leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6590 RON

1 USD = 4.1340 RON

1 GBP = 5.3404 RON

1 XAU = 159.4922 RON

1 AED = 1.1255 RON

1 AUD = 2.9748 RON

1 BGN = 2.3821 RON

1 BRL = 1.0870 RON

1 CAD = 3.1236 RON

1 CHF = 4.0924 RON

1 CNY = 0.5945 RON

1 CZK = 0.1794 RON

1 DKK = 0.6243 RON

1 EGP = 0.2308 RON

1 HUF = 1.4427 RON

1 INR = 0.0572 RON

1 JPY = 3.6288 RON

1 KRW = 0.3639 RON

1 MDL = 0.2432 RON

1 MXN = 0.2016 RON

1 NOK = 0.4849 RON

1 NZD = 2.8011 RON

1 PLN = 1.0841 RON

1 RSD = 0.0394 RON

1 RUB = 0.0610 RON

1 SEK = 0.4533 RON

1 TRY = 0.7549 RON

1 UAH = 0.1485 RON

1 XDR = 5.7055 RON

1 ZAR = 0.2868 RON

Editia 6847 - 14 noi 16:07

Primul burger-bar din Braşov a vândut anul trecut 35.000 de burgeri

Autor:

Publicat la 25 aprilie 2018

Primul burger-bar din Braşov a vândut anul trecut 35.000 de burgeri

Totul este făcut pe grătar, chiar şi supele.

Daniel şi Otilia sunt doi antreprenori cu experienţă, care au deschis în Braşov primul burger-bar, Grătar Urban. Aici, totul este făcut pe grătar, chiar şi supele, iar pasiunea celor doi tineri se traduce în mii de burgeri vânduţi anual şi în clienţi care se reîntorc întotdeauna să guste cu plăcere din preparatele făcute de ei, arată BizBrasov.ro.
Totul a început în 2011, când cei doi tineri au renunţat la munca din restaurantele de pe vasele de croazieră, unde s-au şi cunoscut, şi au înţeles că trebuie să-şi folosească experienţa acumulată acolo în deschiderea propriilor afaceri. Au început cu o cafenea, deschisă în Târgu Neamţ, oraşul natal al Otiliei şi au continuat cu o pizzerie, unde fac pizza pe cuptor cu lemne. Ideea unui burger-bar le-a venit în urmă cu trei ani, când au fost în vizită în Barcelona şi au văzut care este atmosfera într-o bucătărie de burgeri şi au realizat că o astfel de afacere ar prinde de minune în România. Au gustat zeci de burgeri, au încercat toate tipurile, în bucătării din toată lumea şi au ajuns să creeze astăzi propria reţetă de burgeri pe care-i vând acum în centrul Braşovului.

Au creat propria reţetă de burgeri.

„Reţeta este semnătură proprie, iar secretul burgerilor stă în carnea proaspătă. Pentru prepararea bugerilor avem contract cu o măcelărie locală. Românii de-abia acum descoperă vita, iar noi încercăm să o punem în valoare, în felul nostru. Românii ştiu de vită doar în ciorba de văcuţă şi eu cred că a venit momentul să trecem dincolo de asta. Dincolo de ingredientele naturale pe care le folosim, servim burgerii cu dulceaţă de ceapă şi dulceaţă de ardei iuţi, pe care le preparăm aici. Mai mult, avem chips-uri făcute de noi la un aparat special. Avem o identitate a noastră”, a spus pentru sursa citată Otilia Ioniţă, proprietara Grătar Uran şi cea care a creat întreg conceptul din bucătărie.
În acest an, clienţii Grătar Urban vor avea ocazia să guste burgerii cu dulceaţă de gogonele şi brânză maturată românească, de la furnizori locali. „Încercăm să adaptăm produsul la piaţa locală. Nu putem să uităm tradiţiile. Trebuie să învăţăm să ne dăm mâna cu alţii, ca să ne susţinem reciproc”, a mai spus antreprenoarea.
Anul trecut, Grătar Urban a vândut 35.000 de burgeri la Braşov, iar cumpărătorii sunt majoritatea tineri, cu studii superioare, care sunt în căutare de nou. „Motivul pentru care am ales Braşovul a fost simplu: un oraş turistic, cu oameni deschişi la nou. Nu puteam să deschidem în Târgu Neamţ, unde oamenii sunt mai tradiţionalişti. Am educat acolo piaţa de-a lungul timpului. De exemplu, la pizzerie am început să facem salate cu cuş-cuş sau năut, pentru că acolo oamenii ţin toate posturile şi practic am reuşit să le schimbăm gusturile, să-i determinăm să încerce şi altceva. Am fost pionieri. Este obositor uneori. E ca şi cum ai face predică în deşert, dar factura la chirie şi curent tot vine. Și la Braşov suntem primul burger-bar deschis, adică un restaurant micuţ, cu servire non-formală, în care vezi tot ce se întâmplă în bucătărie. Am observat că pe piaţa s-au mai deschis şi altele, dar este un trend în România legat de bugeri, este fashion. Nu ştim cât va dura, dar ne bucurăm să contribuim la acest trend“, a mai spus Otilia Ioniţă.
Pe lângă burgeri, clienţii pot să guste supele la grătar: sunt legume fierte în oale de fontă, direct pe grătar, cu un gust aparte. Preferata turiştilor este supa de ardei copţi, dar se vând foarte bine şi cea de linte, dovleac, fasole roşie, mazăre sau morcov cu ghimbir. „Supele pe grătar sunt 100% vegane, pentru că vrem să ne adresăm şi acestui segment al pieţei. Avem chiar şi burgeri vegani“, a adăugat Otilia.
Echipa Grătar Urban nu-i uită pe românii care sunt fani ceafă de porc pe grătar. „Pentru clasici avem ceafă de porc sau piept de pui la grătar, dar servite sub formă de burger“, a încheiat Otilia.
În echipa Grătar Urban sunt 10 angajaţi, specializaţi în burgeri. Investiţia în burger-bar s-a ridicat la 80.000 de euro şi a constat în amenajarea spaţiului, cumpărarea de echipamente, cuptoare pe cărbuni de ultimă generaţie şi sistem de ventilaţie modern.

Chips-uri făcute pe loc.


! link pt BizBrasov.ro
http://www.bizbrasov.ro/2018/04/17/gratar-urban-primul-burger-bar-din-brasov-a-vandut-anul-trecut-35-000-de-burgeri/
 

+2 -1

Comentarii

Agrigoroaie

2018-04-25 16:09:54


Mult ii mai laudati ! Din indicatorii fiscali din 2016 de pe mfinante.ro. cui 35916214 aveau profit 0% datorii gramada, pierderi gramada. Reclama gratuita.

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotional