurile de copii care au facut poliomielita sau alte boli imediat dupa vaccin? Cum sunt sigure cand tot faci boala si tot risti sa ajungi la spital? Se alarmeaza lumea cu cazurile de rujeola, dar cei suferinzi de pe urma vaccinurilor sunt bagati sub pres, se neaga cu nerusinare cauza efectelor adverse, mintind si prostind lumea. Slava Domnului ca mai sunt oameni care s-au trezit si care vor sa deschida si mintea altora!!! Cu Dumnezeu inainte!!!

sasu

2018-01-05 07:16:40


diabolici sunteti voi, cei care conduceti o tara spre distrugere, fix panoul acela atenteaza la siguranta populatiei? sa fim seriosi. domnilor conducatori de oras si de tara uitativa la problemele cu adevarat importante si grave. uitativa la diabolicii care repara un drum pe bani grei si a doua zi groapa este din nou. uitativa la diabolicii care au facut drumu cristian brasov parte din aurostrada sa vedeti ce cratere sunt deja. aia diabolici. ma scuzati ei au dat spaga si nu mai sunt diabolici. rusine sa va fie. va ocupati de gainarii si nu de lucruri importante.

sasu

2018-01-04 19:16:31


pe bune? panou diabolic? dar cei care fac nvaccinurile ca oamenii sa moara nu sunt diabolici? oameni buni trezitiva la realitatea. ne manipuleaza la greu pe toti. bravo l or ca au avut curajul sa puna panoul. bravo. suntem o tara inca de comunisti. cine are copiii sa comenteze cine nu sa taca pana la moarte. toti sunt desptepti si toti le stiu pe toate. mai taceti scarbelor ce sunteti cu vaccinurile voastre cu tot.

Stan

2018-01-04 13:51:15


@Mihai @Carla Vedeti numai conspiratii peste tot. Ar trebui sa va dati jos ochelarii aia de cal care ii purtati. Sa va dau un exemplu de ce logica aveti: "Podul asta e 99,99% sigur. Cred ca voi inota" PS. Olivia Steer nu e medic.

Mihai

2018-01-04 08:41:45


Eu credeam ca e bine intotdeauna sa citesti prospectul inainte de a lua orice medicament. De ce e interzis sa citesti prospectul vaccinului inainte de a-l administra copilului?

carla

2018-01-04 08:04:04


Adevarul este ca vacciunurile nu sunt deloc sigure, o spun zeci de medici renumiti pe plan mondial. Media si politicul sunt vanduti, se emit doar mesaje pro-vaccinarii obligatorii in masă, ca animalele. Am devenit cobaii mafiei din industria farmaceutica.

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotional