leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6552 RON

1 USD = 3.7813 RON

1 GBP = 5.2837 RON

1 XAU = 161.6184 RON

1 AED = 1.0295 RON

1 AUD = 2.9567 RON

1 BGN = 2.3802 RON

1 BRL = 1.1634 RON

1 CAD = 2.9752 RON

1 CHF = 4.0473 RON

1 CNY = 0.5969 RON

1 CZK = 0.1839 RON

1 DKK = 0.6251 RON

1 EGP = 0.2138 RON

1 HUF = 1.4879 RON

1 INR = 0.0584 RON

1 JPY = 3.5385 RON

1 KRW = 0.3509 RON

1 MDL = 0.2273 RON

1 MXN = 0.2033 RON

1 NOK = 0.4804 RON

1 NZD = 2.7585 RON

1 PLN = 1.1161 RON

1 RSD = 0.0395 RON

1 RUB = 0.0671 RON

1 SEK = 0.4637 RON

1 TRY = 0.9990 RON

1 UAH = 0.1402 RON

1 XDR = 5.4853 RON

1 ZAR = 0.3261 RON

Editia 6668 - 23 feb 17:28

Prefectul Braşovului, Marian Rasaliu, la raport

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 01 februarie 2018

Prefectul Braşovului, Marian Rasaliu, la raport

Prefectul judeţului Braşov, Marian Rasaliu, a prezentat ieri, în cadrul şedintei Colegiului Prefectural, „Raportul de activitate al instituţiei pentru anul 2017”. La şedinţa a participat şi comisarul-şef de poliţie Mihai-Dan Chirică, secretar de stat pentru relaţia cu instituţiile prefectului în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), dar şi preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.
În timpul şedinţei, prefectul a precizat că un obiectiv important al său a fost susţinerea principalelor obiective declarate ale judeţului Braşov, respectiv necesitatea construirii unui spital regional de urgenţă şi finalizarea lucrărilor la aeroportul internaţional Braşov - Ghimbav. „La iniţiativa Instituţiei Prefectului, a avut loc o şedinţă la Instituţia Prefectului Braşov, în vederea obţinerii unui consens politic din partea tuturor parlamentarilor de Braşov pentru susţinerea realizării unui Spital Clinic de Urgenţă. Primul pas l-a reprezentat întocmirea unui proiect de lege asumat de toţi parlamentarii de Braşov pentru trecerea unui teren în suprafaţă de 11,45 hectare necesar realizării construirii spitalului, din proprietatea Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof şi Sfeclă de Zahăr în proprietatea municipiului Braşov. La sfârşitul anului 2017, proiectul de lege a fost votat, legea fiind promulgată de preşedintele României la data de 16 ianuarie 2018. Tot la finele anului trecut, Guvernul a adoptat un memorandum, prin care se angajează să construiască un spital regional la Braşov. Astfel, poate fi concluzionat faptul că la mai puţin de un an de la iniţiativa prefectului judeţului Braşov avem în prezent o lege votată şi promulgată de Preşedintele României, prin care se asigură necesarul de teren al noului spital”, a declarat prefectul.
Pentru realizarea Aeroportului Internaţional Braşov - Ghimbav, tot la iniţiativa reprezentantului Guvernului în teritoriu, a avut loc în octombrie 2017 o şedinţă, la care au fost invitaţi reprezentanţii autorităţilor locale şi parlamentarii de Braşov, pentru a se stabili care sunt paşii de urmat din punct de vedere tehnic pentru includerea aeroportului în Master Planul General de Transport. „În acest sens, a fost întocmit un memoriu ce urmează a fi semnat de toţi parlamentarii de Braşov după care va fi depus la Ministerul Transporturilor. Mi-aş dori ca cele două proiecte prioritare ale judeţului Braşov să fie terminate cât mai repede”, a mai spus prefectul.
Totodată, Rasaliu a ţinut să le mulţumească celor care au susţinut anul trecut cele două investiţii prioritare, pe lista lui regăsindu-se fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Marius Dunca, preşedintele Consiliului  Judeţean Braşov, Adrian Veştea, primarul Braşovului, George Scripcaru, dar şi parlamentarii braşoveni din toate partidele politice.
La rândul său, în timpul şedinţei, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a afirmat că 2017 a fost un an bun pentru comunitatea braşoveană. „În cazul proiectelor importante, am făcut front comun şi am făcut astfel încât să găsim soluţiile pentru deblocarea oricărei situaţii”, a declarat Veştea.Mai puţine drumuri pentru obţinerea autorizaţiilor
Tot în timpul prezentării bilanţului pe anul trecut, prefectul Marian Rasaliu a ţinut să le mulţumească „tuturor colegilor din aparatul propriu al Instituţiei Prefectului, tuturor celor care au făcut posibil ca în acest an activitatea să se desfăşoare în condiţii foarte bune. Vreau să-i amintesc aici şi pe reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pe cei de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean, de la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor, de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, pe absolut toţi colegii, care au contribuit la bunul mers al lucrurilor în anul 2017, în Instituţia Prefectului. Cu toţii am dus o muncă foarte dificilă în anul care a trecut, dar eu sper cu rezultate foarte bune”.
Totodată, Rasaliu a amintit că urmare a parteneriatului între Prefectura Braşov şi Camera de Comerţ şi Industrie Braşov, în luna iulie a anului 2017 a fost constituit Biroul Unic pentru Autorizări. Astfel, s-a oferit posibilitatea actualilor şi viitorilor antreprenori să primească consultanţă referitoare la desfăşurarea activităţilor specifice de autorizare dintr-un singur loc, evitând deplasarea la sediul fiecărei instituţii în parte, respectiv Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Agenţia pentru Protecţia Mediului.
Pe de altă parte, după ce prefectul Braşovului a prezentat raportul de activitate, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Mihai-Dan Chirică a declarat că „într-un colectiv mic s-au făcut lucruri mari. Cu domnul prefect am o colaborare foarte bună. Este un om echilibrat, un om de acţiune, chiar vă pot dovedi ca în urmă cu câteva săptămâni când am avut acel episod de iarnă pe DN 1, am ţinut legătura cu prefectul Braşovului în permanenţă şi consider că este un om care şi-a făcut datoria”.

+2 -1

Comentarii

Dan

2018-02-01 16:59:48


Dar de nebunia de la inmatriculari, si permise auto de ce nu zice nimic. Poate pentru ca, in cazul lui, nu se poate spune ca are vreun nivel de competenta?

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotional