leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6524 RON

1 USD = 3.9764 RON

1 GBP = 5.2395 RON

1 XAU = 153.8126 RON

1 AED = 1.0826 RON

1 AUD = 2.8832 RON

1 BGN = 2.3788 RON

1 BRL = 0.9558 RON

1 CAD = 3.0701 RON

1 CHF = 4.1141 RON

1 CNY = 0.5802 RON

1 CZK = 0.1830 RON

1 DKK = 0.6237 RON

1 EGP = 0.2216 RON

1 HUF = 1.4389 RON

1 INR = 0.0546 RON

1 JPY = 3.5396 RON

1 KRW = 0.3545 RON

1 MDL = 0.2372 RON

1 MXN = 0.2120 RON

1 NOK = 0.4873 RON

1 NZD = 2.6285 RON

1 PLN = 1.0836 RON

1 RSD = 0.0393 RON

1 RUB = 0.0593 RON

1 SEK = 0.4477 RON

1 TRY = 0.6305 RON

1 UAH = 0.1415 RON

1 XDR = 5.5773 RON

1 ZAR = 0.2698 RON

Editia 6807 - 19 sep 19:21

HANDBAL FEMININ

Primul antrenament extenuant pentru handbalistele de la Corona

Autor: Sorin ŢÎRCĂ

Publicat la 03 iulie 2018

Antrenorul Ion Crăciun a scos untul din handbalistele de sub Tâmpa încă de la primul antrenament de la reunire. Eliza Buceschi s-a dovedit cel mai bine pregătită fizic la şedinţa de după reunirea lotului. Mariana Tîrcă este director tehnic iar Alina Şorodoc, antrenor secund

Primul antrenament extenuant pentru handbalistele de la Corona

Luni dimineaţa, handbalistele de la Corona au revenit pe parchetul Sălii Sporturilor pentru startul pregătirilor noului sezon. Cu un antrenor nou, profesorul Ion Crăciun, sportivele braşovene au început cu o şedinţă de pregătire solicitantă, în urma căreia tehnicianul şi-a făcut o impresie despre starea fizică a jucătoarelor. La reunire au răspuns prezent 14 jucătoare, dintre care doar 13 s-au putut pregăti, Larisa Tămaş fiind accidentată. De la reunire au lipsit Daciana Hosu, Sorina Tîrcă, Daria Bucur - plecate cu Naţionala U20 la Mondialul din Ungaria, Ekaterina Vetkova, care a avut unele probleme cu viza, şi Bianca Tiron, aflată în recuperare după operaţia suferită la genunchi. În această vară, Corona a transferat următoarele jucătoare: Ekaterina Vetkova (Toulon), Marina Dmitrovic (Kisvardai), Dragica Tatalovic (Măgura Cisnădie), Larisa Tămaş (HC Zalău), Ana Ciolan (HC Zalău), Diana Petrescu (HCM Roman), Ana Maria Berbece (Universitatea Cluj). Au plecat de la Corona: Ana Maria Mîrcă, Teodora Bloj, Laura Popa, Timea Tătar. Antrenorul Ion Crăciun le-a aşteptat cu o surpriză pe fete: o şedinţă de antrenament de două ore, în care handbalistele au tras din greu să facă faţă cerinţelor antrenorului. La final, toate cele 13 jucătoare au efectuat alergări de 40 de metri până au obosit. Ultimele două au rămas Andreea Chiricuţă şi Eliza Buceschi iar cea din urmă a mai făcut o tură după ce colega sa a renunţat. Interul drept sârb, Marina Dmitrovic a declarat că a venit la Corona cu sufletul deschis şi că are încredere că echipa va avea rezultate la care îşi doreşte să contribuie şi ea. „La Braşov mi-a plăcut oraşul, când am jucat aici cu Ploieştiul, aşa că am vorbit cu Corona, apoi cu Dragica Tatalovic, care îmi este prietenă, şi am spus, în final, de ce să nu joc un an aici? Am jucat şi înainte în România, doi ani la Ploieşti, şi mi-a plăcut publicul românesc. Am observat că oamenii sunt împătimiţi ai sportului şi asta îmi place foarte mult. Este o oportunitate să joc la Corona. Anul acesta, clubul vrea performanţă, mie îmi place asta, îmi place provocarea şi sper ca totul să fie bine. Nu ştiu încă toate jucătoarele de aici, avem şi un antrenor nou, deocamdată am nevoie de puţin timp să mă obişnuiesc şi apoi vedem ce va fi şi din punct de vedere al performanţelor. Ştiu că este o ligă puternică, ceea ce îmi place. Pe lângă CSM, este Craiova, s-a întors şi Baia Mare, care la momentul când am jucat eu aici era puternică. Însă noi ne vom pregăti şi vom juca tot timpul la victorie. Ştiu că la Corona au fost până acum numai jucătoare românce, dar personal nu simt nicio presiune. Joc handbal de 20 de ani şi cred că o mentalitate diferită în club este de bun augur.”
Coordonatorul de joc, Eliza Buceschi a spus că a învăţat multe din greşelile trecutului şi că are aşteptări de la sezonul care urmează. „Ne aşteaptă un nou sezon în care plecăm că aşteptări mari. Sper că am învăţat din greşelile trecutului şi că în sezonul care urmează vom arăta altceva, vom arăta o altă faţă. Eu sunt optimistă, văd acest început de sezon ca pe o nouă oportunitate pentru noi şi cred că toate colegele mele gândesc la fel. Va fi o luptă grea cu echipele puternice, cum este CSM Bucureşti sau SCM Craiova. Noi o luăm de la zero, nu putem să spunem că am rămas cu prea multe după sezonul trecut, în timp ce echipele puternice şi-au păstrat nucleul şi s-au întărit. Pentru noi va fi destul de greu, însă avem timp şi cred că avem experienţa necesară pentru a ne uni cât de repede posibil”.
Noul antrenor al echipei Corona, Ion Crăciun a declarat că dincolo de pregătirea fizică şi tehnico tactică, este important să se formeze şi un grup unit. „Este un nou început, nu numai pentru Corona, ci şi pentru mine. Stiu că nu va fi uşor, este o echipă foarte grea, care în ultimul timp a cam dat câţiva antrenori afară, de aceea pentru mine este o provocare foarte mare şi sper să o duc la capăt şi să o rezolv aşa cum îmi doresc eu. Jucătoarele luate individual au valoare, în schimb cred că nu au reuşit până acum să joace ca o echipă, de aceea în primul rând trebuie să formăm familia. În mare sunt mulţumit de lot, dar am totuşi câteva supărări că sunt fete accidentate, şi mi-e teamă să nu se întâmple şi altele. Cu Tămaş sper să începem campionatul în teren, chiar dacă nu va fi la capacitate maximă în septembrie, iar Tiron în ianuarie. Avem şi multe jucătoare tinere de mare perspectivă de care trebuie să avem mare grijă. E adevărat că atunci când ai un obiectiv şi antrenorul nu are prea mare siguranţă, ori celelalte jucătoare nu ajută echipa foarte mult, pentru a putea intra în teren şi jucătoarele tinere, este mai greu să le integrezi. Dar eu cred că în perioada asta de vară o să am timp să le pot cunoaşte foare bine şi pe celelalte, pentru că o parte din ele au mai trecut prin mâna mea şi le ştiu destul de bine. Sper foarte mult ca în primul an să lucrăm cât mai mult la formarea grupului, să poată juca altceva ca până acum. Jocul de handbal este unul de echipă, nu individual”.
Ion Crăciun a declarat că sunt multe echipe care se bat pentru prima parte a campionatului dar speră ca şi Corona să facă o surpriză plăcută. „Sunt mult echipe care se vor bate la partea superioară. CSM are o echipă cu mute valori dar să vedem ce va forma pentu că nu au încă nici antrenor. Noi sperăm să facem o supriză anul acesta , dar obiectivul nostru în acest an rămâne totuşi să formăm grupul – un grup unit, un grup sudat care să poată să meargă mai departe indiferent ce se întâmplă. Lucrul ăsta nu l-a avut Braşovul până cum. Personal, îmi doresc să readucem publicul în tribună pentru că eu ştiu de câte ori am jucat la Braşov sala asta era plină, şi nu era neapărat o echipă de top în perioada aia. Dar oamenii veneau şi aici şi în deplasare după echipă. Sunt oamenii pasionaţi, cunoscători şi vrem să îi recâştigăm. Sunt convins că formând un grup vor apărea şi rezultate. Sperăm o clasare în partea superioară, de ce nu, şi pe podium. Echipele sunt schimbate faţă de anul trecut, dar văd că unele, cum este Clujul, s-au cam abonat la victorii contra Braşovului. Sperăm să le treacă şi noi să fim o echipă care începe bine competiţia. Victoriile aduc victorii”.
Echipa de handbal se va antrena la Braşov toată luna iulie, urmând ca luna august să fie cu multe meciuri amicale, printre care şi un turneu, tot amical, în Croaţia, alături de Krim, Podravka şi Pogon Baltica Szczecin.
 

+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotional