leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6975 RON

1 USD = 4.1192 RON

1 GBP = 5.3305 RON

1 XAU = 170.2283 RON

1 AED = 1.1214 RON

1 AUD = 2.9602 RON

1 BGN = 2.4018 RON

1 BRL = 1.0983 RON

1 CAD = 3.1066 RON

1 CHF = 4.1441 RON

1 CNY = 0.6079 RON

1 CZK = 0.1837 RON

1 DKK = 0.6293 RON

1 EGP = 0.2302 RON

1 HUF = 1.4745 RON

1 INR = 0.0579 RON

1 JPY = 3.7645 RON

1 KRW = 0.3669 RON

1 MDL = 0.2402 RON

1 MXN = 0.2160 RON

1 NOK = 0.4829 RON

1 NZD = 2.7866 RON

1 PLN = 1.0943 RON

1 RSD = 0.0397 RON

1 RUB = 0.0620 RON

1 SEK = 0.4579 RON

1 TRY = 0.7696 RON

1 UAH = 0.1472 RON

1 XDR = 5.7408 RON

1 ZAR = 0.2981 RON

Editia 6951 - 22 apr 21:03

Piaţa Sfatului, „galbenă” pentru o zi

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 08 aprilie 2019

Peste 5.000 de braşoveni au participat la lansarea candidaţilor PNL la europarlamentare. „Suntem obligaţi să câştigăm”, a fost mesajul preşedintelui PNL, Ludovic Orban

Piaţa Sfatului, „galbenă” pentru o zi

Peste 5.000 de liberali din toate judeţene Regiunii Centru, numeroşi primari ai PNL şi liderii partidului au participat duminică, la Braşov, la lansarea candidaţilor PNL pentru alegerile europarlamentare din 26 mai. Evenimentul a fost deschis cu un recital al lui Dinu Iancu Sălăjanu, consilier judeţean din partea PNL Sălaj, după liberalii au ţinut discursuri, fiecare având un timp alocat de maxim 5 minute.
Astfel, preşedintele PNL Braşov, Adrian Veştea, a declarat că de-a lungul anilor, de la Braşov PNL a dat tonul pentru câştigarea alegerilor şi tot în oraşul de la poalele Tâmpei s-a organizat de fiecare dată Liga Aleşilor Locali. „Timp de 12 ani am purtat şi eu eşarfa de primar. Pot spune că avem şi acum cei mai importanţi reprezentanţi în administraţia locală, din Regiunea Centru, ei sunt cei care păstoresc localităţile. Cu toate astea, an de an sunt vitregiţi şi nu primesc sumele de care au nevoie pentru a implementa proiectele proprii. Anul trecut, de exemplu, prin «marea revoluţie fiscală», numai Consiliul Judeţean Braşov a fost vitregit de 90 de milioane de lei, bani care ar fi putut fi folosiţi pentru a duce la bun sfârşit aeroportul, fără să se mai ia credit, bani care ar fi putut fi utilizaţi pentru infrastructura rutieră şi în sănătate. Am considerat că anul acesta vor veni vremuri mai bune, căci da, am accesat 300 de milioane de lei din fonduri europene. Resursa pe care actualul Guvern ne-a dat-o însă - 6 milioane de lei, nu ne ajunge nici pentru cofinanţarea de 2% cu care trebuie să venim noi. În plus, suntem pe locul 40 din 41 de judeţe la bugetul alocat de actuala guvernare pentru drumuri, şi cu toate că de doi ani suntem cel mai important judeţ turistic, aici nu ajunge nici o autostradă, iar resursele ca să ne facem treaba lipsesc. În această situaţie, nu ne rămâne decât să-i convingem pe braşoveni că PNL este alternativa. PNL este partidul primarilor, partidul care a câştigat alegerile locale şi avem obligaţia să câştigăm şi de această dată judeţul şi România”, a declarat Veştea. Acesta a precizat că „avem de departe cea mai competentă echipă, cu experienţă la nivelul parlamentului, persoane care au creat legi bune pentru noi, persoane din administraţia publică, aşa cum este Mircea Hava, de la Alba, care a scris istorie în implementarea unor proiecte, Gheorghe Falcă, o altă persoană ce a făcut minuni la Arad şi a arătat că administraţia se poate face altfel. Cu aceşti oameni venim în faţa cetăţenilor şi vrem să arătăm, că în frunte cu Rareş Bogdan, Siegfried Mureşan, Adina Vălean, Vasile Blaga şi toţi cei de pe lista PNL, vom fi principala forţă politică a României”.Apelul lui George Scripcaru: „Haideţi să facem ce trebuie”
La eveniment a participat şi primarul Braşovului, George Scripcaru, care s-a arătat convins că PNL va câştiga alegerile europarlamentare din 26 mai. „Trebuie să câştigăm pentru că altfel România nu este pe direcţia care trebuie. Acum câteva săptămâni priveam la ştiri când se discuta despre bugetul României şi am văzut un om politic important, care a spus că Braşovul şi Clujul nu au nevoie de banii Guvernului. Foarte rău, pentru că Braşovul contribuie la bugetul consolidat al statului cu sume mari. Chiar dacă Braşovul are resurse, trebuie ca aceste resurse să se întoarcă înapoi în economia, infrastructura şi pe necesităţile judeţului Braşov. Nu este corect să iei banii comunităţii şi să îi duci la Bucureşti, să îi centralizezi şi apoi să îi distribui în altă parte, acolo unde cei se ocupă de administraţia locală sau judeţeană nu îşi fac treaba. PSD greşeşte pentru că are această abordare, adună resursele celor care produc şi le distribuie celor care nu produc. Acesta este un lucru greşit pentru această ţară. România nu se poate dezvolta aşa. România trebuie să aibă investiţii, să dezvolte infrastructura, educaţia, să fie susţinută sănătatea. Un popor care nu îndeplineşte aceste criterii nu se poate dezvolta. Cred că liberalii pot şi trebuie să facă acest lucru. Eu sunt convins că europarlamentarii care vor fi aleşi de români pe 26 mai, vor şti să îndrepte acesta lucruri. Haideţi să facem ce trebuie şi să rezolvăm lucrurile aşa cum trebuie luna viitoare. Mă bazez pe toţi cei care sunteţi acum în Piaţa Sfatului. Fie că sunteţi de la Alba, Sibiu, Covasna sau Harghita, dar mai ales pe voi, braşovenii vă rog ca luna viitoare să facem ce trebuie şi sunt convins că împreună vom rezolva această problemă de data asta poate mai mult decât a fost nevoie altădată”, a declarat Scripcaru.  
Pe de altă parte, Scripcaru a amintit că mulţi dintre liberalii prezenţi pe scena din Piaţa Sfatului au legături cu Braşovul, amintindu-i în acest sens pe Rareş Bogdan, Mircea Hava, Siegfried Mureşan, Vasile Blaga sau Ludovic Orban.Siegfried Mureşan: „Uniunea Europeană aşteaptă ca noi să câştigăm alegerile europarlamentare”
La rândul său, Siegfried Mureşan, candidatul susţinut de PNL Braşov la alegerile europarlamentare, a amintit că liberalii au adunat cele mai multe semnături pentru validarea listelor pentru alegerile europarlamentare şi a afirmat că „aşa cum am bătut PSD la adunatul de semnături, îi vom bate şi la alegeri”.
Totodată, Mureşan le-a spus participanţilor la miting că „săptămâna asta am fost la serviciu la Parlamentul European şi vă pot spune că la Bruxelles am observat un lucru: toată Uniunea Europeană aşteaptă ca noi să câştigăm alegerile europarlamentare în România, să scape de Liviu Dragnea, PSD, ALDE şi actualul Guvern al României, care este o pacoste pentru UE. România s-a săturat de Dragnea, la fel şi Uniunea Europeană. România s-a săturat de actualul guvern pentru că nu aduce în ţară fondurile europene care ni se cuvin. Toţi banii europeni din România sunt aduşi de primarii şi aleşii locali liberali, mulţi dintre ei din Regiunea Centru, George Scripcaru, primarul Braşovului, Adrian Veştea, preşedintele CJ Braşov, Daniela Câmpean la Sibiu, Mircea Hava de la Alba Iulia. Aceste alegeri europarlamentare sunt foarte importante pentru că imediat după, va trebui să decidem ce fonduri să vină în România. În timp ce europarlamentarii se bat pentru mai multe fonduri care să vină în România, ministrul Petre Daea le vorbeşte parlamentarilor europeni despre cormorani în piscine, iar Viorica Dăncilă, când merge acolo, arată că nu este un om politic pe propriile picioare, capabilă să ia propriile decizii. Candidaţii PNL sunt oameni capabili, cu experienţă în Europa, care vor să pună România în primul rând, sunt competenţi şi credibili. Vreau să ştiţi că europarlamentarii liberali sunt singurii care pot aduce ceva în plus pentru România din Europa. Şi de aici din Centrul României trebuie să dăm un semnal că Braşovul este european, Sibiul este european - a fost capitală culturală europeană, Alba Iulia este europeană, Harghita, Covasna, Mureş sunt europene”.Rareş Bogdan: „Asta înseamnă guvernare: să aducem cele 32 de miliarde de euro acasă”
„Cap de afiş” al evenimentului a fost Rareş Bogdan, care a avut un discurs incendiar. El a început prin a-i saluta pe liberalii din judeţele Regiunii Centru, inclusiv pe cei din Harghita şi Covasna, amintind că „România este un stat naţional, suveran, independent, unitar şi indivizibil pe vecie”. El le-a promis românilor din cele două judeţe că „nu vă vom lăsa niciodată. Atâta timp cât va exista PNL, nu veţi fi niciodată abandonaţi”.
Totodată, Rareş Bogdan a amintit că prima mişcare anticomunistă de amploare din România a fost la Braşov, în 15 Noiembrie 1987: „Primii oameni care au spus «Stop» comuniştilor, bolşevicilor, au fost braşovenii. De aici a început deşteptarea României. Aici, la Braşov, în Munţii Făgăraşului, atunci când România era călcată în picioare şi elitele României erau îngenuncheate în puşcării, o mână de oameni au arătat că nu se supun. Sunt luptătorii noştri din munţi, pe care nu îi vom putea uita niciodată şi nu-i vom jigni, aşa cum a făcut-o Şerban Nicolae”.
Rareş Bogdan i-a întrebat pe participanţii la eveniment dacă „nu v-aţi săturat ca de doi ani şi patru luni să auziţi vorbindu-se despre orice altceva, nu de locuri de muncă, investiţii, autostrăzi, spitale, şcoli? Nu v-aţi săturat să auziţi vorbindu-se doar de infractori, de condiţiile din închisori, de deţinuţi politic. Aşa spun ei, deţinuţi politic. Noi spunem le infractori de drept comun, care vor să scape. Dragii mei, în democraţie, hoţii stau la puşcărie, nu în parlament, nu în guvern”.
Bogdan a explicat şi de ce a ales să candideze pe listele PNL: „Este o echipă care are ştiinţă a guvernării, iar mie mi-e uşor, pentru că eu am ce arăta. Întreabă lumea, de ce vorbiţi numai despre ce nu a făcut PSD? Răspunsul este simplu: prima dată arătăm ce nu au făcut, cum au minţit, cum de doi ani şi trei luni vor să scape de puşcărie. Apoi vom arăta ce au făcut aleşii noştri, care au ridicat comunităţi. Prima dată arătăm cum au lăsat la Bruxelles 21 miliarde de euro nefolosiţi, pentru că nu pot să îi fure. Nu au făcut infrastructura României, nu au făcut un kilometru de autostradă. A venit Ştefan Mandachi să facă un metru de autostradă, ca să le dea una peste gură. Au promis opt spitale regionale. Nu au început nimic. Suntem ultima ţară din Uniunea Europeană, care are 2.600 de şcoli cu toalete în curte”.
De asemenea, el a ţinut să aprecieze Braşovul: „Îmi este uşor să vorbesc de Braşovul lui George. Uitaţi-vă cum arată. Îmi este uşor să vorbesc de Adrian Veştea şi de judeţul Braşov, care dezvoltă aeroportul. Îl vom ajuta împreună cu europarlamentarii să aducem cei 40 de milioane de euro, pentru a face corpurile de clădire de la Aeroportul Braşov. Braşovul merită un aeroport (…) Asta înseamnă guvernare: să aducem cele 32 de miliarde de euro acasă, să nu le lăsăm la Bruxelles, pentru ca dumneavoastră să aveţi o viaţă mai bună. Ce vom face noi? Simplu: vom finanţa autostrada de la Braşov la Ploieşti, cu fonduri europene. Vom finanţa autostrada de la Braşov la Sibiu, cu fonduri europene. Spitalul regional de la Braşov – cu fonduri europene. Aeroportul de la Braşov – cu fonduri europene. Noi nu stăm cu mâna întinsă!”.
Pe de altă parte, Rareş Bogdan a avut un mesaj pentru PSD: „Le atrag atenţia, ministrului Suciu (Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale – n.r.), preşedintelui Liviu Dragnea şi lui Codrin Ştefănescu -«cap de cauciuc» - să nu-i mai şantajeze primarii noştri. Îi vom apăra. Nu vor veni cu voi. O să lupte şi o să vă îngenuncheze. Îi atrag atenţia lui Teodor Meleşcanu să nu blocheze votul diasporei. Ştiu ce vreţi să faceţi. Ştiu ce faceţi în consulate, ştiu ce directive aţi dat în minister. Nu-i veţi bloca pe români să voteze. Diaspora va vota şi va alege partidul care are şanse să îngenuncheze PSD, iar acela este doar PNL”.
Nu în ultimul rând, Rareş Bogdan i-a transmis preşedintelui României că „noi suntem în spatele dumneavoastră. Vom câştiga referendumul. Suntem în spatele dumneavoastră şi vom câştiga alegerile şi referendumul, pentru că PNL şi românii de bună credinţă nu vor amnistie pentru corupţi”.
Tot Rareş Bogdan a anunţat că a analizat ultimele rezultate ale sondajului de opinie, în care PNL este cu patru puncte peste PSD: „Noi creştem, ei cad în noroi. Îi vom îngenunchea pentru că eu vreau să îmi cresc băieţelul aici, în România mea”. De altfel, el şi-a urcat copilul pe scenă, cu un balon PNL.
La final, el a scandat, împreună cu manifestanţii „România, trezeşte-te”.Ludovic Orban: „Pe umerii voştri stă o mare răspundere”
Ludovic Orban a avut ultimul discurs. El a amintit că născut în Braşov, dar a precizat că este legat de mai multe judeţe din Regiunea Centru, în care şi-a desfăşurat activitatea. „În 1996 am candidat în Sibiu pentru un mandat în Parlamentul României, iar atunci am făcut campanie din casă în casă. Am fost şi în Covasna, o bună bucată de vreme, pentru că am fost stagiar la Târgu Secuiesc. Puţină lume ştie că am rădăcini şi în judeţul Harghita. Noi, Harghita avem un primar liberal, pe cel al municipiului Topliţa, Stelu Platon. El este românul care arată că poate să schimbe în bine viaţa locuitorilor din Harghita”.  
Totodată, preşedintele PNL a afirmat că „şeful meu de campanie, Robert Sigărtău mi-a spus să vorbesc de bine, dar cum să pot face asta? Mi-e foarte greu, pentru că raţiunea mea şi bunul meu simţ sunt sfidate de această gaşcă. Parcă tot ce a fost rău în România s-a strâns în jurul lui Dragnea. Toate cozile de topor din localităţile din România, care nu au fost în stare să facă nimic în viaţa lor prin carte, prin învăţare, prin muncă, parcă s-au strâns în jurul lui Dragnea şi vor să sufoce toţi oamenii educaţi”.
El le-a transmis participanţilor la miting că „pe umerii voştri stă o mare răspundere. Trebuie să câştigăm. Trebuie să-i batem pe PSD-işti să le sune apa în cap. Trebuie să-i scoatem din toate localităţile în care sunt oameni normali, cu scaun la cap, oameni educaţi, care pot să înţeleagă ce nenorocire este pentru România să fie condusă de o asemenea şleahtă de derbedei, de agramaţi şi de oameni care nu au nimic sfânt. Suntem obligaţi să câştigăm, nu pentru noi, ci pentru români şi pentru România, pentru că aşa nu se mai poate. România este bogată, România are aur, dar nu este aurul la care visează Dragnea şi Vâlcov”.
Totodată, el a afirmat că România trebuie să stea în primul rând în Europa.
Mitingul a început la ora 12.00 şi s-a încheiat în jurul orei 14.30.

Comentarii

Antonov

2019-04-08 07:36:56


@ Willy : Ahahaha, cine altcineva decat PSD+ALDE,tot asa radeau si in 2016,se vedeau castigatori la Brasov cu 35% si rezultatul a fost altul! Sustinatorii navetisti,plimbati de colo colo, nu crea mai au credibilitate. Brasovenii adevarati nu dorm !!

Willy

2019-04-07 18:10:16


He, he! Radem noi, radem dar pe 26 cine isi pune ciolanul cu varza de Bruxelles in farfurie?

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotional