leasing@afiparkbrasov.ro leasing@afiparkbrasov.ro

Curs BNR

1 EUR = 4.6890 RON

1 USD = 4.1126 RON

1 GBP = 5.2962 RON

1 XAU = 171.1534 RON

1 AED = 1.1196 RON

1 AUD = 2.9479 RON

1 BGN = 2.3975 RON

1 BRL = 1.1006 RON

1 CAD = 3.0976 RON

1 CHF = 4.1453 RON

1 CNY = 0.6076 RON

1 CZK = 0.1835 RON

1 DKK = 0.6281 RON

1 EGP = 0.2296 RON

1 HUF = 1.4591 RON

1 INR = 0.0579 RON

1 JPY = 3.7808 RON

1 KRW = 0.3661 RON

1 MDL = 0.2400 RON

1 MXN = 0.2175 RON

1 NOK = 0.4804 RON

1 NZD = 2.7708 RON

1 PLN = 1.0941 RON

1 RSD = 0.0396 RON

1 RUB = 0.0618 RON

1 SEK = 0.4560 RON

1 TRY = 0.7659 RON

1 UAH = 0.1468 RON

1 XDR = 5.7322 RON

1 ZAR = 0.3001 RON

Editia 6886 - 18 ian 06:06

Senzaţional! Primăria Bod îi dă dreptate primarului din Bod! Noi nu!

Autor: Iuian RINDER

Publicat la 31 ianuarie 2018

Senzaţional! Primăria Bod îi dă dreptate primarului din Bod! Noi nu!

Primarul din Bod s-a supărat că şi-a mărit nu chiar singur, ci cu sprijinul aliaţilor din Consiliul Local, leafa. Bine, nu s-a supărat pe Consiliul Local şi nici pe casieriţă, ci pe noi că am scris articolul „Azi, în plenul CL Bod, primarul Sergiu Arsene solicită un salariu de 8.550 lei, dar şi alte sporuri”. Cum suntem oneşti, redăm integral dreptul la replică. Cum autorul acestei analize nu este cretin, ci doar imparţial, publicăm acest text împreună cu nişte precizări. În continuare, prezentăm opinia dânsului, dar şi a noastră.
„Pentru corecta informare, legat de articolul «Azi, în plenul CL Bod, primarul Sergiu Arsene solicită un salariu de 8.550 lei, dar şi alte sporuri», publicat de ziarul dumneavoastră în data de 25.01.2018 solicităm publicarea următorului drept la replică, în baza Codului de Reglementare a conţinutului audiovizual, Decizia 220/2011.”
Nota Autorului: Presa scrisă nu are nici o legătură cu reglementările CNA (nu e nici radio, nici tv). Dar acesta este un aspect atât de minor, încât ne cerem scuze că l-am consemnat. Deci...
„Referitor la informaţiile publicate de cotidianul «Bună Ziua, Braşov» privind salariile aparatului de specialitate al Primăriei Comunei Bod, facem următoarele precizări:
1. Valorile prezentate în articol nu reprezintă salariile nete ale angajaţilor, ci sunt valorile brute, ce includ şi taxele către stat.”
 N.A.:  Incredibil! La salariul brut ne refeream şi noi. În plus, peste tot în ţara asta se aprobă şi se trece în contractul de muncă salariul brut.
„2. Valorile brute ale salariilor aparatului de specialitate au fost modificate din cauza transferului contribuţiilor de la angajator la angajat, însă valorile nete au rămas neschimbate. Aceste modificări sunt obligatorii conform art. ... Există şi reduceri de valori nete ale salariului în grila de salarizare (ex. consilierul la cabinetului primarului).”
N.A.: Dincolo de empatia bruscă pe care o simţim public faţă de consilierul dvs., trebuie să amintim că leafa primarului Arsene a mai crescut - cert - cu aproximativ 600 de lei după ce şi la finalul anului trecut a mai crescut. Când este vorba de creşteri salariale, văd că pomanagii bugetari de la PSD sunt foarte utili. Când este vorba de moralitatea publică afişată, observăm, că este uşor chestia cu  #rezist pe piept că dă bine pe partea pretins dreaptă, şi astfel se păstrează aparenţele opoziţiei.
„3.  Salariile aleşilor locali (primar, viceprimar) din toată ţara sunt reglementate de lege prin formula: salariul minim pe economie x coeficient rang comună. Ori de câte ori aceste variabile se modifică, în plus sau în minus, salariile tuturor demnitarilor din ţară se modifică corespunzător. Pentru o  informare corectă şi echidistantă considerăm că era necesar un punct de vedere şi din partea Primăriei Bod.”
N.A.: În primul rând, am prezentat acel calcul. O perspectivă mai exactă şi mai corectă ca să fie prezentată public, alta decât chiar Hotărârile de Consiliu Local, respectiv proiectele de hotărâre şi expunerile de motive care le însoţesc, care să fie?! Ne cerem scuze că nu promovăm doar opinia celui mai iubit fiu al Bodului şi aşteptăm şi o replică privind celelalte salarii majorate ale şefilor fără subordonaţi din Primăria Bod. Pentru că salariile angajaţilor din primării sunt 100% la latitudinea CL, cu respectarea limitei minime (salariul minim) şi a celei maxime (salariul viceprimarului).
„4. Prezentarea trunchiată şi incompletă a informaţiilor, precum şi modul tendenţios în care a fost redactat articolul nu aduce beneficii publicului care are nevoie de informaţie corectă şi completă şi nici onoare publicaţiei «Bună Ziua Braşov».
N.A.: Prezentare trunchiată? S-a citat exact din HCL amintit. Trebuia publicat integral? Cu scuzele de rigoare, amintim că ziarul ,,Bună Ziua, Braşov” nu este Monitorul Oficial... de Bod. Unul dintre rolurile pe care le are presa este acela de a sintetiza şi ulterior de  a analiza informaţia.
„Considerăm necesar să menţionăm că în cadrul strategiei de optimizare a costurilor, Primăria Bod nu a prelungit contractul de informare şi publicitate cu cotidianul «Bună Ziua Braşov»”.
N.A.: „Aceste cuvinte ne bucură”, ca să parafrazăm o replică a marelui actor Jean Constantin. Astfel, vă reamintim că acel contract a încetat nu ieri, ci acum doi ani, şi din cauză că noi am întrerupt executarea.
„Primul om care a preferat să înjure în loc să dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizaţiei”, spunea Sigmund Freud. Dumneavoastră, domnul actualmente primar M10, Sergiu Arsene, i-aţi numit în campania din 2016 pe adversarii dumneavoastră politici „porci”, „împuţiţi”, „măgari”,  „hoţi”, „clanuri”, „iepuri”,  „răpănăşoşi”, „burtoşi”,  în publicaţia dumneavoastră ,,Pro Bod” şi aţi câştigat în instanţă, invocând calitatea de jurnalist pe urma unui articol CEDO privind  ,,Ingerinţa în dreptul la liberă exprimare. Consideraţii privind incriminarea insultei şi calomniei în dreptul penal român”. Noi nici măcar nu am înjurat: am constatat.
Ce să înţelegem? Că fostul director de la o corporaţie, Sergiu Arsene, l-a rugat pe ziaristul Sergiu Arsene să îi dă dreptate primarului Segiu Arsene când acesta încasează leafa primarului Sergiu Arsene, după ce ziaristul Segiu Arsene, sponsorizat de directorul de telefonie mobilă Sergiu Arsenie a folosit  un limbaj neelegant la adresa altor contracandidaţi din politică. Domnule Arsene, şi titirezul se învârte mai încet ca opiniile şi criteriile dumneavoastră.
Cu simpatia demonstrată şi precizările necesare ale autorului articolului.
Şi - coautor -

Biroul de presă
Primăria Comunei Bod

+5 -2

Comentarii

sasu

2018-01-31 07:45:45


hai dom primar lasati vrajeala. asta e abureala puneti mana la munca si dupa aceea pe bani. cine va credeti ? primar? poate cu numele. nu demonstrati ca sunteti primar. sunteti un altul care vrea sa faca avere ilicita si etc. mii scarba de astfel de parveniti care se cred zmei. de asta nu merge tara bine si poporul sufera.

Adaugă un comentariu

(nu va aparea pe site)
loading

Din aceeași categorie

banner promotional