Curs BNR

1 EUR = 4.9758 RON

1 USD = 4.6712 RON

1 GBP = 5.7677 RON

1 XAU = 354.4765 RON

1 AED = 1.2719 RON

1 AUD = 3.0068 RON

1 BGN = 2.5441 RON

1 BRL = 0.8970 RON

1 CAD = 3.4040 RON

1 CHF = 5.1247 RON

1 CNY = 0.6449 RON

1 CZK = 0.1969 RON

1 DKK = 0.6669 RON

1 EGP = 0.0971 RON

1 HUF = 1.2603 RON

1 INR = 0.0560 RON

1 JPY = 3.0182 RON

1 KRW = 0.3387 RON

1 MDL = 0.2597 RON

1 MXN = 0.2740 RON

1 NOK = 0.4241 RON

1 NZD = 2.7592 RON

1 PLN = 1.1519 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0500 RON

1 SEK = 0.4281 RON

1 TRY = 0.1433 RON

1 UAH = 0.1174 RON

1 XDR = 6.1419 RON

1 ZAR = 0.2447 RON

Editia 8168 - 23 apr 12:01

Radio Zu vrea frecvenţă de Braşov

Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 21 iunie 2017

Lupta începută luni la CNA e una strânsă, 23 de competitori pe singura licenţă „licitată” în oraşul nostru

Radio Zu vrea frecvenţă de Braşov

Radio Zu, post de radio din grupul Camina, parte a grupului Intact, a solicitat, de la CNA, la Concursul frecvenţelor 2017, licenţe pentru Braşov, Iaşi şi Sibiu. Valoarea investitiei iniţiale ar fi de 8.800 de euro pentru fiecare staţie, au precizat solicitanţii.
„Nu ştiu ce aş mai putea spune, ne cunoaşteti foarte bine, noi tocmai ne întoarcem de la Constanţa unde am avut ediţia din acest an a Fortza Zu, amintesc de asta pentru că există un curent pe care îl cunoaştem, de rezervă vizavi de reţele mari din Bucureşti, iar eu aş dori să vă rog să nu ne puneţi totuşi pe toţi în aceeaşi galeată, pentru că unii dintre noi, reţelele mari din Bucureşti, suntem mai dezavantajaţi decât ceilalţi. Radio Zu este cel mai tânăr post de radio din Bucureşti, are cele mai puţine licenţe locale, iar pe de altă parte, din perspectiva de performanţe ne cunoaşteţi rezultatele, cunoaşteţi implicarea noastră în viaţa socială a românilor nu numai a bucureştenilor, ne cunoaşteţi campaniile cu rol social. Am pomenit de Fortza Zu pentru a repuncta de asemenea forţă pe care radioul o are, implicarea lui într-o altă industrie. În ciuda prognozei foarte proaste de vreme care a fost anunţată pentru weekend-ul ce s-a încheiat, am avut bucuria de a fi în mijlocul a 80.000 de oameni, şi asta spune enorm”, a declarat, în faţa comisiei CNA, Rodica Miculescu, director general Grupul Camina, citată de paginademedia.ro.

Fresh FM, radioul studenţesc şi „sora mea, prodecana”
Tot pentru Braşov vrea licenţă de la CNA şi Fresh FM din Slobozia, pentru un post de radiu studenţesc, în deschiderea căruia promite o investiţie de 100.000 de euro (80.000 de euro pentru echipamente de emisie şi de studio şi 20.000 de euro pentru amenajarea studiourilor şi producţie iniţială). „La Braşov avem un concurent puternic, Braşov FM. Dar am gasit o soluţie, un radio de studenţi pentru tinerii din Braşov. Sora mea e prodecană la o universitate din Braşov, iar în cadrul universităţii este o facultate de sociologie şi ştiinţele comunicării. Pe lângă această facultate funcţionează un radio online. Am vorbit deja cu cei trei studenţi care lucrează la acel radio şi au fost foarte încântaţi”, a declarat Dan Borbie, reprezentantul postului.  

Pentru catolici
Şi postul cu tematică religioasă Catolic Radio Maria România a solicitat de la CNA preluarea licenţei pentru Braşov. Radio Maria face parte dintr-o reţea radiouri la nivel internaţional, extinsă în peste 70 de ţări, potrivit reprezentanţilor postului prezenţi marţi la CNA. Emisia în România se face de la Oradea, în prezent prin şase staţii.
„Radio Maria se susţine numai din donaţiile ascultătorilor, suntem singurul post de radio care se susţine doar prin donaţii. Marşăm foarte mult pe ideea ca omul timpurilor noastre să gândească cu capul propriu şi să nu fie îndoctrinat. Realizăm foarte multe evenimente culturale tematice, avem invitaţi şi de la alte religii”, a declarat Doru Popovici, director Radio Maria Romania.

Şi pentru ortodocşi
Tot pentru un post de radio religios, ortodox de această dată, solicită frecvenţă şi Asociaţia Centrului Media Speranţa, deţinătoarea celor 45 de frecvenţe audiovizuale pe care se aude în acest moment postul Radio Vocea Speranţei. Cererea e pentru 22 de frecvenţe noi, prioritare fiind frecvenţele din Râmnicu Valcea, Topliţa, Comăneşti, Braşov şi Iaşi. De ce prioritare? „Ne-am bazat pe puterea staţiilor, pe poziţionarea emiţătoarelor şi pe solicitările primite de acolo, de la ascultătorii care ne urmăresc pe internet sau au ascultat postul în alte zone şi îl vor şi acolo”, a declarat un reprezentant al postului de radio, prezent în faţa Consiliului.

De la RCS&RDS, Dance şi Music FM
Şi radiourile Dance FM şi Music FM, operate de societatea Campus Radio SRL, din grupul RCS&RDS, au cerut de la CNA frecvenţa pentru Braşov.
„L-am creat ca o alternativă şi oarecum tinerilor ne adresăm în fiecare zi şi ne-am dori să-l extindem şi în alte oraşe. Am acoperit mai multe genuri muzicale, ideea e că tinerii care ies şi se distrează în cluburi să aibă o muzică pe care să o asculte tot timpul, nu numai pe la petreceri. Am reuşit să aducem unii din cei mai buni dj din lume pe radio, dar reuşim să promovam şi dj români care sunt pe val”, a declarat în faţa comisiei Marius Onuc, unul dintre matinalii de la Pro FM, care a susţinut cauza Dance FM.
„Ne propunem să oferim o alternativă muzicală de calitate, o componentă care nu se regăseşte prea bine reprezentată în alte posturi. Este vorba de o muzică veche, poate chiar Andrea Bocceli, Tina Turner. Este un radio care acum emite în Bucuresti, Cluj-Napoca şi Târgu Mures”, a spus şi Marius Dobre, director executiv Pro FM, cu referire la Music FM.

De la Râşnov, la Braşov
Postul de radio Impuls FM din Cluj-Napoca deţine deja o licenţă la Râşnov, dar a cerut la CNA una şi pentru Braşov. „Pe modelul deja existent vrem să oferim serviciile şi programele noastre şi celorlaltor cetăţeni pentru oraşele în care am aplicat. Avem o strategie clară în cap pe care vrem să o aplicăm. Sunt oraşe în care nu ne auzim şi avem solicitări din partea oamenilor din acele oraşe, în acest moment ascultându-ne doar în mediul online”, a declarat Calin Zereş, reprezentantul Radio Impuls.  Programul pentru staţiile din ţară ale Radio Impuls se difuzează din studiourile de la Cluj-Napoca, în colaborare cu corespondenţi locali.

Câştigătorii se anunţă pe 27 iunie
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a dat luni startul la concursul la care sunt puse la bătaie 30 de frecvenţe radio FM şi două AM. La Braşov, pentru frecvenţa 91,9 FM s-au depus 23 de dosare, printre companiile interesate fiind, în afară de cele menţionate până acum, şi Itsy Bitsy, RFI România, Guerrilla sau Smart FM. Astfel, în perioada 19 – 22 iunie, în zilele de luni, marţi, miercuri şi joi, radiodifuzorii care s-au înscris la concurs îşi vor prezenta proiectele în faţa membrilor CNA. Pe 27 iunie, marţi, membrii CNA vor vota la cine va merge fiecare frecvenţă în parte.

+8 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie