leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6559 RON

1 USD = 3.9517 RON

1 GBP = 5.2123 RON

1 XAU = 153.4508 RON

1 AED = 1.0759 RON

1 AUD = 2.8801 RON

1 BGN = 2.3806 RON

1 BRL = 0.9692 RON

1 CAD = 3.0614 RON

1 CHF = 4.1351 RON

1 CNY = 0.5774 RON

1 CZK = 0.1822 RON

1 DKK = 0.6242 RON

1 EGP = 0.2206 RON

1 HUF = 1.4386 RON

1 INR = 0.0547 RON

1 JPY = 3.5050 RON

1 KRW = 0.3541 RON

1 MDL = 0.2364 RON

1 MXN = 0.2093 RON

1 NOK = 0.4852 RON

1 NZD = 2.6455 RON

1 PLN = 1.0851 RON

1 RSD = 0.0394 RON

1 RUB = 0.0595 RON

1 SEK = 0.4496 RON

1 TRY = 0.6306 RON

1 UAH = 0.1409 RON

1 XDR = 5.5550 RON

1 ZAR = 0.2773 RON

Editia 6809 - 21 sep 22:05

Primul verdict la Şcoala 4: Trei luni cu -10% la salariu pentru învăţătoare şi 8 copii mutaţi

Autor: Sorin ŢÎRCĂ

Publicat la 20 martie 2017

Unii părinţi sunt revoltaţi şi consideră că pedeapsa este prea blândă

Primul verdict la Şcoala 4: Trei luni cu -10% la salariu pentru învăţătoare şi 8 copii mutaţi

Cinci copii de la Şcoala 4 s-au mutat deja, iar al şaselea îşi caută un loc la altă şcoală, după ce comportamentul de nedescris al învăţătoarei Eugenia Dobrescu a fost dezvăluit de ziarul nostru. Însă am aflat că alţi doi copii au fost mutaţi de părinţi înainte să înceapă clasa a II-a, din acelaşi motiv: comportamentul agresiv al învăţătoarei. Cu toate acestea, comisia disciplinară formată din colegii învăţătoarei de la Şcoala 4 şi condusă de directorul instituţiei, Carmen Andrei, a decis că este suficient ca învăţătoarei să i se reţină 10% din salariu timp de trei luni, începând cu 1 aprilie, considerându-se că aceasta a fost la prima abatere. Decizia i-a uimit pe părinţii care au reclamat-o, care sunt decişi să nu lase lucrurile aşa şi să ajungă, dacă este nevoie, la Ministerul Educaţiei, chiar şi în instanţă.

O decizie neexplicată
O elevă are dese accese de somnambulism, un alt copil tremură tot timpul, are coşmaruri şi a devenit agresiv cu surioara mai mică, alţi elevi sunt şi ei foarte afectaţi de comportamentul învăţătoarei sosite la Braşov cu 6 ani în urmă, de la Caracal. Cu toate acestea, după o lună de la ancheta deschisă în urma relatărilor mass-media care arătau ce se întâmplă în clasa a II-a B de la Şcoala 4, directorul şcolii, Carmen Andrei, a decis că este suficient ca învăţătoarea să fie penalizată timp de trei luni cu 10% din salariu. De altfel, nici nu este de mirare că s-a luat această decizie, din moment ce directorul nu se dovedeşte cea mai corectă persoană. Vineri dimineaţa i-am solicitat o declaraţie în legătură cu decizia luată şi ne-a rugat să venim după 12:30 pentru că în şcoală se desfăşoară simularea de Bacalaureat. Numai că, după prânz, doamna Carmen Andrei îşi amintea altfel lucrurile şi spunea că ne-a trimis la Inspectoratul Şcolar Judeţean. Sau, cel puţin, a încercat să ne convingă că aşa a spus dimineaţa.
„-Eu v-am spus şi dimineaţă când aţi venit.
-De inspectorat?
-Da!
-Nu!
-Cum să nu? M-aţi întrebat şi dacă...
-DA! Aşa aţi răspuns!
-Între timp, iarăşi am vorbit cu doamna inspector.
-Asta e altceva!
-A zis că este mai bine să vă spună dânsa”
, a sunat dialogul dintre reporter şi directorul şcolii.
 
Noi acuzaţii: Nu numai violentă, ci şi răzbunătoare
Unora dintre părinţi nu le-a venit să creadă că măsura luată a fost una atât de blândă, în comparaţie cu faptele învăţătoarei. „Din punctul meu de vedere, decizia este inacceptabilă fiindcă nu reflectă pagubele, ca să spunem între ghilimele, pe care le-a făcut copiilor din clasă. O parte mare dintre părinţi şi-au mutat sau sunt în curs de a-şi muta copiii din acea clasă”, spune unul din părinţi.
Mai mult, după ce unii părinţi au depus plângeri la Poliţie vizavi de comportamentul învăţătoarei (4 la număr, încă nefinalizate), copiii au avut de suferit la ore, fapt care a dus la mutarea altor trei, după cei doi care plecaseră la finalul primului semestru. „Eu mi-am mutat copilul din cauză că, pe perioada anchetei, doamna învăţătoare iar a proferat nişte injurii, copilul meu a venit acasă, mi-a povestit şi a doua zi şi următoarele zile a fost persecutat de către doamna învăţătoare că ar fi mincinos, că ar fi trădat-o, cuvinte din acestea şi a trebuit să retrag copilul de la şcoală pentru o perioadă de câteva zile, până am luat decizia să-l transfer la altă şcoală”, spune tatăl unui băieţel.
Părintele spune că la şedinţa din 15 februarie la care au participat învăţătoarea, directoarea, reprezentanţii IŞJ şi părinţii s-a stabilit să nu se mai discute în clasă acest subiect. Cu toate acestea, potrivit tatălui unuia dintre elevi, când nu era niciun părinte la ore, învăţătoarea le reproşa copiilor că au înregistrat-o şi că au trădat-o.

Multe lucruri încă nu se leagă
Învăţătoarea Eugenia Dobrescu a spus că nu este vocea ei când au apărut primele înregistrări. A fost nevoie să le oferim părinţilor înregistrările complete din două zile pentru ca doamna venită de la Caracal să recunoască ulterior, o parte din acuzaţii.
Comisia care a anchetat-o pe învăţătoare a declarat că înregistrările erau ilegale şi a penalizat-o pe învăţătoare cu 10% din salariu timp de trei luni în urma audierilor copiilor. Numai că părinţii spun că nici măcar un copil nu a fost audiat! Adică decizia comisiei se bazează pe NIMIC şi învăţătoarea a fost pedepsită fără vreo probă.

„Ţapul ispăşitor”
Chiar şi un inspector IŞJ i-a spus tatălui unui elev că s-a interesat şi copilul este violent. Ca să demonstreze că fiul său nu este violent, părintele a decis să-l mute pe acesta înapoi la şcoala de la care venise, unde a fost primit cu braţele deschise. Mai mult, întâmplător, la un meci de baschet am dat chiar peste medicul de familie al micuţului. „Este vorba de un copil chiar liniştit, un copil cu o inteligenţă peste medie, un copil despre care în niciun caz nu se poate spune că este violent”, ne-a destăinuit medicul. Ar fi interesant de ştiut de unde Inspectoratul informaţia că elevul este unul violent, dacă medicul spune că nu poate fi vorba de aşa ceva. Nu cumva „informaţia” a plecat chiar de la IŞJ? Pentru că pe pagina de facebook creată de părinţii care o susţin pe învăţătoare apare evident un apel al Inspectoratului şi al directorului şcolii în care li se solicită părinţilor să susţină decizia comisiei legată de învăţătoare şi să spună despre copil că este violent. Acum vine şi concluzia comisiei: un copil este violent, ceilalţi sunt fie mincinoşi, fie trădători, fie amândouă, numai doamna Eugenia Dobrescu este reîntruparea Fecioarei Maria! Şi uite aşa, din cei 30 de copii care au început clasa pregătitoare, doi au plecat cu părinţii în străinătate, opt s-au mutat la alte şcoli, iar doamna Dobrescu este penalizată cu 10% din salariu timp de trei luni! Iar pentru comisie: atât poliţiştii, cât şi Avocatul Poporului spun că înregistrările sunt LEGALE pentru că LEGEA spune că se pot face înregistrări pentru dezvăluirea unui abuz. Or, dacă ei consideră că nu sunt legale, îi rugăm să facă publice declaraţiile copiilor pe baza cărora a fost sancţionată învăţătoarea!

Limbajul judecat
Scandalul de la şcoala din Braşov a început pe 14 februarie, când un părinte a înregistrat-o pe învăţătoare în timp ce îi jignea pe copii şi le vorbea urât, iar filmările au fost făcute publice, prin intermediul presei. Între timp, părinţilor li s-a permis să asiste la ore pentru a se asigura că elevii sunt trataţi corespunzător.
Învăţătoarea a susţinut că nu este vocea ei pe înregistrare, ulterior admiţând doar o parte din acuzaţii.
„Ia şi scrie, că te strâng de gât! Ia şi scrie, că te mănânc! Nu face aşa, că te duc în grădina zoologică, acolo te duc! Ia şi scrie! Până nu scrii tot pe caiet, nu scrii nimic la tablă! Te mănânc! Te mănânc, nu alta. Ia şi scrie sim-plu! Nu ţi-e ruşine, tâmpitule ce eşti!” se aude pe una dintre înregistrări. „Ia vino, mă, încoa’, la mine! Umflatule! Vezi că te-ai şi îngrăşat, tragi un fund după tine!… Unde ţi-e lucrarea?”, este altă înregistrare. Unui alt copil femeia îi spune ”gunoi”. „Taci, măi, din gură! Nu mai sări, măi, cu gura! Pe tine să nu te aud, măi, cum sari tu cu gura aia, măi nesimţitule! Pentru mine eşti gunoi în clasa asta!”, sunt alte înregistrări.

+4 -0

Comentarii

CityZen

2017-03-20 08:35:02


Era de asteptat. Ce a ajuns si Brasovul asta: plin de moldoveni care l-au distrus, acuma vin si din Caracal cu "discutii", cat e ziua de lunga patrule de tigani il brazdeaza de la un cap la altul la furat si la gunoi. Vai de capul nostru. La asa zisa curatenie de primavara grupuri, grupuri de maturatori trag maturile si lopetile dupa ei la o plimbare pe banii primariei si nici vorba sa mature si sa faca curat pe strazi. Mai abordeaza pe cate unul pe strada si cer cate o tigara. Sefii aia ai lor de grupa sau cum se cheama au niste mutre de bulibase, tot cu telefonul la ureche zici ca cine stie ce combinatii au de rezolvat (impresii!). Maturatorii isi fac de cap ca si ei sunt "smecheri", nu? Au ramas mizeriile pe strazi, nu e problema le maturam noi ca nu o sa stam in jeg dar sa stim o treaba: sa nu mai angajeze maturatori ca noi nu vrem sa ii platim ca se plimba pe strazi. Asa sa ne plateasca si pe noi cetatenii ca ne plimbam seara pe strada, luam si o maturica sub brat ca nu ne strica un salariu chiar si minim pe economie sa fie. Cei ce raspund ce fac, nu ii vad pe aia ce fac? Nu ne ajuge ca trebuie sa ii pazim pe parlamentari ca sa nu faca prostii, acuma ii pazim si pe maturatori? Si mai nou pazim cadre didactice, in loc sa mergem sa ne vedem de treaba? Eu de cate ori matur si strada, strang cel putin o jumate de galeata de mizerie la aia tomberonul era gol. Si nu sta nimeni cu geana pe mine.

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotional