leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6975 RON

1 USD = 4.1192 RON

1 GBP = 5.3305 RON

1 XAU = 170.2283 RON

1 AED = 1.1214 RON

1 AUD = 2.9602 RON

1 BGN = 2.4018 RON

1 BRL = 1.0983 RON

1 CAD = 3.1066 RON

1 CHF = 4.1441 RON

1 CNY = 0.6079 RON

1 CZK = 0.1837 RON

1 DKK = 0.6293 RON

1 EGP = 0.2302 RON

1 HUF = 1.4745 RON

1 INR = 0.0579 RON

1 JPY = 3.7645 RON

1 KRW = 0.3669 RON

1 MDL = 0.2402 RON

1 MXN = 0.2160 RON

1 NOK = 0.4829 RON

1 NZD = 2.7866 RON

1 PLN = 1.0943 RON

1 RSD = 0.0397 RON

1 RUB = 0.0620 RON

1 SEK = 0.4579 RON

1 TRY = 0.7696 RON

1 UAH = 0.1472 RON

1 XDR = 5.7408 RON

1 ZAR = 0.2981 RON

Editia 6905 - 15 feb 11:12

Prima autorizaţie din Braşov pentru care nu trebuie să mergi la ghişeu

Autor: Radu COLȚEA

Publicat la 04 decembrie 2017

Certificatul de urbanism se obţine acum online, cu timp de răspuns redus la jumătate

Prima autorizaţie din Braşov pentru care nu trebuie să mergi la ghişeu

Braşovenii care au un cont pe portalul în portalul de servicii brasovcity.ro au posibilitatea de a obţine certificatele de urbanism în format electronic, fără a mai fi nevoiţi să facă mai multe drumuri la Primărie. Sistemul de eliberare a certificatelor de urbanism în format electronic a fost prezentat de reprezentanţii Primăriei Braşov zilele trecute, după ce procedura au fost testată aproximativ două luni. Potrivit viceprimarului Braşovului Laszlo Barabas, braşovenii care optează pentru certificatul de urbanism în format electronic vor putea intra în posesia acestuia în termen de 15 zile de la data înregistrării solicitării, în condiţiile în care, prin procedura clasică, documentul este obţinut în 30 – 35 de zile. „Au fost făcute probe ale sistemului on-line, fiind eliberate deja 19 certificate de urbanism în format electronic. Noul sistem are mai multe avantaje pentru cetăţeni, care, de acasă, pot depune documentele necesare, pot răspunde unor clarificări, fără a mai fi nevoiţi să vină până la Primărie. De asemenea, oamenii nu vor mai sta la cozi pentru a plăti taxele aferente, nu vor mai trebui să vină la Primărie pentru a primi certificatul şi nici nu vor mai fi depinde de programul de lucru cu publicul al Centrului de Informare a Cetăţenilor”, a explicat viceprimarul.

Paşii de urmat
Pentru a putea solicita certificatul de urbanism în format electronic, solicitanţii trebuie să aibă un cont pe portalul brasovcity.ro, dar şi o semnătură electronică autentică (aplicaţie ce poate fi descărcată şi de pe site-ul Primăriei Braşov). Dacă aceste condiţii sunt îndeplinite, pentru obţine un certificat de urbanism în format electronic, solicitanţii trebuie să depună o cerere în portalul Primăriei, să completeze formularul on-line, să ataşeze documentele solicitate, în funcţie de scopul certificatului, apoi să transmită formularul.
Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni din Primăria Braşov preia automat solicitarea din portal, înregistrează cererea şi o transmite către Serviciul Autorizări Construcţii, moment în care  cetăţeanul primeşte o notificare automată pe e-mail, cu numărul de înregistrare. În etapa următoare, Primăria emite dispoziţia de încasare, pe care solicitantul o găseşte în contul de portal, la secţiunea „Taxe şi impozite - Sume datorate”, iar de atunci poate efectua plata cu cardul, operaţiunea fiind înregistrată automat în sistemul informatic al municipalităţii.
În etapa următoare, Serviciul Autorizări Construcţii demarează procedura de prelucrare date şi emitere a certificatului de urbanism în sistemul intern al Primăriei şi comunică prin portal cu solicitantul pentru o eventuală completare a dosarului, dacă este cazul, după care  elaborează şi semnează olograf certificatul. Certificatul de urbanism semnat olograf se scanează şi se semnează electronic, iar Serviciul Autorizări Construcţii îl  încarcă în portal, de unde beneficiarul îl poate descărca.   


Urmează certificatele de atestare fiscală în format electronic şi permisele de liberă trecere
Pe lângă certificatele de urbanism, viceprimarul Laszlo Barabas a anunţat că în viitor municipalitatea are în vedere să elibereze online şi alte documente. „În viitorul apropiat, poate chiar de la 1 ianuarie 2018, avem în vedere eliberarea în sistem on-line a certificatelor de atestare fiscală, pentru persoanele juridice, după care acest sistem va fi extins şi pentru persoanele fizice”, a anunţat reprezentantul municipalităţii. Acesta a mai spus că municipalitatea are în plan şi introducerea unui sistem online de eliberare a permiselor de liberă trecere.

Criză de arhitecţi şi ingineri  Serviciul Autorizări Construcţii din Primăria Braşov
Chiar dacă prin implementarea sistemului de eliberare on-line a certificatelor de urbanism, reprezentanţii municipalităţii braşovene susţin că se reduce considerabil timpul de aşteptare, pentru ca acest lucru să se întâmple, este nevoie şi de personal care să proceseze documentele. În momentul de faţă, cu 11 salariaţi, dintre care 6 arhitecţi şi ingineri, Serviciul  Autorizări Construcţii din Primăria Braşov este „pe minus” în ceea ce priveşte numărul de angajaţi. „Pentru a dezvolta acest serviciu, a mai fost solicitată angajarea a 3 arhitecţi. Deocamdată suntem limitaţi în ceea ce priveşte numărul maxim de posturi din cadrul acestui serviciu. De asemenea, sunt şi probleme legate de piaţa muncii, pentru că este destul de dificil să recrutezi specialişti în acest domeniu, aşteptările lor salariale fiind destul de mari”, a precizat viceprimarul Braşovului Laszlo Barabas.
În luna noiembrie, Serviciul  Autorizări Construcţii a eliberat 274 de certificate de urbanism.

 

+5 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

 • Alt minim

  Guvernul a aprobat miercuri creşterea salariului minim, de la 1.450 de lei, cât este acum, la 1.900 de la 1 ianuarie. Nu vă pregătiţi însă să sărbătoriţi, pentru că doar 97 de lei[...]

  2017-12-04 citeste mai mult
 • Mitingul roşu

  PSD va organiza mitinguri împotriva statului paralel şi ilegitim în Bucureşti şi în oraşele mari, mesajul fiind „aceasta este majoritatea", a anunţat secretarul general[...]

  2017-12-04 citeste mai mult
 • Conflict direct

  Conflictul de la vârful PSD dintre primarul general Gabriela Firea şi premierul Mihai Tudose continuă. După ce l-a acuzat, conform informaţiilor apărute pe stenograme dintr-o şedinţă PSD,[...]

  2017-12-04 citeste mai mult
 • Vitamina D

  Parlamentul a adoptat, joi în plen reunit, două amendamente ale preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, care prevăd suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii cu 295 de milioane de lei pentru[...]

  2019-02-15 citeste mai mult
 • Şi-a primit sentinţa! Florin Buliga, închisoare pe viaţă pentru că şi-a omorât familia

  Şi-a primit sentinţa! Florin Buliga, închisoare pe viaţă pentru că şi-a omorât familia

  Este prima sentinţă la detenţiune pe viaţă dată la Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov. În plus, Florin Buliga trebuie să plătească familiei soţiei aproape 200.000 de euro daune morale.

  2019-02-15 citeste mai mult
banner promotionalbanner promotional