Curs BNR

1 EUR = 4.6400 RON

1 USD = 3.9322 RON

1 GBP = 5.2076 RON

1 XAU = 162.2804 RON

1 AED = 1.0706 RON

1 AUD = 2.9665 RON

1 BGN = 2.3724 RON

1 BRL = 1.2010 RON

1 CAD = 3.0837 RON

1 CHF = 3.9662 RON

1 CNY = 0.5927 RON

1 CZK = 0.1815 RON

1 DKK = 0.6235 RON

1 EGP = 0.2229 RON

1 HUF = 1.4878 RON

1 INR = 0.0605 RON

1 JPY = 3.4928 RON

1 KRW = 0.3585 RON

1 MDL = 0.2236 RON

1 MXN = 0.2063 RON

1 NOK = 0.4804 RON

1 NZD = 2.6682 RON

1 PLN = 1.0942 RON

1 RSD = 0.0392 RON

1 RUB = 0.0660 RON

1 SEK = 0.4678 RON

1 TRY = 1.0112 RON

1 UAH = 0.1490 RON

1 XDR = 5.5512 RON

1 ZAR = 0.2776 RON

Editia 6607 - 17 noi 23:43

Poliţist contra poliţist!

Autor: Sorin ŢÎRCĂ

Publicat la 23 august 2017

Acuzaţii extrem de grave la adresa Poliţiei: poliţiştii circulă cu viteză redusă pe o porţiune de drum unde depăşirea e interzisă, fac semn conducătorilor auto să îi depăşească, după care îi amendează. Aceasta este şi cauza accidentului de la Fundata, în varianta motociclistului, tot poliţist de profesie, călcat duminică de maşina poliţiei

Poliţist contra poliţist!

Răsturnare de situaţie în cazul motociclistului accidentat de o maşină de poliţie la Bran! Dosarul care era pe masa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zărneşti a ajuns la procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov, ca urmare a faptului că prim procurorul instanţei din Zărneşti şi-ar fi exprimat în mod public părerea sa personală cu privire la vinovăţia poliţistului.

Un procuror şi porumbelul scăpat din gură
„Cauza a fost preluată de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zărneşti pentru înlăturarea oricăror suspiciuni de parţialitate în efectuarea anchetei, având în vedere afirmaţiile făcute în spaţiul public de prim-procurorul acestei unităţi de parchet cu privire la vinovăţia poliţistului implicat în accident. Urmărirea penală se efectuează de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov“, a afirmat procurorul Ramona Muscalu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov.

În tăcere
Motociclistul era şi el poliţist şi spune că poliţiştii i-au făcut semn să depăşească, după care au plecat în urmărirea lui. Motociclistul le-a spus celor apropiaţi că nu şi-a dat seama că este urmărit, mai ales că maşina de poliţie nu avea semnalele acustice pornite.

Incredibila acuzaţie
Tatăl motociclistului, Gheorghe Marin (foto dreapta), spune că există martori care spun că poliţiştii obişnuiau să circule cu viteză redusă pe o porţiune de drum unde depăşirea era interzisă, făceau semn conducătorilor auto să îi depăşească, după care îi amendau. Practica este una cunoscută de şoferi, în special în localităţile de pe Valea Prahovei, unde există porţiuni lungi de drum cu linie continuă şi limitare de viteză.

Filmul accidentului, în varianta victimei
După ce a vorbit cu fiul său, care este adjunct al şefului de post într-o localitate din judeţul Giurgiu, Gheorghe a povestit că motociclistul mergea spre casă cu alţi trei prieteni. În localitatea Bran, au ajuns o maşină de poliţie care mergea foarte încet, iar unul din poliţişti le-a făcut semn să depăşească. Doi dintre cei patru motociclişti au trecut, moment în care maşina de poliţie a pornit după ei, fără însă să pornească sirena.
„La un moment dat, un echipaj de poliţie mergea foarte încet, le-a făcut semn să depăşească, l-au depăşit primii doi motociclişti, după care, la vreo 40 de secunde, aproape un minut, echipajul de poliţie a pornit girofarurile roşu-albastru şi a pornit în urmărirea lor. Ei mergeau fără să ştie că sunt urmăriţi, din cauza faptului că ei le-au făcut semn să depăşească”, povesteşte Gheorghe Marin, tatăl motociclistului.

Martorii fac declaraţii uluitoare: Când a trecut prima dată peste motociclist, maşina de poliţie s-a ridicat pe două roţi
Ceilalţi doi motociclişti din grup au rămas în spatele maşinii de poliţie. La un moment dat, poliţistul din Giurgiu a frânat pentru un viraj, iar maşina de poliţie a intrat în el. Maşina de poliţie s-a lovit de un dâmb şi, după ce trecuse o dată peste motociclist, a trecut şi înapoi. În momentul în care a trecut prima dată peste motociclist, maşina de poliţie s-a ridicat pe două roţi şi a fost la un pas să se răstoarne. „A trecut un motociclist pe partea opusă nouă şi, la un moment dat, soţia zice că maşina poliţiei face accident, se răstoarnă. Era pe două roţi. Mă gândeam: «Dumnezeule, ce s-a întâmplat acolo?». Am tras maşina pe dreapta şi am coborât. Dacă aveam ghinionul să se răstoarne maşina poliţiei, cred că venea peste maşina mea”, descrie accidentul unul din martorii oculari.

Nu ca la carte
Tatăl motociclistului spune despre fiul său că este un poliţist care ţine foarte mult la uniformă şi la meseria lui şi nu ar fi sfidat niciodată un coleg. „El este poliţist şi ţine foarte mult la meseria pe care o are şi la uniformă şi nu i-ar fi sfidat niciodată pe colegii lui. Niciodată!”, este sigur Gheorghe Marin. Tatăl motociclistului spune că, potrivit procedurilor, poliţiştii aveau multe metode de a-l opri pe motociclist, dacă acesta nu oprea la semnalul lor. Mai mult, acesta se întreabă cum au reuşit poliţiştii să se ţină cu un Logan de 1400 de centimetri cubi după un motor de viteză pe o distanţă de 10 kilometri. Părintele celui accidentat cere să se facă dreptate în acest caz, iar vinovaţii să plătească.

Scenariu contrar opus
Accidentul a avut loc în data de 20 august, pe DN73, în jurul orelor 17:45. În varianta poliţiştilor din Bran raportată şefilor de la IPJ Braşov, motocicliştii au accelerat ca să scape de poliţie. Şi au trecut pe roşu, într-o zonă din Bran în care pe şosea se făceau lucrări de reabilitare. Echipajul l-a urmărit mai bine de 10 kilometri, iar într-o curbă, tânărul de pe motocicletă a frânat brusc şi maşina poliţiei l-a izbit în plin. Motociclistul a fost dus la Spitalul Judeţean Braşov şi internat la Secţia Ortopedie, cu o fractură de femur pe partea stângă, o fractură de claviculă pe partea dreaptă,  dar şi abraziuni, excoriaţii la nivelul întregului corp. Parchetul de pe lângă Judecătoria Zăneşti a deschis un dosar penal în acest caz pentru vătămare corporală din culpă.

+3 -0

Comentarii

Bob

2017-08-23 10:31:46


Wili, felicitari! cu gandirea asta esti numai bun de indreptat banane!!!

wili

2017-08-23 09:01:07


Politaiul de pe motocicleta l-a angajat pe taica-sau ca avocat? (ca banuiesc ca nu umblau impreuna cu motocicleta sa vorbeasca in calitate de martor). Ce politai e ala de trebuie sa dea relatii taica-sau? Si dupa cum se spune, "gura pacatosului adevar graieste", ala se mira ca, citez: "acesta se întreabă cum au reuşit poliţiştii să se ţină cu un Logan de 1400 de centimetri cubi după un motor de viteză pe o distanţă de 10 kilometri". Pai foarte simplu, motociclistul fiind politai se presupune ca mergea cu viteza regulamentara (nu-i asa d.le motociclist, ce zice tata, daca e motor de viteza trebuie sa sari mereu de suta?) ceea ce nu ar fi o problema pentru nici o masina sa se tina chiar si dupa o motocicleta de curse. Dar daca omul se mira, se poate ca eroii nostri de pe motor sa ii cam fi dat in goarna la motoare, dupa cum bine fac motociclistii peste tot. Eu cel putin nu am vazut motociclist sa mearga normal pe sosea. Mereu cu viteza, printre masini, printre benzi, printre sensuri, in opturi, la intimidare, razant, din astea. Nu ca tin cu politaii dar sper ca alora de la Bran sa le dea dreptate.

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotional