leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6519 RON

1 USD = 3.9743 RON

1 GBP = 5.2505 RON

1 XAU = 153.7281 RON

1 AED = 1.0821 RON

1 AUD = 2.8891 RON

1 BGN = 2.3785 RON

1 BRL = 0.9619 RON

1 CAD = 3.0794 RON

1 CHF = 4.1133 RON

1 CNY = 0.5797 RON

1 CZK = 0.1820 RON

1 DKK = 0.6237 RON

1 EGP = 0.2218 RON

1 HUF = 1.4382 RON

1 INR = 0.0550 RON

1 JPY = 3.5403 RON

1 KRW = 0.3541 RON

1 MDL = 0.2370 RON

1 MXN = 0.2121 RON

1 NOK = 0.4849 RON

1 NZD = 2.6477 RON

1 PLN = 1.0836 RON

1 RSD = 0.0393 RON

1 RUB = 0.0599 RON

1 SEK = 0.4496 RON

1 TRY = 0.6375 RON

1 UAH = 0.1417 RON

1 XDR = 5.5764 RON

1 ZAR = 0.2747 RON

Editia 6808 - 20 sep 14:34

Periuţa de dinţi care curăţă dinţii fără periaj: Şi pentru oameni, şi pentru animale, în 6 secunde, „spală” 3 dinţi

Autor: Adina CHIRVASĂ

Publicat la 13 aprilie 2018

Noutate pe piaţa din România, „minunăţia” a fost prezentată ieri, la Braşov

Periuţa de dinţi care curăţă dinţii fără periaj: Şi pentru oameni, şi pentru animale, în 6 secunde, „spală” 3 dinţi

Herta Stein Cicoare, reprezentantul firmei care comercializează „minunăţiile”: periuţa albă e pentru oameni, cea albastră pentru animale.

Periuţa de dinţi care îţi curăţă dinţii fără să îi perieze chiar există. Este una dintre noutăţile prezentate la Aula Universităţii, unde are loc cea de-a X-a ediţie a Congresului de Stomatologie, care reuneşte specialişti din ţară, dar şi din străinătate.
Periuţa miraculoasă de dinţi care curăţă fără să perieze este, în fapt, o periuţă care funcţionează pe bază de ultrasunete, transmise de un cip fixat în capul periei. Ultrasunetele sparg placa dentară şi bacteriile, care în timp pot duce la infecţii bucale sau alte probleme şi acţionează şi în adâncimea gingiei. Periuţa se foloseşte de două ori pe zi şi este singura cu brevet mondial. „Nu se mişcă această perie, se ţine câte 6 până la 10 secunde pe trei dinţi, ea scoate un zgomot după 6 secunde, ne spune că putem muta în următoarele poziţii, alţi trei dinţi, punem şi pe limbă, şi pe gingie. Este preventivă, nu ne scapă de bolile dentare, dar avem mai puţine îmbolnăviri, mai puţine carii”, ne-a explicat Herta Stein Cicoare, reprezentant firmă, care subliniază că este potrivită chiar şi pentru cei care au implanturi şi care sunt mai predispuşi infecţiilor bucale.
O periuţă asemănătoare este destinată şi animalelor precum câine, cal, pisică, iar ea funcţionează după acelaşi principiu. „Le curăţăm cavitatea, boticul nu mai miroase şi nu scoate niciun zgomot. Aprinzi acest bec şi ea funcţionează, nu are sunet, miros”, a mai spus reprezentanta firmei.  
Preţul este unul pe măsură, însă – aproape 200 de euro.

Cei trei C ai igienei orale
Că este cu ultrasunete sau nu, specialiştii din domeniul stomatologiei subliniază că este foarte importantă igiena cavităţii bucale, făcută corect, pentru că sunt multe afecţiuni care intră în organism prin gură. Un periaj corect se face în câteva minute bune, după fiecare masă, de sus şi jos, adică de la gingia roz, la dintele alb, şi trebuie curăţate şi spaţiile dintre dinţi. Pentru cei care îşi curăţă dantura cu periaj manual, este foarte importantă alegerea periuţei, în special cu mulţi peri, care să fie moi şi care permit şi atingerea gingiilor, fără să doară, sau să le rănească. „Igiena orală - noi le spunem cei trei C, trebuie să fie corectă, completă şi continuă. Curăţarea începe de la roz spre alb, este modul în care trebuie să se efectueze igiena orală şi folosind o periuţă soft ne permite să atingem gingiile fără să fie o traumă pentru ele, fără ca acestea să ne doară în momentul când ne spălăm, nu este nevoie de acest lucru, periajul hard poate duce la retracţii gingivale”, subliniază Cosmin Andrei Polefka (foto), reprezentant unei firme care propune o periuţă cu mulţi peri şi mai moi.Truc pentru a alege periuţa potrivită
Cel mai simplu mod de a alege o periuţă vi-l recomandă un medic dentist. „O periuţă corectă este o periuţă care nu zgârie, una care este atât de moale, încât dacă ţi-ai propune să te speli cu ea pe obraz, nu te zgârie”, explică dr. Mihaela Albu (foto), vicepreşedinte Colegiul Medicilor Dentişti din România (CMDR), filiala Braşov, şi preşedinte ai Asociaţiei Medicilor Dentişti Braşov.Se albesc dinţii şi ştii că nu prea te speli pe dinţi? Te anunţă că se vor strica
Tot stomatologii atrag atenţia că este necesar ca imediat ce observaţi pete albe pe dinţi să mergeţi urgent la medicul dentist. Nu vi se albesc dinţii, doar se pregătesc să se strice. „Sunt foarte mulţi părinţi care spun că li se albesc dinţii copiilor şi sunt foarte happy, foarte fericiţi. În realitate, smalţul dinţilor li se deteriorează, pentru că placa bacteriană acidă a ars smalţul şi apare pata albă cretoasă. Deci un copil cu pete albe pe dinţi trebuie să meargă urgent la stomatolog, că poate există şansa de remineraliare, folosind o tehnică corectă”, a mai subliniat Mihaela Albu.  

Leac pentru „frica de stomatolog”
Din păcate, încă există frica de stomatolog, spun medicii. Dar şi pentru asta s-a inventat ceva. Un aparat de inhalo-sedare, bun mai ales pentru copii, care se foloseşte începând din acest an şi în Braşov. Este o sedare cu protoxid de azot – gaz ilariant, cum i se mai spune în popor, şi oxigen. Adulţii pot să şofeze şi la 5 minute după ce s-a încheiat procedura, spun reprezentanţii firmei.
Sunt câteva dintre noutăţile prezentate în cadrul celei de-a X-a ediţii a Congresului de Stomatologie, care reuneşte, începând de joi, la Aula Universităţii, specialişti din ţară, dar şi din străinătate. „Noi venim în întâmpinarea colegilor cu informaţii, cu tehnologie de ultimă oră şi totul este în favoarea pacientului, în favoarea actului medical, care trebuie să fie de calitate şi care de cele mai multe ori poate fi anevoios, este un drum lung până să ajungi la un final şi trebuie şi o cooperare interdisciplinară”, a explicat dr. Dana Drăguşin (foto), preşedinte CMDR Braşov.
Congresul se va încheia în 14 aprilie.

Aparatul de inhalo-sedare

 


 

+2 -1

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotional