leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6578 RON

1 USD = 3.9575 RON

1 GBP = 5.1941 RON

1 XAU = 152.4712 RON

1 AED = 1.0774 RON

1 AUD = 2.8774 RON

1 BGN = 2.3815 RON

1 BRL = 0.9771 RON

1 CAD = 3.0579 RON

1 CHF = 4.1276 RON

1 CNY = 0.5771 RON

1 CZK = 0.1817 RON

1 DKK = 0.6244 RON

1 EGP = 0.2210 RON

1 HUF = 1.4395 RON

1 INR = 0.0545 RON

1 JPY = 3.5127 RON

1 KRW = 0.3541 RON

1 MDL = 0.2353 RON

1 MXN = 0.2100 RON

1 NOK = 0.4872 RON

1 NZD = 2.6380 RON

1 PLN = 1.0821 RON

1 RSD = 0.0394 RON

1 RUB = 0.0600 RON

1 SEK = 0.4516 RON

1 TRY = 0.6364 RON

1 UAH = 0.1409 RON

1 XDR = 5.5582 RON

1 ZAR = 0.2774 RON

Editia 6810 - 24 sep 22:55

Primăria vrea să înfiinţeze echipe mobile de asistenţă comunitară, care să identifice, pe cartiere, persoanele vulnerabile

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 14 februarie 2017

Direcţia de Servicii Sociale Braşov începe acreditarea şi pentru servicii acordate victimelor violenţei domestice sau persoanelor cu dizabilităţi, neacoperite până în prezent

Primăria vrea să înfiinţeze echipe mobile de asistenţă comunitară, care să identifice, pe cartiere, persoanele vulnerabile

Având în vedere că ONG-urilor care oferă servicii sociale nu le este tocmai uşor să se acrediteze, iar dacă nu deţin acest document nu pot desfăşura activităţi în Centrul Multifuncţional de Servicii Sociale, Direcţia de Servicii Sociale (DSS) a Primăriei ia în calcul obţinerea acreditării pentru noi servicii.
Potrivit viceprimarului Braşovului Costel Mihai (foto), una dintre zonele care nu este acoperită în acest moment este cea a serviciilor oferite persoanelor care sunt victime ale violenţei domestice. „Pe acest palier, nu s-au acreditat nici ONG-uri care ar putea să-şi deruleze activitatea în cadrul Centrului Multifuncţional de Servicii Sociale, astfel că DSS va face demersurile necesare pentru a se acredita şi a asigura servicii pentru potenţialii beneficiari”, a precizat reprezentantul municipalităţii.

Centru de zi pentru vârstnici şi în Răcădău
Un alt domeniu deficitar la nivelul Braşovului este cel al serviciilor acordate persoanelor cu dizabilităţi, motiv pentru care Costel Mihai a anunţat că DSS îşi mai propune să depună în luna aprilie dosarul de licenţiere pentru înfiinţarea unui Centru de Zi pentru persoane cu dizabilităţi, în incinta Căminului de Bătrâni din Noua. „De asemenea, avem în vedere depunerea dosarului de acreditare pentru un centru de zi pentru persoane vârstnice în Răcădău. Avem în plan şi înfiinţarea unui serviciu de asistenţă comunitară, care va avea echipe mobile care vor cartografia nevoile sociale pe cartiere, astfel încât serviciile să fie direcţionate în funcţie de nevoi pe fiecare zonă în parte. Sunt zone unde sunt mai mulţi copii care au părinţii plecaţi în străinătate şi sunt astfel într-o situaţie de risc sau sunt cartiere unde sunt mai multe persoane în vârstă”, a explicat viceprimarul.

De ce servicii pot beneficia acum persoanele vulnerabile din Braşov
Direcţia de Servicii Sociale Braşov are în prezent nouă servicii acreditate, iar pentru alte tipuri de servicii oferite categoriilor vulnerabile este sprijinită de către organizaţii nonguvernamentale. Printre serviciile cu licenţă definitivă pe care le deţine DSS Braşov în acest moment se numără o serie de servicii acordate persoanelor în vârstă la baza din Noua, respectiv Căminul pentru Persoane Vârstnice, Centrul de Îngrijiri Temporare pentru Persoane Vârstnice, (dacă în cazul căminului de bătrâni, beneficiarii sunt internaţi pentru o perioadă definitivă, la cel de îngrijiri temporare se pot interna vârstnicii, doar în anumite condiţii, timp de maximum 6 luni), Centrul de zi de asistenţă şi recuperare persoane vârstnice şi Centrul de zi de socializare pentru persoanele vârstnice. Direcţia mai are acreditate şi o Unitate de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice, servicii pentru persoanele fără adăpost, respectiv adăpostul de noapte, centrul de zi informare şi consiliere şi centrul rezidenţial, dar şi un centru pentru copii, Centrul de îngrijire de zi pentru copii aflaţi în situaţii de risc.
În ceea ce priveşte ONG-urile care desfăşoară activităţi cu persoanele vulnerabile, în cadrul Centrului Multifuncţional de Servicii Sociale de pe strada Panselelor funcţionează şase organizaţii, dintre care trei (Asociaţia rază de Speranţă, Asociaţia Dicta şi Asociaţia Copiii de Cristal), care oferă servicii pentru copiii cu autism, două care care oferă servicii pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii (Sfântul Haralambie şi Fundaţia Motivation) şi o asociaţie care oferă servicii pentru persoanele cu dizabilităţi psiho-mentale, respectiv Asociaţia Scut.
„În perioada următoare, împreună cu aceste organizaţii, vom face o analiză a necesarului de spaţii pentru fiecare organizaţie în parte, pentru că la licenţiere li s-au impus anumite condiţii, respectiv spaţiul necesar în raport cu numărul de beneficiari, şi trebuie să vedem ce spaţii rămân libere. Deocamdată, nu există alte ONG-uri licenţiate pe alte tipuri de servicii în municipiul Braşov, care şi-ar putea desfăşura astfel activitatea în CMSS”, a mai spus viceprimarul.

+1 -0

Comentarii

Ella

2017-02-14 07:13:32


Acestia sa dea amenzi si celor care arunca resturi pe jos,care ies cu caini si nu aduna mizeria acestora si celor care nu lasa curatenie la picnic.Doar asa vom pastra un oras curat.

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotional