leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6975 RON

1 USD = 4.1192 RON

1 GBP = 5.3305 RON

1 XAU = 170.2283 RON

1 AED = 1.1214 RON

1 AUD = 2.9602 RON

1 BGN = 2.4018 RON

1 BRL = 1.0983 RON

1 CAD = 3.1066 RON

1 CHF = 4.1441 RON

1 CNY = 0.6079 RON

1 CZK = 0.1837 RON

1 DKK = 0.6293 RON

1 EGP = 0.2302 RON

1 HUF = 1.4745 RON

1 INR = 0.0579 RON

1 JPY = 3.7645 RON

1 KRW = 0.3669 RON

1 MDL = 0.2402 RON

1 MXN = 0.2160 RON

1 NOK = 0.4829 RON

1 NZD = 2.7866 RON

1 PLN = 1.0943 RON

1 RSD = 0.0397 RON

1 RUB = 0.0620 RON

1 SEK = 0.4579 RON

1 TRY = 0.7696 RON

1 UAH = 0.1472 RON

1 XDR = 5.7408 RON

1 ZAR = 0.2981 RON

Editia 6907 - 19 feb 16:55

Răzbunare în stil mafiot în presa braşoveană?

Autor: Sorin ŢÎRCĂ

Publicat la 12 octombrie 2017

Maşina directorului trustului Mix a fost incendiată marţi noapte. Poliţia a deschis dosar penal în urma plângerii depuse de jurnalista Onelia Pescaru

Răzbunare în stil mafiot în presa braşoveană?Pare incredibil, dar directorul unui post local de televiziune din Braşov acuză patronul din umbră al altei televiziuni că i-a incendiat maşina. Autoturismul pe care îl utiliza cunoscuta jurnalistă, Onelia Pescaru, a luat foc în noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 1.00. Onelia Pescaru spune că alarma au dat-o cei doi câini, care au lătrat cu multă furie. „Semnalul l-a dat câinele. Am ieşit de două ori pe balcon, lătra, era foarte agitat, era dubios. Probabil în momentul în care ieşeam pe balcon s-a ascuns persoana respectivă. Sunt sigură 100% că este vorba de o mână criminală. Nu are cum să ia foc o maşină în toiul nopţii, la 5 ore după ce a fost oprită. S-a auzit o bubuitură, am ieşit a treia oară pe balcon, în momentul acela a apărut flacăra şi în 10 minute a ars ca o torţă”, povesteşte Onelia Pescaru, director MIX TV.

Onelia Pescaru spune că ameninţările ar fi început de acum un an: „Sunt sigură 100% că este vorba de o mână criminală”.

Bani la mijloc
Cunoscuta jurnalistă spune că a primit mai multe ameninţări, mai întâi în urmă cu un an, când Mix Tv s-a despărţit de Mix 2 - actualul Braşov Tv - iar apoi în ultima săptămână. Onelia Pescaru spune că fosta contabilă a Mix Tv, actualmente contabil la Braşov Tv, a plecat cu tot cu soft la noua televiziune. În opinia directorului Mix, la un contract, contabila a omis să modifice datele Mix Tv cu cele ale Braşov Tv, astfel că banii au intrat în contul televiziunii lui Aristotel Căncescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean. Cum această societate are conturile blocate pentru datorii la stat, ANAF a retras imediat cea mai mare parte din bani, echivalentul datoriei. „O greşeală a contabilei de la o televiziune concurentă a făcut ca nişte bani care nu erau destinaţi trustului nostru de presă să ajungă într-unul din conturile noastre, bani care au ajuns după aceea la stat”, a explicat realizatoarea TV.
Deşi secretara Mix TV i-a explicat contabilei de la Braşov TV ce s-a întâmplat, aceasta din urmă i-a dat numărul secretarei consilierului judeţean Andrei Kadas (cel despre care se spune că controlează Braşov TV), care a sunat la Mix TV şi a ameninţat-o şi jignit-o pe secretara Anamaria Chirilă. „Dânsa ce-a zis? Ca să mă sperie, i-a dat numărul meu de telefon domnului Kadas şi acum o săptămână am primit telefon de la dânsul şi mesaje prin care mă ameninţă şi na... nu e tocmai normal. Mi-a spus că eu şi cu domnul Căncescu i-am furat banii, suntem nişte hoţi – nu pot să mă exprim aşa cum a spus el – că el îşi vrea banii şi, dacă nu, o să vedem noi”, spune secretara, care este extrem de speriată şi crede că lucruri şi mai grave se pot întâmpla dacă autorităţile nu vor rezolva cazul.
De altfel, că Andrei Kadas este foarte supărat pe ce s-a întâmplat poate fi dedus şi din reportajul apărut la Braşov TV, în care filiala din oraş a băncii unde are cont MIX TV a fost făcută cu ou şi oţet, mai arată sursa citată.

PUSĂ MARTOR. Secretara presupusei victime (foto) acuză că a fost atacată verbal de secretara presupusului acuzat.

„Nu am bănuieli, am certitudini”
După neînţelegere şi ameninţări, în noaptea de marţi spre miercuri, SUV-ul firmei patronate de Aristotel Căncescu şi condus de Onelia Pescaru a luat foc. Jurnalista este sigură că îl cunoaşte pe cel care a dat ordin să îi fie incendiată maşina. „Nu am bănuieli, am certitudini, numai că, în acest moment, din varii motive, nu pot să exprim aceste certitudini în media, le-am formulat acolo unde este cazul şi am încredere în instituţiile statului – folosesc această sintagmă. Am fost ameninţată în repetate rânduri, am o plângere depusă pentru şantaj şi ameninţare în urmă cu un an, la Poliţia Braşov, clasată. Poliţia cunoaşte această situaţie, au fost telefoane care au precedat-o, au fost ameninţări şi am toate motivele să spun că ştiu cine este vinovatul”, declară cea care utiliza maşina incendiată. De altfel, mult timp una dintre maşinile lui Andrei Kadas a stat la poarta Oneliei Pescaru zi şi noapte, chiar în faţa maşinii acesteia, în scopul de a o intimida, după cum susţine jurnalista. Onelia Pescaru spune că a făcut o plângere la DNA încă anul trecut împotriva lui Andrei Kadas, dar aceasta nu s-a concretizat cu un dosar. Plângerea a fost tot din cauza ameninţărilor şi a faptului că o maşină a consilierului judeţean era postată zi şi noapte în faţa casei jurnalistei, chiar în faţa maşinii acesteia, iar Onelia Pescaru spune că sunt şi fotografii în care se vede acest lucru.

Surprins de acuzaţii
Contactat telefonic, Andrei Kadas s-a scuzat spunând că este la o înmormântare şi a promis că va face şi el o declaraţie, mai ales că s-a arătat extrem de surprins de faptul că ar putea fi acuzat de cineva că este implicat în asemenea acte.

S-a deschis dosar penal
Reprezentanţii Poliţiei au confirmat miercuri că s-a primit o plângere penală în acest caz, fiind deschis dosar penal instrumentat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere. „A fost înregistrată o plângere în urmă căruia am deschis un dosar penal pentru infracţiunea de distrugere. Poliţiştii fac în acest moment cercetări pentru a afla care au fost împrejurările în care s-a produs incidentul”, a declarat Gabriela Dinu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov.

Foto: „Stenograma” de pe sms-uri, pusă la dispoziţia jurnaliştilor.

+6 -0

Comentarii

Sherlock Holmes

2017-10-12 10:59:53


Hint: Kasim Emaka, Andi&Iosif Kadas, fratii Alexa, interlopi Noua, Cancescu, aeroport, spagi. Boom! Makes sense?

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotional