leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6635 RON

1 USD = 4.1283 RON

1 GBP = 5.2853 RON

1 XAU = 160.7168 RON

1 AED = 1.1239 RON

1 AUD = 2.9984 RON

1 BGN = 2.3844 RON

1 BRL = 1.0910 RON

1 CAD = 3.1201 RON

1 CHF = 4.1007 RON

1 CNY = 0.5947 RON

1 CZK = 0.1795 RON

1 DKK = 0.6250 RON

1 EGP = 0.2299 RON

1 HUF = 1.4462 RON

1 INR = 0.0573 RON

1 JPY = 3.6394 RON

1 KRW = 0.3649 RON

1 MDL = 0.2426 RON

1 MXN = 0.2029 RON

1 NOK = 0.4852 RON

1 NZD = 2.8101 RON

1 PLN = 1.0856 RON

1 RSD = 0.0395 RON

1 RUB = 0.0619 RON

1 SEK = 0.4541 RON

1 TRY = 0.7598 RON

1 UAH = 0.1487 RON

1 XDR = 5.7006 RON

1 ZAR = 0.2889 RON

Editia 6849 - 16 noi 00:17

Producătorii braşoveni vor să creeze o reţea de restaurante în care să se gătească doar cu produse locale

Autor: Ovidiu VRÂNCEANU

Publicat la 17 august 2018

Producătorii braşoveni vor să creeze o reţea de restaurante în care să se gătească doar cu produse locale

Asociaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale Braşov (APPT Braşov), împreună cu Facultatea de Alimentaţie şi Turism din cadrul Universităţii Transilvania, va primi o finanţare de 100.000 de euro din partea UE prin PNDR- măsura 16.4 pentru dezvoltarea conceptului de produs local/lanţ scurt alimentar.
Asociaţia îşi propune prin acest proiect să conceapă un brand şi campanii de promovare şi încurajare a consumului de produse provenite de la micii producători braşoveni, să realizeze un studiu de arhivă în vederea identificării de reţete vechi locale, din păcate uitate, care pot fi introduse in meniurile restaurantelor, să creeze o reţea de puncte gastronomice locale bazate pe materie primă direct de la cei care o produc, să înfiinţeze un magazin al producătorilor locali, să susţină participarea la evenimentele de promovare a specificului local. De asemenea, producătorii locali îşi propun să doteze un laborator al Facultăţii de Alimentaţie şi Turism cu echipamente pentru analiză a produselor alimentare, de ale căror servicii vor beneficia producătorii din cadrul proiectului
„Nu în ultimul rând, ne dorim şi crearea unei reţele de restaurante care să folosească materie primă locală, direct de producătorii noştri braşoveni. Este foarte important ca aceste restaurante care servesc mâncare locală/tradiţională să înţeleagă şi să înceapă să utilizeze în bucătărie cât mai multe input-uri locale. Proiectul va crea legătura dintre furnizori şi utilizatori, legătură care este de multe ori evocată de către restaurante ca fiind motivul pentru care nu colaborează cu producătorii locali. Cei care se vor îndrepta către ofertele micilor producători, vor beneficia de promovare ca utilizatori si susţinători ai producătorilor locali”, a declarat George Căţean, preşedinte APPT şi coorodonator al proiectului.      
La nivel naţional, judeţul Braşov este fruntaş la numărul de produse tradiţionale atestate.  În cadrul măsurii de finanţare au fost depuse 33 de proiecte, iar alături de proiectul producătorilor braşoveni au fost selectate alte 18 proiecte, din Hunedoara, Sălaj, Sibiu, Cluj, Satu Mare, Bistriţa Năsăud, Covasna, Harghita, Iaşi, Bucureşti, Botoşani, Dâmboviţa. Bugetul total alocat este de 19 milioane euro, bani de la UE, prin AFIR.

+3 -2

Comentarii

liviu paulus

2018-08-17 16:36:04


P.S. Au cam disparut produsele de la Doripesco,pastravul si crapul Ptr restaurante poate ar putea furniza si alte specii,salau,somn,etc. Hai ca poate Brasovul... Poate si carne gustoasa de porc din zona si nu din Belgia..

liviu paulus

2018-08-17 16:32:22


Foarte bine. Consultati marii bucatari ai Brasovului,dnii Burtea,Nicu Urs,etc. Folositi mai multa carne de miel,batal,vitel,etc. Succes! De ce nu si carne de pasare crescuta lent,nu fortata.

rammstein

2018-08-17 09:17:49


produse locale...marca psd..gaz sarin ,cloropicrina....si la cerere cateva pulane date in cap....asta-i partidul fascist teleorman...propagat de tvr,onania tv si a3...

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotional