leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6975 RON

1 USD = 4.1192 RON

1 GBP = 5.3305 RON

1 XAU = 170.2283 RON

1 AED = 1.1214 RON

1 AUD = 2.9602 RON

1 BGN = 2.4018 RON

1 BRL = 1.0983 RON

1 CAD = 3.1066 RON

1 CHF = 4.1441 RON

1 CNY = 0.6079 RON

1 CZK = 0.1837 RON

1 DKK = 0.6293 RON

1 EGP = 0.2302 RON

1 HUF = 1.4745 RON

1 INR = 0.0579 RON

1 JPY = 3.7645 RON

1 KRW = 0.3669 RON

1 MDL = 0.2402 RON

1 MXN = 0.2160 RON

1 NOK = 0.4829 RON

1 NZD = 2.7866 RON

1 PLN = 1.0943 RON

1 RSD = 0.0397 RON

1 RUB = 0.0620 RON

1 SEK = 0.4579 RON

1 TRY = 0.7696 RON

1 UAH = 0.1472 RON

1 XDR = 5.7408 RON

1 ZAR = 0.2981 RON

Editia 6954 - 25 apr 20:00

Răspopit

Autor: Petra VÂRLAN

Publicat la 17 ianuarie 2017

Este sancţiunea dată de către Instanţa de Judecată a Bisericii Ortodoxe Române pentru preoţii care au indus o serie de credincioşi în eroare cu aşa-zise conferinţe de promovare a „adevăratei credinţe” de către monahi de la Sfântul Munte

Răspopit

În toamna anului trecut, o serie de falşi monahi care nu aveau nici o autorizare a Sfântului Munte, cu sprijinul unor preoţi ortodocşi români, produceau o serie de nelinişti în rândul credincioşilor ortodocşi prin larga serie de conferinţe organizate şi popularizate de asociaţii şi site-uri online aşa-zis „laice”.
Aceştia au susţinut că sunt părinţi duhovniceşti sprijiniţi de Sfânta Chinotită (Muntele Athos) şi că au venit în România să spună adevărul despre credinţă, atacând în mod vădit mitropoliţii şi episopii locului, dar şi pe patriarhul României. O astfel de conferinţă a avut loc la jumătatea lui octombrie 2016 şi la Braşov, printre organizatori numărându-se şi preotul Ciprian Staicu, care la data respectivă era paroh într-o comună din judeţul Covasna, şi care le-a fost şi traducător „pustnicilor” de la Muntele Athos la respectivul eveniment.

Conferinţe organizate fără nici o binecuvântare
În cadrul acestor conferinţe, monahii l-au atacat în mod vehement şi pe patriarhul ecumenic de la Istanbul, afirmând în faţa credincioşilor că sute de părinţi ai Muntelui Athos îi susţin în acest demers.
În urma verificărilor efectuate de către autorităţile canonice ale Bisericii Ortodoxe Române, s-a constatat că aceştia nu aveau nici o legătură cu încuviinţările date de Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, cu atât mai puţin de ierarhii Mitropoliei Ardealului sau ai Episcopiei Ortodoxe a Covasnei şi Harghitei.
De altfel, înalţii prelaţi ai Bisericii Ortodoxe Române au subliniat faptul că Sinodul al şaselea Ecumenic interzice să propovăduiască în altă eparhie fără binecuvântare (Can. 20 Sin. VI Ec.).  „Dacă nici episcopii nu pot propovădui în eparhii străine, cu atât mai mult se aplică această prevedere clericilor şi monahilor care nimic nu au voie să facă fără învoirea episcopului (Can. 39 Ap.). Aceşti monahi nu au nici o binecuvântare din partea vreunui episcop din Biserica Ortodoxă Română şi nici din partea mănăstirilor pe care pretind că le reprezintă. Acest fapt negativ se adaugă la îndemnurile lor la schismă prin nepomenirea ierarhilor şi arată că monahii nu sunt «mărturisitori», ci neascultători şi dezbinători”,  au explicat oficialii Bisericii Ortodoxe Române.

Adevărul a ieşit la iveală
Şi pentru că orice faptă vine cu răsplată, iată că, la scurt timp, adevărul a ieşit la iveală, iar preoţii ortodocşi care se alăturaseră demersurilor celoralalţi călugari finanţaţi de reţelele internaţionale, care nu voiau binele României, au fost caterisiţi conform Regulamentului Autorităţilor Canonice Disciplinare şi al Instanţelor de Judecată ale Bisericii Ortodoxe Române, fiind găsiţi vinovaţi în formă gravă faţă de neascultare şi nesupunere faţă de autoritatea bisericească.  Caterisit a fost şi preotul Ciprian Staicu, la data scandalului preot paroh al Parohiei Ortodoxe Ghelinţa din Protopopiatul Sfântu Gheorghe, care s-a ocupat de evenimentul de la Braşov, şi la acea vreme a susţinut că nu are nici o implicare în organizarea acestor conferinţe, doar că era în trecere prin Braşov şi a fost rugat de către organizatori să efectueze traducerea din limba greacă a celor spuse de monahii de la Muntele Athos. „Potrivit prevederilor Art. 34, alin(1), lit.a)-b)-c),  din  Regulamentul Autorităţilor canonice şi al Instanţelor de judecată al Bisericii Ortodoxe Române, în temeiul Art.150, alin.(1) din Statutul pentru Organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române,  şi ale  Art. 127 alin.(1), Art.129, lit. j) şi Art.131,  din  Regulamentul Autorităţilor canonice şi al Instanţelor de judecată al Bisericii Ortodoxe Române  în cadrul Şedinţei Consistoriului Eparhial din data de 10 ianuarie 2017 Preotul Staicu Ioan Ciprian, a fost revocat din funcţia Paroh al Parohiei Ortodoxe Române Ghelinţa, Protopopiatul Sfântu Gheorghe”, se precizează într-un comunicat de presă al Episcopiei Covasnei şi Harghitei.

Credincioşii riscau să îşi piardă calitatea de creştini ortodocşi
Curios era faptul cum au reuşit aceşti monahi „să prostească” credincioşii de bună credinţă care au venit la manifestări. Din verificările făcute de biserică s-a constatat că aceştia au fost de fapt induşi în eroare în mod mârşav, Consistoriul Eparhial ţinând cont în cadrul acestei anchete de faptul că aceştia au fost manipulaţi şi minţiţi, pentru că altfel îşi puteau pierde calitatea de creştini botezaţi ortodocşi, neamaiavând dreptul să fie înmormânataţi în credinţa şi cimitirele ortodoxe.Conferinţa din octombrie 2016 de la Aro Palace Braşov, cu preotul Ciprian Staicu la prezidiu.

 

+5 -8

Comentarii

Eugen

2017-01-21 17:51:17


Sa nu patim si noi la fel,datorita ierarhilor eretici,tradatori,masoni in frunte cu Daniel Ciubotea,care au mai tinut si saptamana de rugaciune in comun.La mânăstirea Xiropotamu în timp ce călugării ortodocşi slujeau cu catolicii Sfânta Liturghie, într-un Paraclis, s-a făcut un cutremur mare şi a căzut cupola peste ei, omorându-i pe toți. Ca mărturie a acestui înfricoşător semn Paraclisul nu a fost refăcut multă vreme şi abia după anul 2000 s-au restaurat zidurile exterioare şi cupola.Doamne apara-ne de eretici si intoarcei din ratacire!

valeriu

2017-01-21 15:26:36


Nu vă mirați prea tare, fiindcă 98 % din ziariștii noștri sunt analfabeți la credința noastră ortodoxă.De aceea paraziții și străinii de neam sunt stăpâni peste Romania. Vai de noi, că au ajuns femei analfabete să vorbească despre un preot care are curajul să se lupte și tocmai prin caterisire a ajuns să fie victorios în fața Mitropolitului Ardealului. Doamna jurnalistă, după dv., Sfântul Antim Ivireanul care a fost caterisit și Sfântul Constantin Brâncoveanu să le luați cununa sfințeniei. Mă rog să vă lumieze, Domnul Iisus Hristos pentru că ați mărturisit acest mare neadevăr, despre un preot mărturisitor. Doamne ajută!

alex

2017-01-18 23:02:11


"Credincioşii riscau să îşi piardă calitatea de creştini ortodocşi Curios era faptul cum au reuşit aceşti monahi „să prostească” credincioşii de bună credinţă care au venit la manifestări. Din verificările făcute de biserică s-a constatat că aceştia au fost de fapt induşi în eroare în mod mârşav, Consistoriul Eparhial ţinând cont în cadrul acestei anchete de faptul că aceştia au fost manipulaţi şi minţiţi, pentru că altfel îşi puteau pierde calitatea de creştini botezaţi ortodocşi, neamaiavând dreptul să fie înmormânataţi în credinţa şi cimitirele ortodoxe." 1 la mana aia cand au acceptat creta nu mai sunt ortodocsi cu daniel in frunte. si 2 la mana ma bucur si marturisesc ca nu am fost indus in eroare sa ridic glasu impotriva lor, asa ca sa nu imi ragaie la cap popa satanei cand o sa mor. 3 la mana, fruntea sus cinstite parinte Ciprian, caterisirea celor rataciti nu are valoare.

Flucus ioan

2017-01-18 17:26:21


Nu e valida caterisirea pentru ca a fost facuta pe nedrept. P.Ciprian Staicu este un Preot Marturisitor. A spus adevarul despre sinodul talharesc de la Creta.Rusine doamna Varlam.Noi cei de pe nou suntem in erezie din 1924 de cand satana ne.a rupt de calendarul vechi divin si acum cu acest sinod ne termina de tot.Nici un ierarh care ne.a vandut nu mai trebuie pomenit fiindca noi care asistam facem partasie cu acesti eretici si vai de noi.Nici ei nu se mantuiesc si nici pe altii nu lasa.Cand au semnat acele documente au fost condusi de satana

Costin

2017-01-18 12:46:30


Bre cucoană, inainte sa dar cu bâta nu ai invatat sa culegi informatia din mai multe surse de informare? Ai facut jurnalismul pe timpul lu Ceasca la.academia frunza? Intreaba- pe aia batrani ce inseamna ...nu ij mai dati bani geaba ma ca va face ziarul de caca

Getul

2017-01-18 10:37:21


Urat si neadevarat articol ; de fapt cred ca scris la comanda.Cum zicea cineva mai sus, mai documentati-va ,asta daca sunteti sincera.

Ciprian

2017-01-18 10:14:44


"Călugari finanţaţi de reţelele internaţionale" ??? Doamnă/Domnişoară (iertaţi-ma că nu pot folos apelativul "stimată"), cum puteţi scrie astfel de aberaţii? Pe ce vă bazaţi? Dar mai degrabă, cum poate conducerea BZB (care se vrea un ziar serios) să tolereze asemenea articole? Stimată redeacţie a BZB, aveţi nişte oameni competenţi la suplimentul religios, de ce nu îi consultaţi înainte de a publica asfel de gunoaie?

cristi r

2017-01-18 09:57:19


-parintii din Athos au avut binecuvantare de la manastire,ei au venit sa faca bine,sa pastreze credinta ortodoxa,sa invete credinciosii sa se fereasca de ecumenismul eretic propovaduit de BOR si prin rugaciunea in comun cu ereticii -sinodul din Creta a fost eretic: http://stiriletale.com/religie/sinodul-din-creta-fost-eretic-si-talharesc/ -ecumenismul este erezie: http://stiriletale.com/religie/ecumenismul-este-cea-mai-mare-erezie-secolului-nostru/ -Singurul episcop român anti-ecumenist, PS Longhin Jar de Banceni - care a oprit pomenirea Patriarhului Chiril al Moscovei - este impotriva sinodului pan-ecumenist din Creta : http://stiriletale.com/religie/ps-longhin-jar-ierarhii-semnatari-creta-vor-merge-iad-cu-ereziile-lor/

mircea

2017-01-18 09:19:04


Si daca conducerea BOR si-a schimbat stapanul, renuntand la Dumnezeu si alegand pe satana, atunci noi trebuie sa-i urmam !? Noi trebuie sa ramanem sub ascultarea lor ?! Noi trebuie sa ramanem in comuniune cu ei ?! Monahii din Muntele Athos au venit in Romania cu binecuvantare ! Au venit sa salveze de la caderea in iad pe care le-o pregatise conducerea satanica a BOR !!!!!! De aceea nu convine Patriarhiei conferintele acestor parinti marturisitori ai Adevarului Hristos !!! Pentru ca le-a zadarnicit lucrarea satanica de pierzare a sufletelor !!!!!! Conducerea BOR sunt lupi in blana de oaie !!! CINSTE PARINTELUI CIPRIAN STAICU SI PARINTILOR DIN SFANTUL MUNTE ATHOS CARE AU TINUT CONFERINTELE !!! VREDNICI SUNT !!! AMIN !!!

mirela dumitriu

2017-01-18 09:05:31


cel , cea care ai scris mizeria de articol , mai documenteaza-te , vezi pe yootube inregistrari video cu parintii stareti din Athos care au dat binecuvantari pt acele conferinte

niki

2017-01-18 08:53:42


Orice poti afirma despre un ziarist dar nu ca este analfabet. Stam prost cu evaluarea. Asa se intampla si in cazul sinodului din Creta. E un pretext pentru dusmanii Ortodoxiei sa mai dea o lovitura, folosindu-se de frustratii din BOR, dar si de stilisti, sectari, asociatii religioase schismatice...care din solidaritate cu primii pun si ei umarul stirbirea Bisericii.

elena

2017-01-18 07:35:52


CORUPTIE peste tot, dar vai si-n Biserica!!! Eu atit va intreb, oare voua astora care mintiti cu atita nerusinare nu va este frica de rugaciunile pr.SAVA, CIPRIAN care sint Marturisitori ai Adevarului?Chiar pe dinsii v-ati gasit sa-i judecati? Dar de ce nu dati in presa ce fac ierarhii "ortodocsi"care au vindut ORTODOXIA pt.un Scaun pe care nu-l merita!? RUSINE!!!

ionutz

2017-01-18 07:30:08


https://ganduridinortodoxie.wordpress.com/2017/01/17/care-sunteti-din-bucuresti-mergeti-joi-19-ianuarie-2017-la-sfantul-silvestru-si-tulburati-spurcaciunea-pentru-parintele-constantin-galeriu-faceti-o/

Pr. Cristian

2017-01-17 23:16:01


Asa zisa ”caterisire” a pornit de la Streza, iar acesta fiindca e mason ce lupta la porunca lui Frunzaverde impotriva propriei credinte, a fost caterisit direct de Dumnezeu.

Nicoleta C

2017-01-17 23:02:41


Doamna jurnalista,se vede ca toti sunteti scoliti in acelasi stil:vicleni,mincinosi si lipsiti de obiectivitate.Ce subtitluri ,,socante''!!:Conferinte org fara binecuvantare(oare ma-ta stii macar ce e aia binecuvantare?apropo,ai binecuvantare de la vreun duhovnic ecumenist sa scrii asa un articol?),Adevarul a iesit la iveala(nu ai specificat exact care adevar si nici cum a iesit la iveala,ci doar ca, in urma acestei mari descoperiri,pr staicu a fost caterisit;bineinteles pt ca ,,a fost dus in eroare'' de catre calugarii ,,finantati de retelele internationale''-vrem dovezi),Credinciosii riscau sa isi piarda calitatea de crestini ortodocsi(ce-am mai ras!! asta mai lipsea,ca in rest au facut destule).Oricum,ati facut un articol ,,IMPRESIONANT,HALUCINANT,SOCANT,cum va pricepeti sa faceti voi,ziaristii.V-au platit bine? Vom vedea plata din ceruri!

Monah Teodot

2017-01-17 22:52:10


Nu e valida caterisirea pentru ca a fost facuta pe nedrept. P.Ciprian Staicu este un Preot Marturisitor. A spus adevarul despre sinodul talharesc de la Creta.

Andrei Grosu

2017-01-17 22:47:52


Nu va e rusine doamna Varlan sa scrieti asemenea articol defaimator despre un parinte care marturiseste adevarata credinta ? Carui ONG sau Partid slujiti, sau v-au dat bani cei de la BOR ? Eu v-as da in judecata pentru calomnie dar nu sunt momentan in tara. Rusine sa va fie.

Corina

2017-01-17 17:56:28


Stimata doamna Petra Varlan, Va doresc cu sinceritate ca Sf Apostol Petru, al carui nume il purtati,sa va ajute sa aflati adevarul cat mai curand : atat Adevarul lui Hristos, Adevar aflat DOAR in Biserica Ortodoxa, cat si adevarul despre caterisirea parintelui Staicu. In rest,o noua jignire adusa unor credinciosi ortodocsi (care nu pot judeca /simti singuri si au fost "PROSTITI" de monahi ) nu este, desigur, ceva original in presa noastra...

Adriana

2017-01-17 17:20:13


Doamna ziarista,cate surse ati avut in scrierea articolului?Se pare ca dumneavoastra ati avut una singura.E pacat.Ati lovit intr-un om care si-a pus sufletul,sanatatea,familia in slujba lui Hristos.incercati sa aflati mai multe despre activitatea sa filantropica si despre pregatirea sa teologica.Cu totii ne-am dori un astfel de preot marturisitor!Dar preocuparea spre latura aceasta spirituala se pare ca va lipseste.Cu tot respectul:Nu aveti discernamant!

Filip

2017-01-17 16:42:13


Cred ca voi nu sunteti documentati, fratilor. Sau va documentati doar dintr-o singura sursa: siteul Pr. Ciprian. Cautati sa nu mai judecati! Numai papistasii lucrau precum voi acum. Una e sa va spuneti parerea, alta sa tulburati poporul. Numai calugarii papistasilor recurgeau la propaganda agresiva, asa cum faceti si fratiile voastre acum!

ELENA ADRIANA POPA

2017-01-17 15:33:49


Doamna ziarista ... din pacate sunteti total dezinformata ...si prin acest articol...dezinformati cititorii... Daca ati fi avut curiozitatea sa va informati ..si mai ales daca ati fi avut libertatea sa spuneti ADEVARUL..atunci puteati face ''prima pagina''PARINTELE CIPRIAN STAICU ESTE SINGURUL PARINTE ADEVARAT DIN EPARHIA VOASTRA .VREDNIC ESTE ....

utzu

2017-01-17 14:02:23


Dumnezeu să vă ierte căci nu știți ce faceți. Monahii aceia din Sfântul Munte au avut binecuvântarea duhovnicilor lor să vină să vorbească în România despre documentele pe care le-au semnat ierarhii români, inclusiv Patriarhul, la sinodul din Creta. Din nefericire, acele documente nu reflectă ortodoxia așa cum ne-a fost ea transmisă de Sfinții Părinți, ci erezia ecumenismului, o erezie descrisă de sfinții secolului trecut ca fiind o lucrare demonică ce acționează prin învățături greșite, practici greșite și atitudini greșite, erezie în care se regăsesc elemente din toate ereziile vechi și noi, așadar o panerezie strâns legată de venirea antihristului. Oricât de bizar vi se pare, părintele Staicu a fost caterisit exclusiv pentru că a îndrăznit să pună în discuție căderea Bisericii noastre în erezie. Această pedepasă necanonică, asemenea și articolul dvs profund nedrept sunt motive de mare cinste pentru credincioși. Doamne, ajută!

Gabriel

2017-01-17 13:23:17


Adevărul despre ECUMENISM și SINODUL din CRETA https://drive.google.com/file/d/0B5UnAwbXz-IyTFo3TTZ5eDMyaDg/view

Alexandru

2017-01-17 13:19:58


Si daca conducerea bisericii nu mai asculta de Cuvantul lui Dumnezeu, tu mai asculti de conducerea bisericii? Intrebarea e adresata "jurnalistei" care a "scris" "articolul".

tibi

2017-01-17 08:12:38


Analfabeta! Documenteaza-te inainte de a scrie ceva: http://prieteniisfantuluiefrem.ro (saitul "Raspopitului")

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

 • Mai nou, spioni

  Dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă au continuat ieri cu un nou episod. „Puterea lui Coldea (Florian Coldea, şef operativ al SRI - n.r.) asupra colegilor şi asupra celorlalte instituţii vine[...]

  2017-01-17 citeste mai mult
 • Atacă şi Bica

  Fostul procuror şef al DIICOT, făgărăşeanca Alina Bica, a vorbit ieri, la B1 TV, despre noile dezvăluiri făcute de Sebastian Ghiţă despre Florian Coldea.  Bica susţine că acesta ar putea[...]

  2017-01-17 citeste mai mult
 • Oficial, acuzat

  Fostul preşedinte Ion Iliescu s-a prezentat, ieri, la Parchetul General pentru a declaraţii în „Dosarul Mineriadei”. Iliescu a refuzat să facă declaraţii presei, dar avocatul acestuia[...]

  2017-01-17 citeste mai mult
 • Delegaţia Trump

  Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi premierul Sorin Grideanu au primit invitaţii şi vor participa la ceremonia de învestitură a lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al Statelor[...]

  2017-01-17 citeste mai mult
 • Închisoare pentru Orban

  DNA a cerut ieri judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie condamnarea fostului deputat Ludovic Orban la închisoare cu executarea pedepsei, în dosarul în care[...]

  2017-01-17 citeste mai mult
banner promotional