leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6519 RON

1 USD = 3.9743 RON

1 GBP = 5.2505 RON

1 XAU = 153.7281 RON

1 AED = 1.0821 RON

1 AUD = 2.8891 RON

1 BGN = 2.3785 RON

1 BRL = 0.9619 RON

1 CAD = 3.0794 RON

1 CHF = 4.1133 RON

1 CNY = 0.5797 RON

1 CZK = 0.1820 RON

1 DKK = 0.6237 RON

1 EGP = 0.2218 RON

1 HUF = 1.4382 RON

1 INR = 0.0550 RON

1 JPY = 3.5403 RON

1 KRW = 0.3541 RON

1 MDL = 0.2370 RON

1 MXN = 0.2121 RON

1 NOK = 0.4849 RON

1 NZD = 2.6477 RON

1 PLN = 1.0836 RON

1 RSD = 0.0393 RON

1 RUB = 0.0599 RON

1 SEK = 0.4496 RON

1 TRY = 0.6375 RON

1 UAH = 0.1417 RON

1 XDR = 5.5764 RON

1 ZAR = 0.2747 RON

Editia 6808 - 20 sep 20:01

Paul Bulencea, creatorul de experienţe memorabile

Autor:

Publicat la 01 august 2018

Braşoveanul a lucrat în colaborare cu Lego, Disney, Google, Blizzard, dar are proiecte şi în Braşov, cu elfi şi vampiri

Paul Bulencea, creatorul de experienţe memorabile

Foto: Paul, alături de participanţii la proiectul Legends of Arabia Project, din  Abu Dhabi
Foto:  Dziobak Larp Studios

De când a publicat cartea Gamification in Tourism: Designing Memorable Experiences, Paul Bulencea, un tânăr născut în Braşov, a creat sau implementat experienţe memorabile în mai mult de zece ţări de pe glob. Urmând viziunea sa de a ajuta organizaţiile să păşească în Economia bazată pe Experienţe, a co-fondat „The College of Extraordinary Experiences” alături de Claus Raasted (creator College of Wizardry), Mark Ordesky (producător executiv Stăpânul Inelelor), Jane Fleming (producator filme la Court Five in Holywood) şi Joseph B. Pine II (co-autor Economia Experienţelor). Paul se descrie cel mai bine ca un designer de experienţe, arată BizBrasov.ro.
Colaborează cu experţi Lego, Disney, Google, Blizzard, guverne, dar şi cu marile mall-uri din lume. Viaţa lui Paul se împarte astăzi pe mai multe continente. În anul 2017 a călătorit, în medie, în câte cinci ţări pe lună. Crează evenimentele sale proprii, dar este şi invitat ca speaker la conferinţe despre turism şi crearea de experienţe.  Paul a devenit un nume recunoscut mondial după ce a scris cartea „Gamification in Tourism“, împreună cu Roman Egger, profesorul său din la Salzburg.
Aşa a ajuns Paul să lucreze împreună cu Dziobak Larp Studios, o companie daneză care creează experienţe de joc de rol în mai multe castele şi palate din Polonia. College of Wizardry, este una dintre cele mai renumite experiente ale companiei, menţionată de publicaţii precum Time, People, BBC, MTV, Cosmopolitan sau The Guardian. Timp de patru zile, participanţii la acest eveniment au experienţa de a fi studenţi la o şcoală de magie inspirată din Harry Potter. Paul spune ca în această experienţă participanţii se simt ca şi cum ar avea un rol principal într-un film şi fac parte din el.  Alături de partenerul său danez Claus, a creat mai multe proiecte de experience design care le-a adus renume la nivel global. Vă prezentăm doar trei dintre acestea.

„Legends of Arabia” in Abu Dhabi
O experienţă de trei ore în care oaspeţii sunt invitaţi să paşească într-o lume fantastică, în care fac parte dintr-un trib arab.

„The College of Extraordinary Experiences”
O experienţă de învăţare  pentru executivi şi creativi din companii internaţionale de top precum IKEA, Google, Blizzard, Lego, Electronic Arts etc. „Am creat The College of Extraordinary Experiences, cu o intrare de 7.200 de euro, la un castel din Polonia. Aici, timp de patru zile, nu există speak-eri sau învăţare clasică. Aici oamenii iau parte la diferite experiente şi sunt puşi să creeze experienţe pentru ceilalţi participanţi. Astfel, gradul de învăţare este foarte ridicat. Unul dintre lucrurile care m-au bucurat foarte mult a fost ca am avut foarte mulţi români în echipa de organizare“, spune Paul.

„Extraordinary Center”
Un proiect de inovare realizat în Bratislava pentru a schimba felul în care mall-urile funcţionează. Ele trebuie să devină un centru de experienţe, nu centru de shopping.  „Acest concept de experience design, se aplică peste tot, de la guverne, la spitale, la şcoli, spatii publice şi aşa mai departe. Trăim într-o lume în care oamenii din ţările dezvoltate nu mai sunt satisfăcuţi de bunuri sau servicii. Ei doresc să aibă parte de experienţe. Mall-urile nu mai concurează între ele, ci cu parcuri, muzee sau festivaluri de film. Mall-ul trebuie să devină un centru de experienţe, nu unul de shopping“, a mai spus Paul Bulencea.
Ce face de fapt un expert în experience design? Se gândeşte şi creează interes la fiecare punct de contact dintre o experienţă  şi persoana care urmează să o aibă.

Proiecte şi în România
Paul a derulat şi câteva proiecte în România. Unul dintre ele se numeşte „Regatul Elfilor” şi s-a desfăşurat în Poiana Braşov în vara anului 2017. Povestea a fost inspirată de problema defrişărilor şi se adresează familiilor cu copii care vor să trăiască experienţe memorabile prin joc. „Timp de două ore familiile pot păşi pe tărâmul elfilor. Povestea experienţei spune că elfii au mai rămas foarte puţini pe planetă şi regina a trebuit să fugă din pădurea în care stătea înainte  pentru că a fost tăiată şi s-a retras aici, în Poiana Braşov. Oamenii sunt provocaţi să păşească în lumea elfilor şi să afle povestea lor. Elfii sunt îmbrăcaţi în diferite costume de meşteşugari, tămăduitori, gardieni etc.”, a povestit Paul. Anul acesta, Paul şi partenerii săi au pe agendă şi un eveniment la Castelul Bran, închiriat pentru punerea în scenă a unei poveşti legate de vampiri.

Carte de vizită
Paul Bulencea a absolvit Facultatea de Comunicare din Braşov şi Masteratul de Inovaţie în Turism din Salzburg. Este co-autorul cărţii Gamification in Tourism: Designing Memorable Experiences, partener Dziobak Larp Studios, public speaker, şi designer de experienţe memorabile. Paul a predat ca lector în vizită la Universitatea Transilvania şi American Hotel Academy din Braşov. Scopul lui este să transforme pozitiv vieţile oamenilor, prin joacă.

Foto: Paul, în pielea unui nobil din secolul trecut, în timpul proiectului „Fairweather Mannor Game”, în care participanţii îşi lasă în urmă vieţile normale pentru a trăi ca artiştii, nobili sau servitorii din perioada Edwardiană
Foto: John Paul Bichard

+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

 • Marea Neagră a devenit turcoaz

  Marea Neagră a devenit turcoaz

  Ultima zi din iulie a venit cu o surpriză pentru turiştii de pe litoral. Marea Neagră a devenit turcoaz, după un ciclon care a schimbat salinitatea apei şi a adus microorganismele la mal. Un spectacol[...]

  2018-08-01 citeste mai mult
 • RAT- meteo

  Oradea va fi primul oraş din România care va avea panouri electronice cu avertizările meteo. Avertizările now casting vor fi afişate pe toate panourile electronice din staţiile de tramvai[...]

  2018-08-01 citeste mai mult
 • Transfăgărăşanul, locul de dragoste

  Transfăgărăşanul, locul de dragoste

  Irina Rimes se confesează rar, dar când o face te surprinde de-a dreptul. Pavel Bartoş a fost şofer de o zi pentru noul antrenor de la Vocea României, iar din această experienţă a ieşit[...]

  2018-08-01 citeste mai mult
 • „Cea mai frumoasă femeie din lume” în viziunea Madonnei

  „Cea mai frumoasă femeie din lume” în viziunea Madonnei

  Modelul britanic Amanda Cazalet, acum în vârstă de 53 de ani şi mamă a doi copii, a mărturisit că Madonna, în vârstă de 59 de ani, şi-a dorit să aibă o relaţie cu ea[...]

  2018-08-01 citeste mai mult
 • Mircea Radu, despre discreta soţie

  Mircea Radu, despre discreta soţie

  Prezentatorul de televiziune Mircea Radu este căsătorit cu Raluca Olaru de cinci ani.  Din mariajul celor doi au rezultat doi copii, un băiat şi o fetiţă, aceasta din urmă venind pe lume[...]

  2018-08-01 citeste mai mult
banner promotionalbanner promotionalbanner promotional