Curs BNR

1 EUR = 4.9763 RON

1 USD = 4.6386 RON

1 GBP = 5.8067 RON

1 XAU = 346.8933 RON

1 AED = 1.2629 RON

1 AUD = 3.0283 RON

1 BGN = 2.5444 RON

1 BRL = 0.9012 RON

1 CAD = 3.3920 RON

1 CHF = 5.0843 RON

1 CNY = 0.6401 RON

1 CZK = 0.1974 RON

1 DKK = 0.6672 RON

1 EGP = 0.0968 RON

1 HUF = 1.2671 RON

1 INR = 0.0557 RON

1 JPY = 2.9797 RON

1 KRW = 0.3376 RON

1 MDL = 0.2601 RON

1 MXN = 0.2723 RON

1 NOK = 0.4234 RON

1 NZD = 2.7650 RON

1 PLN = 1.1532 RON

1 RSD = 0.0425 RON

1 RUB = 0.0503 RON

1 SEK = 0.4274 RON

1 TRY = 0.1430 RON

1 UAH = 0.1170 RON

1 XDR = 6.1159 RON

1 ZAR = 0.2442 RON

Editia 8171 - 26 apr 04:42

Record culinar la Braşov: cea mai mare porţie de fasole bătută

Autor: Iulian CUIBAR

Publicat la 10 august 2016

2.000 de porţii gătite „live”, la Vegetarian Grand Prix

Record culinar la Braşov: cea mai mare porţie de fasole bătută

Cea mai mare porţie de fasole bătută cu ceapă prăjită din lume a fost preparată la cupa Vegetarian Grand Prix, competiţie găzduită de centrul de evenimente Lux Divina din Braşov în weekendul trecut. Recordul a fost omologat de către International Culinary Records, Culinary World Records Department şi diploma a fost acordată organizatorilor competiţiei - Centrul Lux Divina, Culinary Association Euro East Alternative şi Euro Toqes România.
Peste 2.000 de porţii din fasolea bătută preparată în mod tradiţional au fost servite din gigantica tavă, iar preparatul a impresionat nu numai prin cantitate, ci şi prin gustul său excelent. Acesta a fost doar unul dintre momentele inedite ale competiţiei organizată de Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ (ACEEA) - membră în World Association of Chefs Societies, Euro Toques România şi centrul de evenimente Lux Divina. Ajunsă la a doua ediţie, competiţia a devenit un eveniment de marcă în lumea rarefiată a bucătăriei ridicată la rang de artă.
Un număr dublu de bucătari profesionişti faţă de ediţia anterioară (80 faţă de 40 anul trecut) s-au întrecut să prepare cele mai surprinzătoare şi gustoase preparate vegetariene şi raw vegane, în concursul de artă culinară şi de cofetărie, proba de gătit live şi marea finală. Medalia de aur la secţiunea Lacto Ovo Vegetarian a revenit chef-ilor de la Lux Divina, iar la competiţia pe echipe, aceeaşi echipă şi-a adjudecat medalia de bronz. În finalul competiţiei, juriul internaţional a realizat o demonstraţie culinară de înaltă clasă în faţa unui public numeros.
Evenimentul îşi doreşte să promoveze alimentaţia vegetariană în rândul românilor şi să demonstreze cu ajutorul specialiştilor că se pot crea preparate extrem de variate, hrănitoare şi spectaculoase.

+1 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie