leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.7231 RON

1 USD = 4.2103 RON

1 GBP = 5.2496 RON

1 XAU = 192.9580 RON

1 AED = 1.1462 RON

1 AUD = 2.9641 RON

1 BGN = 2.4149 RON

1 BRL = 1.1236 RON

1 CAD = 3.2263 RON

1 CHF = 4.2861 RON

1 CNY = 0.6119 RON

1 CZK = 0.1849 RON

1 DKK = 0.6326 RON

1 EGP = 0.2536 RON

1 HUF = 1.4531 RON

1 INR = 0.0610 RON

1 JPY = 3.9027 RON

1 KRW = 0.3576 RON

1 MDL = 0.2392 RON

1 MXN = 0.2214 RON

1 NOK = 0.4911 RON

1 NZD = 2.8531 RON

1 PLN = 1.1114 RON

1 RSD = 0.0401 RON

1 RUB = 0.0668 RON

1 SEK = 0.4478 RON

1 TRY = 0.7427 RON

1 UAH = 0.1641 RON

1 XDR = 5.8173 RON

1 ZAR = 0.3025 RON

Editia 7011 - 23 iul 06:49

Politica în noapte la Bod: Primarul la chef, consilierii convocaţi la un plen în stradă, sâmbăta, la 20.00!

Autor: Radu COLȚEA

Publicat la 16 octombrie 2017

Lucrurile făcute în bătaie de joc continuă la Bod, acuzaţii grave la adresa edilului

Politica în noapte la Bod: Primarul la chef, consilierii convocaţi la un plen în stradă, sâmbăta, la 20.00!

Consilierii locali din Bod s-au reunit pentru a doua oară în şedinţa de plen programată  „pentru că aşa a vrut primarul” într-o zi de sâmbătă, seara, de la ora 20.00. Potrivit convocatorului, şedinţa ordinară din 14 octombrie ar fi urmat să se desfăşoare la căminul cultural, dar când aleşii şi cetăţenii au ajuns la locul desfăşurării, au constatat că sala era pregătită pentru un alt eveniment. „Este un majorat”, ne-a explicat un cetăţean care a mers pentru a asista la şedinţă. În aceste condiţii, pe ultima sută de metri, şedinţa a fost „mutată” în biroul primarului (!), fără ca acest lucru să fie anunţat în vreun fel.
Chiar dacă a convocat şedinţa, primarul Sergiu Arsene a lipsit, motivul fiind prezentat de preşedintele de şedinţă, viceprimarul Gheorghe Bodean: „Domnul primar lipseşte pentru că astăzi este ziua soţiei lui, ocazie pentru care îi transmitem «la mulţi ani»”. Totodată, după ce aleşii locali s-au declarat nemulţumiţi de faptul că şedinţele de plen sunt programate sâmbătă seara, viceprimarul i-a anunţat pe aleşi că primarul „a avut înţelegere şi deschidere. Vom încerca să organizăm şedinţele ordinare în cursul săptămânii. Şi sâmbăta, degeaba le organizăm, de exemplu la ora 17.00, dacă o nuntă începe la ora 14.00”.

Patrimoniul comunei, la cheremul „celor 7”
Pe lângă faptul că aleşii sunt convocaţi în şedinţele ordinare „la ceas de seară”, în comuna Bod sunt şi probleme cu modul în care sunt adoptate actele normative. Astfel, potrivit preşedintelui PRM Bod, Claudiu Cernat, în şedinţa de plen din 30 septembrie a fost adoptată o hotărâre de consiliu local privind transformarea unei zone numite „La Gorgan” (cu o suprafaţă de aproximativ 20 de hectare, care în prezent este păşune), în arie naturală protejată de interes local, denumită „La Stejari”. „Fiind vorba despre un proiect de hotărâre ce vizează patrimoniul, conform legislaţiei, actul normativ trebuia aprobat de două treimi din consilierii locali aflaţi în funcţie. În schimb, potrivit procesului-verbal al şedinţei din 30  septembrie, proiectul în cauză a fost aprobat cu 7 voturi «pentru» şi 2 «împotrivă» din totalul de 9  consilieri locali prezenţi, în condiţiile în care forul deliberativ local este compus din 13 persoane”, a precizat Cernat.
Totodată, el susţine că nu a fost respectată legislaţia nici în ceea ce priveşte aprobarea unei alte hotărâri de consiliu local privind patrimoniul, cu privire la revocarea dreptului de administrare a S.C. Agroindustriala S.A. Prejmer, actul normativ fiind adoptat cu 7 voturi „pentru” şi 2 „abţineri”.

Cine-i împotrivă, tăiat de la microfon
De altfel, Claudiu Cernat a încercat să prezinte aceste aspecte în plenul Consiliului Local din 14 octombrie, dar şi alte probleme legate de proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi a şedinţei. Astfel, înainte de ora 20.00, el a mers la preşedintele de şedinţă şi a solicitat să i se dea cuvântul, răspunsul primit fiind că acest lucru trebuie supus aprobării Consiliului Local, chiar dacă, potrivit Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, „persoana care prezidează şedinţa publică oferă invitaţilor şi persoanelor care participă din proprie iniţiativă, posibilitatea de a se exprima cu privire la problemele aflate pe ordinea de zi”. Ba mai mult, preşedintele de şedinţă i-a spus că a venit pentru a-şi face „campanie” şi că poate i se va da cuvântul la finalul şedinţei de plen, lucru care nu s-a mai întâmplat. O intervenţie a încercat să aibă şi un alt localnic, dar, văzând că nu sunt şanse, după şedinţă i-a lăsat preşedintelui de şedinţă un punct de vedere scris.

Sesizare la Instituţia Prefectului
Claudiu Cernat a spus că, având în vedere modul în care au fost adoptate hotărârile de Consiliul Local privind patrimoniul, va depune o sesizare la Instituţia Prefectului. „Voi solicita verificarea tuturor adoptate de  Consiliul Local Bod, care fac referire la patrimoniul comunei. În opinia mea, toate au încălcat legislaţia în vigoare şi în acest caz, trebuie ca Instituţia Prefecturii Braşov să le atace în contencios administrativ  la instanţele competente!”, a anunţat acesta.

Nici unii dintre aleşi nu au privit „cu ochi buni” modul în care se iau deciziile. Contestaţii şi de la PRM, PSD şi PNL
Faptul că nu au fost respectate prevederile legale în ceea ce priveşte aprobarea hotărârii de consiliu local privind zona „La Gorgan” a făcut şi obiectul unei intervenţii din partea unui consilier local al PSD, Corina Grigore, care a mai spus că „cele 20 de hectare sunt incluse în categoria păşune. Potrivit legislaţiei, dacă noi avem excedent de păşune, trebuie să anunţăm localităţile învecinate. Dacă scoatem cele 20 de hectare din categoria păşune, nu numai că nu vom mai avea încasări la bugetul local, ci şi cheltuieli, având în vedere că intenţia este ca acest teren să fie transformat în arie naturală protejată de interes local”.
Pusă în faţa acestei probleme, funcţionara din Primăria Bod care îndeplineşte şi atribuţiile secretarului comunei (postul de secretar al comunei este vacant, fiind scos la concurs de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici) a anunţat că „hotărârea de consiliu local este transmisă  Prefecturii Braşov, care se va pronunţa asupra legalităţii”.
Problema păşunii nu a fost singura care a aprins spiritele în şedinţa de plen a consiliului local. Pe ordinea de zi era şi aprobarea unui raport de evaluare având ca obiect un teren pe care Primăria vrea să îl cumpere în vederea realizării unor investiţii pentru care s-au obţinut fonduri prin PNDL. „Înainte de a se discuta astfel de proiecte, ar fi fost nevoie de dezbateri publice”, a declarat unul dintre consilierii locali ai PNL, Ciprian Şandru.

În pregătire: Bodul, lăsat fără Poliţie Locală
Un alt subiect abordat în şedinţa de plen a fost legat de Poliţia Locală. Sâmbătă, aleşii au aprobat transferul autoturismului deţinut de această instituţie către Serviciul Local pentru Situaţii de Urgenţă, temerea multor bodeni fiind că se doreşte renunţarea la Poliţia Locală. Preşedintele de şedinţă a dat de înţeles că acest lucru se va întâmpla, afirmând că „potrivit legislaţiei, patrulele trebuie să fie compuse din două persoane. În aceste condiţii ne-ar mai trebui 5 oameni şi nu mai putem face angajări pentru ocuparea acestor posturi şi nici nu mai avem bani pentru a susţine aceste cheltuieli”. După această explicaţie, viceprimarul Gheorghe Bodean a fost întrebat cu ce se va înlocui Poliţia Locală, răspunsul lui fiind: „Nu se va înlocui cu nimic”. A intervenit şi consilierul local Ciprian Şandru (PNL), care a avertizat: „Să vedeţi ce gaură o să fie în sate”. Pentru a mai calma spiritele, preşedintele de şedinţă le-a reamintit aleşilor că „acum se votează doar transferul unor maşini”.

 

+3 -1

Comentarii

GNANDT

2017-10-16 07:45:14


Acest primar,Sergiu Arsene,nu este un primar al locuitorilor din cele doua comune,Bod-Sat si Bod-Colonie.Este un primar care vrea sa distruga tot ceea ce au construit strabunicii,bunicii si parintii nostrii.Cum sa desfiintezi Politia locala din doua comune????Cine are aceste interese ptr distrugerea sigurantei cetatenilor????????PREFECTURA DOARME,D.N.A SE SPALA PE MAINI.LOCUITORILOR LE ESTE TEAMA SA SE REVOLTE. CE ESTE DE FACUT?????????????

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

 • Niciunul sub 13.000

  După majorarea veniturilor, din luna iulie, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu are un salariu de 16.675 lei, brut, pe lună, în timp ce un senator simplu câştigă 13.060[...]

  2017-10-16 citeste mai mult
 • 2077 sau 2078

  Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Naţional de Fizica Pământului (INFP), a declarat că în urma analizelor şi cercetărilor sale, următorul mare cutremur care se[...]

  2017-10-16 citeste mai mult
 • Limba lui Dodon

  Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova,  a declarat pentru presa rusă că va bloca iniţiativa de schimbare în Constituţie a denumirii limbii de stat din „moldovenească”[...]

  2017-10-16 citeste mai mult
 • Invazia urşilor, urgenţă naţională

  Invazia urşilor, urgenţă naţională

  Ministrul Mediului a emis ordinul pentru recoltarea sau relocarea a 140 de exemplare. „Cine încalcă repetat legea, câştigând nişte bani de pe urma unei specii protejate, va suporta rigorile legii”, a avertizat ieri, la Braşov, Graţiela Gavrilescu

  2019-07-23 citeste mai mult
 • Ziua candidatului

  Premierul Viorica Dăncilă a anunţat luni seară că ieri a avut o întâlnire cu liderul Pro România, Victor Ponta, şi cu preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, cu care a[...]

  2019-07-23 citeste mai mult