leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6519 RON

1 USD = 3.9743 RON

1 GBP = 5.2505 RON

1 XAU = 153.7281 RON

1 AED = 1.0821 RON

1 AUD = 2.8891 RON

1 BGN = 2.3785 RON

1 BRL = 0.9619 RON

1 CAD = 3.0794 RON

1 CHF = 4.1133 RON

1 CNY = 0.5797 RON

1 CZK = 0.1820 RON

1 DKK = 0.6237 RON

1 EGP = 0.2218 RON

1 HUF = 1.4382 RON

1 INR = 0.0550 RON

1 JPY = 3.5403 RON

1 KRW = 0.3541 RON

1 MDL = 0.2370 RON

1 MXN = 0.2121 RON

1 NOK = 0.4849 RON

1 NZD = 2.6477 RON

1 PLN = 1.0836 RON

1 RSD = 0.0393 RON

1 RUB = 0.0599 RON

1 SEK = 0.4496 RON

1 TRY = 0.6375 RON

1 UAH = 0.1417 RON

1 XDR = 5.5764 RON

1 ZAR = 0.2747 RON

Editia 6808 - 20 sep 15:19

Preşedintele PNL s-a „întors acasă”. Ludovic Orban a afirmat că victoria la congresul din 17 iunie a fost victoria Brașovului

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 30 iunie 2017

Preşedintele PNL s-a „întors acasă”. Ludovic Orban a afirmat că victoria la congresul din 17 iunie a fost victoria Brașovului

Ludovic Orban, a venit ieri într-o vizită la Braşov, de data aceasta în calitate de preşedinte al PNL. De altfel, în timpul conferinţei de presă, el a reamintit faptul că la congresul din 17 iunie, când a fost ales preşedinte al partidului a spus că „este victoria Brașovului. Sunt un brașovean în fruntea PNL, iar acum mă bucur să mă întorc acasă”.
După această introducere, Orban a analizat actualul Guvern, despre care a spus că ar trebui „pus sub acuzare pentru crime împotriva dezvoltării economice”. El a mai spus că „suntem pe cale să avem cel mai prost guvern din istoria postdecembristă. Cred că în epoca Năstase, Tudose (Mihai Tudose - noul premier, n.r.) nu putea candida nici pentru un post de director în cabinetul unui ministru. Ca ministru al Economiei, din 19 măsuri, a îndeplinit 0. Mulți miniştri nu au statura morală și experiența necesară pentru ocuparea portofoliilor, de la doamna cu zero absorbţie fonduri europene, la un șef de tabloid în fruntea Culturii. De asemenea, domnul Șova un învăţăcel al lui Hrebenciuc. De asemenea, mai e domnul Tutuțanu, avocatul rușilor care au pus pe butuci combinatul de oțeluri speciale de la Târgoviște. El a ajuns acum ministru al apărării în momentul în care se pregătește un program de înzestrare al armateri în valoare de peste două miliarde de euro”.

Noul program de guvernare nu era cunoscut nici măcar de parlamentarii PSD
Ludovic Orban a analizat şi noul program de guvernare. De altfel, în opinia lui, faptul că a fost aprobat un nou program de guvernare demonstrează că ce s-a promis în campania electorală „erau minciuni”. „Acum Guvernul propune impozitul pe cifra de afaceri, în locul impozitului pe profit. E o crimă împotriva companiilor românești. Se supraimpozitează companiile româneşti. Sunt companii care nu au profituri, iar impozitul pe cifra de afaceri va falimenta multe companii. De asemenea, multe se vor muta din România, iar cele care ar fi vrut să vină în ţara noastră pentru a dezvolta o afacere vor renunța la idee. Ba mai mult, impozitarea cifrei de afaceri va avea ca efect reducerea bugetului alocat de firme pentru pentru dezvoltare. Această modalitate de impozitare va avea consecințe negative şi asupra forței de muncă, pentru că se vor reduce costurile de personal”, a avertizat președintele PNL.
Acesta a amintit de o altă măsură din noul program de guvernare, pe care a numit-o „taxa de solidaritate”, careimpozitează suplimentar pe cei cu venituri de peste zece salarii minime pe economie, bani ce vor ajunge la bugetul pentru Sănătate. Mai exact, Orban susţine că actualul guvern pregăteşte desființarea cotei unice de impozitare, dar fără a fi prezentate mai multe detalii. „Această măsură nu este e explicată clar în noul program de guvernare, care nu era cunoscut de parlamentarii ALDE şi UDMR şi nici măcar de cei ai PSD. Practic se va introduce un impozit în trei trepte”.

Un alt impozit pe care Orban susţine că îl va introduce guvernul este cel pe moștenire. Ba mai mult, preşedintele PNL a afirmat că „se pregătește modificarea Codului Fiscal, inclusiv prevederea conform căreia acesta nu poate fi schimbat cu 6 luni înainte de aplicarea măsurii în cauză”. Guvernul, a mai spus Orban, vrea să introducă o prevedere conform căreia companiile vor trebui să constituie un cont special în care să fie virate sumele pentru TVA, ceea ce va conduce la indisponibilizarea unor resurse financiare importante.
„Actualul program de guvernare îi penalizează pe oamenii merituoşi, care trebuie să plătească nota de plată pentru promisiunile electorale. Practic, în campaniea electorală PSD a fost un lup îmbrăcat în blană de oaie”, a mai spus Orban.

Liberalii, pregătiţi pentru anticipate
Ludovic Orban a explicat şi de ce PNL nu a nominalizat nicio persoană pentru ocuparea funcţie de premier: „Am negociat cu toate partide în afara PSD. Singurele care au fost dispuse să sprijine un premier propus de noi au fost PMP şi USR. În rest, s-au opus. Un partid politic poate propune un premier când are o majoritate parlamentară. În actualul Parlament, nu este posibil să faci o majoritate de dreapta, așa că nu am mai făcut o propunere”.  
Totuşi, el a afirmat că în ultimele şase luni s-au produs mutații spectaculoase în Parlament, iar partidul de guvernământ și-a pierdut legitimitatea. „Actuala majoritate este fragilă. Pentru a trece, noul Guvern are nevoie de 233 de voturi, iar dacă UDMR și minoritățile nu votează, Cabinetul cade”.
De altfel, Orban a amintit că în acest moment „PNL este pregătit de alegeri anticipate și le poate câștiga. Totul e să se întâmple”.
 

+0 -1

Comentarii

CityZen

2017-06-30 10:01:55


ciolanul e la PSD, ALDE e cu fasolea, restul (PNL) vine cu muraturile (adica aceleasi persoane de cand lumea)

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotional