leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6578 RON

1 USD = 3.9575 RON

1 GBP = 5.1941 RON

1 XAU = 152.4712 RON

1 AED = 1.0774 RON

1 AUD = 2.8774 RON

1 BGN = 2.3815 RON

1 BRL = 0.9771 RON

1 CAD = 3.0579 RON

1 CHF = 4.1276 RON

1 CNY = 0.5771 RON

1 CZK = 0.1817 RON

1 DKK = 0.6244 RON

1 EGP = 0.2210 RON

1 HUF = 1.4395 RON

1 INR = 0.0545 RON

1 JPY = 3.5127 RON

1 KRW = 0.3541 RON

1 MDL = 0.2353 RON

1 MXN = 0.2100 RON

1 NOK = 0.4872 RON

1 NZD = 2.6380 RON

1 PLN = 1.0821 RON

1 RSD = 0.0394 RON

1 RUB = 0.0600 RON

1 SEK = 0.4516 RON

1 TRY = 0.6364 RON

1 UAH = 0.1409 RON

1 XDR = 5.5582 RON

1 ZAR = 0.2774 RON

Editia 6810 - 24 sep 01:32

Senatorul brașovean Florin Orțan spune că parlamentarii de Brașov ai PSD au votat „ca la teatru” amendamentele pentru aeroport și Spitalul Clinic Județean de Urgență

Autor: Radu COLȚEA

Publicat la 10 februarie 2017

Senatorul brașovean Florin Orțan spune că parlamentarii de Brașov ai PSD au votat „ca la teatru” amendamentele pentru aeroport și Spitalul Clinic Județean de Urgență

Președintele PSD Brașov, Marius Dunca (foto stânga), și senatorul brașovean social-democrat Florin Orțan (foto dreapta) au organizat sâmbătă o conferință de presă, în care au prezentat câteva proiecte ale Ministerul Transporturilor ce vizează județul nostru, dar și pentru anunța că nu sunt împotriva proiectului aeroportului sau a celui de modernizare a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU).

De altfel, cele două obiective de investiții au făcut obiectul unor amendamente la Legea Bugetului de stat, depuse de parlamentarii PNL, USR și UDMR, însă au fost respinse în comisii, dar și de plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului. Pentru aceste investiții, PSD nu a depus amendamente, însă senatorul Florin Orțan a afirmat că parlamentarii brașoveni le-au votat „ca la teatru”, pentru a nu li se reproșa că nu au susținut proiectele prioritare pentru județul Brașov. De altfel, în ceea ce privește amendamentele prin care s-au cerut bani pentru modernizarea spitalului, Orțan i-a ironizat pe inițiatori, remarcând faptul că erau solicitate trei sume diferite.

„Eu am luat legătura cu ministrul delegat pentru relația cu Parlamentul, căruia i-am cerut o situație clară referitoare la stadiul proiectelor de modernizare a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov , depuse de administrația județeană la Compania Națională de Investiții, iar răspunsul a fost că finanțarea lucrărilor va fi luată în calcul în momentul în care se va depune la dosar autorizația de construire. Această autorizație va putea fi obținută abia după ce va fi demolată farmacia în locul căreia urmează a se realiza scara de incendiu. În prezent, proiectul este blocat de conducerea liberală a Executivului Consiliului Județean și mă întreb dacă, după demolare, nu vor apărea niște castori și sub farmacie”, a declarat Orțan. Parlamentarul a mai spus că lucrările la Corpul B al Spitalului Clinic Județean ar fi trebuit să înceapă încă de anul trecut: „Conducerea spitalului a fost anunțată anul trecut că lucrările vor începe în 18 iunie 2016. A fost mutat ambulatoriul la Astra, iar întreaga activitate a spitalului a fost bulversată. Banii pentru lucrări există. Sunt 2,2 milioane de euro din vânzarea Spitalului de Dermatologie, plus 1,5 milioane de euro, din împrumutul de la CEC”. Senatorul social-democrat a mai spus că parlamentarii PSD se vor implica în a obține finanțare de la bugetul de stat pentru spital, condiția fiind ca cei 3,7 milioane de euro, alocați inițial pentru modernizarea spitalului să fie direcționați tot către sistemul sanitar. Totodată, el a mai afirmat că „luăm în calcul și amenajarea unei noi Unități de Primiri Urgențe la SCJU, iar în acest sens a fost făcută o vizită la spital de către Ministerul Sănătății, dar, important este ca pentru acest proiect să avem hârtii”.

În ce condiții ar susține Dunca proiectul Aeroportului  

La rândul său, senatorul Marius Dunca a anunțat că Ministerul Transporturilor a alocat bani pentru autostrada Comarnic – Brașov, dar și pentru autostrada Brașov – Sibiu. „În cazul autostrăzii Comarnic – Brașov sunt prevăzute fondurile pentru lucrările la cele două capete, însă contractele nu pot fi semnate, pentru că procedurile de atribuire sunt contestate. În ceea ce privește autostrada Brașov – Sibiu sunt alocate fonduri pentru elaborarea studiilor de fezabilitate. De asemenea, în bugetul ministerului sunt prevăzute sume și pentru alte lucrări la rețeaua rutieră din județul Brașov,de la realizarea unor variante ocolitoare, la construirea unor poduri și podețe”, a precizat Dunca.

Inevitabil, Marius Dunca s-a referit și la proiectul aeroportului de la Ghimbav: „Brașovul are nevoie de aeroport, dar această investiție este gestionată de Consiliul Județean și trebuie să vedem care este situația clară a acestui proiect, pentru a vedea ce se poate face. Eu, în calitate de cetățean, îi solicit public președintelui Consiliului Județean să prezinte aceste informații. Vom sprijini în limita legală acest proiect. De altfel, chiar dacă s-a vorbit despre o implicare a Primăriei Brașov în acest proiect, acest lucru nu s-a întâmplat nici acum. Nu înțeleg de ce nu s-a întâmplat acest lucru. Înseamnă că există o suspiciune, că ceva nu este în regulă”. 

+1 -0

Comentarii

Ophelia

2017-02-12 06:48:12


Sa va fie rusine.Naiba va mi voteaza,mincinosilor!Ati fost mereu la guvernare,fie in coalitie,fie majoritari,si NICIODATA nu ati facut NIMIC concre pt.Brasov.SA VA FIE RUSINE,faceti jocul ticalosilor de la Bucuresti.

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotionalbanner promotionalbanner promotional