leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6559 RON

1 USD = 3.9517 RON

1 GBP = 5.2123 RON

1 XAU = 153.4508 RON

1 AED = 1.0759 RON

1 AUD = 2.8801 RON

1 BGN = 2.3806 RON

1 BRL = 0.9692 RON

1 CAD = 3.0614 RON

1 CHF = 4.1351 RON

1 CNY = 0.5774 RON

1 CZK = 0.1822 RON

1 DKK = 0.6242 RON

1 EGP = 0.2206 RON

1 HUF = 1.4386 RON

1 INR = 0.0547 RON

1 JPY = 3.5050 RON

1 KRW = 0.3541 RON

1 MDL = 0.2364 RON

1 MXN = 0.2093 RON

1 NOK = 0.4852 RON

1 NZD = 2.6455 RON

1 PLN = 1.0851 RON

1 RSD = 0.0394 RON

1 RUB = 0.0595 RON

1 SEK = 0.4496 RON

1 TRY = 0.6306 RON

1 UAH = 0.1409 RON

1 XDR = 5.5550 RON

1 ZAR = 0.2773 RON

Editia 6809 - 21 sep 13:26

Primul burger-bar din Braşov a vândut anul trecut 35.000 de burgeri

Autor:

Publicat la 25 aprilie 2018

Primul burger-bar din Braşov a vândut anul trecut 35.000 de burgeri

Totul este făcut pe grătar, chiar şi supele.

Daniel şi Otilia sunt doi antreprenori cu experienţă, care au deschis în Braşov primul burger-bar, Grătar Urban. Aici, totul este făcut pe grătar, chiar şi supele, iar pasiunea celor doi tineri se traduce în mii de burgeri vânduţi anual şi în clienţi care se reîntorc întotdeauna să guste cu plăcere din preparatele făcute de ei, arată BizBrasov.ro.
Totul a început în 2011, când cei doi tineri au renunţat la munca din restaurantele de pe vasele de croazieră, unde s-au şi cunoscut, şi au înţeles că trebuie să-şi folosească experienţa acumulată acolo în deschiderea propriilor afaceri. Au început cu o cafenea, deschisă în Târgu Neamţ, oraşul natal al Otiliei şi au continuat cu o pizzerie, unde fac pizza pe cuptor cu lemne. Ideea unui burger-bar le-a venit în urmă cu trei ani, când au fost în vizită în Barcelona şi au văzut care este atmosfera într-o bucătărie de burgeri şi au realizat că o astfel de afacere ar prinde de minune în România. Au gustat zeci de burgeri, au încercat toate tipurile, în bucătării din toată lumea şi au ajuns să creeze astăzi propria reţetă de burgeri pe care-i vând acum în centrul Braşovului.

Au creat propria reţetă de burgeri.

„Reţeta este semnătură proprie, iar secretul burgerilor stă în carnea proaspătă. Pentru prepararea bugerilor avem contract cu o măcelărie locală. Românii de-abia acum descoperă vita, iar noi încercăm să o punem în valoare, în felul nostru. Românii ştiu de vită doar în ciorba de văcuţă şi eu cred că a venit momentul să trecem dincolo de asta. Dincolo de ingredientele naturale pe care le folosim, servim burgerii cu dulceaţă de ceapă şi dulceaţă de ardei iuţi, pe care le preparăm aici. Mai mult, avem chips-uri făcute de noi la un aparat special. Avem o identitate a noastră”, a spus pentru sursa citată Otilia Ioniţă, proprietara Grătar Uran şi cea care a creat întreg conceptul din bucătărie.
În acest an, clienţii Grătar Urban vor avea ocazia să guste burgerii cu dulceaţă de gogonele şi brânză maturată românească, de la furnizori locali. „Încercăm să adaptăm produsul la piaţa locală. Nu putem să uităm tradiţiile. Trebuie să învăţăm să ne dăm mâna cu alţii, ca să ne susţinem reciproc”, a mai spus antreprenoarea.
Anul trecut, Grătar Urban a vândut 35.000 de burgeri la Braşov, iar cumpărătorii sunt majoritatea tineri, cu studii superioare, care sunt în căutare de nou. „Motivul pentru care am ales Braşovul a fost simplu: un oraş turistic, cu oameni deschişi la nou. Nu puteam să deschidem în Târgu Neamţ, unde oamenii sunt mai tradiţionalişti. Am educat acolo piaţa de-a lungul timpului. De exemplu, la pizzerie am început să facem salate cu cuş-cuş sau năut, pentru că acolo oamenii ţin toate posturile şi practic am reuşit să le schimbăm gusturile, să-i determinăm să încerce şi altceva. Am fost pionieri. Este obositor uneori. E ca şi cum ai face predică în deşert, dar factura la chirie şi curent tot vine. Și la Braşov suntem primul burger-bar deschis, adică un restaurant micuţ, cu servire non-formală, în care vezi tot ce se întâmplă în bucătărie. Am observat că pe piaţa s-au mai deschis şi altele, dar este un trend în România legat de bugeri, este fashion. Nu ştim cât va dura, dar ne bucurăm să contribuim la acest trend“, a mai spus Otilia Ioniţă.
Pe lângă burgeri, clienţii pot să guste supele la grătar: sunt legume fierte în oale de fontă, direct pe grătar, cu un gust aparte. Preferata turiştilor este supa de ardei copţi, dar se vând foarte bine şi cea de linte, dovleac, fasole roşie, mazăre sau morcov cu ghimbir. „Supele pe grătar sunt 100% vegane, pentru că vrem să ne adresăm şi acestui segment al pieţei. Avem chiar şi burgeri vegani“, a adăugat Otilia.
Echipa Grătar Urban nu-i uită pe românii care sunt fani ceafă de porc pe grătar. „Pentru clasici avem ceafă de porc sau piept de pui la grătar, dar servite sub formă de burger“, a încheiat Otilia.
În echipa Grătar Urban sunt 10 angajaţi, specializaţi în burgeri. Investiţia în burger-bar s-a ridicat la 80.000 de euro şi a constat în amenajarea spaţiului, cumpărarea de echipamente, cuptoare pe cărbuni de ultimă generaţie şi sistem de ventilaţie modern.

Chips-uri făcute pe loc.


! link pt BizBrasov.ro
http://www.bizbrasov.ro/2018/04/17/gratar-urban-primul-burger-bar-din-brasov-a-vandut-anul-trecut-35-000-de-burgeri/
 

+2 -1

Comentarii

Agrigoroaie

2018-04-25 16:09:54


Mult ii mai laudati ! Din indicatorii fiscali din 2016 de pe mfinante.ro. cui 35916214 aveau profit 0% datorii gramada, pierderi gramada. Reclama gratuita.

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotional