leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6478 RON

1 USD = 3.9793 RON

1 GBP = 5.2258 RON

1 XAU = 153.4282 RON

1 AED = 1.0833 RON

1 AUD = 2.8686 RON

1 BGN = 2.3764 RON

1 BRL = 0.9626 RON

1 CAD = 3.0576 RON

1 CHF = 4.1386 RON

1 CNY = 0.5795 RON

1 CZK = 0.1826 RON

1 DKK = 0.6230 RON

1 EGP = 0.2219 RON

1 HUF = 1.4303 RON

1 INR = 0.0547 RON

1 JPY = 3.5542 RON

1 KRW = 0.3536 RON

1 MDL = 0.2376 RON

1 MXN = 0.2114 RON

1 NOK = 0.4872 RON

1 NZD = 2.6248 RON

1 PLN = 1.0807 RON

1 RSD = 0.0393 RON

1 RUB = 0.0588 RON

1 SEK = 0.4469 RON

1 TRY = 0.6249 RON

1 UAH = 0.1412 RON

1 XDR = 5.5771 RON

1 ZAR = 0.2669 RON

Editia 6806 - 18 sep 23:40

„Şcoala altfel” în atelierul de bomboane de ciocolată, care se va închide astăzi

Autor: Adina CHIRVASĂ

Publicat la 31 martie 2017

„Şcoala altfel” în atelierul de bomboane de ciocolată, care se va închide astăzi

Expoziţia „Bonbons, Chocolat, Caramels-Istoria ciocolatei la Braşov” de la Muzeul Civilizaţiei Urbane a Braşovului mai poate fi vizitată doar astăzi. Ieri au fost susţinut ultimele ateliere de fabricare a ciocolatei, la care au participat elevi braşoveni, în cadrul programului „Şcoala altfel”.
Elevii au aflat ce înseamnă ciocolata adevărată de la un chef patiser pasionat de ciocolată,   braşoveanul Alexandru Pandrea. Lecţia a început cu ingredientul de bază pentru o ciocolată delicioasă: păstaia arborelui din care se extrag boabele de cacao. Din acestea se obţine mai apoi masa de cacao sub formă de pulbere şi untul de cacao, ingrediente cele mai importante pentru un produs de calitate. Nu totul se rezumă însă la ingrediente. „Mai este nevoie de pasiunea pentru ciocolată, deoarece nu oricine şi nu oricum poate lucra cu ciocolată, are nevoie de o anumită temperare, de o anumită răbdare pentru a ieşi aşa cum trebuie de fiecare dată”, a spus Alexandru Pandrea (foto).

Bineînţeles a venit şi momentul degustării. Fiecare elev a primit un bănuţ de ciocolată belgiană brută pe care copiii au fost sfătuiţi să o savureze, nu să o mestece. Produsul neprocesat a fost apoi amestecat într-o maşină specială şi turnat în forme, care trebuie încălzite înainte. Tava cu forme trebuie să stea la frigider, apoi sunt scoase şi servite. Cei prezenţi,  au fost foarte impresionaţi şi încântaţi de ce au aflat. „Mi s-a părut foarte interesat, este o experienţă nouă şi n-am crezut că ciocolata are atâtea calităţi şi sunt f bucuroasă că sunt aici”, ne-a spus un elev. „Mi s-a părut foarte interesantă această explicaţie nu am crezut că ciocolata are o istorie atât de bogată şi mi s-a părut foarte interesat modul de creare a ciocolăţii”, ne-a spus un alt elev.
„Ne-am gândit să marcăm finalul acestei expoziţii dedicate instoriei ciocolatei la Braşov cu ateliere de bomboane de ciocolată organizate în cadrul programului «Şcoala altfel». De-a lungul expoziţiei am avut foarte mulţi vizitatori, reacţiile au fost pozitive, au venit foarte mulţi lucrători ai fabricilor de ciocolată din Braşov. A fost într-adevăr o expoziţie care a strârnit un interes în comunitatea locală şi ne bucurăm de acest lucru”, a încheiat Camelia Neagoe (foto), muzeograf, Muzeul Civililizaţiei Urbane.

+0 -0

Comentarii

nu este nici un comentariu

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotional