leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6599 RON

1 USD = 4.1469 RON

1 GBP = 5.3479 RON

1 XAU = 159.6578 RON

1 AED = 1.1291 RON

1 AUD = 2.9851 RON

1 BGN = 2.3826 RON

1 BRL = 1.1008 RON

1 CAD = 3.1326 RON

1 CHF = 4.1011 RON

1 CNY = 0.5960 RON

1 CZK = 0.1795 RON

1 DKK = 0.6246 RON

1 EGP = 0.2310 RON

1 HUF = 1.4438 RON

1 INR = 0.0571 RON

1 JPY = 3.6343 RON

1 KRW = 0.3655 RON

1 MDL = 0.2434 RON

1 MXN = 0.2030 RON

1 NOK = 0.4873 RON

1 NZD = 2.7968 RON

1 PLN = 1.0833 RON

1 RSD = 0.0394 RON

1 RUB = 0.0612 RON

1 SEK = 0.4554 RON

1 TRY = 0.7525 RON

1 UAH = 0.1487 RON

1 XDR = 5.7162 RON

1 ZAR = 0.2864 RON

Editia 6847 - 14 noi 11:55

Primăria vrea să înfiinţeze echipe mobile de asistenţă comunitară, care să identifice, pe cartiere, persoanele vulnerabile

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 14 februarie 2017

Direcţia de Servicii Sociale Braşov începe acreditarea şi pentru servicii acordate victimelor violenţei domestice sau persoanelor cu dizabilităţi, neacoperite până în prezent

Primăria vrea să înfiinţeze echipe mobile de asistenţă comunitară, care să identifice, pe cartiere, persoanele vulnerabile

Având în vedere că ONG-urilor care oferă servicii sociale nu le este tocmai uşor să se acrediteze, iar dacă nu deţin acest document nu pot desfăşura activităţi în Centrul Multifuncţional de Servicii Sociale, Direcţia de Servicii Sociale (DSS) a Primăriei ia în calcul obţinerea acreditării pentru noi servicii.
Potrivit viceprimarului Braşovului Costel Mihai (foto), una dintre zonele care nu este acoperită în acest moment este cea a serviciilor oferite persoanelor care sunt victime ale violenţei domestice. „Pe acest palier, nu s-au acreditat nici ONG-uri care ar putea să-şi deruleze activitatea în cadrul Centrului Multifuncţional de Servicii Sociale, astfel că DSS va face demersurile necesare pentru a se acredita şi a asigura servicii pentru potenţialii beneficiari”, a precizat reprezentantul municipalităţii.

Centru de zi pentru vârstnici şi în Răcădău
Un alt domeniu deficitar la nivelul Braşovului este cel al serviciilor acordate persoanelor cu dizabilităţi, motiv pentru care Costel Mihai a anunţat că DSS îşi mai propune să depună în luna aprilie dosarul de licenţiere pentru înfiinţarea unui Centru de Zi pentru persoane cu dizabilităţi, în incinta Căminului de Bătrâni din Noua. „De asemenea, avem în vedere depunerea dosarului de acreditare pentru un centru de zi pentru persoane vârstnice în Răcădău. Avem în plan şi înfiinţarea unui serviciu de asistenţă comunitară, care va avea echipe mobile care vor cartografia nevoile sociale pe cartiere, astfel încât serviciile să fie direcţionate în funcţie de nevoi pe fiecare zonă în parte. Sunt zone unde sunt mai mulţi copii care au părinţii plecaţi în străinătate şi sunt astfel într-o situaţie de risc sau sunt cartiere unde sunt mai multe persoane în vârstă”, a explicat viceprimarul.

De ce servicii pot beneficia acum persoanele vulnerabile din Braşov
Direcţia de Servicii Sociale Braşov are în prezent nouă servicii acreditate, iar pentru alte tipuri de servicii oferite categoriilor vulnerabile este sprijinită de către organizaţii nonguvernamentale. Printre serviciile cu licenţă definitivă pe care le deţine DSS Braşov în acest moment se numără o serie de servicii acordate persoanelor în vârstă la baza din Noua, respectiv Căminul pentru Persoane Vârstnice, Centrul de Îngrijiri Temporare pentru Persoane Vârstnice, (dacă în cazul căminului de bătrâni, beneficiarii sunt internaţi pentru o perioadă definitivă, la cel de îngrijiri temporare se pot interna vârstnicii, doar în anumite condiţii, timp de maximum 6 luni), Centrul de zi de asistenţă şi recuperare persoane vârstnice şi Centrul de zi de socializare pentru persoanele vârstnice. Direcţia mai are acreditate şi o Unitate de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice, servicii pentru persoanele fără adăpost, respectiv adăpostul de noapte, centrul de zi informare şi consiliere şi centrul rezidenţial, dar şi un centru pentru copii, Centrul de îngrijire de zi pentru copii aflaţi în situaţii de risc.
În ceea ce priveşte ONG-urile care desfăşoară activităţi cu persoanele vulnerabile, în cadrul Centrului Multifuncţional de Servicii Sociale de pe strada Panselelor funcţionează şase organizaţii, dintre care trei (Asociaţia rază de Speranţă, Asociaţia Dicta şi Asociaţia Copiii de Cristal), care oferă servicii pentru copiii cu autism, două care care oferă servicii pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii (Sfântul Haralambie şi Fundaţia Motivation) şi o asociaţie care oferă servicii pentru persoanele cu dizabilităţi psiho-mentale, respectiv Asociaţia Scut.
„În perioada următoare, împreună cu aceste organizaţii, vom face o analiză a necesarului de spaţii pentru fiecare organizaţie în parte, pentru că la licenţiere li s-au impus anumite condiţii, respectiv spaţiul necesar în raport cu numărul de beneficiari, şi trebuie să vedem ce spaţii rămân libere. Deocamdată, nu există alte ONG-uri licenţiate pe alte tipuri de servicii în municipiul Braşov, care şi-ar putea desfăşura astfel activitatea în CMSS”, a mai spus viceprimarul.

+1 -0

Comentarii

Ella

2017-02-14 07:13:32


Acestia sa dea amenzi si celor care arunca resturi pe jos,care ies cu caini si nu aduna mizeria acestora si celor care nu lasa curatenie la picnic.Doar asa vom pastra un oras curat.

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotional