leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.7228 RON

1 USD = 4.1899 RON

1 GBP = 5.3006 RON

1 XAU = 182.3449 RON

1 AED = 1.1407 RON

1 AUD = 2.8912 RON

1 BGN = 2.4147 RON

1 BRL = 1.0885 RON

1 CAD = 3.1421 RON

1 CHF = 4.2095 RON

1 CNY = 0.6050 RON

1 CZK = 0.1848 RON

1 DKK = 0.6325 RON

1 EGP = 0.2500 RON

1 HUF = 1.4679 RON

1 INR = 0.0601 RON

1 JPY = 3.8726 RON

1 KRW = 0.3536 RON

1 MDL = 0.2301 RON

1 MXN = 0.2182 RON

1 NOK = 0.4828 RON

1 NZD = 2.7386 RON

1 PLN = 1.1097 RON

1 RSD = 0.0401 RON

1 RUB = 0.0650 RON

1 SEK = 0.4436 RON

1 TRY = 0.7083 RON

1 UAH = 0.1583 RON

1 XDR = 5.7990 RON

1 ZAR = 0.2826 RON

Editia 6986 - 14 iun 12:37

Părinţii de la Şcoala 4 acuză presiuni pentru retragerea plângerilor

Autor: Sorin ŢÎRCĂ

Publicat la 24 februarie 2017

Învăţătoarea şi-a luat concediu medical, pentru că „e foarte obosită”

Părinţii de la Şcoala 4 acuză presiuni pentru retragerea plângerilor

Tatăl care merge la şcoală cu fiul său de când a aflat cum se comportă învăţătoarea de la Şcoala 4 cu elevii, a avut o surpriză joi dimineaţa: învăţătoarea Eugenia Dobrescu şi-a luat concediu medical pentru ultimele două zile lucrătoare din această săptămână! Astfel, tatăl a decis că nu mai este necesar să meargă la ore şi a ales să facă un drum până la Protecţia Copilului, unde să depună o plângere. Tatăl elevului a declarat că a decis să depună o plângere şi aici după ce s-au făcut presiuni asupra sa pentru retragerea plângerii penale împotriva învăţătoarei. Potrivit unei decizii a Curţii Constituţionale, o persoană cercetată disciplinar nu poate fi suspendată.

Diagnostic, epuizare
Joi dimineaţa, când a ajuns la şcoală, Florin Bedners (foto stânga) a avut surpriza să nu o mai găsească pe învăţătoarea Eugenia Dobrescu la clasă. Tatăl unui dintre elevii din clasa a II-a a aflat că învăţătoarea şi-a luat concediu medical, fapt confirmat şi de directoarea şcolii. „Astăzi nu este la ore şi nici mâine nu va veni. Este în concediu medical. Este foarte obosită, este epuizată şi a solicitat acest concediu medical pentru zilele acestea”, a explicat Carmen Andrei (foto dreapta), director Liceul Hans Mattis Teutsch.

Şi cu vorba, şi cu fapta
Tatăl a decis să facă plângerea penală în momentul în care înregistrările publicate de noi i-au confirmat acuzaţii aduse de fiul său învăţătoarei, care însă nu au fost recunoscute de aceasta. „L-a tras de urechi. Pe înregistrări apare vocea băiatului meu când zice «Au!», îl trage de păr. Mi s-a plâns şi cu o lună înainte că doamna s-a purtat aşa cu el şi doamna nu a recunoscut, iar în momentul în care au apărut înregistrările mi-am dat seama că asta este conduita doamnei”, a spus Florin Bedners, tatăl care a depus plângere penală împotriva învăţătoarei.

Ceva la schimb pentru tăcere
Părintele spune că, după depunerea plângerii penale, s-au făcut presiuni asupra lui pentru retragerea acesteia. „Mi-a spus, exact cu cuvintele acestea – instituţia, şcoala – că îmi poate muta copilul într-o altă clasă sau, numai ca să-mi retrag plângerea penală împotriva doamnei Dobrescu Eugenianu doresc acest lucru. Eu doresc demisia dânsei şi recunoaşterea publică a faptelor pe care ea le-a făcut”, a mai spus tatăl băieţelului tras de păr şi trimis de învăţătoare la Grădina Zoologică.

N-a fost presiune, a fost sugestie... sugerată
Directoarea şcolii spune că nu a fost vorba de presiuni, ci doar o sugerare a unei posibilităţi de aplanare a conflictului. „Nu au existat presiuni  asupra domnului. A fost doar o alternativă pentru a încerca să remediem aceată situaţie şi propunerea a venit din partea domnilor de la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională”, a precizat directoarea.
Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) este parte din comisia care o anchetează pe învăţătoarea Eugenia Dobrescu şi care ar putea acorda asistenţă copiilor afectaţi de comportamentul cadrului didactic.

Întors din drum de la Protecţia Copilului
După ce a aflat că învăţătoarea şi-a luat concediu medical, Florin Bedners a plecat spre DGASPC, decis să depună şi acolo o plângere. Cei de aici l-au lămurit însă că asemenea cazuri nu intră în competenţa lor. „În acest moment am înţeles că există o anchetă în desfăşurare la poliţie şi nu avem cum să intervenim pe segmentul acesta. În momentul în care se va finaliza, vom şti care sunt rezultatele anchetei, probabil că va fi nevoie de consiliere psihologică pentru acei copii – nu suntem noi în măsură să stabilim acest lucru – consiliere psihologică pe care o pot realiza specialiştii de la CJRAE”, a fost poziţia celor de la Protecţia Copilului.  

Noi plângeri la Poliţie şi cereri în scris pentru suspendarea învăţătoarei
Pentru că sunt de părere că elevii au fost supuşi unor abuzuri, şi alţi părinţi sunt decişi ca săptămâna viitoare să depună plângeri la Poliţie şi să ceară în scris suspendarea învăţătoarei. Situaţia celor mici este însă una ingrată, ca urmare a unei decizii a Curţii Constituţionale. Înaltul for a decis că o persoană cercetată disciplinar nu poate fi suspendată pentru că astfel i s-ar răpi dreptul la muncă. Ce spune însă Curtea Constituţională despre dreptul la demnitate (şi chiar la sănătate) al celor 26 de copii?

Avocatul Poporului s-a autosesizat în acest caz
Se pare că în sprijinul elevilor sare Avocatul Poporului, care s-a sesizat din oficiu şi va efectua o anchetă în acest caz. Potrivit unui comunicat al Avocatului Poporului, sesizarea din oficiu şi ancheta vizează posibila încălcare a art. 32 şi art. 49 din Constituţia României privind dreptul la învăţătură şi protecţia copiilor şi a tinerilor.

+1 -0

Comentarii

CityZen

2017-02-24 14:47:42


# am pierdut o batistuță / mă bate mămica / cine o vede pe țambal / ii sarut gurița/ batista e la o fata / la fata cu țambalul/ etc melodia o stim cu totii

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie