leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6578 RON

1 USD = 3.9575 RON

1 GBP = 5.1941 RON

1 XAU = 152.4712 RON

1 AED = 1.0774 RON

1 AUD = 2.8774 RON

1 BGN = 2.3815 RON

1 BRL = 0.9771 RON

1 CAD = 3.0579 RON

1 CHF = 4.1276 RON

1 CNY = 0.5771 RON

1 CZK = 0.1817 RON

1 DKK = 0.6244 RON

1 EGP = 0.2210 RON

1 HUF = 1.4395 RON

1 INR = 0.0545 RON

1 JPY = 3.5127 RON

1 KRW = 0.3541 RON

1 MDL = 0.2353 RON

1 MXN = 0.2100 RON

1 NOK = 0.4872 RON

1 NZD = 2.6380 RON

1 PLN = 1.0821 RON

1 RSD = 0.0394 RON

1 RUB = 0.0600 RON

1 SEK = 0.4516 RON

1 TRY = 0.6364 RON

1 UAH = 0.1409 RON

1 XDR = 5.5582 RON

1 ZAR = 0.2774 RON

Editia 6810 - 24 sep 20:57

PSD Braşov e cu Dragnea? E cu PSD

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 14 sepembrie 2018

În plin scandal cu 28 de organizaţii judeţene care nu-l mai vor pe Liviu Dragnea, de la PSD Braşov nu-şi asumă nimeni un răspuns cu „subiect şi predicat”

PSD Braşov e cu Dragnea? E cu PSD

Început după protestele din 10 august, când Ecaterina Andronescu, i-a transmis preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, să facă un pas în lateral, conflictul din PSD s-a transformat într-un război intern, după ce şi Gabriela Firea a cerut retragerea sprijinului politic pentru  ministrul de Interne, Carmen Dan, pentru modul în care a gestionat activitatea Jandarmeriei.
În ultimele zile, 28 de lideri judeţeni au semnat deja o scrisoare deschisă prin care îi vor cere demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al PSD şi din cea de preşedinte al Camerei Deputaţilor, iar potrivit presei naţionale, documentul a fost semnat de nume importante din partid, inclusiv  de Niculae Bădălău şi Paul Stănescu.
De asemenea, s-a conturat şi „opoziţia” din partid, lideri fiind Paul Stănescu, Mihai Bădălău şi Mihai Tudose, acesta din urmă încercând şi la începutul acestui an să coalizeze tabăra anti-Dragnea, dar fără succes.
Potrivit presei centrale, semnatarii scrisorii nu se raliază neapărat în spatele Gabrielei Firea, ci sunt pe cont propriu. Aceştia vor demisia lui Dragnea pentru modul în care a ajuns să conducă PSD şi sunt decişi ca de această dată să meargă până la capăt. Contestatarii lui Dragnea vor solicita convocarea unui Comitet Executiv cât mai rapid posibil, chiar dacă liderul PSD îşi doreşte să amâne cât mai mult această şedinţă.

Vineri, şedinţă, dar fără „război civil”
În ceea ce priveşte poziţionarea organizaţiei judeţene a PSD, aceasta se va reuni vineri într-o şedinţă a Biroului Executiv Judeţean, dar, potrivit purtătorului de cuvânt al Organizaţiei Judeţene Braşov, Daniel Giurma, discuţiile privind „războiul civil” din partid nu sunt pe ordinea de zi.
Totuşi, având în vedere conflictul intern, este greu de crezut că mâine nu se va discuta despre tabăra pe care ar trebui să o susţină PSD Braşov.  

Marius Dunca evită declaraţiile pentru presa locală, dar dă interviuri în publicaţii mondene: încă un discurs despre „unire şi dezbinare”
Pentru a obţine un răspuns clar la întrebarea „în ce tabără este PSD Braşov”, l-am sunat preşedintele Organizaţiei, Marius Dunca, dar acesta nu a răspuns. Nici de la purtătorul de cuvânt al PSD Braşov nu s-a putut obţine un răspuns „cu subiect şi predicat”, acesta afirmând că „PSD Braşov este de partea PSD, a echipei, a Statutului, a Programului de Guvernare”.
Pe de altă parte, pentru revista mondenă „Q Magazine”, Marius Dunca a declarat că „avem un preşedinte ales de Congres, nu de Comitetul Executiv, nu de altcineva. Nu ştiu care este miza acestui joc murdar dar vă spun un lucru: este momentul să fim uniţi, nu dezbinaţi. Am să susţin întotdeauna preşedintele partidului, indiferent cine va fi acela. Doamna Firea şi-a exprimat un punct de vedere la CEx. S-a supus la vot şi majoritatea a decis. Cred că ar trebui să ne spună cei care aruncă astfel de ştiri în spaţiul public ce urmăresc de fapt. Eu sunt un om de echipă şi nu accept trădarea. Atrag atenţia tuturor că ura, dezbinarea şi lupta pentru putere nu vor conduce la nimic bun. Nu ştiu cine câştigă, dar cu siguranţă pierdem toţi”.
Nici pe pagina oficială de Facebook, Dunca nu pomeneşte ceva despre subiectul fierbinte al zilei. Joi a avut două postări, una cu ziua pompierilor, a doua cu „România are un potenţial extraordinar în agricultură”. De altfel, toate ultimele lui mesaje sunt cu bunele măsuri de guvernare.

28 contra, unii mai aşteaptă, restul pe lista „pro”
Ieri, în presa naţională a apărut informaţia că 28 de filiale judeţene nu îl mai susţin pe Liviu Dragnea, printre ele fiind cele din Cluj Timiş, Caraş Severin, Ilfov, Vrancea, Dâmboviţa, Olt, Argeş, Buzău, Vaslui, Constanţa, Giurgiu, Brăila şi trei organizaţii de sector din Capitală.
Pe lista organizaţiilor care încă îl mai susţin pe Dragnea apare Braşovul, alături de Teleorman, Satu Mare, Maramureş, Sibiu, Alba, Harghita, Covasna, Arad, Ialomiţa, Galaţi, Vâlcea, Gorj, Dolj, Bacău, Botoşani, Neamţ şi alte trei organizaţii de sector din Bucureşti.
În schimb, liderii unor filiale precum Bistriţa, Mureş, Sălaj, Hunedoara, Iaşi şi Prahova erau în expectativă.

Urmează alegeri pentru interimatul de la Braşov, dar referendumul pentru familie e „oficial” mai important
Potrivit informaţiilor oferite de Daniel Giurma, în şedinţa Biroului Executiv al PSD Braşov de vineri, „se va stabili calendarul alegerilor interne din filialele locale din judeţ, care au preşedinţi interimari. De asemenea, se va discuta despre referendumul din 7 octombrie (pentru familie – n.r.). La nivelul Braşovului, pe lista funcţiilor „scoase la tarabă” este şi cea de preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PSD Braşov, ocupată acum de interimarul Marius Dunca. Cel puţin purtătorul de cuvânt al PSD Braşov, Daniel Giurma, nu a putut preciza când se vor desfăşura alegerile interne, afirmând doar că acest lucru se va întâmpla între 1 şi 31 octombrie.

Comentarii

Marian Tudor

2018-09-15 09:14:19


Ca de obicei.. Iar nu au coloana vertebrala și se poziționează de partea grupării oligarhice PSDragnea.Pe lângă faptul ca Brașovul a fost marginalizat cât de acest partid comunist (vezi construirea aeroportului și autostrăzii) acum filiala locala sprijină și susținerea Erdoganului de Romania. Atâta timp cât acestă filială este condusa de un interimar întreținut care nu mai știe cum sa justifice averile portabile impozante (mașini și accesorii scumpe) nu ar mai trebui sa ne mai mire ceva...

Pâsâdistul ot brașov

2018-09-14 16:36:05


Nu vă mirați ! pâsâdâul ot Brașov , ca de regulă ,stă cu fundul(curul) în vre-o două ,trei luntre găurite , care iau apă și se tot duc la fund.

rammstein

2018-09-14 12:32:56


sunteti o rusine a brasovului....in orasul martir ma mir ca mai exista un asemenea partid!!!...ar trebui interzis cel putin 50 de ani in brasov....

Costea Ion

2018-09-13 22:04:03


Nu știu cine-s ăștia Giurma și Dunca dar știu ce ne oferă pesedeaua prin „programul” lor: inflație, salarii mari la cei ce nu produc și impozite mai mari la cei ce muncesc, deficit comercial, noi împrumuturi care tot mediul privat productiv le va plăti, sistarea investițiilor și alte măsuri de acest fel.

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotional