leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6975 RON

1 USD = 4.1192 RON

1 GBP = 5.3305 RON

1 XAU = 170.2283 RON

1 AED = 1.1214 RON

1 AUD = 2.9602 RON

1 BGN = 2.4018 RON

1 BRL = 1.0983 RON

1 CAD = 3.1066 RON

1 CHF = 4.1441 RON

1 CNY = 0.6079 RON

1 CZK = 0.1837 RON

1 DKK = 0.6293 RON

1 EGP = 0.2302 RON

1 HUF = 1.4745 RON

1 INR = 0.0579 RON

1 JPY = 3.7645 RON

1 KRW = 0.3669 RON

1 MDL = 0.2402 RON

1 MXN = 0.2160 RON

1 NOK = 0.4829 RON

1 NZD = 2.7866 RON

1 PLN = 1.0943 RON

1 RSD = 0.0397 RON

1 RUB = 0.0620 RON

1 SEK = 0.4579 RON

1 TRY = 0.7696 RON

1 UAH = 0.1472 RON

1 XDR = 5.7408 RON

1 ZAR = 0.2981 RON

Editia 6889 - 23 ian 02:56

PSD-ul, la al doilea plen la care duce politica „nod în papură”

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 27 ianuarie 2017

Validarea de noi consilieri şi desemnarea vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, proiecte amânate pentru data de 31 ianuarie

PSD-ul, la al doilea plen la care duce politica „nod în papură”

Consilierii judeţeni braşoveni s-au reunit, ieri, într-o nouă şedinţă de îndată pentru a aproba mai multe hotărâri privind drumul judeţean ce face legătura între judeţele Braşov şi Covasna, arteră pentru care administraţia judeţeană pregăteşte documentaţia în vederea obţinerii unei finanţări europene. Pe ordinea de zi erau şi punctele pentru care s-a amânat şedinţa de plen de marţi, respectiv constatarea demisiei consilierului judeţean Ioan Paler (PNL ), validarea mandatelor consilierilor Claudiu Băbuţă (PSD), Radu Mitric (PSD), Dan Petrăreanu (PSD), Szakal Andras (UDMR) şi Ionuţ Tănase (PSD), precum şi alegerea vicepreşedintelui. În plus a fost introdus şi un proiect privind validarea mandatului lui Petru Noaghea (PNL), care urma a ocupa locul lui Ioan Paler.
La începutul şedinţei, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Veştea, a anunţat că, în urma unor noi discuţii cu juriştii Prefecturii, s-a luat decizia ca „hotărârile votate în şedinţa de plen din 9 ianuarie - care a fost tot o şedinţă de îndată - respectiv cele privind constatarea încetării mandatelor celor cinci colegi care au obţinut posturi de parlamentari, vor fi revocate şi se vor aproba unele noi. Am stat de vorbă cu mai mulţi jurişti şi sunt diverse puncte de vedere, în sensul că trebuie luat act într-o şedinţă ordinară, dar nu este exclus să o faci într-o şedinţă de îndată. Important este să iei act de încetarea mandatelor la un moment dat, pentru că altfel poţi sta mai multe luni fără să constaţi încetarea unui mandat”, a declarat Veştea.

Preşedintele comisiei de validare, reţinut la serviciu de un „cadou surpriză” trimis de Dunca
Totodată, el a afirmat că validarea noilor consilieri era imposibilă, din moment ce preşedintele comisiei de validare, Vasile Ungureanu (PNL), nu a putut participa la şedinţă, întrucât a trebuit să fie prezent la Centrul Naţional Sportiv din Poiana Braşov, instituţie la care e director şi unde, la primele ore ale zilei, a descins Corpul de Control trimis de ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca (PSD). „Având în vedere toate aceste aspecte astăzi (ieri - n.r.) vom spune aprobarea proiectelor de hotărâre strict legate de drumul pentru care pregătim dosarul de finanţare”, a declarat preşedintele CJ.Nelămuriri şi în ceea ce priveşte hotărârile privind drumul intrajudeţean Braşov-Covasna
Au existat comentarii şi în ceea ce priveşte hotărârile care au mai rămas pe ordinea de zi. Astfel, consilierul social-democrat Ariana Bucur a întrebat care sunt motivele pentru care actele normative trebuie aprobate în şedinţe de îndată şi nu se aşteaptă şedinţa ordinară. „Care e urgenţa aici?”, a întrebat Bucur, care a insistat ulterior în a-şi semnala reticenţa prin faptul că „aceste proiecte au mai fost votate în 9 ianuarie, tot în şedinţă de îndată. Ar trebui să răspundă cel care a făcut ordinea de zi şi care nu a dat toate detaliile necesare. Am votat pentru cel cu Măieruşul, pentru ca să poată accesa fonduri europene pentru modernizarea drumului”.
„V-am explicat şi ieri (miercuri - n.r.). Noi trebuie să depunem nişte proiecte prin Programul Operaţional Regional. Acestea trebuie încărcate pe aplicaţia electronică. Vorbim concret: avem proiectul acordul de parteneriat pentru realizarea proiectului «Modernizare drum interjudeţean Covasna - Braşov, care face legătura între DN 12 şi DN 13», care va fi propus spre aprobare în cadrul POR 2014-2020. Acest acord este un document foarte important, care trebuie scanat şi încărcat în aplicaţia respectivă”, a răspuns Veştea.  Pe de altă parte, consilierul judeţean Mihail Veştea (PNL) a explicat că accesarea banilor europeni pentru modernizarea drumului se face printr-o procedură competitivă şi este extrem de important ca proiectul să fie depus cât mai repede posibil, având în vedere că se va aplica principiul primul venit, primul servit. Potrivit acestuia, la şedinţa de ieri a fost vorba de aprobarea unor modificări în documentaţia proiectului, intervenite pe parcurs, după plenul din 9 ianuarie, în urma unor noi solicitări de la autoritatea de management.
Ariana Bucur a mai întrebat dacă secretarul judeţului va da viza de legalitate pentru aceste proiecte, aprobate într-o şedinţă de îndată, răspunsul fiind pozitiv. Ulterior, actele normative au fost aprobate.
La finalul şedinţei, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Veştea, le-a mulţumit aleşilor judeţeni, indiferent de culoarea lor politică, şi a declarat că odată aprobate aceste hotărâri, va putea fi depus dosarul de finanţare pentru acest drum interjudeţean Braşov - Covasna. 

+1 -1

Comentarii

Lazar

2017-01-27 06:54:32


Sper ca toti consilierii in frunte cu pesedistii sa lasa orgoliile si sa treaca la munca nu sa bage bete in roata pentru obiectivele pe care incearca sa realizeze presedintele CJ Vestea.

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotional