Curs BNR

1 EUR = 4.9758 RON

1 USD = 4.6712 RON

1 GBP = 5.7677 RON

1 XAU = 354.4765 RON

1 AED = 1.2719 RON

1 AUD = 3.0068 RON

1 BGN = 2.5441 RON

1 BRL = 0.8970 RON

1 CAD = 3.4040 RON

1 CHF = 5.1247 RON

1 CNY = 0.6449 RON

1 CZK = 0.1969 RON

1 DKK = 0.6669 RON

1 EGP = 0.0971 RON

1 HUF = 1.2603 RON

1 INR = 0.0560 RON

1 JPY = 3.0182 RON

1 KRW = 0.3387 RON

1 MDL = 0.2597 RON

1 MXN = 0.2740 RON

1 NOK = 0.4241 RON

1 NZD = 2.7592 RON

1 PLN = 1.1519 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0500 RON

1 SEK = 0.4281 RON

1 TRY = 0.1433 RON

1 UAH = 0.1174 RON

1 XDR = 6.1419 RON

1 ZAR = 0.2447 RON

Editia 8168 - 23 apr 00:15

Peste 800 de eroi are Braşovul

Autor: Adina CHIRVASĂ

Publicat la 13 iunie 2016

Cursa cu obstacole a comunităţii a adunat la start, rând pe rând, tineri entuziaşti, adulţi dornici să se implice, dar şi copii plini de energie.

Peste 800 de eroi are Braşovul



Foto: Andreea Cojocaru, Cristina Benţa, Pablo Miguel Fachal şi câinele Kita se odihnesc după ce au terminat Cursa de 4 km.

Foto: Dragoş şi Ştefan nu s-au lăsat până nu au convins-o pe mama lor să intre în cursa de familie

Deşi a fost prima ediţie la care a plouat, peste 800 de persoane au luat startul în Cursa cu Obstacole a Comunităţii din cadrul celei de-a treia ediţii Braşov Heroes, care s-a desfăşurat, ieri, la Zona de Agrement a Lacului Noua.
Cursa a avut două secţiuni: traseul de 4 kilometri - ideal pentru cei mai puţini obişnuiţi cu sportul sau pentru familii, şi traseul de 8 kilometri - special pentru cei care practică un sport. Indiferent, însă, că au fost amatori sau profesionişti, toţi au ajuns la linia de sosire... plini de noroi. „La început am alergat de-a lungul lacului, apoi prin pădure, unde au fost urcuşuri, coborâşuri, am avut de trecut nişte cauciucuri, căpiţe de fân”, detaliază Andreea Cojocariu câteva dintre provocările cursei de 4 kilometri. Ea a alergat împreună cu prietenii: Cristian Benţa, care a venit însoţită de probabil cel mai simpatic concurent - câinele Kita, în vârstă de doi ani şi jumătate şi echipat - aşa cum îi stă bine unui concurent erou - în echipamentul pus la dispoziţie de organizatori. „Noi am alergat pentru cauza copiilor cu autism, de la Asociaţia Rază de Speranţă şi nu am venit neapărat să câştigăm un premiu, ci pentru a le oferi sprijinul nostru, pentru a atrage cât mai multe fonduri pentru această asociaţie, pentru că e chiar o nevoie de fonduri pentru tratamente specializate”, a explicat Andreea.
Cât despre Kita, ea a fost foarte bucuroasă să alerge între atâţia oameni şi îi plac foarte mult copiii, aşa încât nu au deranjat-o ieşirile entuziaste ale celor mici. „Îi plac copii şi o să mergem la centru pentru a face terapie cu copiii”, ne spune stăpâna Kitei, Cristina.
Alături de cele două, startul în cursa de 4 km l-a luat şi un spaniol - Pablo Miguel Fachal. „Deşi ne-am înscris individual, am încercat să alergăm ca o echipă. Clar, la anul vom merga mai bine antrenaţi. Anul acesta a fost un pic dificil, dar a fost interesant şi distractiv”, a completat Andreea.
În cursa cu obstacole au intrat şi supereroii din filme: Spiderman şi Superwoman. „Cred că va fi uşor, noi am mai alergat la crosuri”, ne spune Andreea Perşinar, care a alergat alături de Alex Moroşan.
La competiţie au fost prezenţi şi câteva zeci de copii, care au putut alerga alături de un părinte. „Nu s-au lăsat până nu m-au convins să ne înscriem şi noi”, a sintetizat Dana Lupşa interesul copiilor ei: Dragoş şi Ştefan.
Dincolo de bucuria de a face sport în aer liber, Braşov Heroes înseamnă în primul rând popularizarea unor proiecte care răspund nevoilor comunităţii, potrivit organizatorilor.
„Fiecare ediţie este mai bună decât cea precedentă. Anul acesta, surpriza noastră a fost că deşi a plouat - a fost prima ediţie în care a plouat -, oamenii au venit mai mulţi decât în celelalte ediţii. În acest moment, avem cam 30.000 de lei strânşi din donaţii, fără taxe de înscriere, pentru că jumătate din această taxă este considerată donaţie pentru una dintre cauze”, ne-a spus Mihaela Andrieş, director executiv al Fundaţiei Comunitare Braşov, organizator.
Donaţii pentru cauzele promovate de Fundaţia Comunitară se pot face însă şi pot eveniment, cei interesaţi putând intra pe site-ul http://brasovheroes.fundatiacomunitarabrasov.ro/.
Evenimentul a fost organizat de Fundaţia Comunitară Braşov, în colaborare cu Asociaţia Floare de Colţ, Carpathian MTB Trails şi Primăria Municipiului Braşov.  

Foto: Supereroii din filme au luat şi ei startul în Cursa de 4 km: Superwoman şi Spiderman negru.



Anul acesta, proiectele care au mobilizat eroii sunt:
1. Asociaţia ADDIP proiect Cei de ieri pentru cei de azi – program de mentorat în care 24 de adolescenţi din centru plasament sunt ajutaţi să înveţe să traiască independent după părăsirea centrului la 18 ani. Mentorii, adulţi proveniţi la rândul lor din centre de plasament, învaţă cum să fie sprijin pentru adolescenţi.
2. Asociaţia Bucuria Darului proiect Oameni pentru oameni - achiziţia unei mese speciale pentru servirea  unui prânz clad la cantina ”Mulţumesc”. Singurul loc din oraş care oferă, în mod gratuit, zilnic, 300 de porţii de mâncare oamenilor străzii.
3. Fundaţia Culturală Remember Enescu în colaborare cu Fundaţia Pro Patrimonio – transformarea casei lui George Enescu, din Mihăileni, în centru de arte frumoase
4. Asociaţia Club Sportiv  Paralimpic Cumpără Responsabil proiect Cumpără Responsabil - organizarea turneului naţional de baschet în fotoliu rulant. Pentru 2018 scopul organizaţiei este aceea de a avea o delegaţie de sportivi braşoveni la Jocurile Paralimpice din 2018.
5. Asociaţia De-a arhitectura proiect De-a arhitectura în oraşul meu -  cursuri opţionale de arhitectură pentru 420 de copii din învăţământul primar braşovean, unde aceştia învaţă cum este construit oraşul şi cum arhitectura influenţează viaţa oamenilor .
6. Asociaţia Rază de Speranţă proiect Speranţă pentru un vis - sesiuni de terapie prin muzica (meloterapie) şi mişcare pentru 10 copii cu autism pentru a-i ajuta să interacţioneze mai uşor cu persoanele din jur şi să-şi construiască încrederea în propriile forţe.
7. Fundaţia Rafael proiect Kinetica iubirii, pasul care mişcă lumea - achiziţionarea aparaturii necesare completării cabinetului în care se desfăşoară activităţi de kinetoterapie şi masaj terapeutic persoanelor cu dizabilităţi.
8. Asociaţia Milioane de prieteni proiect Sterilizează, nu ucide – campanie de sterilizare şi microcipare a peste 50 de câini cu stăpâni cu venituri mici, pentru care aceste servicii pot fi costisitoare.
9. Asociaţia Copiii de Cristal proiect Călărie terapeutică pentru tinerii cu nevoie speciale – organizarea unor excursii la centrul de echitaţie Pănicel pentru ca 18 adulţi cu dizabilităţi să intre în contact cu caii şi să primescă stimularea senzorială de care au nevoie.
10. Asociaţia Atelier Săcelean proiect My Way – un proiect educaţional non-formal pentru copii proveniţi din medii dezavantajate unde aceştia învaţă despre dezvoltare personală, comunicare, leadership şi antreprenoriat.
11. Grup de Iniţiativă al Centrului Școlar pentru Educaţie Incluzivă Braşov proiect Și eu pot fi campion- program de activităţi sportive adaptate elevilor cu dizabilităţi din cadrul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluziva. Scopul final este organizarea unei competiţii prin care să se evidenţieze progresul realizat în cadrul proiectului.
12. Asociaţia SCUT proiect AfterCare -  proiect educaţional de consiliere vocaţională, mentorat şi pregătire pentru angajare a 10 tineri din orfelinate care au nevoie de ghidare profesionistă odată ce au părăsit orfelinatul.
13. Fundaţia Schmidt în parteneriat cu Asociaţia ClowniMed proiect Terapie prin zâmbet şi culoare -  proiect adresat copiilor bolnavi, internaţi în Spitalul Clinic de Copii Braşov şi îşi propune ca, prin desenarea poveştilor pe pereţii mohoraţi ai spitalelor şi prin joacă împreună cu clovnii, să-i facă să uite de boala şi să zâmbească din nou.

                                                             

 

+1 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie