leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.7218 RON

1 USD = 4.2434 RON

1 GBP = 5.2941 RON

1 XAU = 194.6143 RON

1 AED = 1.1552 RON

1 AUD = 2.9577 RON

1 BGN = 2.4142 RON

1 BRL = 1.1247 RON

1 CAD = 3.2319 RON

1 CHF = 4.2986 RON

1 CNY = 0.6172 RON

1 CZK = 0.1852 RON

1 DKK = 0.6325 RON

1 EGP = 0.2556 RON

1 HUF = 1.4518 RON

1 INR = 0.0615 RON

1 JPY = 3.9255 RON

1 KRW = 0.3591 RON

1 MDL = 0.2415 RON

1 MXN = 0.2225 RON

1 NOK = 0.4901 RON

1 NZD = 2.8374 RON

1 PLN = 1.1104 RON

1 RSD = 0.0401 RON

1 RUB = 0.0673 RON

1 SEK = 0.4492 RON

1 TRY = 0.7418 RON

1 UAH = 0.1664 RON

1 XDR = 5.8479 RON

1 ZAR = 0.3042 RON

Editia 7071 - 17 oct 17:22

Preşedintele CJ Braşov a semnat contractele de management cu managerii de la Maternitate şi Infecţioase

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 15 aprilie 2019

Preşedintele CJ Braşov a semnat contractele de management cu managerii de la Maternitate şi Infecţioase
Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian  Veştea, a semnat luni contractele de management cu managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Braşov, dr. Ramona-Delia Ionescu, şi cu managerul Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Dr. A.I. Sbârcea” Braşov, dr. Mircea Gabriel Preda, în urma propunerilor transmise de consiliile de administraţie ale celor două spitale, după încheierea procedurilor de desemnare prin concurs a ocupanţilor acestor funcţii.
Contractele de management au o durată de patru ani, iar evaluarea activităţii managerilor va fi realizată anual de către o comisie aprobată prin dispoziţie a preşedintelui CJ Braşov.

Telemedicină şi teleexpertiză la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
„Obiectivul cel mai important al acestui mandat de manager îl reprezintă adaptarea structurii organizatorice şi a ofertei de servicii de sănătate  din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase la Strategia Naţională de Sănătate şi la nevoile populaţiei judeţului, aşa cum au fost identificate în proiectul «RESPIR Bv» al Universităţii Transilvania. În acest sens, îmi propun reducerea numărului de paturi de spitalizare continuă - îngrijiri de tip acut şi crearea unui compartiment cu 10 paturi pentru spitalizare continuă - îngrijiri de tip cronic, în care pacienţii vârstnici care nu au condiţii pentru a-şi finaliza tratamentul antibiotic intravenos la domiciliu să poată fi spitalizaţi până la vindecare. Pentru a veni în întâmpinare nevoilor pacienţilor care necesită tratament antibiotic intravenos de lungă durată, dar care, după stabilizare, au suportul familiei, doresc să înfiinţez o structură de îngrijiri medicale la domiciliu, pentru administrarea antibioticelor atât timp cât este necesar, scăzând astfel durata de spitalizare. O altă noutate sper să poată fi implementată şi la noi: telemedicina. Aceasta va putea conecta în timp util medici din centrele de permanenţă din judeţ cu medicii din Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Braşov, oferind pacienţilor consultaţii în timp real, fără deplasarea pacientului la camera de gardă a spitalului. Teleexpertiza va fi şi ea posibilă, echipe medicale din ţară şi străinatate conectându-se în vederea rezolvării cazurilor complexe. Infrastructura deficitară a spitalului îngreunează procesul de obţinere a autorizaţiei sanitare de funcţionare, a autorizaţiei ISU şi a acreditării spitalului. Sperăm să rezolvăm şi această problemă cât de curând, prin implicarea Consiliului Judeţean Braşov. Un Studiu de fezabilitate va arăta dacă o nouă clădire pentru relocarea secţiei de pediatrie reprezintă un proiect viabil şi sustenabil de către CJ Braşov”, a menţionat dr. Ramona-Delia Ionescu, după ce a semnat contractul.

Mai multe investigaţii medicale la Maternitate
La rândul său, managerul Maternităţii Braşov, dr. Mircea Gabriel Preda, a anunţat că „îmi doresc ca la finalul mandatului meu Maternitatea să fie primul spital din Braşov modernizat în întregime, colegii mei – şi aici mă refer la tot personalul, nu numai la medici –, să fie mândri şi să se simtă bine că lucrează în această instituţie, iar pacientele să aibă un grad de satisfacţie cât mai apropiat de sută la sută. În perioada imediat următoare, în afară de modernizarea corpului nou al Maternităţii îmi propun să diversificăm gama de investigaţii medicale, să avem o gamă completă şi pe partea imagistică, şi pe partea de laborator, şi – foarte important – să avem o modificare în comportament, astfel încât să fim orientaţi în primul rând spre satisfacţia pacientelor”.

„Ambii manageri au o bună experienţă de conducere”
Preşedintele CJ Braşiov, Adrian Veştea, le-a urat succes celor doi manageri şi i-a asigurat de tot sprijinul administraţiei judeţene în ceea ce priveşte realizarea obiectivelor cuprinse în programele lor manageriale. „Ambii manageri au o bună experienţă de conducere, având în vedere că au mai ocupat aceste funcţii şi s-au achitat cu brio de responsabilităţile asumate. Le-am transmis faptul că sănătatea rămâne un domeniu prioritar pentru administraţia judeţeană, în sensul că vom asigura unităţilor spitaliceşti din subordinea noastră sumele necesare nu doar pentru funcţionarea lor în condiţii optime, ci şi pentru modernizarea infrastructurii şi îmbunătăţirea dotărilor cu aparatură şi echipamente medicale. Am propus pentru acest an alocarea în bugetul propriu a sumei totale de 31 de milioane de lei destinate celor şase spitale”, a menţionat şeful CJ Braşov.
Procedura de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiei de manager s-a încheiat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov, unde manager este economist Monica Săbăduşi, şi la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Braşov, unde numirea în funcţie a managerului, dr. Dan Moraru, se va face începând cu data de 19 aprilie. În cazul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, procedura este în curs de desfăşurare, iar la Spitalul Clinic de Neurologie şi Psihiatrie este momentan suspendată, până la momentul pronunţării instanţei de judecată.

 
+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotional