Curs BNR

1 EUR = 4.9763 RON

1 USD = 4.6386 RON

1 GBP = 5.8067 RON

1 XAU = 346.8933 RON

1 AED = 1.2629 RON

1 AUD = 3.0283 RON

1 BGN = 2.5444 RON

1 BRL = 0.9012 RON

1 CAD = 3.3920 RON

1 CHF = 5.0843 RON

1 CNY = 0.6401 RON

1 CZK = 0.1974 RON

1 DKK = 0.6672 RON

1 EGP = 0.0968 RON

1 HUF = 1.2671 RON

1 INR = 0.0557 RON

1 JPY = 2.9797 RON

1 KRW = 0.3376 RON

1 MDL = 0.2601 RON

1 MXN = 0.2723 RON

1 NOK = 0.4234 RON

1 NZD = 2.7650 RON

1 PLN = 1.1532 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0503 RON

1 SEK = 0.4274 RON

1 TRY = 0.1430 RON

1 UAH = 0.1170 RON

1 XDR = 6.1159 RON

1 ZAR = 0.2442 RON

Editia 8171 - 26 apr 01:56

Prânz din 7 preparate cu ierburi şi flori sălbatice

Autor:

Publicat la 17 aprilie 2019

Sâmbătă, la Viscri, Oana Irina Coantă, Mara Elena Oană şi invitatele lor vor regândi o serie de reţete transilvănene

Prânz din 7 preparate cu ierburi şi flori sălbatice

Sâmbătă, între orele 12.00 – 18.00, la Şura albă de la Viscri 32 – White Barn and Blue House, va avea loc „Prânz din 7 feluri cu ierburi sălbatice”, al V-lea eveniment din seria „2 Women Chef” care reprezintă un proiect itinerant ce porneşte de la drumuri prin munţi, văi şi dealuri în căutarea gusturilor autentice şi a producătorilor mici care merită descoperiţi şi susţinuţi.
În cadrul acestui eveniment, anunţă BizBrasov.ro, Oana Irina Coantă, Mara Elena Oană şi invitatele lor vor regândi o serie de reţete transilvănene folosind ingrediente sezoniere şi respectând principiile Slow Food: clean, good, fair. Doritorii vor putea degusta 7 preparate cu ierburi şi flori sălbatice culese de pe dealurile din jurul satului de Mona Petre de la Ierburi Uitate şi Miruna Popa, biolog la Asociaţia My Transylvania.
Cele două idei esenţiale care le leagă pe Oana Coantă şi Mara Elena Oană sunt documentarea şi reinterpretarea tradiţiilor culinare transilvănene utilizând ingrediente autentice de al producători locali şi descoperirea unor talente culinare feminine necunoscute până în prezent publicului larg din România. Woman Chef-ul invitat este Mădălina Şanta, cunoscută pentru bucătăria moleculară şi pentru principiul de a folosi în bucătărie ceea ce majoritatea bucătarilor obişnuiesc să arunce.
Preţul unui meniu de degustare este de 150 de lei, iar în cazul unui meniu testing şi degustării a 3 vinuri transilvănene, acesta ajunge la 190 de lei. Accesul se face exclusiv pe bază de rezervare.

Meniul complet
- Amuse-bouche surpriză cu ierburi sălbatice şi de grădină;
- Piroşte umplute cu păstrăv praspăt şi afumat pe custard de morcovi cu ierburi spontane;
- Brânză de casă cu sparanghel de grădină marinat în suc de măcriş;
- Inimi de raţă cu sos de ienupăr, cips din huşti de borş, piure de ţelină şi ierburi aromatice sălbatice;
- Pogăcele cu jumări, umplute cu mâncărică de verdeţuri de primăvară şi cremă de ou;
- Sărmăluţe în foi de gulie şi ştevie, cu grâu, miel şi organe de miel;
- Budincă de tăiţei cu jeleu de stafide, spumă de lapte şi flori comestibile.

+2 -2

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie