leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6975 RON

1 USD = 4.1192 RON

1 GBP = 5.3305 RON

1 XAU = 170.2283 RON

1 AED = 1.1214 RON

1 AUD = 2.9602 RON

1 BGN = 2.4018 RON

1 BRL = 1.0983 RON

1 CAD = 3.1066 RON

1 CHF = 4.1441 RON

1 CNY = 0.6079 RON

1 CZK = 0.1837 RON

1 DKK = 0.6293 RON

1 EGP = 0.2302 RON

1 HUF = 1.4745 RON

1 INR = 0.0579 RON

1 JPY = 3.7645 RON

1 KRW = 0.3669 RON

1 MDL = 0.2402 RON

1 MXN = 0.2160 RON

1 NOK = 0.4829 RON

1 NZD = 2.7866 RON

1 PLN = 1.0943 RON

1 RSD = 0.0397 RON

1 RUB = 0.0620 RON

1 SEK = 0.4579 RON

1 TRY = 0.7696 RON

1 UAH = 0.1472 RON

1 XDR = 5.7408 RON

1 ZAR = 0.2981 RON

Editia 6886 - 18 ian 13:34

Scene filmate în Răcădău: Băiat de 11 ani bătut de şefa „băieţilor de cartier”

Autor: Sorin ŢÎRCĂ

Publicat la 01 februarie 2017

Bătăuşa e elevă de clasa a VIII-a. Un copilbun spun profesorii ei, dar care în ultima perioadă a luat-o se pare pe căi greşite

Scene filmate în Răcădău: Băiat de 11 ani bătut de şefa „băieţilor de cartier”

O elevă de clasa a VIII-a s-a lăsat filmată de prieteni în timp ce agresa un băiat cu trei ani mai mic şi a postat totul pe o reţea de socializare. Chiar dacă şi fata este minoră, poliţiştii s-au autosesizat în urma prezentării filmului de către reprezentanţii mas-media şi de către mai mulţi cetăţeni revoltaţi de comportamentul fetei.

Întreaga filmare a fost postată pe Facebook
Braşovenii au fost foarte revoltaţi în aceste zile când au văzut pe Facebook o fată care agresează un băiat mai mic decât ea, în vârstă de 10 - 11 ani, în parcul Trandafirilor din Răcădău. Fata utilizează un limbaj plin de înjurături, îl ameninţă pe băiat şi îl loveşte în repetate rânduri, în ciuda rugăminţilor acestuia de a fi lăsat în pace. Culmea este că nici motivele invocate de fată pentru corecţia aplicată băiatului nu sunt unele care să poată conduce la un asemenea comportament, însă aceasta s-a enervat tot mai tare şi a avut un comportament din ce în ce mai agresiv.

Idilele şi răzbunările de la colţul blocului
După ce a primit zeci de lovituri din partea adolescentei, băiatul o roagă plângând să-l lase în pace. Fata i-ar fi reproşat că i-ar fi stricat relaţia cu un tânăr.
„Te rog, lasă-mă, te rog!/ Jur că îţi mai *** un pumn de leşini!/ Te rog, lasă-mă în pace, că nu... Te rog!/ Mă doare în ***. Dar pe tine te-a interesat de mine că mi-ai pus toată Cerna în cap? Te-a interesat că mi-ai pus tot Sânpetrul în cap? Te-a interesat? Mi-a zis Silvia că e vina ta. Mi-a zis Silvia, prietena ta, la telefon”, sună o parte din dialogul dintre Mădălina şi Alexandru.
În jurul fetei erau mai mulţi prieteni ai acesteia, însă nimeni nu a intervenit să-l ajute pe băieţelul agresat. Ba mai mult, o încurajează pe elevă să-l agreseze în continuare pe copil ca mai apoi să meargă să fumeze. Alţi tineri prezenţi la faţa locului i-au fetei permisiunea să-l lovească pe băiat.

Poliţia s-a autosesizat în urma sesizărilor primite de la presă şi braşoveni revoltaţi
Intimidat de agresiune, Alexandru nu le-a spus nimic părinţilor. Întreaga scenă s-a petrecut sâmbătă, în jurul orei 18:00, însă părinţii copilului au văzut filmul pe reţeaua de socializare abia luni seara. Între timp, l-au văzut şi poliţiştii braşoveni, care au deschis o anchetă. „La momentul acesta, în urma vizualizării filmului pus la dispoziţie atât de mass-media, cât şi de către o parte din cetăţenii cu spirit civic, colegii mei din cadrul Poliţiei Municipiului Braşov s-au sesizat pentru săvârşirea infracţiunii de lovire şi alte violenţe, urmând ca la clarificarea îmrepjurărilor să fie propusă soluţie legală prin Parchet”, a precizat agent şef adjunct Gabriela Dinu, purtător de cuvânt IPJ Braşov.

Profesorii şi realitatea găştilor de cartier
Alexandru învaţă la Şcoala Gimnazială nr. 15, iar Mădălina la Şcoala 27. Directorul şcolii la care învaţă Mădălina spune că aceasta a fost până de curând o elevă bună la învăţătură, care nu crease probleme. În ultima perioadă însă lucrurile s-au schimbat şi fata a ajuns de mai multe ori în faţa comisiei de disciplină. Directorul şcolii, Victor Vijoli, spune că, numai anul acesta, eleva a strâns deja 55 de absenţe. „Nu a avut probleme, dar, începând de anul acesta, se pare că are vreo 55 de absenţe, dintre care vreo 31 motivate. Este o elevă care, din câte am înţeles eu, face parte dintr-o gaşcă de cartier. S-a întâmplat în data de 28 (ianuarie - n.r.), în jurul orei 18:00, în parcul Trandafirilor. S-au întâlnit copiii între ei – să nu spun «găştile» - şi s-a-ntâmplat ce s-a-ntâmplat. Este o faptă regretabilă, care pune şcoala într-o lumină proastă. Noi ne-am sesizat, am chemat părinţii la şcoală şi vom vedea ce vom putea face, în conformitate cu regulamentul şcolar, deşi fapta s-a petrecut în afara programului şcolar”, a precizat directorul şcolii la care învaţă Mădălina.

Protecţia Copilului: Are un loc pregătit la „un centru pentru copilul delincvent”
Nici cei de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului nu au rămas impasibili în urma acestei bătăi. În cazul în care Poliţia va sesiza instituţia, directorul spune că este pregătit să ia măsurile care se impun. „Noi avem şi un centru pentru copilul delincvent. Sunt posibili delincvenţi aceşti copii şi, dacă organul de cercetare va constata că este o faptă penală, dacă sunt întrunite toate elementele unei fapte penale, chiar dacă  copilul este minor până în 14 ani şi chiar dacă nu răspunde penal – pentru că ştim că până în 14 ani copilul nu răspunde, pentru că, fiind minor,  este o cauză care înlătură caracterul penal al faptei – să nu credeţi că nu se găsesc şi în astfel de situaţii modalităţi. Una din ele este centrul nostru pentru copilul delincvent”, a arătat Gheorghe Durnă, director DGASPC Braşov. În zilele următoare, poliţiştii vor trebui să stabilească de la ce a pornit acest scandal şi, dacă este cazul, să ia măsuri faţă de fata care şi-a agresat prietenul mai mic.

+2 -0

Comentarii

CityZen

2017-02-01 09:34:04


Va dati seama ce "combinatii grele" (ha ha) invarte aia de si-a "pus" toata Cerna si tot Sanpetrul in cap? Va dati seama ce probleme, ce agitatie sunt prin Cerna si Sanpetru? Ca oamenii ar fi venit si ei alaturi de Godina (pardon alaturi de cetateni) la mitingul anti gratiere cu dedicatie dar au fost perturbati de deranjul provocat de cei doi gugstiuci?

cristian

2017-02-01 06:10:19


Nu mai stati pe ginduri cit mai repede la centrul pentru copilul delicvent deoarece parinti au pierdut controlul educatiei fetei.

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotional